FILME DOCUMENTARE ONLINE

Există foarte multe filme documentare excelente şi niciodată nu le vom putea viziona pe toate, mai ales din cauza timpului limitat dar şi din alte motive (nu întotdeauna poţi găsi aceste filme pe Internet, nu oricine îşi poate permite să cumpere DVD-urile şi BLU-RAY-urile respective, multe dintre aceste filme nu se găsesc întotdeauna în România ci doar în Occident sau le găseşti dar fără subtitrare în limba română).

M-am gândit să deschid această pagină web pentru a promova pe blogul personal, acele filme documentare pe care le consider deosebite. Pe măsură ce voi mai găsi şi altele care se vor încadra în criteriile mele de selecţie, le voi adăuga aici pentru a putea fi văzute online de vizitatorii blogului meu.

Vă mărturisesc că toate aceste filme documentare m-au ajutat să ajung la o înţelegere mai clară a multor evenimente care s-au derulat de-a lungul istoriei. Poate că şi unii dintre voi ar dori să vadă aceste filme online dar nu ştiu de unde să le ia, unde pot să le găsească pe Internet, etc.

CLICK PE LINKURILE COLOR DE MAI JOS PENTRU A VEDEA FILME DOCUMENTARE ONLINE (aşteptaţi cel puţin 30 secunde sau un minut până porneşte filmul, timpul variază în funcţie de viteza conexiunii Internet pe care o utilizaţi)

LA TRECEREA DINTRE UN FILM ŞI ALTUL, ESTE BINE SĂ APĂSAŢI ÎN PREALABIL, TASTA F5

INCHIZIȚIA

MASACRELE COMISE DE UNGURI ASUPRA ROMÂNILOR

A FOST ODATĂ TRANSILVANIA

MEMORIALUL DURERII – LUCIA HOSSU LONGIN

OAMENI ȘI TRANȘEE – FILM DOCUMENTAR

CE AU ALES ROMÂNII DE LA REVOLUȚIE ÎNCOACE…

BĂTĂLIA PENTRU CERNOBÎL

ADVENTIȘTII

SODOMA

ADEVĂRUL DESPRE ALEGERILE NOASTRE

MOARTEA DICTATORULUI GHEORGHIU DEJ

ULTIMELE ZILE ÎN VIETNAM

http://www.cunoastelumea.ro/meditatiile-unui-secui-de-1-decembrie-noi-secuii-si-ungurii-ar-trebui-sa-incepem-prin-a-cere-iertare-pentru-crimelor-noastre-fata-de-romani/

4 thoughts on “FILME DOCUMENTARE ONLINE”

 • MULȚUMESC MULT PENTRU ACEASTĂ ADEVĂRATĂ COMOARĂ! DE EA SE VA BUCURA CU SIGURANȚĂ SOȚÚL MEU, UN MARE IUBITOR DE ISTORIE. ȘI EU IUBESC ISTORIA, DAR, FĂRĂ A FI CARDIACĂ, N-AM CURAJUL SĂ MĂ UIT LA SCENE DRAMATICE. ÎMI VA INDICA SOȚUL PE CARE DINTRE DOCUMENTARE POT ȘI EU SĂ LE VIZIONEZ.

  O ZI BUNĂ!

  • Doina, mă bucur mult că v-am făcut o surpriză plăcută şi sper să mai adaug şi alte materiale pe măsură ce voi mai găsi pe Internet. Filmele documentare respective sunt excelente, te asigur că merită să le vizionăm cu încredere dar desigur, există şi anumite mărturii deosebit de emoţionante (sau mai bine-zis, cutremurătoare) care pot să te consume enorm până la lacrimi (aşa cum am păţit eu).

   Nu voi înţelege NICIODATĂ cum a fost posibil ca militarii Armatei Române să comită nişte fapte cumplite, ATROCITĂŢI greu de imaginat pentru orice om cu mintea sănătoasă!!! Cum a fost posibil ca nişte soldaţi să deschidă focul asupra camarazilor lor (colegi de arme în aceeaşi Armată Română) “justificându-şi” aceste crime odioase doar pe baza invocării criteriului etnic?!? CE VINĂ AVEAU OAMENII ĂIA OMORÂŢI DEGEABA FĂRĂ NICIO VINĂ, OAMENI NEVINOVAŢI NĂSCUŢI ŞI CRESCUŢI AICI ÎN ROMÂNIA??? CE VINĂ AVEAU ACEI SOLDAŢI CĂ S-AU NĂSCUT EVREI? AR FI TREBUIT OMORÂŢI CHIAR LA NAŞTERE??? La aceste întrebări, nu am decât un singur răspuns: iată ce înseamnă omul FĂRĂ Hristos şi FĂRĂ Dumnezeu, aşa-zis “creştin ortodox de 2000 de ani” care în realitate n-are absolut nimic în comun nici cu ortodoxia, nici cu credinţa creştină în general… Toate faptele ticăloase, criminale, odioase, care s-au petrecut, au fost înfăptuite de “creştinii” noştri români, ăia care toată ziua îşi fac 1000 de cruci, pupă icoanele şi moaştele, etc!!!

   Iartă-mă, Doina, că sunt atât de revoltat şi furios dar te rog să mă crezi că ŞI TU VEI SIMŢI LA FEL CA ŞI MINE după ce vei vedea cele 3 filme “PAGINI DE ISTORIE TRAGICĂ”… Vei vedea cu ochii tăi şi îmi vei da dreptate!

   Multă sănătate, har, pace şi binecuvântare, întregii familii!

   Cu drag,

 • Prefer mai bine să nu vizionez aceste filme. Cred că totul e adevărat şi că faptele istorice sunt mai crude decât am învăţat noi în şcoală. Şi eu sunt revoltată la câtă cruzime a fost şi încă mai este pe pământ. Trist dar adevărat. Totuşi trăim cu speranţa că o dată, Cineva va face dreptate celor nedreptăţiţi şi va şterge lacrimile din ochii celor care plâng.

  • Magda, din punct de vedere sentimental-afectiv, te înţeleg perfect şi ştiu că este nevoie de un efort intelectual şi mai ales emoţional deosebit ca să vizionezi online aceste filme documentare excepţionale dar eu te asigur că MERITĂ şi într-o zi îmi vei mulţumi (chiar dacă poate vei face acest lucru printre lacrimi) pentru că AI ÎNŢELES CU ADEVĂRAT câteva fragmente de istorie pe care nu trebuie să le uităm niciodată. DE CE NU TREBUIE SĂ LE UITĂM?!? Pentru că “somnul naţiunii naşte monştri” din cauza indiferenţei, nepăsării, apatiei şi “sensibilităţii” noastre (dorinţa de a ne proteja cu orice preţ starea de confort interior) în raport cu suferinţa cumplită a semenilor noştri. Aceste filme-mărturie TREBUIE VIZIONATE OBLIGATORIU de oricine se pretinde a fi creştin, de orice om care spune că Îl iubeşte pe Dumnezeu şi că Îl urmează pe Hristos! Cine spune că Îl iubeşte pe Dumnezeu şi nu-i iubeşte pe semenii lui (nu-i pasă de durerea şi tragedia semenilor lui) este UN MINCINOS şi dragostea lui Dumnezeu nu este în El. Noi, oamenii, suntem foarte nepăsători prin natura noastră egocentristă. Dacă ni s-ar întâmpla NOUĂ o nenorocire, am dori să o afle toată lumea, să ne compătimească toţi şi să fie toţi cunoscuţii şi chiar necunoscuţii la picioarele noastre, să fim ajutaţi, să fim protejaţi, să fim înconjuraţi cu dragoste, etc. Dar atunci când li se întâmplă o nenorocire ALTORA preferăm ca mai bine să nu ne tulburăm starea noastră de confort psihic, să nu cumva să ne dăm peste cap, să nu cumva să ne stricăm ziua…

   CARE VA FI CONSECINŢA INEVITABILĂ ŞI IMPLACABILĂ A ATITUDINII NOASTRE?!? Răspunsul este pe cât de logic, pe atât de simplu: ISTORIA SE VA REPETA pentru că am preferat să ignorăm şi să uităm… Am preferat să nu cunoaştem adevărurile istorice dramatice ca nu cumva să ne tulburăm…

   “Cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său!”
   (1 Ioan 4:20)

   voi traduce în limba română:

   “Cui nu-i pasă de fratele (aproapele) său pe care-l vede, cum ar putea să-i pese de Dumnezeu pe care nu-L vede?
   Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu vrea să cunoască istoria, nevoile şi problemele fratelui (aproapelui) său!”

   Eu aşa înţeleg litera şi spiritul Cuvântului lui Dumnezeu.

   Domnul să se îndure de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow