QUO VADIS – UN FILM EXCELENT PE CARE TREBUIE SĂ-L VADĂ TOŢI ROMÂNII

Se apropie cu paşi repezi Sărbătoarea Naşterii Domnului şi oamenii încep să se gândească dacă să taie sau nu porcul, dacă să închirieze restaurantul X sau restaurantul Y, etc. Multă forfotă, multă energie consumată pentru lucrurile materiale, pământeşti, trecătoare…

Dar cu sufletul tău cum rămâne, omule ?!? Oare cârnaţii, slănina şi pulpa de porc vor putea înlocui vreodată hrana spirituală de care ai atâta nevoie ? Oare cozonacii şi sticlele de băuturi alcoolice te vor ajuta să ai un “crăciun fericit” ?!? Oare cel mai important lucru este “să vină moşul” ?

Nu crezi că sufletul tău însetat are nevoie de alte lucruri mult mai bune şi mai folositoare ? Nu crezi că ai putea face şi altceva cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului ?!? Nu crezi că ai putea să te apropii cu adevărat de Dumnezeu prin intermediul Domnului nostru Iisus Hristos ? Nu crezi că viaţa ta ar putea fi schimbată ?!? Nu crezi că e păcat să treacă pe lângă tine şi această Sărbătoare a Naşterii Domnului fără să te întorci la Dumnezeu ?

Vă invit cu drag să vă opriţi puţin din iureşul pregătirilor intense pe care le faceţi şi să vizionaţi online un film foarte bun pe care nu trebuie să-l rataţi. Poate că unii dintre voi aţi citit romanul istoric QUO VADIS scris de Henryk Sienkiewicz. Poate că puţini ştiu că acestui mare scriitor polonez i s-a decernat în 1905, Premiul Nobel ca apreciere deosebită pentru romanul QUO VADIS (UNDE MERGI) publicat pentru prima oară în Gazeta Polska, în martie 1895. Acum aveţi ocazia să vedeţi acest film absolut deosebit, o ecranizare reuşită după romanul cu acelaşi nume. Fără să exagerez, aş putea spune că ecranizarea este chiar mai bună decât romanul (axat mai mult pe partea istorică) ! 🙂 Filmul regizorului Jerzy Kawalerowicz este o excepţie care sfidează regula (de obicei ecranizările sunt mai slabe decât romanele)

Filmul pe care l-am găsit pe Internet are şi subtitrare în limba română, aspect deloc de neglijat, mai ales că limba poloneză este puţin cunoscută în România.

Nu uitaţi că aştept comentariile voastre pentru că mă interesează punctul vostru de vedere referitor la acest film.

Acum vă doresc o vizionare plăcută!

NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ VĂ FIE DE FOLOS! Sărbători binecuvântate!

http://filmecrestineonline.ro/quo-vadis-2001-unde-te-duci/

Tagged with:

11 thoughts on “QUO VADIS – UN FILM EXCELENT PE CARE TREBUIE SĂ-L VADĂ TOŢI ROMÂNII”

 • Am văzut acest film de multe ori, chiar de când eram copil şi de fiecare dată mi-a plăcut şi chiar m-a motivat să fiu un mai bun creştin. Îl recomand cu drag tuturor celor ce încă nu l-au văzut dar şi celor ce l-au văzut deja!

  • Salut, Lush! Probabil că ai văzut vechiul film realizat în 1951 (regia Mervyn LeRoy, în distribuţie Robert Taylor, Deborah Kerr, Peter Ustinov, Elizabeth Taylor) dar nu ştiu dacă ai văzut această strălucită ecranizare realizată în 2001 (Jerzy Kawalerowicz, în distribuţie Pawel Delag, Magdalena Mielcarz, Michal Bajor, etc). Este O DIFERENŢĂ URIAŞĂ între cele două filme iar acest lucru nu trebuie să ne mire deloc pentru că n-ai cum să compari un film realizat în secolul 20 cu un film realizat în secolul 21 🙂 Tehnologia a avansat enorm…

   • În ceea ce privește comparația între cele doua filme, țin să te contrazic. Multe filme al căror remake a fost făcut recent, au fost mult mai bune în varianta originală, chiar dacă variantele noi au beneficiat de 50 de ani de evoluție tehnologică.

    De altfel, pe IMDB, quo vadis-ul din ’51 are o notă semnificativ mai mare decât cel nou și nu mai puțin de 8 nominalizări la Oscar. Le-am văzut pe ambele, cel polonez este ok, însă puțin cam prea comercial.

    • @ Emil

     Este adevărat că în foarte multe cazuri, variantele originale ale filmelor (filmele foarte vechi) sunt mult mai bune decât cele noi, în ciuda evoluţiei (revoluţiei) tehnologice din ultimii 50 de ani. Totuşi, există şi filme noi care sunt cu mult peste cele vechi. Anyway, pe mine mă interesează mai mult MESAJUL TRANSMIS prin acest film, CONCLUZIA la care putem să ajungem, faptul că ORICE OM SE POATE ÎNTOARCE CU ADEVĂRAT LA DUMNEZEU, oricât de murdar, ticălos şi mizerabil ar fi, oricât de multă suferinţă ar fi produs în jurul lui şi oricât de multe păcate ar fi făcut. De multe ori, noi nu credem că un om ticălos mai poate fi iertat, îl şi condamnăm definitiv fără să ne gândim că el ar putea totuşi să se întoarcă la Dumnezeu cu toată sinceritatea şi cu toată fiinţa.

    • Săndel, din nefericire, din cauza copyright-ului, când cineva încearcă să încarce filmul pe YouTube, imediat este pedepsit (este reclamat şi suportă desfiinţarea contului YouTube).

     Totuşi, ai putea vedea online acest film excepţional care ar trebui să ne dea de gândit tuturor, mai ales celor care zicem că suntem creştini… Intră pe linkul de mai jos:

  • Daniela, sunt întru totul de acord cu tine.

   Din nefericire, românii sunt preocupaţi de alte lucruri, nimicuri ale acestei lumi pline de întinăciune şi păcat. Can-can, emisiuni de mahala produse de televiziuni de mahala (vezi ce-a spus mitropolitul Laurenţiu Streza în scrisoarea sa pastorală cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului), manele, ţigări şi băuturi alcoolice în cantitate cât mai mare deşi n-au bani să-şi plătească întreţinerea (facturile la utilităţi), etc. Poporul român “creştin de 2000 de ani” se prăbuşeşte în materialism, ateism, imoralitate, credinţa fiind ULTIMA pe lista de priorităţi. Să nu ne mirăm că am ajuns unde am ajuns şi nu este exclus să ajungem şi mai rău dacă ne vom îndepărta de Dumnezeu şi vom călca în picioare acele valori fără de care nu se poate concepe existenţa pe acest pământ.

   Te mai aştept cu drag pe blogul meu.
   Fii binecuvântată de Dumnezeu!

   https://www.tomthecat.ro/mitropolitul-laurentiu-streza-a-salvat-onoarea-bisericii-ortodoxe-romane-atacand-frontal-starea-de-pacat-in-care-traiesc-romanii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow