CAŞCAVAL PASTEURIZAT CU NITRIT DE SODIU

Cascaval pasteurizat cu nitrit de sodiu

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

Caşcavalul del Family pare la prima vedere un produs obişnuit din această categorie, care nu poate pune în pericol sănătatea în cazul unui consum moderat.

La o lectură atentă a etichetei, se remarcă un ingredient cu potenţial cancerigen, conservantul nitrit de sodiu E 251. Profesorul doctor Gheor­ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimen­tare, se arată nedumerit de pre­zenţa acestui aditiv alimentar, mai ales că prin procesul de fabricaţie se asigură un termen de valabilitate lung. Nitri­tul de sodiu se mai foloseşte şi pentru a da produselor culoarea roz, iar în acest caz nu era ne­voie de un astfel de ar­tificiu. Utilizarea lui E 251 este cu atât mai curioasă, cu cât are o serie de efecte adverse, unul dintre cele mai periculoase fiind dezvoltarea de celule cance­roase. Din această cauză, specialistul nostru spune că produsul analizat nu este recomandat în special copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, celor suferinzi de cancer, persoanelor cu maladii renale, hepatice, cardiovasculare.
Din cauza cantităţii mari de lipide de origine animală, supraponderalii şi obezii trebuie să consume caşcavalul Del cu mode­raţie. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză trebuie să testeze reacţia organismului.

INGREDIENTE

Produs obţinut prin metoda opăririi caşului. Lapte de vacă pasteurizat, culturi lactice, cheag, agent de întărire cloru­ră de calciu E 509, conservant nitrit de sodiu E 251. Gr/s.u. 40%.

AICI GĂSIŢI SURSA DE INFORMARE PENTRU ACEST ARTICOL JURNALUL NAŢIONAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow