EUROPA NE CRITICĂ IAR S.U.A. NE LAUDĂ ÎN PRIVINŢA CODULUI CIVIL ROMÂN !

DUHUL SFANT IN CHIP DE PORUMBEL

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM EXCELENT: “UN LUTHER AL ROMÂNIEI”

Noul Cod Civil adoptat de România interzice strict căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi protejează instituţia familiei, căsătoria fiind definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a apreciat, miercuri, avocatul Roger Kiska, reprezentant al Alliance Defense Fund (ADF), organizaţie a societăţii civile din Statele Unite.

Tineri casatoriti

În aceeaşi zi în care Comisia Europeană a prezentat Raportul pe Justiţie, în care se subliniază că monitorizarea va continua până când sistemul judiciar va îndeplini toate cerinţele şi va funcţiona corect, Kiska laudă noul Cod Civil, pe care îl consideră o adevărată victorie în lupta pentru păstrarea valorilor tradiţionale.

“Căsătoria între persoanele de acelaşi sex este interzisă. De asemenea, Codul Civil, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, interzice recunoaşterea în România a căsătoriilor sau a uniunilor homosexuale încheiate în alte ţări de cetăţeni străini sau cetăţeni români. Totodată, adopţia de copii de către cupluri de acelaşi sex este interzisă expres”, punctează avocatul american, citat de One News Now.

Potrivit lui Roger Kiska, “România, la fel ca majoritatea statelor europene, are o tradiţie istorică de promovare a valorilor tradiţionale. Codul Civil continuă tradiţiile şi valorifică elemente esenţiale ale culturii juridice româneşti, aducându-le dintr-o lume apusă, tradiţionalistă şi conservatoare, dar în care cuvântul dat avea valoare de lege, în vremuri actuale, în care lumea este constituită din forţe în mişcare, în care timpul devine un reper cardinal, iar ştiinţa, cercetarea şi tehnica ne provoacă, ne obligă să privim cu responsabilitate spre viitor şi să ţinem pasul cu realizări altădată neimaginate”.

Codul include şi importante prevederi care protejează viaţa şi demnitatea umană. Printre altele, se cere consimţământul expres la transplantul de organe; sunt interzise experimentele pe subiecţi umani, practicile eugenice, clonarea umană, crearea de embrioni în scopuri de cercetare sau alegerea sexului copilului prin reproducere asistată. De asemenea, legea consideră nule toate actele care conferă o valoare patrimonială corpului uman.

Legile privind Codul Civil şi Codul Penal, a căror modificare este menţionată în Tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană, au fost promulgate vineri, 17 iulie, de către preşedintele Traian Băsescu.

Promulgarea celor două Coduri survine după ce pe data de 26 iunie au fost adoptate şi de Parlamentul României. Pe 22 iunie, Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe două dintre Codurile juridice, Codul Penal şi Codul Civil, prin prezentarea formei finale a proiectelor în faţa plenului reunit al Parlamentului.

Codul Civil este legea care reglementează relaţiile sociale şi patrimoniale. Codul Civil şi Codul Penal, împreună cu Codurile de Procedură Civilă şi Penală sunt considerate cel mai important pachet de legi din sistemul juridic, după Constituţie.

Alliance Defense Fund (ADF) este o organizaţie a societăţii civile din Statele Unite, care militează pentru libertatea religioasă, dreptul la viaţă şi valori familiale. De la înfiinţarea sa în 1994, ADF s-a implicat, direct sau indirect, în numeroase cazuri legate de păstrarea căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA SURSA DE INFORMARE !

Doua maini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow