SCRISOARE DESCHISĂ PRIVIND EVOLUŢIONISMUL ŞI CREAŢIONISMUL ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA

IATĂ CUM A EVOLUAT OMUL CARE CREDE ÎN EVOLUŢIONISM

SCRISOARE DESCHISĂ PRIVIND EVOLUŢIONISMUL ŞI CREAŢIONISMUL ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA


CĂTRE: MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI

DOMNULUI MINISTRU CRISTIAN ADOMNIŢEI

4 martie 2008

Stimate Domnule Ministru,

Alianţa Familiilor din România (AFR) va remite această scrisoare în legătură cu controversa recent creată de Scrisoarea Deschisă adresată Domniei voastre de organizaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă (”SPLC”). AFR reprezintă şi pledează în societatea română valorile şi interesele spirituale a peste 650.000 de adulţi care în marea lor majoritate sunt părinţi.
Poziţia AFR privind predarea sau nepredarea evoluţionismului în şcolile din România este diferită de cea promovată de SPLC. Enunţăm motivele.

Majoritatea covârşitoare a constituenţei pe care AFR o reprezintă a fost educată sub regimul comunist. Ne amintim cu oroare îndoctrinarea în evoluţionism la care regimul comunist ne-a supus şi nu dorim ca experienţele pe care le-am acumulat atunci, să fie împărtăşite de copiii noştri sau de generaţia tânără. Copiii în general pot fi uşor îndoctrinaţi, având în vedere că facultăţile lor intelectuale nu sunt dezvoltate suficient. Ca atare, nu găsim de bun augur impunerea asupra lor a unei teorii care se pretinde ştiinţifică, dar care de fapt e pură speculaţie.

Evoluţionismul nu este o ştiinţă demonstrată tangibil. Numai în ultimele decenii, aproximativ 700 de oameni de ştiinţă, la nivel de doctorat, au pus sub semnul întrebării acurateţea darwinismului şi a evoluţiei. La fel, în 2006, un sondaj de opinie organizat de Pew Research Center arăta că doar 26% din populaţia Statelor Unite acceptă evoluţionismul, iar 42% îl resping din start ! Sondajul e relevant nu numai pentru că este recent, dar mai ales pentru că a fost efectuat în cea mai avansată societate contemporană din punct de vedere ştiinţific şi tehnologic.

Suntem de asemenea îngrijoraţi pentru că bunăstarea intelectuală a copiilor noştri implică şi drepturile noastre ca părinţi de a le forma educaţia în conformitate cu valorile noastre ca părinţi. În concluzie, nu este potrivit să se impună asupra copiilor vederi pseudoştiinţifice care sunt respinse de majoritatea covârşitoare a părinţilor lor. Libertatea de conştiinţă trebuie să ţină seama şi de drepturile părinţilor de a-şi educa copiii în spiritul pe care ei îl aleg şi îl găsesc potrivit. Orice drept conferit de societatea civilă este exercitat în relaţie cu alte drepturi. Deseori, aceste drepturi nu sunt compatibile, ci se află în conflict. În această ierarhie a drepturilor, acelora ale celor direct afectaţi trebuie să li se acorde prioritate. În cazul de faţă, drepturilor părinţilor de a dispune de educaţia copiilor lor trebuie să li se acorde prioritate. Cât despre copii, ei nu sunt întrebaţi ce gândesc asupra acestui subiect. Ei îşi pot exprima părerea doar prin vocea părinţilor lor. Aceştia suntem NOI şi milioane de alţi părinţi.

Anticipăm că acţiunea de faţă a SPLC este doar una din multe alte acţiuni deja planificate pentru SECULARIZAREA FORŢATĂ a societăţii româneşti. Întreprinse în numele libertăţii de conştiinţă, aceste acţiuni au de fapt ca ultim obiectiv eliminarea libertăţii de conştiinţă şi a pluralismului în gândire şi în exprimare. ELIMINAREA RELIGIEI ŞI ATEIZAREA SOCIETĂŢII fac şi ele parte din această agendă agresivă de secularizare forţată. Acest fenomen nu este unic României, ci este promovat cu o agresivitate deosebită în diferite ţări europene şi în Statele Unite. Peste tot însă, societatea îşi exprimă opoziţia, iar părinţii îşi afirmă dreptul de a dispune de educaţia copiilor lor.

Amintim aici că Scrisoarea Deschisă a SPLC se bazează pe Rezoluţia emisă de Consiliul Europei pe 4 octombrie 2007 care condamnă predarea creaţionismului în ţările membre, cere eliminarea lui ca subiect de studiu în şcoli şi înlocuirea lui cu darwinismul şi evoluţionismul. Nu putem fi de acord cu aceste tendinţe. Cu mici excepţii, nici restul lumii nu este de acord. În fapt, Rezoluţia a fost criticată la nivel internaţional ca fiind UN ABUZ DE AUTORITATE din partea Consiliului Europei, fiind chiar etichetată, în editorialele unor ziare de largă circulaţie internaţională, ca “un coşmar,” “un banc” sau ca “ireală”.

AFR a răspuns prompt acestei Rezoluţii pe 23 octombrie 2007, când a înregistrat în Consiliul Europei o Scrisoare Deschisă prin care cere Consiliului Europei retragerea Rezoluţiei. Amintim aici câteva dintre punctele ei principale care au relevanţă pentru dezbaterea care are loc curent în România, privind acest subiect.

Evoluţionismul şi teoriile politice pe care el le-a generat, cum sunt totalitarismul şi darwinismul social, au dat naştere celor mai atroce sisteme politice din secolul XX. La rândul lor, aceste sisteme politice au generat cele mai intense şi tragice conflagraţii din istoria omenirii.
Au suprimat drepturile omului şi au interzis exprimarea teoriilor sau opiniilor diferite cu privire la apariţia Universului sau a societăţii umane.

Un viitor bazat pe evoluţionism nu va fi un viitor uman. Promotorii contemporani ai evoluţionismului au ca ultim obiectiv insăşi transformarea rasei umane. Teorii aberante cum ar fi de exemplu trans-speciismul, transumanismul si painismul, deja încep să devină la modă. De asemenea, evoluţionismul deschide uşa eugeniei şi eutanasiei. La rândul lor, aceste idei promovează ideea eliminării fiinţelor firave din societate pe baza argumentului că nu contribuie pozitiv la dezvoltarea sau perpetuarea speciei umane.

Mai mult, evoluţionismul caută redefinirea noţiunii de “persoană” care să includă, de exemplu, diferite specii de animale, dar în acelaşi timp să excludă fiinţele umane nenăscute sau fiinţele care din motive medicale sunt incapabile de a raţiona. Asa încep să se deschida porţi pentru posibila legiferare a eugeniei şi a eutanasiei în România.
În felul acesta, valoarea fiinţei umane va fi trivializată.

Contrar afirmaţiilor făcute de SPLC, Rezoluţiile Consiliului Europei NU au efect obligatoriu asupra statelor membre ! România este un stat suveran şi în consecinţă, are autoritate să legifereze în domeniul educaţiei naţionale în conformitate cu valorile ei creştine şi tradiţionale. Nu există nici o constrângere la nivel internaţional care ar putea împiedica România să interzică predarea evoluţionismului la nivel preuniversitar.

Tineretul preuniversitar din România nu are nevoie de teoriile forţate ale lui Voltaire sau Nietzsche. Voltaire, părintele ateismului modern, a făurit baza ideologică a sângeroasei Revoluţiei Franceze din 1789, iar Nietzsche pe cea a totalitarismului nazist. În prezent, teoriile lui Nietzsche inspiră, în parte, bazele ideologice ale mişcării transumaniste. Mişcarea transumanistă are ca ultim obiectiv înlocuirea rasei umane cu o specie supraumană, adică un hibrid uman-robot. În România, marxismul, mergând mână în mână cu evoluţionismul, a creat baza ideologică a totalitarismului comunist. NU DORIM SĂ NE ÎNTOARCEM ÎN ISTORIE ! Dimpotrivă, dorim ca noile generaţii să beneficieze de o educaţie sănătoasă care garantează progresul societăţii.
În final, amintim că bazele celei mai democratice şi prospere societăţi contemporane, cea americană, au fost create pe baza unor teorii adânc înrădăcinate în credinţa creştină.

România este un stat suveran, iar părinţii au dreptul şi chiar obligaţia să ceară autorităţilor să legifereze ceea ce ei cred că este mai potrivit pentru copiii lor. Nădăjduim că punctele enunţate în această Scrisoare Deschisă vor fi luate în considerare.

Cu deosebită stimă,
Dr. Avocat Petre Costea

În numele Consiliului Director

ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

IATĂ CUM EVOLUEAZĂ OMUL

EVOLUŢIA OMULUI

1 thought on “SCRISOARE DESCHISĂ PRIVIND EVOLUŢIONISMUL ŞI CREAŢIONISMUL ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA”

  • Acest articol este pur şi simplu pe inima mea, parcă cineva mi-a citit gândurile şi a scris articolul. În realitate, implicaţiile sunt mult mai grave, iar scopul final urmărit este absolut odios, însă este mai mult decât de ajuns ceea ce este cuprins în articol ca să ne putem face o idee de ansamblu. Tendinţa este de a ne transforma în nişte sclavi-roboţi, fără conştiinţă, fără Dumnezeu, nişte androizi ieftini şi dispensabili care să slujească un mic grup de „oameni superiori”, oameni care deşi se cred inteligenţi şi cum spuneam, superiori, sunt atât de ignoranţi, încât nu realizează că nu pot atinge nemurirea prin tehnologie. Oricât de multe greşeli au făcut în trecut, nu au reuşit să înveţe nimic din aceste greşeli, oameni care, cu un secol şi ceva în urmă, sterilizau persoanele cu handicap şi alte categorii considerate nedemne de a avea urmaşi, chiar în SUA unde libertatea cel puţin în teorie este pusă mai presus de orice. Aceeaşi oameni au ajuns la concluzia la fel de „ştiinţifică” ca şi evoluţionismul, că este mult mai bine ca aceste persoane „superioare” (elitele) să se împerecheze pentru ca în aproximativ 5 generaţii să nască omul cu adevărat superior… În mai puţin de două generaţii, copiii acestor înţelepţi care doresc să conducă o lume demonică de sclavi, s-au născut cu multiple malformaţii, au degenerat asemenea caselor regale care înaintea lor făcuseră aceeaşi greşeală. Există destule cărţi pe această temă, cei care luptă împotriva acestei încercări de „luciferizare” (nu ştiu cum să mă exprim altfel) a noastră, s-au luptat şi au găsit dovezi palpabile, s-au făcut filme documentare şi nu este doar o altă teorie a conspiraţiei, ceea ce vedem în jurul nostru ne confirmă că de data aceasta nu sunt doar vorbe în vânt menite să crească tirajele ziarelor, aceste lucruri sunt adevărate. Cred că cel mai util ar fi să citiţi urmatorul articol:

    https://saccsiv.wordpress.com/2009/05/19/eugenie-instrumentul-prin-care-elitele-doresc-diminuarea-drastica-a-populatiei-planetei-si-transformarea-celor-ramasi-in-sclavi/

    EUGENIE: Teorie care preconizează ameliorarea calităţilor biologice umane prin măsuri genetice (alegerea părinţilor, sterilizarea celor taraţi etc.), folosită uneori în scopuri rasiste (DEX)

    Nu este de ajuns că noi oamenii suntem păcătoşi, nu este de ajuns că facem atâtea greşeli, nu este de ajuns că suntem atât de uşor de corupt, atât de uşor de păcălit şi influenţat, atât de uşor de minţit şi amăgit ! Nu ne era de ajuns Lucifer, mai trebuia ca diavolii din noi să se ridice şi să se alieze cu însăşi satana, bineînţeles în marea lor ignoranţă, ei nu realizează că Lucifer nu se aliază şi nu are aliaţi, ci doar sclavi înrobiţi, aşa cum vor şi ei să ne transforme pe noi. Lucifer nu împarte puterea cu nimeni, pentru că o vrea pe toată pentru el, acesta fiind şi motivul căderii sale. Nu ştiu cum putem fi atât de orbi… nu am o explicaţie plauzibilă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow