MUZICA DE ÎNCHINARE A SECOLULUI 21

ACEASTA ESTE ADEVĂRATA ÎNCHINARE

S-ar putea ca mulţi români să fie surprinşi când vor vedea această pagină web care nu avea cum să lipsească de pe blogul meu. Este posibil ca mulţi dintre voi să fiți obişnuiţi cu ideea că “muzica de închinare” este acea muzică liturgică, bizantină cu puternic iz oriental care îşi are originea în Constantinopol. Sunt sigur că vor exista şi unii care vor spune că NUMAI ACEA MUZICĂ liturgică tradiţională este cea mai grozavă şi mai plăcută lui Dumnezeu.

Am o veste bună pentru cei care gândesc în acest mod! Din fericire, mai există şi alţi creştini pe faţa pământului, oameni care se închină lui Dumnezeu cu toată fiinţa lor, numai că ei fac acest lucru ÎN ALT STIL sau mai bine zis ÎN ALT MOD. Convingerea mea puternică este că în actul închinării, ceea ce contează este ATITUDINEA INIMII omului care vine înaintea lui Dumnezeu. Muzica de închinare liturgică tradiţională nu te apropie de Dumnezeu în mod automat. Faptul că acolo se repetă la nesfârşit incantaţia “Doamne miluieşte”, nu este o garanţie că Dumnezeu a şi primit în mod automat cântarea şi închinarea de acel gen. Este nevoie ca mai întâi să te întorci cu adevărat la Dumnezeu, adică să te opreşti din drumul tău, să-ţi faci retrospectiva vieţii şi să te decizi cu toată fiinţa ta pentru Domnul Iisus Hristos.

Este nevoie să înţelegi că religia creştină nu se transmite ereditar (creştinismul nu se moşteneşte genetic). Credinţa creştină este INDIVIDUALĂ şi PERSONALĂ şi nu există altă Cale spre Dumnezeu decât Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Trebuie să laşi Duhul Sfânt să facă în inima ta, o lucrare dumnezeiască ireversibilă! TREBUIE SĂ TE NAŞTI DIN NOU! (citeşte Ioan 3:7 ca să înţelegi la ce mă refer). Altfel… degeaba… Închinarea ta, evlavia ta, religiozitatea ta… nu-ţi vor folosi la nimic! Domnul nu va fi impresionat că repeţi la nesfârşit expresia “Doamne miluiеşte”, atât timp cât inima ta încă nu a suferit acea transformare produsă numai prin puterea extraordinară a Evangheliei şi a Cuvântului lui Dumnezeu. Nu putem veni să-I cântăm Domnului cântări de laudă şi închinare (indiferent de stil) atât timp cât încă există necurăţie şi păcat în inimile noastre. La Sfânta Judecată de Apoi, nu vei fi întrebat DE CE AI ADOPTAT CUTARE STIL ÎN ÎNCHINAREA TA ci vei fi întrebat DE CE NU M-AI PRIMIT CU ADEVĂRAT CA DOMN ŞI STĂPÂN AL INIMII TALE? Oare ce răspuns vei da la această cutremurătoare întrebare??? Te-ai gândit vreodată?!?

Ascultă muzica de închinare a secolului 21 şi spune-mi ce părere ai! Crezi că această muzică este mai prejos decât cea de altădată?!? Crezi că este mai puţin valoroasă??? Crezi că acei creştini care se închină în acest mod sunt vrednici de dispreţuit sau de osândit?!? Crezi că numai liturgicii de tip bizantin (ortodocşi) sau roman (catolici) vor intra în Rai?!? Crezi că Raiul va fi plin de liturgici iar restul vor merge în Iad? Crezi că Dumnezeu este orb şi surd în raport cu acest mod de a te închina cu toată fiinţa înaintea Lui???

Ştii când vei putea da UN RĂSPUNS CORECT la întrebările mele? Numai după ce vei asculta muzica de închinare pe care ţi-o recomand cu toată dragostea. Nu ezita să laşi impresiile tale la rubrica LEAVE A REPLY aflată în subsolul acestei pagini web.

Închinaţi-vă lui Dumnezeu numai în Duh şi în Adevăr!
Aceasta este adevărata închinare dorită de Dumnezeu!

Fiţi binecuvântaţi, dragi prieteni!

16 thoughts on “MUZICA DE ÎNCHINARE A SECOLULUI 21”

 • Smerenia merge înaintea slavei și mândria înaintea căderii…
  (se poate trage o concluzie, mă refer la cei ce se numesc și se pretind a fi creștini autentici sau mai bine zis creștini practicanți)

  • Ce-i aia “creștin practicant”?!? NU EXISTĂ AȘA CEVA! Ori ești creștin și respecți Cuvântul lui Dumnezeu, ori nu ești creștin și nu dai două parale chioare pe Cuvântul Domnului. Niciodată nu am fost de acord cu ideea de “creștin practicant”.

   Te rog să-mi spui fără nicio teamă și fără nicio reținere care dintre creștini (pe care i-ai văzut cântând mai sus) sunt autentici și care nu?

   De asemenea, te rog să fii FOARTE SINCERĂ cu mine și să-mi spui câți ani ai (nu te întreb ca să mă aflu în treabă și nici din curiozitate prostească).

   Aștept răspunsul tău și îți mulțumesc foarte mult.
   O Duminică binecuvântată în continuare!

   P.S. După ce primesc răspunsul de la tine, voi avea și eu un punct de vedere referitor la smerenie și la mândrie…

 • Dacă eşti copilul lui Dumnezeu născut din nou prin credinţă în Domnul Iisus, în tine locuieşte Duhul Sfânt şi responsabilitatea ta este să trăieşti după îndemnurile Duhului.
  (1 Corinteni 15:1-2)

  “Vă fac cunoscut, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.”

  Deci creștin poți să fii doar cu numele și atât, însă Biblia ne spune că după roadele lor îi veți cunoaște și aceasta implică mai multe aspecte (să ai o relație directă și personală cu Dumnezeu și de asemenea, părtășie cu alți creștini și să spunem și altora despre credința noastră in Iisus Hristos Domnul nostru) și neapărat să fim membrii ai unei Biserici (Evrei 10:24-25).

  Știu că atunci când Îl slujim pe DUMNEZEU și mai ales când Îi slujim prin cântare, necesită să avem o anumită decență și referitor la acel verset pe care l-am spus legat de smerenie, aș argumenta mai clar conform Scripturii: smerenia merge înaintea slavei, mândria înaintea pieirii și trufia înaintea căderii.

  Nu cred că contează vârsta mea ci pot să spun că am încheiat un legământ cu Dumnezeu în 1993 și mă străduiesc să am preț în ochii Lui și este mai puțin important părerea oamenilor și încerc să fiu un om de valoare. Dar oricum îmi place ceea ce abordezi pe blogul tău și mi-a făcut o deosebită plăcere să-l lecturez și nu numai.

  Multă pace și binecuvântare!!!

 • În principiu sunt de acord cu opinia ta despre muzica de închinare dar selecţia propusă din muzica românească e slăbuţă şi poate că n-ar fi trebuit să lipsească Adi Gliga. Adevărul e că nu prea avem cântăreţi de referinţă în muzica creştină românească. Agnes şi Andreina cântă mai degrabă din secolul 20, spre exemplu.

  • Robert, în primul rând, BINE AI VENIT pe blogul meu şi te mai aştept cu drag ! Este foarte adevărat că am găsit foarte greu piese care să-mi placă şi care să merite să fie postate aici (mă refer, cum bine spui, la muzica românească creştină). Găsesc mereu piese slăbuţe, asta ca să fiu foarte amabil ca tine şi să nu le numesc oribile… “Slăbuţe” este un termen prea blând, în opinia mea. Nu ştiu dacă ai observat că pe blogul meu am dedicat o pagină web specială lui Adi Gliga, click pe linkul de mai jos ca te convingi cu ochii tăi:

   https://www.tomthecat.ro/adi-gliga-un-tanar-slujitor-al-lui-dumnezeu/

   Pe de altă parte, atunci când am decis să includ cele două piese muzicale interpretate de Agnes şi Andreina, m-am gândit la faptul că aceste piese au fost lansate (cel puţin aşa se menţionează pe YouTube) în mai 2009, respectiv august 2009, deci în secolul 21 🙂 (probabil vrei să spui că STILUL celor două piese ne aduce aminte de secolul 20 şi probabil că ai dreptate). Eu ştiu că ţie ţi se par foarte conservatoare şi deloc moderne cele două piese ale lui Agnes şi Andreina dar dacă inviţi un preot ortodox (care crede că numai muzica liturgică este o muzică creştină) să le asculte, acel preot va spune că aceste piese sunt moderne şi se asortează foarte bine cu muzica de închinare a secolului 21…

   Deci depinde CINE ascultă aceste piese şi DIN CE UNGHI priveşte problema…

   Mi-a plăcut foarte mult selecţia ta de muzică în limba spaniolă şi fii convins că voi prelua linkul tău pe blogul meu (e foarte posibil să deschid o pagină web specială)

   Îţi doresc o zi binecuvântată!
   Dumnezeu să te păstreze în harul Său nemărginit!

  • Robert, chiar dacă a trecut mult timp de la propunerea ta (îţi spun foarte sincer că am şi uitat de ea 🙂 ) totuşi, ştii că există o vorbă “mai bine mai târziu decât niciodată!”…

   Acum câteva minute am pus în practică propunerea ta şi am deschis o pagină web specială cu muzică spaniolă:

   https://www.tomthecat.ro/muzica-spaniola-pentru-sufletul-tau/

   Vei vedea că ţi-am şi mulţumit în mod public pentru că ai avut bunătatea să-mi recomanzi această muzică superbă.

   Fii binecuvântat! Te mai aştept pe blog, fratele meu!

  • Da, Robert, piesa “Pentru Tine” o fi din secolul 21 dar unde ai văzut-o tu pe blogul meu?!? Eu m-am uitat de mai multe ori la MUZICA DE ÎNCHINARE A SECOLULUI 21 şi n-am văzut-o nicăieri pe-acolo… Când o vei vedea pe blogul meu, să-mi zici şi mie! Eu cred că Proconsul ar fi putut compune o superpiesă muzicală şi nu cred că era nevoie să “fardeze” sau să “retuşeze” vechea piesă… Băieţii de la Proconsul sunt oameni talentaţi şi nu pricep de ce oare nu se apucă să compună piese superbe care pot fi cântate spre slava lui Dumnezeu fără să fim obligaţi să ne aducem aminte de videoclipuri cu diverse personaje divorţate, paradivorţate, căsătorite şi paracăsătorite! Proconsul trebuie să lase DEFINITIV trecutul şi să o ia de la capăt… De fapt, în asta constă ÎNTOARCEREA LA DUMNEZEU!!! O viaţă nouă, o puternică schimbare şi transformare în inima omului, o părăsire a trecutului pentru a privi înainte spre Hristos şi spre lucrarea lui Dumnezeu… Ce-a fost, a fost… s-a dus şi trebuie să se ducă pentru totdeauna… Acum trupa Proconsul are şansa extraordinară de a sluji cu adevărat lui Dumnezeu şi asta nu se face doar prin schimbarea unui text al unei melodii cu un alt text sau prin strecurarea unui “Iisus” pe ici pe colo, ci printr-o rededicare totală care va avea ca roade inclusiv compunerea de noi piese dar nu sub imboldul firii pământeşti ci sub călăuzirea Duhului lui Dumnezeu.

   Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că întoarcerea unui om (sau întoarcerea membrilor trupei Proconsul) la Dumnezeu ESTE UN PROCES!!! De aceea, este nevoie de post şi rugăciune pentru ca Duhul Sfânt să-şi continue opera în viaţa acestor oameni. Eu zic că e mai bine să ne rugăm pentru ei decât să-i criticăm şi să le dăm în cap! Nu zic că nu mai au şi ei probleme, dar bunul Dumnezeu poate lucra şi poate duce la bun sfârşit ceea ce a început în viaţa acestor oameni!

   Poate că melodia trupei Proconsul nu te-a cercetat dar MUZICA DE ÎNCHINARE A SECOLULUI 21 propusă de mine, te-a cercetat? Să nu-mi zici că din toate piesele muzicale propuse de mine pe blogul meu, n-ai găsit niciuna prin care Dumnezeu ţi-a atins inima! Eu cred că sunt destule…

 • Muzica adevarat crestina nu suna asa! Domnul Hristos nu ar fi ascultat asemenea muzica niciodata. Firea “compune” ce vrea ea, firea, nu duhul; Duhul este inspirat si compune imnuri crestine sau cântari duhovnicesti, asa cum suntem indemnati sa facem cind ne intâlnim, cântare noua, psalmi, cântari duhovnicesti.

  Ce inseamna cântare NOUA? Spre rusinea mea o spun, ca baietii mei s-au intors la Dumnezeu inaintea mea, apoi Domnul m-a stramutat in Imparatia Sa; dar baietii au terminat-o cu muzicile când L-au cunoscut cu adevarat pe Hristos. Vorbesc despre ei, pt ca sunt, inca tineri, si se crede ca tineretul voieste altceva. “Tneretul firesc” doreste “altceva” care sa le incânte firea, pt ca n-au avut experienta nasterii din DUMNEZEU! Ei isi iau chitara si isi cânta, isi cânta… pt ca nu dau importanta Celui care s-a “nascut” din nou, inspiratiei divine, pt ca nu o au. Ei cred ca tot ce zboara şe manânca; nu cunosc CUVÂNTUL, nu-L citesc, nu-L cunosc pe Hristos, decât in felul lumii si faptul ca iubesc muzica lumeasca, dar ici colo cu un cuvânt crestin, cred ca este OK si ca viata lor este rezolvata. Până când nu le va veni ideea sa cânte imnuri de slava, cântari duhovnicesti, idee care vine numai de la Dumnezeu, vor cânta aceste “facaturi de cântare” care suna exact cum ai spus : SECOLUL XXI
  postmodernismul… asta este!

  “VA MAI GĂSI HRISTOS CREDINŢĂ PE PĂMÂNT ?!?”

  Apostazia, acest lucru urmeaza, când omul este ridicat la rangul de Creator. O cântare care se adreseaza duhului, sufletului, inimii schimbate, va suna inaltator. Nu are rost sa discutam ce inseamna inaltator, pt ca daca nu stim, nu am experimentat, vom zice inaltator la cântari ca “Te iubesc, vino linga mine, vino tot mai aproape…..”

  Muzica pământului, nelegata de Cer, muzica simturilor si muzica zgomotului facut ca sa se auda cât mai mult zgomot, ca sa nu-si auda constiinta.

  Daca un tînăr a intrat in Biserică si s-a botezat, fiindca a crezut, nu inseamna ca a fost si regenerat; justificarea si botezul nu-l ajuta, daca nu este regenerat.
  Atunci va cânta o muzica excelenta intotdeauna, pt ca DUMNEZEU exceleaza intotdeauna, nu se manifesta in particule infime, ci EL are TOATA MUZICA si atunci nu se multumeste cu muzica fireasca.

  Sa se indure Domnul de fiecare, sa faca totul spre slava Sa, prin Lumina Sa. Nu ne multumim cu “putin” dar vrem TOTUL; Dumnezeu a dat TOTUL ca sa ne salveze;
  autenticitatea credintei se manifesta intr-un singur fel!
  Nu cu faramituri de fire pământească, pe care am fost chemati s-o rastignim. Până nu zicem in fiecare zi, Doamne, ajuta-ma sa ma lepad si azi de mine, sa-Ţi iau Crucea si sa Te urmez, NIMIC nu va fi!!!!!

 • Muzica sfântă este ca şi Cuvântul, întotdeauna aceeaşi. Numai dacă nu eşti copil de Dumnezeu nu-ţi place. Tinerii care vor să-I inchine viaţa Domnului, nu se mulţumesc cu surogate. Ei nu preferă muzica secolului XXI;

  Imnurile sunt foarte vechi, dar tot atât de îndrăgite. Mesajul şi melodia, au dispărut din cântările celor botezaţi la kilogram, după o cateheză superficială, cu 3 cuvinte de rugăciune; sunt numai înşelaţi de cei care aduc metode străine de Dumnezeu şi manipulează tineretul, la evanghelizări. Nu li se spune ADEVĂRUL despre viaţa adevărată de credincios autentic, pe care îl aşteaptă printre altele şi suferinţa, ca şi toate celelalte binecuvântări.

 • Bună dimineața! Înainte de a scrie câteva păreri, eu vă mulțumesc pe această cale pentru acest blog creat! Eu nu mă pricep în acest domeniu decât atât cât am nevoie.

  Interesante comentariile scrise de alte persoane necunoscute mie! Câteva dintre ele mi-au amintit de cum eram eu la început de drum, dar unul sau două din aceste comentarii de mai sus mă definesc acum. În cursul zilei de astăzi sau diseară, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi participa și eu la această provocare lansată de dumneavoastră.

  Nu am ascultat toate melodiile recomandate aici, dar multe dintre ele deja îmi sunt familiare. Ce pot scrie acum? Doar că am de învățat din tot ce se întâmplă în viața mea pentru a putea rezista în această lume dură, murdară și grea până la RĂPIRE!

  În încheiere, DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE atât pe dumneavoastră, posesorul blogului, cât și pe cei ce răspund la provocarea lansată!

  • Rosse, nu tu trebuie să-mi mulțumești ci eu sunt dator să-ți mulțumesc pentru că ai avut bunătatea să vizitezi blogul meu. Îmi cer mii de scuze și iertare că deși citesc toate comentariile și le moderez/le aprob (pe cele care respectă Regulamentul blogului) totuși nu reușesc să răspund imediat din cauza timpului extrem de limitat. Nu mai spun că se poate întâmpla să citesc un comentariu și să uit să mai răspund, deși mi-aș dori să răspund în timp util la toate comentariile.

   Spui că nu ai ascultat toate melodiile recomandate aici, dar multe dintre ele deja îți sunt familiare. Eu te invit cu drag să le asculți pe toate și te asigur că nu vei regreta și nu va fi un timp pierdut ci unul câștigat. Sunt foarte pretențios la muzică și mai ales la mesajul transmis și nu recomand orice piesă muzicală sau videoclip muzical dacă nu se ridică la un anumit standard la care nu renunț din principiu.

   Nu numai tu, ci fiecare dintre noi, avem de învățat din tot ce se întâmplă în viața noastră. Și eu, ca și tine, ca și orice creștin, sunt angajat într-o luptă pe viață și pe moarte împotriva păcatului și a răului. Fiecare zi este o provocare în această lume în care trăim și de aceea, singura noastră soluție este să fim puternic ancorați în Domnul Hristos ca să putem să fim biruitori. Se mai poate întâmpla să cădem dar din fiecare căzătură ne ridicăm în picioare cu mai multă determinare și hotărâre de a abandona păcatul și continuăm să înaintăm pe Calea Mântuirii. Nu suntem singuri în această luptă ci suntem călăuziți de Duhul Sfânt cu care am fost pecetluiți atunci când ne-am întors cu adevărat la Dumnezeu.

   Apreciez cuvintele deosebit de calde pe care mi le adresezi și deja mă simt încurajat să slujesc mai departe Domnului în calitatea mea de webmaster al acestui blog creștin evanghelic care recent a împlinit opt ani de la înființare.

   https://www.tomthecat.ro/blogul-lui-tomis-the-cat-a-implinit-opt-ani-de-la-infiintare/

   Nu uita că întotdeauna ești binevenită și te mai aștept cu drag pe blogul meu, oricând dorești.

   Dumnezeu să te păstreze în harul Său!

 • Creștinismul, de la începuturi, nu a considerat că e bine să preia muzica păgână și să o încreștineze. Biserica și-a dezvoltat propria muzică pentru închinare, muzică numită SACRĂ. Pentru creștinătatea orientală avem muzica bizantină, iar pentru cea apuseană avem stilul gregorian. În Biserica Ortodoxă Rusă, de exemplu, nu se cântă muzică bizantină, dar muzica ce se cântă în Biserică exprimă la fel sacralitatea și duhul rugăciunii. Dar despre muzica ce ați adoptat voi în neoprotestantism ce puteți spune? Sunt toate stilurile de muzică împrumutate din lumea largă! Exprimă muzica din bisericile voastre SACRALITATE sau DUHUL RUGĂCIUNII? Este o muzică prin care ești îndemnat la meditație sau care te face să bați din picior și să te miști în ritmul ei?

  Spuneai că în Bisericile ortodoxe se repetă la nesfârșit “Doamne, miluiește!”, adică “Doamne, ai milă!”, asta vrea să spună acest nesfârșit “Doamne, miluiește!” și nu se repetă la nesfârșit ci e răspunsul Bisericii la cererile de rugăciune ale preotului sau diaconului. Și chiar la nesfârșit să fie acest “Doamne, miluiește!”, cine nu are nevoie de mila lui Dumnezeu?!?

  Oricum, voi v-ați rupt de tradiția Bisericii și acum rătăciți fără o identitate clară a ceea ce sunteți. Ceea ce au trăit și crezut bunicii și părinții voștri, veniți voi și răsturnați, pe aceștia, numindu-i “înguști” sau “legaliști”. Bisericile voastre neoprotestante devin din ce în ce mai mult, doar niște locuri unde se poate asculta muzica ce-ți place, un fel de divertisment de duminică, fără plânsul pocăinței și fără lupta pe viață și pe moarte cu firea și patimile ei. Se proclamă triumfalist victoria asupra păcatului, de aceea toți trebuie să se bucure și să se veselească și cum altfel să ne exprimăm bucuria decât prin muzică zgomotoasă și plină de veselie, uitând însă că bucuria de care se vorbește în Scripturi e una DUHOVNICEASCĂ, a omului interior și nu a celui din afară, care e firesc, carnal. Ori omul din afară, cel carnal, cel firesc, cere mijloace carnale, firești pentru a-și exprima trăirile carnale și muzica devine astfel un mijloc carnal de bucurie carnală.

  Cine înțelege să înțeleagă!

  • Marius, aș dori foarte mult să-ți răspund la comentariu așa cum se cuvine dar pentru început vreau să te rog ceva. Lasă deoparte absolut orice prejudecată și orice idee preconcepută și fii bun să-mi spui ce părere ai de punctul de vedere al pastorului Vladimir Pustan? Click pe linkul de mai jos și abia după aceea mai stăm de vorbă pe această temă controversată:

   Poți să vezi mai jos cine sunt și ce cântă ciudații despre care vorbește pastorul Pustan. Sper din toată inima să nu suferi un șoc! Sunt sigur că bunul Dumnezeu te va păzi ca să nu cazi de pe scaun. Important este MESAJUL EVANGHELIEI, nu te poticni de stilul muzical! Hai să ascultăm împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow