OPERAŢIUNEA AUCA – CINCI TINERI CREDINCIOŞI CARE AU INTRAT ÎN ISTORIE

În timpul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, ascultam Cuvântul lui Dumnezeu pe unde scurte, respectiv emisiunile în limba română ale unui post de radio HCJB care transmitea din Quito – Ecuador. Nu prea înţelegeam ce caută un post de radio de limbă română, tocmai acolo… în Ecuador…

Vă mărturisesc că am auzit despre multe întâmplări, care mai de care mai nefericite şi mai triste. De-a lungul veacurilor, au existat mulţi oameni care au suferit enorm şi care au fost omorâţi fără milă şi fără nici un motiv. Vedem în istorie, că în cele mai multe cazuri, aceşti oameni erau complet lipsiţi de apărare, adică nu aveau nici un fel de armă la ei, fiind o ţintă sigură pentru cei obişnuiţi să ucidă. Atunci când un om atacat nu este înarmat, nu te poţi mira că este ucis în câteva clipe… Dar atunci când un om are un pistol la el, aţi putea să credeţi că NU va face uz de armă pentru a-şi salva viaţa?!? Nu-i aşa că aţi spune că numai un inconştient sau un sinucigaş lipsit de minte, ar renunţa să-şi folosească arma, atunci când este atacat şi viaţa lui este în pericol???

Puţini ştiu, însă, că în ziua de 8 IANUARIE 1956 , cinci oameni şi-au dat viaţa pentru Hristos, deşi ar fi putut să riposteze şi să uzeze de o armă de foc pe care o aveau la ei (un pistol). Este vorba de cinci tineri care au pornit spre jungla Ecuadorului, fiind avântaţi de flacăra credinţei. Deşi în acea zonă, exista un trib izolat, numit Huaorani care era vestit pentru violenţa sa, aceşti bravi tineri au slujit lui Dumnezeu în acea zonă periculoasă şi începând din septembrie 1955 au aruncat din avion, daruri pentru indienii Huaorani, încercând să se apropie de ei pentru a le dărui Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu. Ei au pus mai presus decât viaţa lor, misiunea pe care o aveau, aceea de a duce indienilor, mesajul simplu şi curat al Sfintei Evanghelii.

În continuare, veţi vedea cu ochii voştri ce s-a întâmplat în acele zile cutremurătoare care au rămas în istorie… Cinci tineri credincioşi care NU AU RĂSPUNS CU ACEEAŞI MONEDĂ şi care au acceptat ca mai bine să moară, decât să încalce porunca lui Dumnezeu care spune : SĂ NU UCIZI!
M-am întrebat cutremurat şi vă întreb şi pe voi : CUM AŞ FI REACŢIONAT EU şi CUM AI FI REACŢIONAT TU în acele clipe groaznice?!? Ai fi pus mâna pe pistol şi ai fi ucis imediat măcar cinci indieni?!? (parcă atâtea gloanţe încap într-un pistol) Tare mi-e teamă că i-ai fi omorât degeaba, că oricum erau vreo zece! Poate te gândeşti că ar fi fost nevoie de o armă automată, nu-i aşa?!? Aşa meritau ticăloşii aceia, corect???

Vă rog să vizionaţi cu atenţie o secvenţă cutremurătoare din filmul END OF THE SPEAR (producție 2005) şi să observaţi un detaliu foarte important. Când unul dintre tinerii credincioşi era atacat, el a tras cu pistolul în sus (ca un fel de foc de avertisment) deşi era clar că SINGURA OPŢIUNE LOGICĂ ar fi fost să se apere şi să-şi descarce urgent arma în indienii care-i puneau în pericol viaţa. OARE CE-AŞ FI FĂCUT EU?!? OARE CE-AI FI FĂCUT TU?!? Ai fi tras în sus??? Ai fi fost un tip raţional şi logic, cu preţul încălcării poruncii lui Dumnezeu de a nu ucide?!? Te rog să meditezi cu toată sinceritatea înaintea lui Dumnezeu. Să ne cercetăm în umilinţă şi în smerenie şi să recunoaştem că noi abia suntem în stare să mărturisim despre credinţa noastră.

Ce greu e să-i spui două cuvinte, colegului tău de liceu, aşa-i? Nu-i aşa că este greu, omule care zici că eşti creştin? Ce greu este să-i explici Cuvântul Sfânt, unui coleg de serviciu sau unui vecin din bloc, am dreptate? Ce greu este să dovedim prin felul nostru de vieţuire că suntem creştini, nu-i aşa?

Prietene pentru care a murit Domnul Hristos, gândeşte-te că nu te trimite nimeni în junglele periculoase ale Ecuadorului dar măcar, ocupă-te de
„junglele periculoase” ale Bucureştiului, de cartierul în care locuieşti, de zona în care trăieşti! Fii o lumină acolo unde eşti, la şcoală, la liceu, la facultate, la serviciu, în blocul tău, în familia ta, etc!

Am prieteni credincioşi care au coborât în canalele murdare, urât mirositoare… ca să poată astfel să le vestească Evanghelia, aurolacilor.
Alţi prieteni credincioşi se duc la puşcării şi stau de vorbă cu tot felul de ucigaşi, violatori, tâlhari… pentru că şi aceştia au nevoie de Hristos, nu numai noi. Domnul Iisus Hristos nu a murit la Cruce numai pentru tine şi numai pentru mine… ci a murit şi pentru cei din închisori… şi viaţa lor poate fi transformată dacă primesc Cuvântul lui Dumnezeu.

ATENŢIE! ACESTE IMAGINI NU POT FI VĂZUTE DE CĂTRE PERSOANELE SUB 18 ANI SAU DE CĂTRE CARDIACI! FILMUL EXPRIMĂ FOARTE BINE REALITATEA CUTREMURĂTOARE ALE ACELOR MOMENTE DIN ZIUA DE 8 IAN. 1956

În încheiere, se cuvine să pomenesc numele celor cinci tineri credincioşi americani care au preferat ca mai bine să moară, decât să ucidă.

BIOGRAFIE JIM ELLIOT

Jim Elliot alb negru

BIOGRAFIE NATE SAINT

Nate Saint 2

BIOGRAFIE ED MC CULLY

Ed_McCully

BIOGRAFIE PETER FLEMING

Peter Fleming cu sotia lui

BIOGRAFIE ROGER YOUDERIAN

Roger Youderian si familia lui

JIM ELLIOT, PETER FLEMING
ŞI MARILOU MC CULLY

Jim Elliot, Pete Fleming si Marilou McCully

SOŢIILE CELOR CINCI EROI

Sotiile celor cinci eroi

RESTURILE AVIONULUI CARBONIZAT AL LUI NATE SAINT

Resturile avionului carbonizat al lui Nate Saint

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow