DAVID CIUCUR A APĂRAT DEMNITATEA UMANĂ A CREȘTINILOR PRINTR-O PETIȚIE CĂTRE CNCD CARE L-A AMENDAT CU 5000 LEI PE DEPUTATUL USR IULIAN BULAI PENTRU DECLARAȚIILE SALE ȘOCANTE DESPRE DOMNUL HRISTOS

DAVID CIUCUR APARA DEMNITATEA CRESTINILOR SI OBTINE SANCTIONAREA DEPUTATULUI IULIAN BULAI DE CATRE CNCD

(foto: biserica-antiohia.ro data: 28 septembrie 2003)

Așa cum probabil ați auzit, în 25 decembrie 2019, chiar cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului, deputatul USR Iulian Bulai a scris un mesaj pe pagina sa Facebook, făcând niște aprecieri extrem de șocante pentru toți creștinii (mă refer la cei practicanți, nu la cei închipuiți sau autodeclarați). În postarea sa de atunci, acest personaj și-a permis să scrie următoarele bazaconii despre Domnul nostru Iisus Hristos:

”Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi.”

Postarea de mai sus a deputatului Iulian Bulai l-a determinat pe domnul David Ciucur să se adreseze personal printr-o Petiție către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D) cu scopul ca această instituție să ia măsurile care se impun și să sancționeze derapajul de exprimare a deputatului USR. După ce a analizat Petiția, C.N.C.D. a decis amendarea lui Iulian Bulai cu suma de 5000 lei pentru “o postare pe Facebook, denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului“.

Cu privire la deputatul Iulian Bulai, Colegiul Director al C.N.C.D. arată în motivarea sa că “Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credinţa creştin-ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparaţii cu ‘mamă surogat’, ‘mamă adolescentă’, ‘fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste’, ‘dintr-o familie foarte ciudată’, ‘tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit’, duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei. Pe aceste elemente se fundamentează credinţa creştinilor, reprezentând miracolul naşterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnităţii umane a creştinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertăţii de exprimare.

CÂTEVA DATE BIOGRAFICE DESPRE DAVID CIUCUR, AUTORUL PETIȚIEI CĂTRE C.N.C.D.

Domnul doctor David Ciucur s-a născut în Mănești, Prahova la 25.07.1949. A urmat cursurile Liceului “Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești apoi s-a transferat la Liceul din Moldova Nouă unde a terminat ca șef de promoție. În 1973 a absolvit Institutul de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Este absolvent al Institutului Teologic “Timotheus” din București iar apoi a urmat cursurile postuniversitare de doctorat la Institutul Teologic Baptist din București, având ca îndrumător pe domnul profesor universitar emerit dr. Vasile Talpoș. A fost Rector al Institutului Teologic “Timotheus” (de la înființare și până în anul 2008) și lector universitar. Din 1990 până în 1998 a fost vicepreședinte al Cultului Creștin după Evanghelie. Din 1997 până în 1998 a fost președinte interimar al Cultului, iar din 1998 până în 2002 a fost prim-vicepreședinte. În perioada 1998-2002 a fost președinte al Alianței Evanghelice din România (A.E.R.). Este scriitor de literatură creștină și a publicat mai multe lucrări printre care enumerăm: “Numărul desăvârșirii”, “Tipuri ale Domnului Iisus din Pentateuh” și “Apocalipsa, vremea sfârșitului”. Este căsătorit cu doamna Simona împreună cu care au cinci copii dintre care trei băieți și două fete.

SURSA:
https://www.agerpres.ro/politica/2021/01/28/deputatul-iulian-bulai-amendat-de-cncd-cu-5-000-de-lei-pentru-o-postare-pe-facebook-despre-iisus-hristos–651078

IULIAN BULAI – DEPUTATUL U.S.R. SANCȚIONAT DE C.N.C.D. CA URMARE A PETIȚIEI

IULIAN BULAI - DEPUTAT USR

(foto: agerpres.ro)

Tagged with:

2 thoughts on “DAVID CIUCUR A APĂRAT DEMNITATEA UMANĂ A CREȘTINILOR PRINTR-O PETIȚIE CĂTRE CNCD CARE L-A AMENDAT CU 5000 LEI PE DEPUTATUL USR IULIAN BULAI PENTRU DECLARAȚIILE SALE ȘOCANTE DESPRE DOMNUL HRISTOS”

  • Cam sensibili acești creștini… Și eu sunt creștin și postarea cu pricina nu mi-a afectat “demnitatea umană de creștin”. Sunt niște afirmații discutabile, dar DPDV faptic, nu mi se pare nimic neadevărat în ce scrie acolo.

    • @ Daniel

      Serios? Ești creștin și ai votat cu USR?!? Adică ești ateu care se dă drept creștin (pentru că sună mai bine să spui că ești creștin decât să recunoști că ești ateu)?!? Dacă erai creștin autentic, nu unul autodeclarat și închipuit, ai fi fost extrem de deranjat de tâmpeniile pe care le-a scris deputatul USR Iulian Bulai. Bineînțeles că acolo sunt niște prostii și niște aberații ca să nu le zic minciuni dar pe tine nu te deranjează deloc pentru că ești ateu. Aaaa… pardon… am vrut să spun că ești creștin dar nu știu de ce mi-a venit să cred că ești ateu… Poate mi s-a părut mie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow