ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

ABERAȚIA PE CARE O AUZIM ZILNIC: A MURIT “DE COVID-19” SAU A MURIT “CU COVID-19” TREBUIE DEMONTATĂ DIN CAPUL CONSPIRAȚIONIȘTILOR

CORONAVIRUSUL SARS-COV-2 PRODUCE BOALA COVID-19

A MURIT DE COVID-19 SAU A MURIT CU COVID-19?!??!?!?!?

Este o întrebare prostească pe care am auzit-o repetându-se de prea multe ori ca să nu mă ocup și eu un pic de acest non-subiect care deja a început să mă scoată din sărite.

Măi, oameni buni! Voi ați auzit vreodată în viața voastră că există FACTORI DETERMINANȚI și FACTORI FAVORIZANȚI?!? Știți cu ce “se mănâncă” acești factori? Vă explic imediat cât mai clar și pe înțelesul tuturor ca nu cumva să avem ulterior tot felul de discuții fără rost.
N-am cum să fiu prea sintetic pentru că subiectul e pe cât de clar pentru unii, pe atât de dificil pentru alții, necesitând o analiză serioasă și detaliată.

Există DOUĂ SITUAȚII (două, nu nouă!) în care se poate găsi un bolnav care moare infectat cu noul tip de coronavirus SARS-COV-2:

SITUAȚIA 1 – CEA MAI DES ÎNTÂLNITĂ ȘI CEA MAI DISCUTATĂ ȘI COMENTATĂ

Omul are deja una sau mai multe probleme de sănătate mai vechi (ați auzit sigur de așa numitele COMORBIDITĂȚI ca de exemplu: boli respiratorii cronice (astm bronșic, bronhopneumopatie obstructivă cronică BPOC, fibroză pulmonară, TBC pulmonar); boli oncologice (cancere de orice fel, având sau nu metastaze); boli cardiace vechi (insuficiență cardiacă congestivă, cord pulmonar cronic, boală coronariană ischemică, sechele postinfarct miocardic, cardiomiopatie hipertrofică, tahicardie paroxistică supraventriculară TPSV, etc) sau malformații congenitale de cord MCC corectate sau necorectate chirurgical; boli renale cronice (în special cei nefrodializați); boli hepatice cronice; diabet zaharat tip I sau tip II; obezitate și chiar cei supraponderali; pancreatite acute sau cronice; imunodeprimați (cei infectați cu HIV, cei care au suferit un transplant de organ, cei cu valvulopatii cardiace corectate sau necorectate chirurgical, cei cu leucemii de orice fel); cei cu boli hematologice de orice fel; boli autoimune; boli ale sistemului circulator; nici n-are sens să mai continui că nu veți avea răbdare să citiți. Măcar să citiți de-acum înainte tot ce vreau să explic cât mai clar.

TOȚI CEI MAI SUS MENȚIONAȚI (CEI CU COMORBIDITĂȚI) AR MAI PUTEA TRĂI BINE-MERSI ÎNCĂ UN AN, DOI, DOISPREZECE SAU POATE CHIAR DOUĂ ZECI DE ANI CU O SINGURĂ CONDIȚIE: GHICI CARE ESTE ACEASTĂ CONDIȚIE! BRAVO! AȚI GHICIT! NU TREBUIE SĂ SE INFECTEZE CU VIRUSUL SARS-COV-2!!! PENTRU CĂ DACĂ SE VOR INFECTA CU ACEST VIRUS MIZERABIL, VOR MURI “DE COVID 19“, NU “CU COVID 19”!!!!!! (PROSTIA DIN CAPUL UNORA!) ȘI ȘTIȚI DE CE?!? Răspunsul este foarte simplu: pentru că în toate aceste situații, avem UN FACTOR DETERMINANT NUMIT SARS-COV-2 adică acest virus nenorocit care DETERMINĂ acutizarea, agravarea și complicarea progresivă rapidă și ireversibilă a vechilor boli cronice ale pacientului. Pacient care dacă nu s-ar fi infectat cu SARS-COV-2 ar mai fi trăit încă o perioadă de timp după care oricum ar fi murit din cauza bolii lui de fond (cancer, diabet, ciroză hepatică, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie, insuficiență renală, pancreatită cronică, etc). Cu alte cuvinte, putem spune că toate acele comorbidități, toate acele boli cronice sau stări morbide au fost doar niște FACTORI FAVORIZANȚI dar nu trebuie să uităm că FACTORUL DETERMINANT care a generat agravarea situației bolnavului și moartea sa, a fost virusul SARS-COV-2 care a pus “capac” peste toate celelalte boli. De ce e atât de greu de înțeles?!? Lucrurile sunt foarte clare pentru cine a absolvit măcar școala generală (clasele 1-8)…

SITUAȚIA 2 – MAI RAR ÎNTÂLNITĂ ȘI MAI PUȚIN CUNOSCUTĂ ȘI COMENTATĂ

Omul este perfect sănătos, fără alte afecțiuni (nu are boli cronice, genetice sau malformații, nu este imunodeprimat, nu are probleme ascunse de sănătate, e normoponderal). Și totuși, fiind infectat cu virusul SARS-COV-2, face o formă foarte gravă de boală COVID 19 care se traduce prin:

a) distrugerea plămânilor (insuficiență respiratorie acută severă progresivă cu evoluție fulminantă fatală în pofida intubării endotraheale și ventilației mecanice din secțiile A.T.I.)
b) distrugerea altor organe interne (prin sindrom de coagulare intravasculară diseminată și sindrom de disfuncție multiplă de organe așa cum se întâmplă în septicemii)
c) răspuns imun exagerat și autoagresiune (organismul este “păcălit” de virus și confundă “self-ul” cu “non-self-ul” adică începe să-și atace propriile organe exact ca în bolile autoimune)

Ca urmare a celor mai sus menționate, pacientul MOARE DE COVID-19 (în niciun caz “CU COVID-19”!!!!) iar FACTORUL DETERMINANT (care a cauzat moartea) este tocmai VIRUSUL SARS-COV-2. Acum e clar?!?

FACTORII FAVORIZANȚI pot fi mai mulți:

– a crezut în teoria conspirației și în cai verzi pe pereți (5G, cipul, Bill Gates, oculta, bla, bla)
– a crezut că e de vină PSD, PNL, ciuma roșie sau portocalie, Dragnea e de vină sau Iohannis
– n-a crezut în existența virusului SARS-COV-2 și a bolii COVID-19 care sunt “vrăjeli”
– a crezut că e vorba de “o banală gripă sezonieră” sau “o simplă răceală mai deosebită”
– a refuzat să fie testat și a venit prea târziu la spital când deja boala s-a agravat foarte tare
– a cerut externarea din spital pe proprie răspundere fiind “băiat deștept”, nu “oaie” ca noi
– chiar și după ce a fost testat POZITIV pentru COVID-19, a refuzat tratamentul medical pe care trebuia să-l ia acasă, invocând faptul că în acel moment n-avea simptome și ignorând îngrijorările și recomandările medicilor specialiști care l-au avertizat că poate evolua spre o formă foarte gravă cu complicații multiple care pot să-i pună viața în pericol
– a crezut că doctorii vor să facă experimente pe el pe post de “cobai” și s-a “tratat” cu ceai de mușețel, cu lămâie și miere, cu bicarbonat de sodiu sau a făcut gargară cu apă și sare
cel mai important factor favorizant este BOALA DE FOND de care suferea pacientul dar FACTORUL DETERMINANT care a condus la complicațiile bolilor cronice și la moarte a fost INFECȚIA CU VIRUSUL SARS-COV-2 care a pecetluit definitiv soarta bolnavului. E clar?

Sper că acum s-a înțeles acest subiect și lucrurile vor fi clare odată pentru totdeauna. Cine n-a înțeles, poate să mai citească o dată articolul meu și încă o dată până va înțelege! E nevoie de un pic de efort intelectual. Nu-i greu deloc DACĂ suntem oameni sănătoși și normali la cap.

Apropo… Tot aud prostia asta cu “virusul Covid-19” din capul unora. Recapitulez ca să afle și cei care n-au știut până în ziua de azi: acest nou tip de coronavirus nenorocit se numește SARS-COV-2 iar boala pe care o generează în organismul uman se numește COVID-19 sau PNEUMONIA WUHAN. De ce trebuie să le încurcăm neapărat? Că așa scrie pe Facebook?

Dumnezeu să le dea minte și înțelepciune, tuturor românilor, până nu va fi prea târziu! Doamne, ai milă de această țară, apără-ne și păzește-ne! Deschide-le ochii, conspiraționiștilor! Amin!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/medic-legist-se-moare-de-covid-de-ce-este-diferita-aceasta-boala-de-celelalte-pandemii-virale-1373494

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!