PRINCIPELE RADU – UN OM CU BUN SIMŢ ŞI UN PUNCT DE REPER MORAL PENTRU POLITICIENII ROMÂNI

Principele Radu & Principesa Margareta

Zilele trecute am urmărit o declaraţie de presă a Principelui Radu care mi-a atras atenţia !

Sunt multe declaraţii de presă, care mai de care mai penibile, în care sunt etalate NON-VALOAREA şi NIMICUL ! Tocmai de aceea, mulţi oameni schimbă imediat canalul TV sau chiar închid televizoarele, dezgustaţi şi scârbiţi de făţărnicia politicienilor ! Tocmai aici există un pericol foarte mare şi anume tendinţa de a crede că TOŢI sunt la fel, că TOŢI sunt o apă şi un pământ ! Sunt convins că forţele nedemocratice tocmai asta urmăresc, să discrediteze complet ÎNTREAGA CLASĂ POLITICĂ , în aşa fel ca poporul român să nu mai aibă încredere în NIMENI şi să aştepte un „salvator”, un „tătuc” sau “un om de bine” care să-i „scape” de toţi aceşti politicieni ticăloşi ! Aparent, această idee sună bine ! Vine un dictator, un om puternic cu mână de fier şi „face ordine”, exact ca la începutul anilor ’90 când pe străzile Bucureştiului am văzut cu ochii mei tot felul de paranoici care strigau : „IMGB FACE ORDINE !” Sau mai bine zis ca în anii de după terminarea celui de-al doilea război mondial, când partidele politice au fost aruncate cu forţa la lada de gunoi a societăţii, iar reprezentanţii lor de frunte au fost azvârliţi în închisori pe unde le-au putrezit oasele ! De fapt, pe acest principiu s-au bazat şi Stalin, Hitler, Mussolini şi alţi clienţi ! Discreditarea şi desfiinţarea partidelor politice şi substituirea lor (evident prin şantaj, minciună şi forţă) cu UN TĂTUC „bun” şi „drept”, cu un „justiţiar” care „să pună lucrurile la punct şi să facă ordine” ! Bineînţeles că aceste idei periculoase şi antidemocratice prind foarte uşor la segmentul necultivat şi ne-educat al poporului român, au o mare priză la masele largi de ţărani şi muncitori care pot fi induşi în eroare cu mare uşurinţă de un om inteligent, “bine intenţionat” şi care “se gândeşte la binele poporului” !

Avem nevoie de un om care să ia de la bogaţi şi să dea la săraci, nu-i aşa ?!?

Din fericire, am fost plăcut impresionat că mai există în România şi ALTFEL DE OAMENI care sunt o excepţie de la regulă şi pe care-i numeri pe degete !
Un asemenea om este PRINCIPELE RADU care mi-a făcut o impresie foarte bună de multe ori, dar mai ales, recent, când i-am urmărit declaraţia de presă. Habar n-am ce înseamnă monarhia pentru că am numai 41 de ani, deci nu am prins acea perioadă. Din nefericire, am prins numai “epoca de aur” care mi-a ieşit pe nas şi pe urechi ! În viaţa mea nu am fost monarhist şi nici nu am fost membru al vreunui partid, dar asta nu înseamnă să nu observ cu atenţie fenomenul politic din România, cu bunele şi cu relele lui !

Nu mă voi ocupa de aspectele negative caracteristice vieţii politice dâmboviţene, dar voi fi un fin observator a tot ceea ce este bun şi frumos, atunci când se întâmplă să fie vorba despre aşa ceva ! Principele Radu mi-a atras atenţia şi a început să fie fascinant pentru mine, pentru că în primul rând este un om cu UN DEOSEBIT BUN SIMŢ, lucru care nu prea mai există în România ! Un om CIVILIZAT, care se distinge printr-un limbaj decent, o raritate în ziua de azi ! Domnia Sa are o prestanţă, o sobrietate, o demnitate, o naturaleţe şi o inteligenţă pe care eu le respect foarte mult pentru că îmi aduc aminte din istorie de marele reformator Martin Luther, un om de onoare care întotdeauna vorbea fără menajamente despre ceea ce credea cu toată fiinţa lui ! Principele Radu este un om calm, stăpân pe ceea ce spune, care ştie să îşi prezinte într-un mod onorabil punctul de vedere, care ştie să-i respecte pe cei din jurul său.

Vă rog să faceţi O DIFERENŢĂ între Principele Radu şi ceea ce vedem ZILNIC la televizor : doamna “ciocu-mic”, domnul “Gogal, Goagal, Gagal, Gulgal”, domnul “fac ce vreau cu banii mei”, domnul “jos mafia, sus patria”, domnişoara “succesuri” şi mulţi alţii…

Vă rog să vă convingeţi cu ochii voştri că Principele Radu este UN MODEL şi un punct de reper moral şi intelectual pentru toţi politicienii români ! Avem nevoie de oameni ca Principele Radu, avem nevoie de un comportament decent, de o eleganţă în exprimare, de sinceritate şi dorinţă puternică de a fi alături de români şi de România ! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe Principesa Margareta şi pe Principele Radu, să reuşească să facă ceva pentru această ţară sărmană care suferă enorm de pe urma unor oameni lipsiţi de scrupule ! Să fie oameni de cuvânt şi sunt sigur că poporul român îi va recunoaşte şi-i va iubi !

Aşa să le ajute bunul Dumnezeu !

Principele Radu si Principesa Margareta

[polldaddy poll=1732088]

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.

3 thoughts on “PRINCIPELE RADU – UN OM CU BUN SIMŢ ŞI UN PUNCT DE REPER MORAL PENTRU POLITICIENII ROMÂNI”

 • Mă bucur că principele Radu a pus accent foarte mult pe satul românesc. Ca să trăim bine, DE AICI trebuie să plece bogăţia, numai el, satul românesc, ne poate debloca din această criză economică.

 • MOTTO: „Hoţul strigă: „Prindeţi hoţul !”
  O să fiu scurt de data aceasta şi o să comentez cu următoarele întrebări ale căror răspunsuri le ştie orice elev de liceu şi anume:
  1- Pe ce fond şi DE CE a venit Adolf Hitler la putere ?!?
  CINE falimentase Germania şi Europa în general şi CUM se explică logic că atâtea ţări şi-au dat mâna la fanatismul naziştilor şi al lui Hitler ? Există o dramă de adevăr în Mein Kampf ?!? De acord că un individ a fost bolnav mintal şi nebun, dar CUM se explică faptul că milioane de oameni s-au îmbolnăvit atât de repede de nebuneala lui şi au ales să moară în băi de sânge pe front în al doilea război mondial ?!?
  2 – Întrebarea de mai sus se aplică şi pentru Marx, Engels şi Stalin !
  Pe ce fond a început Revoluţia Roşie şi CINE au fost vinovaţii ?!?
  3 – Ştie cineva că atât naziştii (naţional-SOCIALIŞTII) cât şi comuniştii (SOCIALIŞTII) au la bază o teorie COMUNĂ a unui acelaşi filozof pe nume HEGEL ??? Cine a fost Hegel şi din ce naţie provenea ?!?
  4 – Ce origine rasială au următoarele personaje: Sorin Ovidiu Vântu, Maria Vlas, Petre Walter Roman, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu,
  Renate Weber, Ana Pauker (adică Hannah Rabinsohn), şefii înlocuiţi recent de la IGP, şefii de la spitalele mari gen Fundeni (Prof. Macarie), Siemens-Forte România (Managerul Solomonescu) etc ???
  CINE sunt şefii politicienilor corupţi şi CINE conduce toată mascarada asta din umbră ?!?
  5 – DE CE a declarat Emil Constantinescu anul trecut la TV că România este condusă din umbră de forţe obscure şi underground, iar când a pomenit de conspiraţie şi masonerie, l-au sunat în direct Ion Iliescu şi Traian Băsescu şi i-au spus în pauzele publicitare că face nişte afirmaţii iresponsabile care pun în pericol stabilitatea politică a României şi forma de guvernământ instaurată după decembrie 1989 ?!?
  6 – CINE a finanţat şi a organizat Revoluţia din 1989 şi CUM se face că Ion Raţiu, Ion Iliescu, Petre Roman, etc… se cunoşteau şi se auto-organizaseră încă dinainte de luna decembrie 1989 ?!?

  Cu stimă,
  HAIDUCUL

  • Dragă domnule „Robin Hood”, alias „Haiducul”,

   Observ la dvs că atunci când interveniţi pe blogul meu, NU VĂ REFERIŢI STRICT LA TEMA PROPUSĂ DE MINE SPRE DEZBATERE PUBLICĂ. Tema era următoarea: Este Principele Radu un om cu bun simţ şi un punct de reper moral pentru politicienii români? Aş fi aşteptat de la dvs un răspuns la această întrebare, eventual să votaţi cu DA sau cu NU, chestionarul pe care l-am instalat imediat sub fotografia Principesei Margareta şi a Principelui Radu ! Apropo, aţi votat?!? V-aţi exprimat în mod liber prin acest chestionar? Aş mai dori să subliniez faptul că întrebările dvs, deşi sunt interesante şi captivante, mai ales pentru UNII cititori, NU FAC OBIECTUL BLOGULUI MEU pe care l-am creat recent cu UN SCOP BINE DETERMINAT şi anume acela de a aborda problematica privind spiritualitatea şi întoarcerea REALĂ a omului la Dumnezeu prin credinţa sinceră în Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

   Sper că vă daţi seama că NU POT să vă aprob pe blogul meu URL-ul care asigură cititorilor lectura on-line a operei „Mein Kampf”. Nici nu cred că mai este necesar să vă explic DE CE. Din „n” motive, nu dintr-unul singur, stimate domn.

   Aş putea să vă răspund în detaliu LA FIECARE ÎNTREBARE pe care aţi pus-o, dar mă întreb dacă aceasta este misiunea mea şi rolul meu pe un blog care şi-a propus cu totul altceva. Nu mă veţi convinge NICIODATĂ să fiu un antisemit sau un rasist, să fac DIFERENŢE între oameni, adică între rase. Pentru mine, un lucru este foarte CLAR ca lumina zilei: în cadrul oricărui popor există atât oameni deosebiţi (cu bun simţ, smeriţi, buni, iubitori şi altruişti) cât şi oameni din cealaltă categorie (aroganţi, hoţi, jecmănari, stricaţi, imorali, ticăloşi, criminali).

   Vă rog foarte mult, SĂ VĂ FERIŢI SĂ FACEŢI O CIORBĂ ÎN CARE SĂ-I AMESTECAŢI PE TOŢI CEI CARE FAC PARTE DINTR-UN ANUMIT POPOR. Nu vă mai luaţi după Hitler cu ideile lui extrem de periculoase! Eu am prieteni maghiari, care sunt de-o bunătate fantastică, m-au ţinut la ei timp de 2 luni FĂRĂ NICI UN BAN şi m-au tratat cu toată dragostea lor, nu ca pe un prieten, ci ca pe un frate! Ce-ar fi să spun şi eu acum „toţi bosgorii sunt la fel!” N-ar însemna să-L mânii pe Dumnezeu? N-ar însemna să fiu un ticălos şi un mincinos?

   Am cunoscut mai demult o familie de evrei canadieni cu care puteam să vorbesc în engleză (ei vorbesc perfect şi franceza) şi care au dat dovadă de o bunătate extraordinară faţă de mine şi de soţia mea. Ce ar trebui să spun despre ei? „Jidanii ăia nenorociţi”? Sau CUM ar trebui să mă exprim faţă de dânşii? În batjocură? Nu cumva ar trebui să ţin minte TOATĂ VIAŢA cât de iubitori şi de buni au fost cu mine şi cu soţia mea?

   Vedeţi, domnule „Robin Hood”, că greşiţi? Vedeţi cum apelaţi la cea mai proastă soluţie – GENERALIZAREA? De ce să atribuim faptele ticăloase ale unor oameni la nivelul ÎNTREGULUI POPOR DIN CARE FAC PARTE aceşti nemernici? Este corect să generalizăm şi să extindem anatema aceasta inclusiv asupra oamenilor complet nevinovaţi? EU CRED CĂ NU ESTE CORECT. Pentru că dacă vom face acest lucru inadmisibil, atunci ORORILE SE VOR REPETA!!! Vor veni din nou vremuri în care femei, copii şi bătrâni vor fi omorâţi pentru „crima” de a face parte din nu ştiu ce popor. NU AVEM DREPTUL ACESTA!

   Oare dacă aţi fi ungur, chinez, ţigan sau evreu, aţi mai fi atât de pasionat de „tezele” cuprinse în „Mein Kampf”? Mă cam îndoiesc, stimate domn. Şansa dvs a fost că Dumnezeu a vrut să vă naşteţi ROMÂN ca şi mine. Asta NU înseamnă nici că suntem mai buni decât alţii, nici că suntem mai privilegiaţi. Noi, oamenii, suntem cu toţii EGALI ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU!!! Dumnezeu nu este nici stelist, nici dinamovist, nici român, nici ţigan şi nici evreu. Dumnezeu este o fiinţă spirituală care este PESTE TOŢI şi PESTE TOATE LUCRURILE. Când veţi accepta odată pentru totdeauna acest adevăr?

   Nu aţi comentat ABSOLUT NIMIC despre Principele Radu. DE CE OARE?!? Nu cumva asta trebuia să faceţi în comment-ul dvs? Nu era mai indicat să abordaţi tema propusă de mine spre a fi dezbătută public? Credeţi că Principele Radu este un om cu bun simt? Credeţi că între domnia sa şi politicieni există O DIFERENŢĂ? Astea sunt întrebările la care mi-aş fi dorit să-mi răspundeţi, nu remarci privitoare la ce-au făcut tot felul de demenţi de genul lui Adolf Hitler. Eu NU sunt istoric şi de aceea este foarte riscant să mă pronunţ în probleme care ţin de istorie. Nici măcar istoricii nu cunosc o serie de aspecte, despre care doar se presupun nişte lucruri. Rugămintea mea la dvs este următoarea: cu tot respectul, VA ROG să mă contactaţi, atunci când doriţi să abordăm orice aspect legat de TEOLOGIE Aici cred eu că este chemarea mea şi rostul meu pe acest pământ. Restul sunt lucruri care NU FAC OBIECTUL ACESTUI BLOG, vă spun foarte sincer, cu rugămintea să NU vă supăraţi pe mine.

   Cu deosebit respect,
   Tom the Cat
   FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL!

   P.S. Vă invit cu drag să citiţi un fragment dintr-o carte excepţională, scrisă de unul dintre cei mai străluciţi intelectuali ai secolului XX (este vorba de „BINELE ŞI RĂUL CA INDICII CU PRIVIRE LA SEMNIFICAŢIA UNIVERSULUI” de C.S. LEWIS)

   https://www.tomthecat.ro/c-s-lewis-binele-si-raul-legea-naturii-umane/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow