LIBERALII DORESC SĂ MODIFICE CONSTITUŢIA ÎN AŞA FEL ÎNCÂT TRASEISMUL POLITIC SĂ DEVINĂ ISTORIE

FOSTUL PRIM-MINISTRU CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

De obicei, pe blogul meu scriu despre moralitatea din viaţa de zi cu zi sau mai bine zis despre IMORALITATEA din viaţa de zi cu zi a multora dintre români… De data aceasta, am preluat pe blogul meu un articol referitor la moralitatea din viaţa politică a României (sau despre lipsa acestei moralităţi). Este vorba de aşa numitul “TRASEISM POLITIC” adică prostul obicei de a face “traseul” de la un partid la altul, de a-ţi modifica brusc opiniile şi doctrina politică, de a te “răzgândi” dintr-odată, dându-ţi seama că e mai bine şi mai călduţ în alt partid, în altă gaşcă, în alt grup de interese, în altă mafie… Acest fenomen amoral are la bază un fel de “pragmatism” prin care sunt ţintite interesele economice personale, poziţia în societate, avantajele de toate tipurile, etc. Nimic nu mai contează, nici ceea ce ai crezut până în acea clipă, nici imaginea şifonată public, nici nimic altceva. Contează “să te ajungi”… şi din această cauză, ţara asta a ajuns unde a ajuns… pentru că ei s-au ajuns… iar noi tragem consecinţele…

În sfârşit, am trăit s-o văd şi pe-asta… Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a anunţat public că liberalii vor propune, în baza demersului de modificare a Constituţiei, INTERZICEREA MIGRAŢIEI PARLAMENTARILOR DE LA UN PARTID LA ALTUL, arătând că fiecare ales are un dublu contract: cu cetăţenii şi cu partidul pe lista căruia a candidat, potrivit NewsIn.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu mai spune că ANI, instituţie care urmăreşte şi sancţionează faptele de corupţie ale oamenilor politici şi ale celor cu funcţii publice importante în stat, nu ar trebui cantonată în atribuţiile actuale, ci ar trebui să sancţioneze inclusiv migraţia politică.

“Cred că şi parlamentarii trebuie să se supună aceloraşi reguli şi să înţeleagă în mod clar că nu pot să se ducă în faţa electoratului cu un discurs politic, cu un program politic şi cu o sumă de idei politice pe care le schimbă de la o zi la alta şi apoi se declară aparţinând altui partid din interese economice. Ştim foarte bine ce s-a întâmplat cu parlamentari care au dezertat şi ulterior au negociat noile poziţii pentru avantaje personale, economice şi de altă natură”, a spus Tăriceanu.

Liberalul a subliniat că fiecare parlamentar are un dublu contract: cu cetăţenii şi cu partidul pe lista căruia a candidat şi care l-a propus să intre în Parlament.
Tăriceanu a mai declarat că “în Parlamentul României nici nu a intrat vreun parlamentar independent, care să fii candidat fără a fi susţinut de un partid politic, iar aşa zisul grup de independenţi sunt de fapt nişte dezertori care au distorsionat votul popular”.

SURSA:

romanialibera.ro/actualitate/politica/liberalii-vor-sa-modifice-constitutia-pentru-a-interzice-migratia-parlamentarilor-198739.html

[polldaddy poll=”3734652″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow