FUMATUL VA FI INTERZIS COMPLET ÎN SPAŢIILE PUBLICE DIN TOATE ŢĂRILE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE

FUMATUL - O NENOROCIRE CARE S-A ABĂTUT ASUPRA OMENIRII

FUMATUL – O NENOROCIRE CARE S-A ABĂTUT ASUPRA OMENIRII – VA PRIMI O LOVITURĂ FOARTE GREA ÎN ANUL 2011 ÎN TOATE ŢĂRILE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE !!!

După cum ştiţi, la ora actuală în România există o legislaţie care nu este suficient de dură cu privire la fumatul în spaţiile publice. Este vorba de LEGEA 349/2002 = LEGEA COMBATERII FUMATULUI şi de ORDONANŢA DE GUVERN 13/2003 PRIVIND MODIFICAREA ŞI COMPLETAREA LEGII 349/2002

Nu este o noutate faptul că cele două prevederi legale de mai sus nu au mare efect aici în România. Probabil că aţi observat şi voi că mulţi medici şi asistenţi medicali îşi permit să continue să fumeze fără pic de bun simţ în spitale iar şefii lor închid ochii pentru că inclusiv mulţi dintre ei fac acelaşi lucru adică fumează în spital demonstrând nu numai iresponsabilitate ci şi un grad de imoralitate !!! CE FEL DE EXEMPLE SUNT ACEŞTI MEDICI PENTRU PACIENŢII LOR ?!? Pacienţilor le este teamă să-i reclame pentru că au nevoie de ajutorul lor şi sunt la mâna lor atunci când e nevoie de operaţie, de îngrijire în Reanimare sau în salon… Românii se tem să vorbească şi să depună plângere împotriva personalului medical care fumează în spital !
De asemenea, în multe magazine sau hipermarketuri, deşi aparent nu se fumează, totuşi îţi vine pe la nas fum de ţigară provenit din birouri, din depozite sau din alte locuri mai ascunse… Nu mai discutăm de persoanele care intră în scara blocului cu ţigara aprinsă sau care ies din apartament şi intră în lift (sau coboară pe scări) pufăind continuu deşi SCARA BLOCULUI REPREZINTĂ UN SPAŢIU PUBLIC iar nefumătorii trebuie să îndure nesimţirea şi nepăsarea incredibilă a fumătorilor. Dar toate au o limită !

O VESTE FOARTE BUNĂ !!! BRUXELLES-UL PREGĂTEŞTE O LEGE PANEUROPEANĂ CARE VA INTERZICE COMPLET FUMATUL ÎN ORICE SPAŢIU PUBLIC !!! ADIO FUM DE ŢIGARĂ PESTE TOT !!!

Publicaţia electronică EUObserver ne-a dat o veste foarte bună şi îmbucurătoare !!! Domnul JOHN DALLI (comisar european pentru sănătate) a anunţat că Uniunea Europeană (Bruxelles-ul) pregăteşte un proiect legislativ important prin care în anul 2011 vor fi eliminate orice excepţii la interzicerea fumatului în spaţiile publice ÎN TOATE STATELE UNIUNII EUROPENE !!! Chiar dacă românilor le place sau nu, România va fi obligată să se conformeze legii europene !

Domnul comisar John Dalli a declarat cotidianului Die Welt următoarele :

“Avem nevoie de o interzicere completă a fumatului în toate spaţiile publice, în transporturi şi la locul de muncă”

Domnul comisar Dalli a mai precizat că Bruxelles-ul pregăteşte în prezent un proiect legislativ ce va fi prezentat anul viitor şi care nu va mai tolera excepţiile, deoarece “nu este vorba doar de sănătatea vizitatorilor, ci şi de cea a angajaţilor”.

De exemplu în Belgia, unde se află Executivul Uniunii Europene, se poate fuma în diverse localuri, cât timp personalul nu serveşte mâncare. În Grecia, ministrul Sănătăţii a recunoscut miercurea trecută eşecul efectiv al măsurii de interzicere a fumatului, luată în 2009, afirmând că mai multe inspecţii au scos la iveală faptul că opt din zece baruri încalcă în mod deschis legea.

Proiectul legislativ al Comisiei ar putea viza şi reducerea cantităţii de nicotină şi alte substanţe toxice pe care ţigările le conţin.

Comisia ar putea încerca să impună reguli pentru a reduce vizibilitatea produselor pe bază de tutun şi atractivitatea ambalajului lor. Pachetele de ţigări ar urma să devină identice, cu fotografii de avertizare, cum ar fi plămâni îmbolnăviţi, şi cu informaţii suplimentare privind substanţele toxice pe care produsul le conţine.

Fumatul ucide aproximativ 650.000 de europeni în fiecare an, potrivit publicaţiei electronice. (Mediafax, Diana Iliescu)

UCIŞI DE NICOTINĂ

George Harrison – fostul membru al trupei Beatles era un fumător înrăit. Viciul l-a costat viaţa. A murit la 58 de ani din cauza cancerului pulmonar.

Clark Gable – protagonistul din „Pe aripile vântului” a tras din ţigară toată viaţa sa. Inima sa a fost învinsă de nicotină. La numai 59 de ani a murit în urma unui infarct.

Humphrey Bogart – faimosul actor din „Casablanca” a încetat din viaţă la 57 de ani, tot din cauza fumatului. Consumul de nicotină a cauzat apariţia cancerului de esofag.

SURSA : MEDIAFAX.RO

UNIUNEA EUROPEANĂ - BRUXELLES - BELGIA

CITEŞTE UN ARTICOL FOARTE INTERESANT PE LINKUL DE MAI JOS ŞI TRIMITE-L TUTUROR PRIETENILOR :

https://www.tomthecat.ro/tigara-solutia-eficienta-pentru-o-moarte-lenta-si-chinuitoare/

6 thoughts on “FUMATUL VA FI INTERZIS COMPLET ÎN SPAŢIILE PUBLICE DIN TOATE ŢĂRILE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE”

  • Tudor, sunt întru totul de acord ca fumatul să fie COMPLET INTERZIS în toate spaţiile publice din România.
   Întrebarea este : CE FACEM NOI în acest sens ? Stăm cu braţele încrucişate şi-i lăsăm pe fumători să ne îmbolnăvească şi pe noi ?!? E treaba lor dacă vor să ajungă mai repede la doi metri adâncime, de murit, oricum murim cu toţii dar important e CUM murim ? Una e să mori de bătrâneţe, noaptea în somn, şi alta e să mori conectat la aparatul de respirat, intubat şi sufocat lent din cauza insuficienţei respiratorii determinate de cancerul bronhopulmonar.

   Nu e de vină Cel de Sus pentru prostia şi încăpăţânarea omului care vrea neapărat să beneficieze de o moarte lentă şi chinuitoare care ar putea fi evitată dacă s-ar renunţa la aceste “cuie de coşciug” (ţigările)…

   Îţi mulţumesc pentru comentariu şi te mai aştept pe blogul meu unde eşti întotdeauna binevenit !

   NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ ÎŢI FIE DE FOLOS ! 🙂

 • Suntem în 2014 și România nu a adoptat nici acum măsurile recomandate de Comisia Europeană. Eu am probleme cu nesimțiții care fumează în lift și în scara blocului, iar la serviciu, deși fumatul e interzis, șeful nu aplică nici o sancțiune (atât el, managerul, cât și restul fumătorilor, ignoră complet interdicția); din păcate, SANEPID-ul își anunță verificările și niciodată nu prind pe nimeni în flagrant.

  • Andrei Eduard,

   Din păcate, iată ce înseamnă omul fără Hristos și fără Dumnezeu în inima și în viața lui. Îți spun acest lucru, pentru că un creștin adevărat (care a decis să-L urmeze pe Domnul nostru Iisus Hristos), NU FUMEAZĂ !!! Motivul este simplu : chiar dacă printre cele 10 porunci nu figurează porunca “SĂ NU FUMEZI !” totuși Biblia spune clar că trupul nostru este templul Duhului Sfânt și nu trebuie să ne batem joc de trupul, sănătatea și viața noastră.
   De asemenea, Sfânta Scriptură ne precizează (prin glasul Sfântului Apostol Pavel) că “toate lucrurile îmi sunt îngăduite DAR NU TOATE ÎMI SUNT DE FOLOS, NU TOATE MĂ ZIDESC !” Este binecunoscut faptul că țigara nu poate să ne fie de folos (ba dimpotrivă, ne distruge încet și sigur) și nici nu poate să ne zidească dpdv duhovnicesc / spiritual adică nu ne poate consolida relația personală cu Dumnezeu (ba dimpotrivă, în momentul când fumezi, țigara devine UN IDOL, un dumnezeu care este pus în locul adevăratului și singurului Dumnezeu).

   Să nu te miri că ortodocșii așa ziși “creștini” (foarte puțini dintre ei sunt creștini sinceri cu teamă de Domnul)
   fumează în lift sau pe casa scării blocului, din moment ce ei resping Cuvântul Sfânt al Domnului, nu dau două parale chioare pe Biblie, Sfânta Scriptură reprezintă pentru ei “o carte care trebuie citită doar de popi” sau eventual “o carte de povești de adormit copiii care nu mai e actuală pentru zilele noastre”. De-aici decurg și consecințele, o viață trăită fără Hristos, fără Biblie și fără Dumnezeu, înseamnă țigări, băuturi alcoolice în cantitate cât mai mare, curvie și preacurvie, minciuni și furturi, divorțuri și recăsătoriri pentru a doua sau a treia oară cu “binecuvântarea” preoților ortodocși, show-uri TV desfrânate și manele infecte, perversiuni scârboase și relații sexuale anormale care n-au fost niciodată îngăduite de Domnul, pedofilie, violuri, crime, etc.

   Dacă șeful tău ar fi un om călăuzit de Duhul Sfânt, ar avea un pic de conștiință și s-ar gândi că există și oameni care NU FUMEAZĂ ȘI N-AU FUMAT NICIODATĂ ÎN VIAȚA LOR, oameni care au de suferit din cauza nesimțirii, indolenței, comodității și reavoinței acestor fumători. Roagă pe cineva cunoscut ție (dar să nu cumva să facă prostia să menționeze că este un cunoscut al tău pentru că riști să-ți pierzi serviciul sau să suporți consecințe grave) să facă O SESIZARE către autoritățile competente și să organizeze un flagrant ca să-i identifice și pedepsească pe toți ce care încalcă legea, inclusiv pe șeful tău. Dacă vei citi articolul mai vechi de mai jos, vei vedea cum am procedat eu în hipermarket-ul Carrefour, cum am reușit să-i oblig să desființeze toate măsuțele pentru fumat și scrumierele care erau instalate ILEGAL și din cauza cărora, cumpărătorii nefumători aveau de suferit foarte mult.

   În România, CORUPȚIA este la ea acasă dar DEPINDE DE FIECARE DINTRE NOI dacă acest fenomen va lua amploare sau dacă se va diminua, nu putem sta cu brațele încrucișate și trebuie să luptăm, fiecare cu ce putem, să fim un exemplu prin onestitate și bun simț, să dovedim că avem teamă de Dumnezeu și că suntem creștini adevărați, să strălucim ca niște lumini în întunericul acestei lumi care se bălăcește în mocirla păcatului și a morții.

   Te mai aștept cu drag pe blogul meu și îți doresc din toată inima UN PAȘTE FERICIT !

   https://www.tomthecat.ro/tigara-solutia-eficienta-pentru-o-moarte-lenta-si-chinuitoare/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow