FILME PENTRU SUFLETUL TĂU

DUHUL SFANT IN CHIP DE PORUMBEL

LUTHER - UN FILM PE CARE NU TREBUIE SĂ-L PIERZI

După ce a scăpat ca prin minune cu viaţă dintr-o furtună devastatoare, Luther renunţă la studiile juridice, pentru a se dedica vieţii monahale, la Mănăstirea Sfântul Augustin. Studiază Vechiul şi Noul Testament, dar intră în conflict cu reprezentanţii Bisericii Catolice din cauza Indulgenţelor (bucăţi de hârtie cu rugăciuni), pe care credincioşii le puteau cumpăra, obţinând astfel „iertarea păcatelor”. Prin vânzarea acestor „paşapoarte către Rai”, conducătorii Bisericii Catolice aveau o sursă importantă de venituri. Excesele călugărilor, care susţineau că: “Imediat ce banul de aur a fost dat, sufletul în Ceruri s-a ridicat!”, l-au înfuriat pe Luther. În 1517, el a bătut în uşa Bisericii din Wittenberg o petiţie împotriva vânzării de Indulgenţe („certificatele de mântuire” pe care oamenii sărmani le cumpărau degeaba, în loc să-şi păstreze banii ca să aibă mâncare pentru copii). Petiţia conţinea 95 de teze (argumente). Era modul în care un învăţat lua poziţie faţă de un subiect de factură intelectuală şi provoca o discuţie. Ideile sale s-au răspândit cu o repeziciune de necrezut, datorită unei invenţii relativ recente – tiparniţa. Conducătorii Bisericii au interpretat poziţia lui Luther ca pe un atac la legitimitatea autorităţii lor, dar nu au reuşit să-l reducă la tăcere prin ameninţări. Scos în afara legii, excomunicat, fiind în pericol de a ajunge pe mâna Inchiziţiei pentru „erezie” şi de a fi ars pe rug, Luther nu renunţă la luptă. Vizionează acum acest film deosebit pe care nu ai voie să-l pierzi.

DUPĂ CE DAI CLICK PE „PLAY” (BUTONUL TRIUNGHIULAR) CLICK PE BUTONUL CC CA SĂ OBŢII SUBTITRAREA ÎN LIMBA ROMÂNĂ :

VIZIONEAZĂ ”QUO VADIS” (2001) – UN FILM DE AUR PE CARE NU AI VOIE SĂ-L PIERZI DACĂ ZICI CĂ EȘTI CREȘTIN!

VIZIONEAZĂ ”END OF THE SPEAR” (2005) – UN FILM INCREDIBIL PE CARE TREBUIE SĂ-L VEZI NEAPĂRAT!

http://filme-crestine-online.blogspot.ro/2013/02/end-of-spear-online.html

FIREPROOF - UN FILM ADEVARAT PENTRU OAMENI ADEVARATI

„Fireproof” este o parabolă modernă despre dragoste adevărată, speranţă şi salvare într-o vreme în care familia / căsătoria este marcată de infidelitate, lipsă de angajament şi egoism. Căpitanul de pompieri Caleb Holt este obişnuit să intre în foc pentru a salva oamenii; va reuşi el să facă acelaşi lucru şi în cazul familiei sale? Aparent nu! Obosit de poziţia şi răspunderea pe care le are în fiecare zi în meseria sa, vrea ca de această dată, altcineva – partenerul său – să facă ceva mai mult pentru salvarea unei relaţii şi stingerea unui incendiu sentimental care ameninţa să distrugă din temelii o locuinţă numită „Acasă”. Eroul din comunitate scapă de sub control „infernul” din relaţia de familie. Caleb Holt vrea să fie respectat şi apreciat în familie, doar pe baza a ceea ce a făcut în afara familiei. Sună cunoscut? Soţia (Catherine) care îşi dă seama că eroul de afară nu este erou şi înăuntru, este dezamăgită de Caleb în postura lui de soţ, susţinător şi prieten.

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „FIREPROOF” (POMPIERUL)

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „NU EXISTĂ DRAGOSTE MAI MARE”

http://filme-crestine-online.blogspot.ro/2013/03/no-greater-love-filme-crestine-online.html

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „SALVAȚI-O PE SARAH !” :

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „HARUL IERTĂRII”

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „DARUL CEL MAI DE PREȚ” :

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „MÂINI ÎNZESTRATE” :

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: DRAGOSTEA TA NU SE VA SFÂRŞI NICIODATĂ (2011):

http://filme-crestine-online.blogspot.ro/2013/03/your-love-never-fails-filme-crestine.html

VIZIONAŢI UN FILM DEOSEBIT: DRAGOSTE FĂRĂ MARGINI (2012) :

http://filme-crestine-online.blogspot.ro/2013/03/amazing-love-2012-online-filme-crestine.html

APOCALIPSA LUI IOAN - UN FILM PENTRU SUFLETUL TAU

VIZIONAŢI UN FILM DEOSEBIT: „APOCALIPSA LUI IOAN” (2002)

BIOGRAFIA SCRIITOAREI JANETTE OKE

Janette Oke s-a născut în ziua de 18 Februarie 1935 în localitatea Champion din provincia Alberta (Canada).

A scris cărţi de o profundă simplitate cu teme incluzând dragostea sinceră şi alte valori eterne. Cu peste 23 milioane de exemplare vândute, cărţile sale relevă predominant viaţa cu secole în urmă a oamenilor de la ţară din SUA, oameni simpli, dar care nu uită să iubească.

De asemenea, Janette Oke a scris cărţi pentru copii, cărţi în care autoarea încălzeşte sufletul copiilor.

Janette Oke s-a născut în Canada, într-o perioadă foarte grea a ţăranilor din Canada, perioadă care şi-a pus amprenta şi asupra copilăriei ei. Acest lucru nu i-a umbrit amintirile asupra copilăriei ei, deoarece dragostea din familie i-au fost mai presus decât necazurile din copilăria ei.

După ce a absolvit Facultatea „Mountain View Bible” din Canada, unde l-a şi întâlnit pe soţul ei Edward, au păstorit o Biserică din Canada, apoi în SUA. Împreună cu soţul ei a adus pe lume patru copii, dintre care doi gemeni.
Din tinereţe, Janette Oke a avut pasiunea şi dorinţa de a scrie. În pofida faptului că o mare parte a vieţii a scris, ea a dorit să pună în prim-plan viaţa de familie, dorind să fie o mamă şi o soţie devotată.

Primul ei roman, o poveste din preerie, a purtat numele „Love Come Softly” (Dragostea vine încet) şi a fost publicat în anul 1979. După acest roman, în care personajele au fost conturate cu multă personalitate, i s-a cerut să continue povestea din romanul „Love Come Softly”, lucru pe care l-a şi făcut, realizând în total opt părţi din această serie. De asemenea, Janette Oke a mai scris multe romane similare, câştigând astfel inimile milioanelor de cititori ai cărţilor sale.

CLICK PE ACEASTĂ FOTOGRAFIE PENTRU A VIZIONA CELE 10 EPISOADE ALE FILMULUI DRAGOSTEA VINE INCET

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „DRAGOSTEA VINE ÎNCET”

Bazat pe cărţile autoarei JANETTE OKE, filmul LOVE COMES SOFTLY (2003) este primul ce deschide seria unor filme superbe care descriu legătura dintre dragoste şi credinţă de-a lungul mai multor generaţii ale unei familii, acţiunea, petrecându-se în perioada anilor 1800. Personajele se confruntă cu moartea, cu acceptarea, cu iertarea, lupta pentru fericire fiind o constantă în viaţa lor.

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „LOVE BEGINS” :

Următorul film este LOVE’S ENDURING PROMISE (2004).
Este un film care m-a captivat prin modul simplu de a trăi şi credinţa care aduce pacea mult dorită în viaţa de familie.

LOVE’S LONG JOURNEY a apărut în 2005 şi continuă ideea unei familii clădită pe suport reciproc şi dragoste.

Love's long journey

În 2006 a urmat LOVE’S ABIDING JOY în care noi greutăţi trebuie înfruntate şi speranţa alături de credinţă găsesc din nou calea de a menţine familia unită.

Love's abiding joy

LOVE’S UNENDING LEGACY apare în anul următor, prezentând calea către acceptare a noilor schimbări: moartea, destinul unei fete orfane, o a doua şansă spre fericire.

Love's unending legacy

Tot în 2007 apare şi LOVE’S UNFOLDING DREAM care prezintă curajul aceleiaşi fetiţe, acum deja mare, de a încerca să-şi împlinească visul de a deveni doctor, o meserie întâlnită doar printre bărbaţi. Dragostea este din nou prezentă, aducând echilibru.

Love's unfolding dream

LOVE TAKES WING (2009) continuă seria filmelor şi discută prejudecata oamenilor faţă de capacitatea unei femei doctor.

Love takes wing

Cel de-al optulea film este LOVE FINDS A HOME și a apărut în aprilie anul acesta. Ne este înfăţişată problema acceptării posibilităţii de a nu putea avea copii.

Love finds a home

LOVE'S EVERLASTING COURAGE (2011)

Întreaga serie de filme zugrăveşte viaţa de familie, cu bucuriile şi tristeţile ei, reliefând importanţa credinţei care aduce împlinire şi fericire, a valorilor morale, a luptei împotriva prejudecăţilor de orice fel, a dragostei care poate învinge orice greutate.

Posterul filmului Mizerabilii 2012

Să fiu sincer, nu m-am omorât niciodată după genul de filme muzicale (musical) și de obicei când vedeam așa ceva la televizor, schimbam imediat canalul și preferam un buletin de știri sau o informare meteo. Poate că noi, românii, nu prea suntem obișnuiți cu acest gen de filme, poate că este de vină cultura noastră balcanică cu care nu prea ar trebui să ne mândrim. Poate că e mai importantă etapa din campionatul de fotbal… Poate că e mai plăcut la cârciumă, la un șpriț… Poate că telenovelele și manelele sunt mai interesante… Când însă vine vorba de un lucru bun și frumos, plăcut și folositor, dăm cu piciorul și nu ne interesează.

Începând de astăzi 25 ianuarie 2013, în cinematografele românești vom putea viziona un film care se anunță a fi foarte bun în ciuda faptului că este (culmea) un musical. Este vorba de MIZERABILII, o ecranizare după binecunoscutul roman al lui Victor Hugo. Regia Tom Hooper, în distribuție Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe (acesta din urmă a interpretat rolul principal în „Gladiatorul”). O producție Working Title Films în colaborare cu Cameron Mackintosh.

De reținut faptul că TOȚI ACTORII CÂNTĂ LIVE, vocile acestora fiind mixate cu pian și / sau orchestră!!!

Vă invit să urmărim niște secvențe care mie mi-au făcut o impresie foarte bună. Convingerea mea puternică este că poporul român are nevoie de asemenea filme. Într-o lume mizerabilă (din toate punctele de vedere) de ce oare n-am viziona filmul MIZERABILII?!? Nu cumva această temă e mai actuală ca oricând? Mesajul acestui film este deosebit de puternic!

CONFRUNTAREA DINTRE NEMILOSUL OM AL LEGII INSPECTORUL JAVERT ȘI JEAN VALJEAN – DEȚINUTUL 24601 – CARE TOCMAI ERA ELIBERAT DUPĂ 19 ANI DE OCNĂ ȘI MUNCĂ SILNICĂ PENTRU CĂ A FURAT O PÂINE PENTRU SĂRMANA LUI SORĂ A CĂRUI COPIL MUREA DE FOAME ÎN CASĂ:

CRED CĂ ACEST FILM AR FI TREBUIT SĂ SE NUMEASCĂ „MIZERABILELE” (CULMEA PROSTIEI, RĂUTĂȚII ȘI TICĂLOȘIEI ACESTOR FEMEI DAR ȘI A ACESTUI INDIVID FĂRĂ HRISTOS ȘI FĂRĂ DUMNEZEU CARE ARUNCĂ O MĂMICĂ DISPERATĂ ÎN STRADĂ):

UNUL DINTRE CELE MAI EMOȚIONANTE MOMENTE ALE FILMULUI CÂND PRIMARUL MADELEINE ESTE FRĂMÂNTAT DE IDEEA CĂ UN OM NEVINOVAT AR PUTEA PRIMI ANI GREI DE OCNĂ DIN CAUZA SA ȘI DECIDE SĂ RENUNȚE LA BANI, LA POZIȚIA SOCIALĂ ÎNALTĂ ȘI LA LIBERTATE PENTRU A MERGE ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR ȘI A MĂRTURISI CĂ EL ESTE FOSTUL DEȚINUT 24601 JEAN VALJEAN! ÎNTREBAREA CARE ÎL MACINĂ CUMPLIT ESTE „CINE SUNT EU CA SĂ CONDAMN UN OM NEVINOVAT LA SCLAVIE?!? CINE SUNT EU CA SĂ PRETIND CĂ NU-MI PASĂ DE AGONIA ȘI DISPERAREA SA???”

GLASUL CONȘTIINȚEI, ADEVĂRUL ȘI CREDINȚA ÎN DUMNEZEU SUNT MAI PUTERNICE DECÂT ORICE ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ TRECĂTOARE!

HUGH JACKMAN ESTE ACTORUL CARE A REUȘIT PERFORMANȚA FĂRĂ EGAL DE A TRĂI ȘI EXPRIMA CU ADEVĂRAT STĂRILE SUFLETEȘTI PRIN CARE TRECEA PERSONAJUL PRINCIPAL JEAN VALJEAN:

INGINERII DE SUNET AU SPUS CĂ AU FOST EFECTIV BINECUVÂNTAȚI CÂND AU LUCRAT LA ACEST MUSICAL CARE S-A BUCURAT DE ULTIMELE TEHNOLOGII ÎN DOMENIU ȘI DE MUNCA GIGANTICĂ A ÎNTREGII ECHIPE! ÎN ACEST FILM S-A CÂNTAT LIVE CUM NU S-A MAI FĂCUT NICIODATĂ CU ATÂTA CONSISTENȚĂ PÂNĂ ACUM!

EPISCOPUL MYRIEL BIENVENU (INTERPRETAT DE ACTORUL COLM WILKINSON) ESTE OMUL CARE NU I-A ÎNTORS SPATELE FOSTULUI OCNAȘ JEAN VALJEAN, I-A DAT O ȘANSĂ, L-A HRĂNIT, L-A GĂZDUIT ÎN CASA SA, L-A NUMIT „FRATE”, I-A SPUS CĂ ARE UN SUFLET ȘI L-A AJUTAT SĂ SE ÎNTOARCĂ CU FAȚA SPRE DUMNEZEU PENTRU CA VIAȚA LUI SĂ FIE TRANSFORMATĂ CU ADEVĂRAT:

EPONINE (INTERPRETATĂ DE SAMANTHA BARKS) A SPERAT MEREU ÎN SUFLETUL EI CĂ ÎNTR-O ZI MARIUS O VA IUBI DAR ȘI-A DAT SEAMA CĂ INIMA ACESTUI TÂNĂR ÎI APARȚINEA DEJA DOAR LUI COSETTE!

PUTEȚI URMĂRI TEXTUL (ÎN LB. ENGLEZĂ) PIESEI „ON MY OWN”:

„EXISTĂ ANUMITE SECVENȚE DIN ROMANUL LUI VICTOR HUGO PE CARE NUMAI O CAMERĂ VIDEO LE POATE SURPRINDE ÎN TOATĂ SPLENDOAREA LOR. PE SCENA UNUI TEATRU ESTE FOARTE DIFICIL SĂ PRINZI INTIMITATEA UNOR ASTFEL DE MOMENTE. AM FOST CU ADEVĂRAT BINECUVÂNTAȚI SĂ FACEM ACEST FILM!”

ASCULTAȚI O RUGĂCIUNE INCREDIBIL DE FRUMOASĂ ȘI EMOȚIONANTĂ PE CARE JEAN VALJEAN O ÎNALȚĂ CĂTRE BUNUL DUMNEZEU PE CARE ÎL IMPLORĂ SĂ-L SALVEZE DE LA MOARTE PE TÂNĂRUL STUDENT MARIUS (REVOLUȚIONAR FRANCEZ GRAV RĂNIT PRIN ÎMPUȘCARE) CARE ERA ÎNDRĂGOSTIT DE COSETTE:

VIZIONAȚI UN VECHI SPECTACOL (MUSICAL) INCREDIBIL DIN CARE S-AU INSPIRAT PRODUCĂTORII FILMULUI „LES MISERABLES” REALIZAT ÎN 2012. VEȚI OBSERVA CĂ ROLUL PRINCIPAL (JEAN VALJEAN) A FOST INTERPRETAT CU MARE SUCCES DE COLM WILKINSON (ACELAȘI ACTOR CARE A JUCAT ROLUL PREOTULUI):

COLOANA SONORĂ A ÎNTREGULUI MUSICAL „MIZERABILII” (2012):

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mizerabilii

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „A WALK TO REMEMBER”

http://filme-crestine-online.blogspot.ro/2013/03/a-walk-to-remember-filme-crestine-online.html

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „THE LOST VALENTINE”

(ULTIMA ZI DE VALENTINE)

VIZIONAŢI UN FILM EXCELENT: „A VOW TO CHERISH”
(UN LEGĂMÂNT CARE TREBUIE RESPECTAT)

CLICK PE LINK PENTRU A VIZIONA LOUIE GIGLIO – DESPRE CREAŢIE – UN FILM DOCUMENTAR EXCEPŢIONAL

CLICK PE LINK PENTRU A VIZIONA „MEMORIALUL DURERII” – FILMUL ROMÂNILOR ADEVĂRAŢI

CLICK PE LINK PENTRU A VIZIONA „UN LUTHER AL ROMÂNIEI” – UN FILM DOCUMENTAR EXCEPŢIONAL

CLICK PE LINK PENTRU A VIZIONA „QUO VADIS” – UN FILM ARTISTIC EXCEPŢIONAL

AICI PUTEŢI VIZIONA FILMUL PENTRU COPII „IISUS DIN NAZARET””

AICI PUTEŢI CITI „UTILE PENTRU SUFLETUL TĂU”

AICI PUTEȚI VIZIONA UN FILM EXCELENT: „APOCALIPSA LUI IOAN”

12 thoughts on “FILME PENTRU SUFLETUL TĂU”

 • Frate, aşa, ca un sfat „prietenesc”… cam plictiseşti lumea, nu de alta… pace, ţie, creştine! 🙂 … de 2000 de ani

 • Frate, poate tu te plictiseşti, dar mie mi se par lucrurile interesante.
  Poate data viitoare o să vorbeşti doar pentru tine… Chiar de-ar fi doar o singură persoană care să aibă folos din aceste bloguri, e foarte bine. 🙂

  • Seba, mă bucur că ştii să apreciezi lucrurile de valoare deşi trăim într-o lume care preferă emisiunile de tip can-can, telenovelele, show-urile desfrânate şi filmele mizerabile scârboase care spulberă tot ceea ce a mai rămas curat şi sfânt în poporul român „creştin de 2000 de ani”.

   Aş dori să-mi spui cu exactitate care filme ţi-au plăcut (scrie-mi numele filmelor).
   Ar mai fi şi alte filme deosebite pe care le voi recomanda cu căldură pe blogul meu.
   Din toate aceste filme, avem multe de învăţat.

   Îţi mulţumesc pentru comentariu şi pentru felicitări. Te mai aştept cu drag să intervii oricând doreşti.

 • Seria „Love comes softly” chiar e drăguță…cu unele excepţii… Unele scene sunt şi aici cam necreştinești.

  • Andreea, nu uita că actorii nu sunt credincioşi, regizorii nu sunt credincioşi, scenariştii nu sunt credincioşi.

   Atunci când folosesc termenul „credincioşi” cred că înţelegi la ce mă refer… la nişte oameni cu o inimă predată lui Dumnezeu, oameni născuţi din nou, oameni călăuziţi de Duhul Sfânt, oameni care L-au primit cu adevărat pe Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

   Aşa că… dă-mi voie să NU mă mir dacă mai apar şi anumite aspecte (scene) care nu prea sunt compatibile cu ceea ce înseamnă viaţa de creştin… Nu uita că întotdeauna cartea este carte iar filmul este… doar film…

   Te mai aştept cu drag pe blogul meu. Fii binecuvântată!

  • Maria, se cuvine să-I mulţumim din toată inima bunului Dumnezeu pentru toate aceste lucruri deosebit de folositoare pentru sufletele noastre.

   Eu încerc să mai găsesc filme educative pe care să le recomand pe blogul meu. Dacă ştii cumva vreun film care să se încadreze în acest gen, te rog să-mi spui ca să-l caut şi eu pe Internet şi să-l promovez aici la FILME PENTRU SUFLETUL TĂU.

   Îţi doresc o primăvară binecuvântată!

 • Am văzut majoritatea filmelor prezentate de tine și pot spune că mi-au plăcut foarte mult. Bravo! 🙂

  • Deşi pe blogul meu n-am farfurii zburătoare, săbii cu laser, roboţi, etc, eu îi invit şi pe cei care doresc „Star Trek” să viziteze pagina mea web FILME PENTRU SUFLETUL TĂU pentru că sunt sigur că ar putea găsi lucruri deosebite, folositoare şi foarte plăcute pe care nu le vor regreta.

   Oricine este binevenit pe blogul tomthecat.ro şi aştept cu plăcere impresiile voastre.

   Îţi mulţumesc, dragă Tanţa, pentru comentariu şi îţi doresc un week-end binecuvântat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow