TARE DE TOT ! ROMÂNIA SE AFLĂ PE LOCUL 2 ÎN EUROPA

Adolescenta care regreta

ROMÂNIA SE AFLĂ PE LOCUL II ÎN EUROPA ÎN CEEA CE PRIVEŞTE NUMĂRUL DE NAŞTERI ÎN RÂNDUL ADOLESCENTELOR !

Nu m-aş mira deloc ca peste vreo zece ani, România să se afle pe acest loc ruşinos, dar nu în Europa, ci în lume ! Vă întrebaţi de ce sunt atât de pesimist ?!? Nu cumva sunt realist ??? Nu cumva poporul român „creştin de 2000 de ani” este de fapt un popor de mari iubitori ai manelelor ordinare prin care este cultivată printre altele şi imoralitatea sexuală ?!?

Uitaţi-vă un pic în jurul vostru ! Te duci în piaţa Bucur-Obor şi ziua în amiaza mare (ora 11.45) poţi asculta o melodie foarte „frumoasă” numită „pe la spate” ! Ţi se face greaţă şi te gândeşti că este un simplu accident şi că n-o să-ţi mai fie dat niciodată să auzi aşa ceva, mai ales când ai lângă tine şi un băieţel de 13 ani ! Dar nu numai când ai un copil lângă tine, ai dori să fii protejat de asemenea murdării, ci şi oricând mergi liniştit pe stradă sau în piaţă ! Autorităţile locale nu par a fi deloc deranjate, deşi sediul Primăriei Sectorului 2 se află la doi paşi de piaţa Obor, dar probabil că din birourile cu aer condiţionat şi ferestre termopan nu se aude nimic… Până când oare vom suporta aşa ceva în capitala României secolului 21 ?!? Oare aşa va fi întotdeauna ? Nu se va schimba niciodată, nimic, în ţara asta ?!? Oare până când vom mai suferi ???

După ce părăsesc piaţa Bucur-Obor mă urc in tramvaiul 34 şi am o nouă „surpriză” ! Un individ nebărbierit emană un puternic miros de transpiraţie care mă determină să iau decizia să-mi amân cu câteva ore servirea mesei de prânz. Este adevărat că încă nu s-au inventat apa şi săpunul, dar am informaţii sigure că în curând se vor inventa ! Întrebarea este DACĂ acel individ va apela vreodată la aceste „invenţii” ! Eu cred că nu va apela niciodată, dar sper din toată inima să mă-nşel ! În plus, nu era suficient că personajul respectiv a asfixiat un tramvai întreg cu odorurile lui, dar mai mult, a început să dea drumul la maximum la “muzica” de pe telefonul său mobil ! Vedeţi ce frumos este să trăieşti în România ?!? Nu s-au inventat încă apa şi săpunul, dar nu e nici o problemă, s-au inventat telefoanele mobile ! Nu credeţi că e suficient ? Mai avem nevoie şi de alte lucruri ??? Mai este nevoie să ne spălăm ? Dacă avem un mobil, o ţigară mizerabilă în gură, o sticlă de vodcă şi nişte manele, înseamnă că avem tot ce ne trebuie, nu-i aşa ?!? Viaţa e frumoasă !

Ca într-un vis urât, individul respectiv porneşte o melodie pe care tocmai am avut „plăcerea” s-o ascult mai devreme în Piaţa Bucur-Obor ! Nu-mi vine să cred că aţi ghicit ! „Melodia” respectivă se numeşte „pe la spate” !
Nimeni din tramvai nu spune nimic, toţi înghit cu stoicism această mizerie pe care suntem obligaţi să o suportăm ! Ba chiar observ tot felul de zâmbete ale unor călători, care probabil că sunt niște ortodocși „creştini de 2000 de ani” şi în acelaşi timp, mari iubitori de manele ! Aceşti “creştini” încep să se uite la doamnele din tramvai şi să rânjească la ele, lăsând frâu liber imaginaţiei lor bolnave, murdare şi păcătoase. Doamnele care călătoresc în tramvai se simt neplăcut şi foarte stânjenite. Mă pun în locul lor şi mă gândesc cu groază : cum m-aş simţi dacă eu m-aş afla în locul lor şi dacă nişte ortodocși „creştini de 2000 de ani” s-ar uita la mine şi ar rânji, inspiraţi fiind de “melodia” care se aude din telefonul mobil al acelui golan ?!?

Stau şi mă întreb UNDE este incompatibilitatea dintre curăţenia sufletească a urmaşului lui Hristos (pentru cine nu știe, A FI CREȘTIN ÎNSEAMNĂ A FI UN URMAȘ AL LUI HRISTOS) şi murdăria morală care atinge o culme inimaginabilă în zilele noastre ?!?

42-18052672

Nu cumva există o legătură intrinsecă între faptul că România se află pe locul 2 în Europa privind numărul de naşteri în rândul adolescentelor şi faptul că majoritatea românilor sunt mari iubitori de manele mizerabile ?!?
Nu cumva caracterul desfrânat şi imoral al bărbaţilor români are legătură cu faptul că peste 29.000 de minore, anual, DEVIN MAME la vârste fragede, punându-şi în pericol viaţa ???

ROMÂNIA SE AFLĂ PE LOCUL 2 ÎN EUROPA (uau, ar trebui să ne bucurăm, nu-i aşa ?) în ceea ce priveşte numărul de naşteri la adolescente ! Peste 50.000 de minore RĂMÂN ÎNSĂRCINATE anual, arată o statistică dată publicităţii de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu prilejul Zilei Contracepţiei. Potrivit aceluiaşi document, 25% din fetele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, folosesc metode contraceptive tradiţionale, iar aproape 50% nu folosesc nici un fel de metode.

Adolescenta trista dupa ce a facut ce-a facut

În cazul sarcinilor sub 18 ani, pot apare complicaţii, pentru că organismul acestor copile nu poate susţine sarcina, iar copiii tinerelor respective sunt prea mici la naştere şi au o rată de supravieţuire mai mică decât la o femeie de 19 ani. Sarcina este principala cauză a decesului la tinerele femei între 15 si 19 ani din întreaga lume, din cauza complicaţiilor la naştere şi a avorturilor ilegale sau nesigure. Cu ocazia Zilei Contracepţiei, pentru a veni în ajutorul celor 29.000 de mii de adolescente care devin anual mame la o vârstă prea fragedă, SECS (Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală) derulează o campanie de informare, cu mesajul „TRĂIEŞTE-ŢI VIAŢA ÎNAINTE SĂ ŢI-O COMPLICI !“. Campania este menită să ofere, adolescentelor, acces la informaţii legate de contracepţia modernă şi sănătatea vieţii sexuale. Ceea ce NU oferă această campanie este un lucru esenţial, INDISPENSABIL pentru moralitatea şi sănătatea spirituală a poporului român ! NU-L OFERĂ PE DOMNUL IISUS HRISTOS,
NU OFERĂ CUVÂNTUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU
care ar putea transforma radical minţile şi inimile românilor ! SECS oferă orice în afară de aceste valori !

Se încurajează “contracepţia modernă şi sănătatea vieţii sexuale”, adică băieţii pot schimba oricând fetele, iar fetele pot schimba oricând băieţii, oridecâteori doresc, relaţiile sexuale ÎN AFARA CĂSĂTORIEI fiind echivalente cu ceea ce se cheamă “sănătatea vieţii sexuale” ! Cu cât eşti mai imoral şi mai curvar, cu atât eşti mai “sănătos din punct de vedere sexual” ! Ce părere aveţi ?!? Vă place această mentalitate a poporului român “creştin de 2000 de ani” ??? MIE NU-MI PLACE ŞI VOI RESPINGE ÎNTOTDEAUNA PROLIFERAREA PĂCATULUI ÎN ROMÂNIA !

Bineînţeles, că într-o lume care zace în orbire şi întuneric spiritual, MAJORITATEA oamenilor VA ACCEPTA PĂCATUL şi-l va considera ca fiind un lucru absolut normal, care ţine de “sănătatea vieţii sexuale”.
Dacă vei îndrăzni să le spui că NU ESTE AŞA, vei fi etichetat imediat ca “exagerat”, “îngust”, “obtuz”, ”habotnic”, “anormal”, etc ! Şi atunci aş dori să ştiu CE ANUME ESTE NORMAL ÎN ROMÂNIA ? Să fim pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte numărul de naşteri în rândul adolescentelor ?!?
EU REFUZ ACEASTĂ “NORMALITATE” !

AVEM NEVOIE DE O ROMÂNIE CU ADEVĂRAT CREŞTINĂ ŞI CU ADEVĂRAT NORMALĂ ! Sunteţi de acord cu mine ?!?

[polldaddy poll=1779471]

Doi adolescenti rugandu-se impreuna

Doi adolescenti se roaga

Adolescentii se roaga

19 thoughts on “TARE DE TOT ! ROMÂNIA SE AFLĂ PE LOCUL 2 ÎN EUROPA”

 • Situaţia tinerilor din România se include în tragedia mondială a vremurilor pe care le trăim şi în care a trăi cum te îndeamnă poftele animalice este o virtute care nu le dă nici un fel de durere de cap, responsabililor cu educaţia noastră creştină…
  În plus, a susţine că un astfel de popor este „creştin de 2000 de ani” este O MINCIUNĂ pentru care vor da socoteală TOŢI CEI CARE O SUSŢIN, mai ales cei ce sunt „depozitarii Harului divin”, care nu strigă de pe acoperişuri că a fi COOL, SUPER, OM DE LUME echivalează cu păcatul şi cu moartea veşnică !
  E supărător să vezi ce preocupări ale acestor rebeli, fac rating-ul televiziunilor, cât de „la modă” este să ai „prieten” sau „prietenă”, să îi schimbi ca pe pantofi, să faci nunţi în biserică pentru a 2-a sau a 3-a oară, când Dumnezeu numeşte asta „UN PĂCAT GRAV” şi totuşi un preot să îţi dea binecuvântarea ???????

  Tomis the Cat, tu vorbeşti de vinovăţia bărbaţilor dar cred că femeile sunt MAI VINOVATE pentrucă ele deţin cheile decenţei, ale virtuţii dar asta e departe de realitate !!!
  Silicoane, manele, vodcă, concubinaje de probă, distracţii super, can-can, VIP-uri, euroi, fiţe, sex protejat, Vama Veche, naşpa, bani fără muncă, mizerie sub deodorant şi multe-multe altele sunt consecinţa propagandei despre „creştinismul nostru de 2000 de ani ” !!! Bine că mai avem strămoşi, moaşte, apă sfinţită la cozi degenerate în bătăi şi înjurături, „slujitori” ai neamului, încurcaţi în cele lumeşti prin colţuri de lăcaş „sfânt” !

  CHIAR NU AVEŢI NIMIC DE SPUS, STIMAŢI PĂSTORI AI TURMEI ??? CE AR SPUNE SFÂNTUL APOSTOL ANDREI DACĂ V-AR SURPRINDE CĂ „BINECUVÂNTAŢI” CU TELEVIZIUNEA DE FAŢĂ CEA DE A PATRA CĂSĂTORIE A BUNILOR CREŞTINI DE 2000 DE ANI ????????
  DOAMNE, AI MILĂ DE NOI !!! DOAMNE, ÎNDURĂ-TE DE ROMÂNIA !!!

  • Mulţumesc mult, dragă Dr.Wagner, pentru comentariul excelent prin care ai pus punctul pe „i”. Ai atins o problemă la care eu nu am vrut să mă refer deşi nu ar fi fost deloc rău să o fac ! FEMEILE au principala vină pentru că deocamdată n-am văzut bărbaţi cu fustiţe scurte (nu ştiu la scoţieni cum o fi) ci NUMAI FEMEILE au această atitudine prin care PROVOACĂ LA DESFRÂNARE ŞI PĂCAT !!! Cum este posibil ca doamnele noastre „creştine de 2000 de ani” să poarte „sfânta cruce” chiar în acel decolteu nesimţit (nu numai pensiile sunt nesimţite !) care oferă cu „generozitate” nişte imagini care îndeamnă la curvie şi întinăciune ?????? De luni până sâmbătă poartă acele decoltee neruşinate iar Duminica merg la „Sfânta Biserică” unde brusc devin pioase şi credincioase ?!? Aşa se procedează acum ??? Păi, ori suntem copii ai lui Dumnezeu şi ne comportăm ca nişte fii de Împărat, ori suntem copii ai ruşinii şi ai diavolului ?!? Nu putem să slujim la doi stăpâni ! ESTE IMPOSIBIL SĂ NAVIGĂM ÎN DOUĂ BĂRCI ÎN ACELAŞI TIMP ! Ori ne urcăm în Corabia Mântuirii care are o direcţie clară şi ne duce spre Împărăţia Cea Sfântă a lui Dumnezeu ori ne urcăm în corabia păcatului care merge în derivă şi ne duce spre moarte şi pierzare veşnică !!!
   Nu există cale de mijloc !!!
   Pe de altă parte, ai perfectă dreptate şi mă întreb şi eu UIMIT :
   cum este posibil ca preoţii ortodocşi să dea binecuvântarea unor oameni care „se căsătoresc” pentru a treia sau a patra oară ?!?
   Ce fel de slujitori ai lui Dumnezeu sunt aceia care încalcă într-un mod atât de grav Cuvântul Sfânt ??? Cum poate fi sfidată într-un asemenea hal, litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ???
   Fii binecuvântat şi nu uita că eşti întotdeauna binevenit !

 • Ai perfectă dreptate să fii indignat de ceea ce se întâmplă în România secolului 21 ! ŞI EU SUNT INDIGNATĂ !!! Mi se pare pur şi simplu un act de infinit curaj (inconştienţă în rândul celor mai mulţi, din păcate, căci au făcut copii doar ca să beneficieze de alocaţia de la stat !!!) să fii părinte în aceste timpuri ! Ai senzaţia că te lupţi cu morile de vânt şi ori înveţi să te porţi şi tu ca „hienele” din jurul tău ori pur şi simplu te închizi în casă. Nu ne ajută NIMENI să aducem în casele noastre : pacea, înţelegerea, buna cuviinţă ! Dacă avem norocul să avem un duhovnic bun, mai este cum mai este, dar întreaga societate complotează, parcă, la a ne vinde necuratului… de la zgomotele din vecini (aici intră şi acel gen de muzică de mahala de care ai pomenit şi tu), de la atitudinea faţă de spaţiul comun pe care nu avem încotro şi trebuie să-l împărţim, de la emisiunile de TV sau coperţile revistelor, paginile ziarelor… totul este încărcat de MURDĂRIE ! Nu aş vrea să credeţi că sunt o puritană; nu îmi plac, însă, exagerările de nici un fel şi nici lipsa de bun simţ. Vreau o viaţă frumoasă, liniştită pentru că fiecare avem dreptul să trăim aşa ! Refuz să mă resemnez că nişte NESPĂLAŢI îmi conduc existenţa, că intră cu cizmele în viaţa mea !!!

  • BINE AI VENIT dragă Irina pe blogul meu şi îţi mulţumesc pentru comentariul tău ! Aş avea doar un singur amendament la cele mai sus afirmate de tine. Ai spus că există două variante:

   1) Înveţi să te porţi şi tu ca “hienele” din jurul tău.
   2) Te închizi în casă pentru că pur şi simplu nu vezi o altă soluţie.

   Îţi dau o veste bună şi te anunţ că există A TREIA VARIANTĂ care este mult mai bună decât primele două prezentate de tine. TREBUIE SĂ CONTRA-ATACĂM CU TOATĂ FERMITATEA ŞI SĂ DĂM LOVITURI PUTERNICE DIAVOLULUI ! Trebuie să fim nişte lumini care să strălucim în întunericul acestei lumi pline de întinăciune şi păcat ! Trebuie să răspândim în jurul nostru mireasma plăcută a Cuvântului lui Dumnezeu ! Trebuie să prezentăm românilor EVANGHELIA cu orice risc şi cu orice preţ pentru că este SINGURA care are puterea extraordinară de schimbare şi transformare radicală a inimilor împietrite ! Trebuie să ne punem cu toată fiinţa la dispoziţia lui Dumnezeu !

   Am prieteni credincioşi care au intrat în canalele murdare şi urât mirositoare pentru a vesti Cuvântul Sfânt, aurolacilor ! La început, aceşti slujitori ai lui Dumnezeu au fost scuipaţi, înjuraţi, bătuţi, etc… Dar EVANGHELIA ARE PUTERE şi roadele nu au întârziat să apară !!! Cunosc pastori din Biserica Baptistă (şi din alte Biserici) care merg la penitenciare ca să prezinte cu mult curaj Evanghelia unor oameni de care ţi-ar fi şi teamă să te apropii (violatori, criminali, tâlhari, etc) ! Cunosc un tânăr (am cântat împreună în Corul Bisericii timp de ani de zile, fiind tenori) care a renunţat la traiul relativ decent din Bucureşti şi a plecat DEFINITIV în India unde a devenit misionar evanghelic. S-a căsătorit cu o indiancă pe care a adus-o la credinţa creştină şi a înfiinţat acolo o Biserică Evanghelică unde se poate vesti Cuvântul lui Dumnezeu ! Acest tânăr se numeşte Daniel Olteanu şi împreună cu soţia sa Saroja au adoptat trei băieţi indieni pentru că acolo este o sărăcie cumplită !!! Daniel a renunţat la România şi a ajuns într-o ţară în care noaptea îţi pot intra în casă şerpi pe fereastră ! Oare cum ar fi să trăim acolo ?!? Tu ştii că în India poţi să fii oricând omorât dacă eşti misionar creştin ?!?

   Am şi eu câteva întrebări, draga mea Irina : DE CE toţi aceşti oameni au ales A TREIA VARIANTĂ ?!? DE CE nu au învăţat să se poarte şi ei ca „hienele” din jurul lor ??? DE CE nu s-au închis în casă ??? DE CE au pus CREDINŢA mai presus decât sănătatea, confortul şi viaţa lor ?!? DE CE oare DUMNEZEU şi HRISTOS sunt în centrul existenţei lor ??? Te-ai gândit vreodată, Irina ?!? Ei au pornit la luptă împotriva diavolului şi împotriva sistemului acestei lumi ! Ei au contra-atacat cu toată fiinţa lor, cu mult curaj, dăruire, hotărâre şi smerenie înaintea lui Dumnezeu !!! Şi tu poţi să fii un vas ales, o fiică de Împărat, o lumină strălucitoare în întunericul acestei lumi ! Şi eu încerc ca prin acest blog să slujesc Domnului aşa cum pot ! Hai, Irina, să ne întoarcem CU ADEVĂRAT la Dumnezeu şi să începem CONTRA-ATACUL ÎMPOTRIVA DIAVOLULUI ŞI A FORŢELOR ÎNTUNERICULUI !!!

   Ce părere ai de propunerea mea ?!? Gândeşte-te !

   Te mai aştept cu drag ! Mai jos vei vedea pe Daniel, fostul meu coleg cu care am cântat ani de zile în Corul Bisericii !
   O poţi vedea şi pe soţia lui, Saroja, împreună cu cei 3 băieţi adoptaţi !

   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi !

   DANIEL ŞI SAROJA OLTEANU - MISIONARI INDIA

 • Shalom, fratele meu, Tomis the Cat !!! M-a impresionat tot ce aţi scris, nu pentru că eu nu ştiu de aceste lucruri, ci pentru că Dumnezeu se foloseşte de dvs !
  Simt durere în sufletul meu, pentru că lumea se îndepărtează de Dumnezeu pentru ca să aibă nişte „plăceri trecătoare”, aşa cum zicea tatăl meu spiritual ! Trebuie să ne facem şi mai mult datoria şi când ne aflăm în tramvai, la facultate sau oriunde ne-am afla, putem să schimbăm situaţia !!! Putem să ne rugăm şi dacă simţim îndemn din partea Duhului Sfânt să vorbim celor din jurul nostru !!! Mai este puţină vreme şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi şi noi trebuie să fim nişte slujitori dedicaţi Celui care ne-a slujit !!! Slăvit să-I fie Numele !!!
  Mă rog pentru dvs şi familia dvs şi să ştiţi că m-aţi încurajat şi mai mult prin acest articol să vorbesc despre Domnul şi Mântuitorul meu !!! Fiţi şi rămâneţi sub binecuvântarea Lui !

  • BINE AI VENIT dragă Michal ! Îţi mulţumesc foarte mult pentru că ai avut bunătatea să mă vizitezi aici pe blogul meu ! Te rog să transmiţi, mamei tale, salutări sfinte din partea mea şi a soţiei mele, Mary ! Tu spui că te-ai simţit încurajată dar de fapt este exact invers, cuvintele tale frumoase mă încurajează să continui mai departe să slujesc lui Dumnezeu chiar şi prin acest blog care la început a fost mai mult o simplă încercare. Eu sunt foarte nou pe scena blogosferei evanghelice româneşti şi în ziua de 17 aprilie 2010 abia am împlinit un an de când am înfiinţat acest blog ! Mulţumesc din toată inima lui Dumnezeu pentru prieteni adevăraţi ca tine care cred sincer că Domnul se poate folosi şi de un umil slujitor ca mine, fără pregătire teologică, fără mijloace financiare şi fără popularizarea extraordinară de care se bucură pastorii şi presbiterii Bisericilor ! La mine a fost, este şi va fi MILA ŞI ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU care ştie foarte bine în ce condiţii dificile lucrez (cred că tu cunoşti aceste detalii).

   Ai subliniat un aspect esenţial şi îmi place cum gândeşti, asemenea unui adevărat copil al lui Dumnezeu !
   Ai spus cam aşa : „Oriunde ne-am afla, putem să schimbăm situaţia !!!”
   Sunt perfect de acord cu tine şi mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă ! Bazat pe acest principiu mai sus menţionat de tine, am răspuns doamnei Irina Andreea la comentariul dânsei pe care îl poţi vedea mai sus ! Apreciez că te gândeşti la mine, la soţia mea Mary şi la copiii noştri şi mai ales pentru faptul că te rogi pentru noi ! Îl rog pe Domnul să-ţi dăruiască un băiat credincios cu adevărat cu care să te căsătoreşti şi să fiţi fericiţi şi binecuvântaţi !

   Te mai aştept şi nu uita că eşti întotdeauna binevenită pe acest blog !

   Mai jos vei vedea cum s-a născut BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

   https://tomisthecat.wordpress.com/blogul-lui-tomis-the-cat-implineste-un-an-chiar-astazi-17-aprilie-2010/

 • Şi ne mai mirăm că toate merg cât se poate de rău în România ?!?
  Unii spun că nu trebuie să ne ocupăm de lucrurile duhovniceşti, alţii spun că aşa este normal să trăim o viaţă fără Dumnezeu… Dacă românii s-ar întoarce la Dumnezeu din toată inima sunt convinsă că şi celelalte ar arăta cu totul altfel !
  Ce seamănă omul, aceea va şi culege ! Majoritatea oamenilor găsesc plăcere în a se bălăci în mocirla păcatelor de tot felul şi noi ştim cu toţii că felul de viaţă trăit atrage după sine RĂSPLATA sau PEDEAPSA…
  Se merge din rău în mai rău şi dau vina pe toată lumea în loc ca fiecare să se uite la felul lui de vieţuire !

  „Pocăiţi-vă dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină dela Domnul vremile de înviorare !”
  (Faptele Sfinţilor Apostoli 3:19)

  • Mulţumesc mult, dragă Amy, pentru că ai avut bunătatea să mă vizitezi ! În comentariul tău ai spus un lucru foarte important pe care îl reiau :

   „Dacă românii s-ar întoarce la Dumnezeu din toată inima sunt convinsă că şi celelalte ar arăta cu totul altfel !”

   Problema este că preoţii ortodocşi le infiltrează românilor falsa teză conform căreia n-are nici un sens să ne întoarcem la Dumnezeu şi să devenim creştini adevăraţi pentru că noi, românii, suntem deja „creştini de 2000 de ani” şi în acest caz putem dormi liniştiţi iar când ne vom trezi din somn, vom fi deja în Rai !!! MINCIUNĂ SFRUNTATĂ ŞI DIAVOLEASCĂ pentru că fără o întoarcere reală şi profundă la Dumnezeu ESTE IMPOSIBIL SĂ INTRĂM ÎN ÎMPĂRĂŢIA CEA SFÂNTĂ A LUI DUMNEZEU !

   Nu putem deveni creştini printr-un simplu botez, fie făcut la pruncie, fie făcut la maturitate ! Botezul trebuie făcut DUPĂ ce omul a luat decizia de a-L primi pe Hristos ca DOMN şi MÂNTUITOR ! Altfel… ne culcăm cu urechea pe perna unui pseudocreştinism pur formal care nu aduce nicio schimbare şi nicio transformare în viaţa noastră ! Rămânem mai departe FĂRĂ Hristos şi FĂRĂ Dumnezeu iar într-o zi ne vom prezenta la Sfânta Judecată de Apoi şi CE NE VOM FACE ACOLO când ne vom afla în faţa Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh ?

 • Motto: „Vinovaţii fără vină cer să se facă lumină !”

  Eu cred că vina principală o poartă în primul rând sistemul iar reacţia adolescenţilor este doar o consecinţă a setărilor din sistem. Un sistem corupt în totalitate de la dreapta la stânga, un sistem în care educaţia si cultura reprezintă subsisteme BUGETARE şi CONSUMATOARE DE BUGET, cu salarii şi investiţii de mizerie, unde sănătatea e pe ultimul plan şi unde dacă nu există o chetă mediatizată mori cu zile. Într-un astfel de sistem, adolescenţii au răspuns cu legea adaptării şi supravieţuirii.

  Nu e vina adolescenţilor că li s-a inoculat în subconştient că şcoala şi facultatea reprezintă o pierdere de vreme, că a deveni competent şi a munci cinstit înseamnă să ai mari şanse să fii sclav toată viaţa şi să supravieţuieşti pe un salariu de mizerie sau să devii curând şomer.

  Ce a făcut media, televiziunile, presa de mare tiraj şi audienţa în ultimii ani ?!?
  Ce valori a promovat ??? Cât costă un bilet la teatru, la Ateneu sau la Operă, cât costă nişte cărţi bune şi cine şi le poate permite ?!? Salariile şi pensiile sunt de mizerie, cu excepţia celor nesimţite de la nivelul VIP. Consecinţa ???

  Părinţii sau propriul instinct de supravieţuire determină copiii să înceapă munca şi lupta pentru existenţă de la o vârstă cât mai fragedă. Din punct de vedere biologic, vârsta tinereţii este vârsta cea mai propice pentru procreere. Tinerii au cele mai puţine boli şi sansele cele mai mari să dea naştere la copii sănătoşi.
  Parinţi sănătoşi înseamnă şanse mai mari de supravieţuire pentru noii născuţi.

  Se ameninţă cu scăderea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% cu creşterea taxelor, impozitelor şi a TVA însă în loc să se investească în infrastructură, proiecte de modernizare şi creştere economică (industrie, agricultură, turism, etc) se investeşte în şpagă. Da, e corect, în spagă care intră mascat în buzunare, în vile, maşini, excursii şi plimbări costisitoare prin străinătate, banchete, party-uri şi alte lucruri asemănătoare.

  Economia românească depinde 80% de FMI şi de economia mondială. Dintr-un stat adult, România a devenit un stat copil fiindcă la ora actuală nu mai poate trăi pe propriile picioare. Dacă mâine s-ar porni cu adevărat comerţul extern, românii ar muri în scurt timp de foame. S-a distrus industria şi agricultura şi nu suntem în stare să ne gospodărim singuri ?!?

  În şcoli li se impune o religie unilaterală al cărei singur scop este nu să se înveţe şi să se înţeleagă Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu ci din contră… Scopul este de a-i determina pe copii să se simtă permanent vinovaţi, să ştie că până şi Dumnezeu îi urăşte pentru faptele lor (contrar cu adevărul din Biblie care spune ca Dumnezeu îi iubeşte). Întregul proces religios se rezumă la o propagandă ce are un unic scop:
  Să-i facă pe copii să se autodenunţe, să facă ceea ce pe vremuri făcea Securitatea comunistă adică să devină proprii turnatori. Cine câştigă ?!? Răspuns: Evident beneficiarii, adica aceia care fabrică această propagandă ! Rezultatul este dezastruos fiindcă copiii şi adolescenţii ajung să-şi piardă speranţa chiar şi în Dumnezeu, ajung să aplice sloganul „”My way” (vezi Frank Sinatra) şi de aici consecinţele !!!

  Concluzie: sunt vinovaţi adolescenţii de aceste fapte ???

  Din contră ! Eu cred că adolescenţii sunt nişte eroi care supravieţuiesc într-o existenţă din ce în ce mai mizeră şi mai nesigură şi găsesc soluţiile cele mai optime pentru supravieţuire !

  Sunt curat la trup, curat la suflet,
  Vreau să-i înţeleg şi să-i iubesc.
  Nu contează cât de lung am părul,
  Important e cât de mult gândesc.

  Simt în trup pletoşii daci, comaţii,
  Firea mea e saltul omenesc.
  Nu contează cât de lung am părul,
  Important e cât şi cum gândesc.

  Lume, lume, soro, lume,
  Lume, lume, soro, lume,
  De ce eşti prea rea de gură,
  De ce ne priveşti cu ură ?
  Vinovaţii fără vină
  Cer să se facă lumină.

  Vreau să-nalţ castele de gândire,
  Vreau să fiu lăsat să simt cum cresc.
  Nu contează cât de lung am părul,
  Mai presus e cât şi cum gândesc.

  Nu e loc de noi în lumea voastră,
  Nu-s din noi acei ce ne muncesc
  Şi ţin cont de cât de lung am părul,
  Nu de cum şi cât de mult gândesc.

  Lume, lume, soro, lume,
  Lume, lume, soro, lume,
  De ce eşti prea rea de gură,
  De ce ne priveşti cu ură ?
  Vinovaţii fără vină
  Cer să se facă lumină.

  Hei, voi, neatenţi la soarta noastră,
  Hei, voi, ce ne credeţi pui de drac !
  Gândurile voastre-s şi-ale noastre,
  Gusturile însă nu ne plac.

  Hei, voi, care-aţi fost odată tineri,
  Hei, voi, care ştiţi ce-i omenesc !
  Nu contează cât de lung am părul,
  Mai presus e cât şi cum gândesc.

  Lume, lume, soro, lume,
  Lume, lume, soro, lume,
  De ce eşti prea rea de gură,
  De ce ne priveşti cu ură ?
  Vinovaţii fără vină
  Cer să se facă lumină.

  • Cătălin, tu mi-ai trimis un comment complex care necesită un răspuns complex. Problema este că în general răspund mai greu celor care îmi trimit comment-uri lungi şi complexe, pentru că asta presupune din partea mea să aloc TIMP mai mult pentru a da un răspuns corect.
   Din nefericire, tu cunoşti situaţia mea dificilă şi ştii foarte bine că în cazul meu, cea mai mare problemă este TIMPUL.
   Acum îţi dau un răspuns destul de scurt, dar am să-ncerc să-ţi răspund mai pe larg, atunci când o să pot. Deocamdată, te rog să observi că am mai adăugat la articolul meu UN SUPERVIDEOCLIP care sper să-ţi placă şi să-l trimiţi tuturor prietenilor tăi, mai ales acelora care sunt deja părinţi şi au copii !
   Aştept impresiile tale (dar scurt şi la obiect) despre acest videoclip.
   Va trebui să ai puţină răbdare ca să primeşti răspunsul meu.
   Dumnezeu să te ţină pe Calea Sa, să mergi înainte şi să nu te abaţi nici la stânga, nici la dreapta, ci să priveşti mereu numai la Hristos !
   P.S. Poate ai observat că deşi tu îmi trimiţi anumite linkuri, eu nu fac promovare oricărui site şi îmi rezerv dreptul să decid ce linkuri aprob pe blogul meu şi ce linkuri resping. Sper să nu te superi pe mine !

   • Dar când la BBC (în engleză) se tot vorbeşte de 3 zile încoace că Uniunea Europeană este în prag de colaps, Germania nu mai vrea să mai suporte împrumuturi, Spania, Portugalia şi Anglia (Marea Britanie) sunt la un pas de a călca pe urmele Greciei, când lira sterlină a devenit aproape egală cu euro iar Wallstreet-ul NewYorkez este citat la toate buletinele de ştiri… ce sentimente crezi că mă mai încearcă, ştiind în ce situaţie suntem ? E posibil ca în foarte scurt timp să se renunţe la euro şi FMI să nu ne mai dea împrumuturi într-un moment în care toată România supravieţuieşte din împrumuturi ! Îţi dai seama cât de gravă e situaţia ?!? Goldman & Sacks a falimentat o lume întreagă şi la BBC îi numeşte când rechini, când caracatiţe.

    Singura şansă a României ar fi să trăiască pe propriile picioare dar nu poate fiindcă din adult a devenit copil care trăieşte ajutat de părinţii UE si FMI. Românii cei mai buni au plecat în străinătate sau lucrează pentru multinaţionale în interes străin şi o să plece împreună cu ele la nevoie. La noi în ţară, tineretul nu mai învaţă carte, nu mai învaţă ce înseamnă buna creştere şi cei 7 ani de acasă DEOARECE AŞA A FOST ÎNDRUMAT ŞI LEGIFERAT SĂ PROCEDEZE ! Aici e durerea si prostia ! Românul a fost îndepărtat până şi de Dumnezeu !

    Ieri am avut amara şi trista experienţă să fiu refuzat în Bucureşti de şoferii a 5 taxi-uri care nu au vrut să ia comanda mea fiindcă destinaţia era o Biserică Baptistă (Providenţa) ! Pur şi simplu au refuzat să ne ducă acolo ! Eram şi cu cetăţeni străini cu mine, câţiva chiar din corpul diplomatic iar ruşinea a fost foarte mare !

    Îţi dai seama cât de grea şi gravă e situaţia ?!?

 • Nu cred că numai fetele sunt vinovate de lipsa decenţei, fiecare ar vrea să-şi facă prieteni, să aibă clipe de romantism, dar băieţii ce caută ?!? Cumva să cunoască fetele fără să se implice sexual ??? NICI VORBĂ DE AŞA CEVA !
  Mai zic ei ce mai zic la câte una, că o iubesc enorm… că şi-ar dar şi viaţa pentru ea… dar dacă ea nu e de acord să treacă la sex, caută altă fată care e mai disponibilă… şi cea care se vede tot timpul singură… e supusă presiunii grupului, considerată „mai proastă” sau „mai incapabilă” chiar dacă are numai note de 10… şi este permanent ispitită de a-şi pune o fustă scurtă care să strige „available” şi să treacă la „next level” cu un amic atras de picioarele sau decolteul ei… iar apoi, după ce cunoşti plăcerea sexuală, este cam greu să te mai înfrânezi !

  Ar trebui mai multă educaţie şi pentru fete, să înţeleagă că NU VOR FI NICIODATĂ FERICITE dacă cedează presiunii grupului, pentru că de fapt TOT SINGURE RĂMÂN după actul sexual…
  În cazul băieţilor… aici nu prea ştiu cum i-am putea face să coopereze… poate ştie vreun bărbat…

  Eu mi-am învăţat fiica să poarte fuste mai lungi şi să fie elegantă şi am observat că prin stilul ei serios de vestimentaţie, are parte de mai multă consideraţie şi respect din partea băieţilor… Băieţii îi fac loc să intre în mijloacele de transport în comun, devin mai atenţi şi mai respectuoşi în limbaj… Am văzut cum mulţi dintre cei cu maşini la modă o claxonau pe fiica mea şi-i făceau invitaţii chiar şi atunci când mergea pur şi simplu pe stradă. De aici putem trage concluzia că fiecare băiat ar vrea ceva mai mult decât nişte carne expusă… Pe de altă parte, trebuie să recunosc că fata mea e şi frumoasă, dar dacă o fată urâtă îşi pune o fustă scurtă… TOT URÂTĂ RĂMÂNE… Eu cred că prin stil şi eleganţă îşi poate mări frumuseţea…

 • Nu trebuie lepădat creştinismul şi nici Biblia dar trebuie filtrat clerul şi cei ce propovăduiesc credinţa şi care au furat Biblia şi au transformat-o în instrument de profit, propagandă şi manipulare politică şi socială.
  Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) prezintă cele mai de necontestat adevăruri, păcat că Biserica Catolică, Ortodoxă şi alte clanuri mondiale o folosesc în interes de afaceri, că vedem preoţi cu palate şi maşini de VIP în congregaţii în care oamenii nu au ce încălţa sau nu au ce pune pe masă de mâncare !!!

 • BRAVO!

  În sfârşit, găsesc un post care atacă o problemă cu adevărat importantă!
  Din păcate, singura soluţie ar fi EDUCAREA ADULŢILOR pentru ca aceştia să-şi poată, ulterior, EDUCA COPIII!

  Generaţia „internet” vede peste tot imagini cu tentă sexuală şi ajunge să trăiască cu falsa impresie că „a fi cast” înseamnă „a fi handicapat”.
  Nu numai televiziunea şi internetul sunt „factori de risc”, ar fi bine să fie aşa! Dar, din păcate, numai mergând pe stradă putem observa imagini cât mai… instigatoare, ca să fiu blândă.

  Sănătate.

  • Ce mai faci, Lirael ?!? Nu mai știu absolut nimic despre tine… N-ai mai intrat de foarte mult timp pe blogul meu !

   Sper că ești bine și sănătoasă, îți doresc ca bunul Dumnezeu să te ocrotească și să te ajute să pășești pe Calea cea sfântă a mântuirii, ca să fii binecuvântată și fericită ! Amin.

   Generația ”internet” ar putea vedea și lucruri bune și folositoare dacă televiziunile (de stat și private) ar înțelege că au o răspundere enormă pentru binele acestui popor român așa-zis creștin, mai ales pentru generația tânără care este cea mai vulnerabilă și expusă la tot ceea ce este rău și distructiv pentru sufletul omului.

   Lirael, roagă-te ca DOMNUL SĂ VINDECE ROMÂNIA !

   https://youtube.com/watch?v=ujkmAzmC9kY?rel=0

   Va fi bine în țara asta doar atunci când românii vor înțelege că prioritatea number one în inima și viața lor trebuie să fie NUMELE LUI DUMNEZEU !!!

   https://youtube.com/watch?v=xOk6SpGs7U4?rel=0

   Singura Cale către Dumnezeu este Domnul nostru Iisus Hristos, SINGURUL MIJLOCITOR prin care putem avea acces la Tatăl prin credință ! NU EXISTĂ ALTĂ CALE !!!

   https://youtube.com/watch?v=f5aoagR4qnw?rel=0

  • Păi, în loc să fim pe locul II in Europa la matematică sau la fizică, la cercetare științifică sau la alte lucruri bune, noi, românii suntem pe locul II în Europa pentru CURVIE, pentru desfrânare/destrăbălare/stil de viață imoral și păcătos !

   La ce ne folosește că suntem pe locul II în Europa pentru un lucru rușinos și regretabil, de care ar trebui să ne pocăim înaintea Domnului ?!?

   Dumnezeu să aibă milă de România și să vindece țara de cea mai grea boală – PĂCATUL – vorba lui Nick Decean ! (vezi piesa VINDECĂ ȚARA pe care o poți vedea mai sus)

 • E trist că România se clasifică pe un aşa loc de frunte la prostii, dacă ar fi fost la altceva, ca de ex: cele mai puţine avorturi din lume sau cea mai mică rată a divorţurilor, etc, etc, poate că ar fi sunat mult mai frumos.

  Ne mândrim că suntem creştini de mai mult de 2000 de ani, dar nu se vede chiar deloc, nici măcar în bisericile noastre evanghelice.

  Trist……. Domnul să aibă milă de fiecare dintre noi şi să ne ajute să ne întoarcem la adevărata dragoste dintâi !!!

 • La inceput am crezut ca vei vorbi despre „curajul” nebun al adolescentilor de-a face „prostii” in adolescenta fara sa se gandeasca la „consecintele faptelor lor” (te-am citat, daca nu te superi);

  Apoi o dai in religie (de parca ai face parte dintr-un cult FOARTE credincios, gen ”Martorii Lui Iehova”) dar cand am vazut si unele remarci de ordin RASIST, am intrat in ceata rau de tot !!!

  Pai ce semnal de alarma vrei sa tragi ? Ori sa ne educam tinerii sa nu mai faca „prostii” de genul „pe la spate, pe la spate…”, ori sa intram intr-un cult religios pemtru a ne spala de pacate in fata Lui Dumnezeu, sau sa-i omoram pe TIGANI ?!

  Desigur* (acum va voi da o palma MORALA ! pt. ca nici eu „nu prea AGREEZ” romii !!! cu toate ca si eu sunt de etnie roma, sau tigan – cum ma fac „romanii”) *EU UNUL iti inteleg punctul de vedere, dar consider ca NU AI REUSIT SA PUI PUNCTUL PE „i” la aceasta problema.

  Adica TU, bloggerule, daca ma vezi pe MINE pe strada, ma vei condamna pentru culoarea pielii mele ? pentru ca ai fost in Obor cu copilul de 13 ani si a auzit maneaua aia (care sincer este execrabila ! desi sunt si eu rom/tigan !!!) „pe la spate…” ?! sau ca ma sui EU in acelasi tramvai cu tine si miros rau a transpiratie (pentru ca vin de la lucru de pe santier !) ?!?

  In primul rand, copiilor/adolescentilor trebuie sa li se dea mai multa atentie, sa fie indrumati !!! nu lasati de izbeliste sa se joace pe la colturi de manelari si sa puna in practica melodia „pe la spate…”, intelegi ?

  Sau solutia cea mai buna ! sa facem GENOCID !!! sa-i exterminam pe manelari (adica romi/tigani) ca numai astia ne otravesc mintile copiilor/adolescentilor de raman fetele de 12-17 ani insarcinate…

  Stii ceva ? cum a spus si ALBERT EINSTEIN, „totu-i relativ”… daca intelegi ce vreau sa spun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow