RYAN ȘI CHAD – POVESTEA ADEVĂRATĂ A UNUI SACRIFICIU SUPREM

SHANNON, RYAN ȘI CHAD ARNOLD (DE LA STÂNGA LA DREAPTA)

Povestea celor doi frați Ryan și Chad Arnold nu prea se potrivește cu ceea ce vedem în jurul nostru… Priviți puțin de jur împrejurul vostru și veți avea o imagine de coșmar : oportunismul, parvenitismul, egoismul, răutatea și nepăsarea, sunt lucruri pe care le găsim la tot pasul ! Nici nu trebuie să te chinui să le găsești pentru că sunt peste tot… Cu fiecare zi care trece, poporul nostru român dovedește din ce în ce mai multă “credință ortodoxă” și “iubire pentru aproapele” ! Aproape că sunt impresionat până la lacrimi ! Vrea cineva să spună că nu e așa ?!? Ia priviți materialul video de mai jos și veți vedea cum o biată fată (studentă) călcată cu mașina de o șoferiță fără pic de suflet, chiar pe trecerea de pietoni, este lăsată să moară ca un câine și își dă sufletul în chinuri și agonie FĂRĂ CA NIMENI DINTRE TRECĂTORI SĂ MIȘTE UN DEGET !!! Ofițerul de la Poliția Rutieră, fluieră și dirijează mai departe circulația, trecătorii se uită și NU FAC ABSOLUT NIMIC iar în acest timp biata fată își trăiește ultimele clipe pe acest pământ românesc pe care a avut ghinionul să se nască… Bineînțeles că degeaba a mai sosit Ambulanța după 20 de minute și bineînțeles că degeaba au mai dus-o la spital… nu s-a mai putut face absolut nimic pentru această nefericită… Bineînțeles că acea cucoană care circula cu 70 de km pe oră pe Bulevardul Kiseleff nu va păți nimic sau va primi o simplă amendă… Nu uitați că trăim în România “țara tuturor posibilităților”…

Sper că imaginile de mai sus v-au convins (dacă mai era nevoie să mai fiți convinși)

Acum să vă spun o poveste care ne vorbește despre lucruri diametral opuse în raport cu ceea ce tocmai ați văzut mai sus. Mă refer la altruism, generozitate, bunătate, spirit de sacrificiu și compasiune. Adică niște valori pe cale de dispariție aici în România… Poate că numele RYAN ARNOLD nu vă spune nimic mai ales că nu este vorba de vreun politician sau de vreo personalitate deosebită. Dacă Ryan ar fi fost măcar fotbalist și ar fi jucat la vreun club european, poate că ar fi auzit și românii despre el. Cu toate acestea, povestea acestui brav tânăr a făcut înconjurul Americii și chiar al lumii întregi ! Și veți vedea imediat de ce…

RYAN, SHANNON ȘI COPIII ERAU O FAMILIE FERICITĂ ȘI ÎMPLINITĂ

Ryan Arnold era în floarea vârstei (34 de ani) și era un om fericit… El locuia în Watertown (Dakota de Sud), avea o soție frumoasă, avea trei copii superbi, avea o casă și avea un job bun. Ryan avea o sănătate de fier și habar n-avea ce înseamnă boala și spitalele.

RYAN ARNOLD ŞI DOI DINTRE CEI TREI COPILAŞI AI SĂI

Totul părea perfect dar cu toate acestea, Ryan avea o mare durere în suflet datorită suferinței cumplite a fratelui său mai mare, Chad, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Castle Rock.

Chad era și el căsătorit dar suferea de o maladie hepatică foarte gravă și din această cauză nu putea să fie fericit. Cine a văzut vreodată un cirotic știe cam ce înseamnă o boală hepatică cumplită care poate pune viața în pericol. Ficatul lui Chad era într-o stare de deteriorare atât de avansată încât se impunea un transplant hepatic de urgență. Timpul se scurgea foarte repede, zilele lui Chad se apropiau de sfârșit și nu se găsea un donator care să fie compatibil.

Ryan era un tânăr foarte credincios și mergea în fiecare Duminică la Biserica Metodistă Cornerstone din Watertown unde se bucura împreună cu credincioșii în prezența lui Dumnezeu. Acolo în Biserică, Ryan a auzit de multe ori că Domnul Iisus Hristos a acceptat să fie răstignit pe o cruce și să moară acolo pentru noi, pentru păcatele noastre și în locul nostru care am fi meritat osânda veșnică. Doctrina substituției a avut un impact puternic asupra lui Ryan care și-a dat seama că SINGURA SOLUȚIE pentru salvarea vieții fratelui său era să-i doneze mai mult de jumătate (60%) din ficatul său.

În dimineața zilei de 29 iulie 2010, ora 5.30 dimineața, Ryan și Chad se aflau în sala de așteptare a Spitalului Universitar Colorado, împreună cu soțiile și cu părinții lor. Cei doi tineri așteptau să fie preluați de echipa de specialiști (anesteziști, chirurgi, etc) care trebuiau să efectueze cele două operații (de prelevare a unei părți din ficatul lui Ryan și de transplantare hepatică pentru Chad). Nimic nu anunța ce se va întâmpla și toți erau bucuroși că totul se va desfășura fără nicio problemă…

În timp ce erau pregătiți pentru începerea intervențiilor chirurgicale, Chad a făcut o scurtă mărturie :

“Când Ryan mi-a dat telefon și mi-a dat vestea că este compatibil cu mine, am trăit o experiență foarte umilitoare. Mă simțeam foarte neplăcut și în clipa aceea mi-au trecut prin minte tot felul de lucruri. Pe de o parte, gânduri de recunoștință și mulțumire la adresa lui Dumnezeu și a fratelui meu Ryan. Pe de altă parte, mă luptam cu un sentiment de profundă vinovăție pentru că în adâncul inimii mele nu vroiam să-l fac pe Ryan să sufere și să treacă printr-o asemenea experiență. Dar când Ryan a venit la mine, m-a oprit să mai gândesc așa și mi-a spus, zâmbind: “Păi, dragule, exact același lucru l-ai fi făcut şi tu pentru mine dacă era invers, nu-i așa ?!?”

Tot în timpul pregătirii preoperatorii, a făcut și Ryan o declarație impresionantă:

“Trebuie să știți că eu îl iubesc pe Chad. El este fratele meu și trebuie să trăiască. Eu sunt sănătos și cred că voi rezista și voi face față acestei intervenții chirurgicale. Mă voi face bine și vreau să-l văd pe fratele meu Chad că se va vindeca, că va fi fericit în mijlocul familiei sale și că îl vom avea în mijlocul nostru multă vreme de-acum înainte !”

Apoi cei doi frați și-au spus “la revedere” unul altuia pentru a merge fiecare spre cele două săli de operație în care erau așteptați. S-au îmbrățișat, au zâmbit și s-au despărțit fără prea multe cuvinte…

În timp ce echipa de specialiști preleva 60% din ficatul lui Ryan, Chad stătea de vorbă și își împărtășea gândurile și trăirile… El spunea :

“Lucrul pe care îl învăț din această experiență este că Dumnezeu este Acela care scrie istoria și destinul nostru ! În povestea asta nu eu sunt actorul principal ci Ryan ! El este eroul iar eu doar îmi joc rolul meu secundar. Ryan este cel mai mare erou !”

Domnul doctor IGAL KAM (cel care a prelevat 60% din ficatul lui Ryan) a spus :

“Astăzi avem aici doi frați dintre care unul este foarte grav bolnav și probabil că nu ar mai fi rezistat prea mult. Cu această afecțiune hepatică severă, Chad nu ar mai fi avut nicio șansă să ajungă în vârful listei celor care pot primi un transplant de urgență. În aceste condiții, fratele său, Ryan, a venit la noi și ne-a spus că este gata să doneze 60% din ficatul său pentru ca Chad să fie salvat ! Este vorba de o generozitate deosebită care probabil va salva într-un mod miraculos viața lui Chad !”

Deși decesele în rândul donatorilor vii sunt foarte rare, ajungând la 0,5 până la 1%, totuși procedurile chirurgicale sunt destul de riscante. Chiar dacă ficatul ambilor pacienți se reface, se regenerează și ajunge la dimensiunile normale, totuși dacă este prelevat prea mult țesut din ficatul donatorului sau dacă ceva merge prost, viața donatorului este în mare pericol.

Domnul doctorul Igam Kam a continuat :

“În Statele Unite, rămân totuși niște controverse legate de efectuarea acestor proceduri chirurgicale. Au existat câteva cazuri de deces al donatorilor, oameni care deși erau perfect sănătoși, n-au reușit să supraviețuiască. Dar noi suntem foarte atenți atunci când alegem donatorii, în așa fel încât șansele ca aceste tragedii să se întâmple să fie foarte reduse.

În următoarele zile după efectuarea operațiilor lui Ryan și Chad, cei doi se recuperau cu un anumit grad de dificultate dar rudele lor spuneau că din când în când, aveau și momente că se simțeau bine. În ziua de 30 iulie 2010, Ryan a fost transferat la secția de Reanimare – Terapie Intensivă. Din nefericire, în după amiaza zilei de 31 iulie 2010, Ryan a făcut un stop cardiorespirator, a intrat în comă, a trebuit intubat și conectat la aparatele de menținere a funcțiilor vitale. După numai două zile, pe 2 august 2010, Ryan a trecut în veșnicie, lăsând în urma lui multă durere în inimile tuturor. Vă dați seama ce impact devastator a avut această veste cumplită asupra lui Chad, dar mai ales asupra soției și celor trei copii ai lui Ryan (trei băieți în vârstă de 1 an, 4 ani și 6 ani).

La ora actuală, Chad se află la el acasă și se recuperează deși este obosit și slăbit după o asemenea operație, dar totuși se simte bine. Chad povestește despre momentul în care a aflat de moartea lui Ryan :

“Tatăl meu a venit la mine în salonul din spital în care mă aflam. S-a sprijinit de marginea patului meu și cu ochii plini de lacrimi mi-a spus : “Trebuie să-ți dau o veste foarte proastă ! Ryan nu a rezistat ! Cu toate acestea, eu și casa mea vom sluji mai departe bunului Dumnezeu !”

Ryan i-a oferit lui Chad cel mai prețios dar de pe fața pământului : VIAȚA
Dar acest dar oferit fratelui său, l-a costat pe Ryan propria viață ! Din această cauză, Chad îndreaptă atenția tuturor spre ceea ce a făcut fratele lui pentru el :

“Este povestea unui om care a fost puternic convins de CREDINȚA SA ÎN DUMNEZEU și din această cauză Ryan considera că ceea ce a făcut pentru mine este un lucru absolut normal pe care l-a făcut pentru semenul său. Ryan este un erou !”

Deși Chad are o cicatrice postoperatorie uriașă în partea dreaptă a abdomenului său, totuși cea mai cumplită cicatrice rămâne aceea din sufletul său. Cu toate acestea, Chad dorește să trăiască și el așa cum a trăit fratele lui pe acest pământ : cu credință, cu compasiune pentru ceilalți și cu smerenie.

“Ryan și-a dat viața pentru mine fără să aibă nici măcar cea mai mică ezitare ! Chiar dacă ar fi știut că va fi vorba de un sacrificiu suprem, sunt convins că el ar fi făcut oricând acest lucru pentru mine !” spune Chad.

Ryan Arnold a fost înmormântat în ziua de 9 august 2010 în localitatea Watertown din Dakota de Sud, lăsând în urma sa pe scumpa lui soție Shannon și pe cei trei copilași. Deși s-a efectuat o autopsie, totuși cauza decesului lui Ryan rămâne necunoscută.

Conducerea Spitalului Universitar Colorado a transmis o declarație de presă în care se spune :

“Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă în aceste momente spre familia lui Ryan Arnold, un soț și un tată iubitor, un bun frate, un bun fiu și un bun prieten. De asemenea, vrem să spunem tuturor că întreaga familie Arnold este compusă din suflete nobile și generoase. Trecerea în veșnicie a lui Ryan a zdrobit inimile celor din familia sa, pe ale noastre, ale angajaților Spitalului Universitar Colorado și a zguduit întreaga comunitate ! Noi toți, am pierdut o ființă cu totul deosebită ! Sfidând riscurile foarte mari, Ryan a fost gata să doneze o mare parte din ficatul său, fratelui său Chad. Vom învăța și mai mult din această cumplită experiență, în așa fel ca darul extraordinar al transplantului să fie acordat și în viitor dar în condiții de maximă siguranță atât pentru donatori, cât și pentru primitori ! Vom lupta mai departe pentru a îmbunătăți acest program de transplanturi hepatice al cărui pionierat a început cu 40 de ani în urmă ! Vă asigurăm că trecerea în veșnicie a lui Ryan nu va fi în zadar !”

Primul transplant hepatic din statul Colorado (SUA) a fost efectuat în anul 1997. De atunci și până astăzi au fost salvați de la moarte 141 de oameni care au primit un ficat compatibil de la alte persoane gata să-și dea viața pentru ei.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/sacrificiu-de-frate-si-a-donat-o-parte-din-ficat-si-a-murit-dupa-operatie.html

CHAD ARNOLD ÎȘI AMINTEȘTE PRINTRE LACRIMI DE FRATELE SĂU RYAN

[polldaddy poll=”3672132″]

RYAN & CHAD ARNOLD - 7 FEBRUARIE 2008

IATĂ CE SCRIA JENNIFER PENDLEY (VERIŞOARA LUI RYAN) PE BLOGUL SĂU, A DOUA ZI DUPĂ TRECEREA ÎN VEŞNICIE A LUI RYAN
(VEZI TRADUCEREA REALIZATĂ DE MINE MAI JOS)

FACĂ-SE VOIA LUI DUMNEZEU !
(traducere de pe blogul lui Jennifer Pendley, verişoara lui Ryan)

Marţi 3 August 2010

Scumpul nostru văr, Ryan Arnold, a trecut în veşnicie marţi noaptea, pentru a fi împreună cu Domnul Iisus ! Această întâmplare pare desprinsă din ireal, dar partea frumoasă a acestei grele încercări este că Ryan a salvat viaţa fratelui său Chad şi a fost răsplătit cu veşnicia petrecută în Ceruri !

Cu toate acestea, am o mare durere în suflet. Inima mea suferă pentru Shannon, soţia lui Ryan şi pentru cei trei copilaşi ai săi (trei băieţi adorabili). Viaţa lor a fost răsturnată complet ! Aceşti băieţei vor trebui să treacă prin viaţă fără tatăl lor care-i iubea atât de mult ! Shannon va trebui să se confrunte cu creşterea acestor 3 copii fără ajutorul lui Ryan ! În mintea mea există acum toate aceste gânduri şi preocupări…

Ryan a fost un minunat om al lui Dumnezeu, un minunat soţ, tată, fiu şi frate ! Întotdeauna el avea ca prioritate supremă pe Dumnezeu şi pe familia lui ! Ryan avea un zâmbet strălucitor care putea lumina totul în jurul lui ! El avea compasiune pentru toţi cei care treceau prin suferinţă. În familia Arnold există o dragoste adevărată pe care toţi o au, unii faţă de alţii. Pentru ei nu contează dacă te-ai născut în această familie sau dacă ai intrat în ea prin căsătorie ! Toţi suntem iubiţi la fel de mult şi în aceeaşi măsură ! Bunica Arnold spune că toţi suntem familia ei şi nu face niciun fel de diferenţă între noi !

Am fost foarte fericită să fiu în prezenţa familiei Arnold şi să mă bucur în mijlocul lor din mai 1996 până în septembrie 1998. Bunica Arnold este pentru mine ca şi bunica mea adevărată. Ea îşi iubeşte foarte mult familia şi are grijă de ea. Vărul meu mi-a trimis prin e-mail o fotografie făcută chiar ieri lui Ryan şi mi-a scris : “ne place atât de mult această fotografie” şi într-adevăr mi-am dat seama că aşa este. Noi am avut o reuniune în iulie 2010 şi am putut simţi unitatea, solidaritatea şi dragostea din această familie ! […] Ryan şi Chad au fost în mintea şi în inimile noastre pe tot parcursul acestei reuniuni. În timpul reuniunii, Ryan i-a dat un telefon lui Chad şi i-a spus vestea cea bună, că este compatibil şi că intervenţia chirurgicală va putea avea loc. Mi-aduc aminte că puţin mai târziu l-am întrebat pe Ryan dacă e pregătit pentru un lucru atât de dificil. El mi-a spus : “Nu e un lucru pe care mi l-am fixat dinainte dar aş face orice pentru a salva viaţa fratelui meu !” Şi chiar ai reuşit acest lucru, Ryan… Tu eşti un adevărat erou. Nimeni nu a putut prevedea această dramatică desfăşurare a evenimentelor… […]

Întreaga noastră familie este afectată de suferinţă sufletească, dar această suferinţă nu ne poate distruge pentru că noi suntem încredinţaţi că Ryan a ajuns în Ceruri şi şi-a împlinit chemarea vieţii sale, aceea de a fi în prezenţa lui Dumnezeu. Totuşi suntem îndureraţi pentru că ne este dor de Ryan şi dorim să ne revedem cât mai curând în Împărăţia lui Dumnezeu. În acelaşi timp, ne bucurăm foarte mult că Chad se simte mai bine şi abia aşteptăm să vedem care este planul lui Dumnezeu cu el.
Eu cred că Domnul vrea să facă un lucru uimitor !

Jennifer

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow