MARTIN LUTHER – UN OM CARE A SCHIMBAT LUMEA

DOMNUL IISUS VREA SĂ VINĂ ÎN INIMA TA
“Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa ! Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6)

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM EXCELENT :
“UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

MARTIN LUTHER (1483-1546)

În 1521, acuzat de “erezie”, MARTIN LUTHER a fost convocat să se prezinte în Dieta Imperială de la Worms care era Adunarea Legislativă a Sfântului Imperiu Romano-German. Cu multă demnitate şi riscând să fie ars pe rug, Luther A REFUZAT să-şi retragă scrierile, explicând în faţa Împăratului Carol al V-lea că atitudinea sa, se datorează CONŞTIINŢEI lui care era datoare doar faţă de CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU – BIBLIA – SFÂNTA SCRIPTURĂ !
Pentru Luther, principiul fundamental Sola Scriptura, nu era o simplă vorbă goală, ci reprezenta însăşi esenţa vieţii lui ! Cu câţiva ani în urmă, în ziua de 31 Octombrie 1517 , marele reformator Luther a îndrăznit să afişeze PUBLIC pe uşa Bisericii din Wittenberg, lucrarea sa de referinţă numită CELE 95 DE TEZE ! Această acţiune a însemnat cea mai mare sfidare la adresa Papei de la Roma, fiind expresia unei atitudini ferme împotriva unei grave erezii din Biserica Romano-Catolică (Doctrina Indulgenţelor) o practică prin care Biserica “vindea” iertarea păcatelor contra unor sume de bani ! Oamenii sărmani care abia aveau cu ce să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta, veneau la Biserică şi dădeau ultimii bănuţi pentru a cumpăra acele Indulgenţe, adică “paşapoartele către Rai” promise de Vatican şi de slujitorii săi plini de zel !

Luther a fost primul preot Catolic care a desfiinţat celibatul, considerând că este mult mai bine să ai o relaţie curată prin căsătorie, decât să trăieşti în păcat, FĂRĂ să fii căsătorit ! Ca să dea un exemplu foarte clar, Martin Luther s-a căsătorit înaintea Domnului cu o fostă călugăriţă numită Katharina von Bora, o femeie care l-a iubit mult şi a avut un rol foarte important în viaţa lui.

Cele cinci principii fundamentale emise de Luther sunt următoarele:

SOLA SCRIPTURA ( NUMAI SFÂNTA SCRIPTURĂ – BIBLIA este Autoritatea Supremă în domeniul vieţii spirituale),

SOLA FEDE ( NUMAI PRIN CREDINŢĂ în ceea ce a făcut Hristos la Cruce, putem fi consideraţi neprihăniţi de către Dumnezeu – Tatăl Ceresc),

SOLA GRAZIA ( NUMAI PRIN HAR şi prin îndurarea lui Dumnezeu putem fi mântuiţi),

SOLUS CHRISTUS ( NUMAI HRISTOS este SINGURUL MIJLOCITOR şi Intermediar între omul păcătos şi Dumnezeu Tatăl),

SOLE GLORIA DEUM (glorie, mărire, cinste, slavă, onoare, etc, se cuvin NUMAI LUI DUMNEZEU Tatăl Ceresc, orice închinare se face NUMAI în faţa Sfintei Treimi, nu sunt permise acte de închinare faţă de nimeni altcineva, cu excepţia lui Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh !

VĂ INVIT SĂ VIZIONAŢI UN FILM PRIN CARE VOM PUTEA ÎNŢELEGE MAI BINE IMPORTANŢA CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU ÎN VIAŢA OMULUI, DE CE TREBUIE SĂ NE ÎNTOARCEM CU TOŢII LA SFÂNTA SCRIPTURĂ, DE CE TREBUIE SĂ RESPINGEM DOCTRINA “INDULGENŢELOR” ŞI MULTE ALTE EREZII CARE FAC ABSTRACŢIE DE CREDINŢA SIMPLĂ A PRIMILOR CREŞTINI CARE AVEAU CA FUNDAMENT AL VIETII LOR, ÎNVĂŢĂTURA CURATĂ A DOMNULUI IISUS HRISTOS ŞI A SFINŢILOR APOSTOLI !

[polldaddy poll=2042622]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow