DE CE TREBUIE NEAPĂRAT SĂ MORI VORBIND LA TELEFONUL MOBIL ŞI MAI ALES SĂ DISTRUGI ŞI VIEŢILE ALTORA?!?

CIMITIR

Acum câţiva ani, am trecut printr-o experienţă destul de neplăcută pe care nu pot să o uit. Un prieten m-a invitat să merg în provincie cu el, să ducem nişte echipamente profesionale într-o localitate de la munte. Eu ştiam că el era un băiat foarte de treabă, dar habar n-aveam CUM conduce maşina. Nu mai fusesem niciodată cu el, mai ales pe “locul mortului” unde am stat lângă el, (chiar în dreapta şoferului, în partea din faţă). Vă spun sincer că îmi pare foarte rău că nu m-am interesat din timp despre stilul lui de a conduce o maşină şi mai ales de a nu respecta regulile de circulaţie. Vă mărturisesc că am luat o decizie fermă şi irevocabilă: nu mă voi mai urca în viaţa mea cu el într-o maşină, atunci când se află el la volan! Nu glumesc deloc, ba chiar vorbesc foarte serios, pentru că nu am cum să uit depăşirile pe care le făcea pe serpentine, când deşi carosabilul şoselei era marcat pe mijloc cu o bandă albă continuă, neîntreruptă, acest tânăr care abia trecuse de 20 de ani, se angaja tot timpul în depăşiri, intra pe contrasens, fără să-i fie nici un pic de teamă că din sens opus ar putea apare din senin o altă maşină care ar fi putut să ne facă praf şi pulbere. De fapt, s-a întâmplat de câteva ori să ne despartă câţiva centimetri de “trecerea în nefiinţă”. Chestia asta cu “trecerea în nefiinţă” mi se pare incorectă pentru că nu are absolut nici o legătură cu realitatea, ci mai degrabă cu vechiul sistem totalitar comunist de dinainte de 1989 care nu vroia să recunoască faptul că va veni o zi când VOM TRECE CU TOŢII ÎN VEŞNICIE, nu în nefiinţă! Chiar şi ateii care cred că vor trece ”în nefiinţă”, vor avea într-o zi surpriza extrem de neplăcută să constate că vine clipa când omul trece în veşnicie.

DA, aţi auzit bine… putem să trecem într-o clipă în veşnicie, în numai câteva secunde, mai ales când nu ne pasă cum conducem maşina şi ne lăsăm pradă impulsurilor nebuneşti specifice tinereţii şi teribilismului care pun raţiunea pe o linie moartă. Ce nu pot să înţeleg este că dacă vrei neapărat să intri într-un pom sau să cazi într-o prăpastie, nu e nici o problemă, dorinţa ţi se poate îndeplini rapid. Singura problemă este că înmormântările sunt cam scumpe, mai ales că suntem în criza asta economică. Aşteptaţi, fraţilor, măcar să treacă această criză! Dar DE CE trebuie neapărat să duci în mormânt şi pe cei care călătoresc în maşina ta, adică pe cei pentru care ai o răspundere extraordinar de mare? Oamenii aceia trebuie neapărat să moară din cauza ta?!? Sau dacă scapă cu viaţă, trebuie să rămână paralizaţi toată viaţa sau cu mâinile sau picioarele amputate?!? DE CE trebuie să-i pui şi pe alţii în pericol??? Aici mă refer la copilaşul tău, la soţia ta, la prietenii tăi, la părinţii tăi, sau chiar la unii oameni de pe marginea străzii care au avut lipsa de inspiraţie să facă autostopul atunci când te-au văzut gonind cu maşina! Un autostop către moarte… Un autostop către o viaţă distrusă, către o paralizie care te poate ţintui în pat pentru tot restul vieţii…

PENTRU BINELE VOSTRU şi al celor pe care spuneţi că-i iubiţi, VĂ ROG să vedeţi câteva materiale video deosebit de sugestive, produse de profesionişti care au pus la punct o adevărată campanie prin care vor să-ţi arate cât de uşor poţi să distrugi vieţile altora, dintr-o neatenţie, dintr-o joacă prostească, din lipsă de înţelepciune, teribilism sau chiar (culmea) din cauza unui… telefon mobil! Sper ca aceste imagini să-şi atingă scopul, ca măcar acum să înţelegem cu adevărat câtă răspundere avem faţă de cei din jurul nostru.

Dumnezeu ne-a înzestrat cu INTELIGENŢĂ, oameni buni! Hai să fim raţionali şi să avem grijă! Viaţa ta şi a celorlalţi poate fi curmată în câteva clipe dacă nu eşti atent!

Domnul să vă păzească, dragi şoferi!

2 thoughts on “DE CE TREBUIE NEAPĂRAT SĂ MORI VORBIND LA TELEFONUL MOBIL ŞI MAI ALES SĂ DISTRUGI ŞI VIEŢILE ALTORA?!?”

 • Nu înțeleg de ce oamenii nu-și cumpără un car kit dacă chiar trebuie să vorbească așa mult la telefon.

  • Mihaela, omul fără Hristos și fără Dumnezeu este EGOCENTRIC (egoist, nu se gândește decât la persoana lui, nu-i pasă de nimeni și de nimic) și din acest motiv nici măcar nu-și pune problema că în timp ce vorbește la telefonul mobil (în timp ce conduce mașina) poate să omoare oameni nevinovați care au acasă copii, părinți care rămân zdrobiți de durere…

   Creștinul autentic (omul cu teamă de Dumnezeu) are O CONȘTIINȚĂ, un cuget, o răspundere înaintea lui Dumnezeu, conștientizează acest lucru, este sensibil la nevoile și problemele celorlalți, este generos, altruist. Cum se explică acest lucru? Foarte simplu… în loc să fii egocentric, ești HRISTOCENTRIC, adică în loc ca persoana ta să fie în centrul existenței tale, ÎL PUI PE HRISTOS în centrul existenței tale, asta înseamnă să fii creștin, adică SĂ-L URMEZI PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS!!!

   Românii iau lumină de Paște (că așa-i moda și așa face toată lumea deși Lumina Lumii este Domnul nostru Iisus Hristos, nu o lumânare!) iar apoi se duc la cârciumă sau în discoteci desfrânate, după care ”un pic” amețiți de alcool, se urcă la volanul mașinii și rănesc sau omoară oamenii nevinovați care traversează liniștiți pe trecerea de pietoni. Dacă-i întrebi, spun că sunt “creștini de 2000 de ani” deși viața lor n-are nimic în comun cu credința creștină biblică, cu învățătura curată și sfântă a Mântuitorului preaiubit.

   Dacă un român este ATEU, el totuși se declară “creștin ortodox” pentru că așa sună bine și așa face toată lumea, n-are verticalitatea și decența să-și recunoască ateismul, nu vrea să fie judecat de ceilalți “creștini” și zice și el ca toată lumea că e ortodox deși n-are nicio treabă cu credința, nu dă două parale chioare pe Sfânta Scriptură, prin felul său de viețuire sfidează litera și spiritul Evangheliei, înțelege Biblia cum vrea el și cum are chef, distorsionează Cuvântul lui Dumnezeu, trăiește după legea bunului plac.

   https://www.tomthecat.ro/legea-stramoseasca-legea-bunului-plac/

   Te mai aștept cu drag pe blogul meu! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow