ADORMIREA MAICII DOMNULUI – O SĂRBĂTOARE IDOLATRĂ, NEBIBLICĂ ȘI ANTICREȘTINĂ, UN BAIRAM PĂGÂN CARE A GENERAT TRAGEDIA CELOR 11 BEBELUȘI ARȘI DE VII DE LA MATERNITATEA GIULEȘTI

Zilele trecute am fost cutremurat când am auzit despre tragedia de la Maternitatea Giulești. Trăim într-o Românie arsă de vie din cauza nesimțirii, ticăloșiei, desfrânării, necredinței și idolatriei. Nesimțirea, ticăloșia și desfrânarea sunt elemente arhicunoscute în peisajul românesc. În multe domenii (politic, social, profesional, muzical, etc) există NESIMȚIRE, TICĂLOȘIE ȘI DESFRÂNARE și nu cred că este surprinzător că le aduc în discuție.

Pe de altă parte, s-ar putea să vă mirați atunci când vorbesc despre NECREDINȚĂ ȘI IDOLATRIE. Poate vă întrebați ce rol au avut aceste două elemente în producerea tragediei de la Maternitatea Giulești. Eu vă spun că au avut un rol determinant sau mai bine zis decisiv. Pentru că NECREDINȚA ÎN BIBLIE adică în CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU a determinat ca oamenii să alunece în erezia venerării mamei Domnului Iisus Hristos ! SFIDAREA BIBLIEI a condus la IDOLATRIE adică la actul eretic și nebiblic de închinare în fața mamei Domnului Iisus Hristos pe care și eu o iubesc și o respect dar nu în orice mod și nici după cum mă taie capul ci numai după cum ne învață Sfânta Scriptură (vezi articolul meu precedent în care vei vedea care este atitudinea corectă față de mama Domnului nostru Iisus Hristos)

Din cauza cultului venerării Mariei (erezie strecurată de-a lungul secolelor în creștinism) a apărut și practica nebiblică și idolatră a sărbătoririi Mariilor și Marianilor. Bineînțeles că românilor le convine această sărbătoare eretică pentru că aici e vorba de lucruri “foarte serioase” cum ar fi: vinul, berea, palinca, țuica, cârnații, micii, manelele și desfrânarea sub diverse forme. Același lucru este valabil și de Florii când românii îi cinstesc “cum se cuvine” pe Florini și pe Florine dar și în fiecare noiembrie când românii trag tare de tot cu șprițul și manelele pentru Mihaele și pentru Gabriele, adică se prăbușesc iar în îmbuibare, beție, chiolfanuri și desfrânare la maximum. Ce să mai discutăm de Sfintele Sărbători de Paști și de Crăciun care au o semnificație “cu totul deosebită” adică haleală cu 1000 de tone de miel sau de porc, drob sau caltaboși, ouă roșii sau cozonaci, beție până la saturație cu toate băuturile alcoolice posibile, desfrânare cât se poate de multă și în forme cât mai variate și mai colorate !!! Important este ca cei numiți Cristi / Cristina respectiv Ștefan / Ștefania SĂ SE SIMTĂ CÂT MAI BINE !!! Ce mai contează litera și spiritul Sfintei Evanghelii, nu-i așa ?!? În zilele de 25 și respectiv 27 decembrie, credința românilor se exprimă prin cât mai multă îmbuibare și beție. Aaaa… era să uit că este foarte “important” și “moș Crăciun” că doar ce ne-am face fără el, nu-i așa ??? Nu mai vorbesc de “crăciunițele” foarte decoltate și cu fuste foarte scurte ca să simtă și poporul român că e Crăciun, corect ?!? Mai putem adăuga și ziua de 1 Ianuarie pentru Vasile și Vasilica, respectiv 6 ianuarie pentru Ion și Ioana. Bănuiesc că or mai fi multe altele dar nu intenționez să le enumăr aici pe toate…

Acum aș avea și eu două întrebări logice și de bun simț (prima se referă la tragedia de la maternitatea Giulești, iar a doua se referă la o altă tragedie) :

1. Dacă românii nu cădeau în idolatria venerării mamei Domnului Iisus Hristos, CREDEȚI CĂ ASISTENTELE MEDICALE DE LA MATERNITATEA GIULEȘTI, MAI FĂCEAU VREO PARANGHELIE ?!? Dacă s-ar fi respins din start practica eretică și antibiblică a sărbătoririi celor cu numele de Marian sau Maria, CREDEȚI CĂ CEI 11 ÎNGERAȘI NEVINOVAȚI AR MAI FI ARS DE VII TIMP DE 25 DE MINUTE LA O TEMPERATURĂ DE 200 GRADE CELSIUS ???

Bineînțeles că am pus și eu o simplă întrebare… n-am dat cu parul… am vrut să știu și eu așa pentru cultura mea generală…

AM SĂ DAU EU RĂSPUNSUL CHIAR ACUM ȘI CHIAR AICI:

NU! NU! NU! DACĂ ASISTENTELE MEDICALE RESPECTAU CU ADEVĂRAT BIBLIA – CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU – NU AR MAI FI FĂCUT ACEL BAIRAM BLESTEMAT, NU I-AR MAI FI SĂRBĂTORIT PE MARIANI ȘI PE MARIANE, NU S-AR MAI FI PRODUS TRAGEDIA CELOR 11 BEBELUȘI LĂSAȚI SINGURI NESUPRAVEGHEAȚI CA SĂ ARDĂ DE VII ÎN TIMP CE DOMNIILE LOR MÂNCAU, BEAU ȘI DANSAU FĂRĂ NICI UN PIC DE RUȘINE ȘI DE FRICĂ DE DUMNEZEU!!!

2. Dacă românii ar fi crezut BIBLIA și dacă ar fi acceptat Cuvântul lui Dumnezeu, CREDEȚI CĂ CEI DOI BEBELUȘI CARE AU FOST BOTEZAȚI DE CĂTRE PREOȚII ORTODOCȘI, AR MAI FI MURIT SUFOCAȚI ȘI ÎNVINEȚIȚI DATORITĂ ACESTUI ACT BARBAR AL BOTEZULUI PRUNCILOR?!? (vezi articolul meu de mai jos)

https://www.tomisthecat.ro/2010/07/25/botezul-ortodox-al-pruncilor-%E2%80%93-un-botez-al-mortii-%E2%80%93-un-act-barbar-antibiblic-%C8%99i-anticre%C8%99tin-care-determina-tragedii-cumplite/

AM SĂ DAU TOT EU RĂSPUNSUL CHIAR ACUM ȘI CHIAR AICI:

NU! NU! NU! DACĂ ROMÂNII AR ÎNȚELEGE CĂ PRIMII CREȘTINI (DIN PRIMELE SECOLE ALE BISERICII) SE BOTEZAU LA MATURITATE, NICIUN BEBELUȘ NU AR MAI MURI ÎNECAT ÎN CRISTELNIȚELE ORTODOXE ALE MORȚII!!! NU AM AUZIT NICIODATĂ DESPRE VREUN OM ADULT CARE SĂ FII MURIT ÎN TIMPUL BOTEZULUI FĂCUT LA MATURITATE!!!

În încheiere, vă invit să vizionați un material video pe care l-am găsit pe Internet și care ne prezintă foarte clar elementele pe care le-am subliniat la începutul articolului meu: NESIMȚIREA, TICĂLOȘIA ȘI DESFRÂNAREA unora dintre asistentele medicale care “deservesc” spitalele românești, în timp ce copiii nevinovați ard de vii și se sufocă în incubatoarele morții, în timp ce bolnavii mor chinuiți în saloane, urlând disperați după ajutorul asistentelor și infirmierelor creștin ortodoxe care n-au pic de rușine și de teamă de Dumnezeu!

SOLUȚIA OFERITĂ DE BLOGGERUL TOMIS THE CAT PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU EMIL BOC ȘI PENTRU DOMNUL MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII CSEKE ATTILA!!!

DUPĂ CE VEȚI VEDEA IMAGINILE MIZERABILE DE MAI JOS, VEȚI ÎNȚELEGE CĂ SINGURA SOLUȚIE PENTRU SALVAREA SISTEMULUI SANITAR ROMÂNESC ESTE ANGAJAREA DE MEDICI, ASISTENTE MEDICALE ȘI INFIRMIERE CARE SĂ FIE CREDINCIOȘI PROTESTANȚI (EVANGHELICI, BAPTIȘTI, ADVENTIȘTI, OASTEA DOMNULUI, ETC), ADICĂ OAMENI CU BUN SIMȚ, CU TEAMĂ SFÂNTĂ DE DUMNEZEU, CU DRAGOSTE ȘI DĂRUIRE TOTALĂ FAȚĂ DE SEMENII LOR!!! NU EXISTĂ ALTĂ SOLUȚIE ÎN ȚARA ROMÂNEASCĂ!!! ACEASTA ESTE SINGURA SOLUȚIE CARE POATE DA REZULTATE PE TERMEN SCURT, MEDIU ȘI LUNG!!!

Priviți cum se manifestă “creștinește” aceste asistente medicale creștin ortodoxe “creștine de 2000 de ani” care au o credință “din moși-strămoși”:

realitatea.net/chef-printre-rafturile-cu-medicamente-de-la-spitalul-colentina-vezi-video_733530.html

Deci ați văzut și voi mai sus ce “frumos” și ce “bine” este să fii creștin ortodox… Dar eu vă asigur că e de 1000 de ori mai bine să fii creștin evanghelic, baptist, adventist, membru al Bisericii “Oastea Domnului”, etc!!!

Pe linkul de mai jos puteţi vedea inclusiv un material video în care procurorul Marius Iacob declară că “mai multe persoane (cadre medicale) erau într-o încăpere și la un moment dat cineva a ieșit cu un tort”:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7711276-video-ancheta-maternitatea-giulesti-sunt-mai-multe-contradictii-intre-declaratiile-personalului-medical-temperatura-sectia-incendiu-atins-peste-200-grade.htm

Iar acum veți putea vedea câteva imagini despre TRAGEDIILE DIN DOUĂ MATERNITĂȚI DIN BUCUREȘTI:

UN BEBELUȘ ARS DE VIU ÎN REANIMAREA GROAZEI DIN MATERNITATEA GIULEȘTI

UN BEBELUȘ NEVINOVAT ARS DE VIU ÎN MATERNITATEA GIULEȘTI

21 thoughts on “ADORMIREA MAICII DOMNULUI – O SĂRBĂTOARE IDOLATRĂ, NEBIBLICĂ ȘI ANTICREȘTINĂ, UN BAIRAM PĂGÂN CARE A GENERAT TRAGEDIA CELOR 11 BEBELUȘI ARȘI DE VII DE LA MATERNITATEA GIULEȘTI”

 • Salutare. În primul rând, nu înțeleg de ce trebuie să te adresezi cu “domnul” lui Boc și lui Attila, crezi că ei dacă te întâlnesc pe stradă ți se vor adresa cu “domnule”? Că ocupă funcții importante în Stat ? OK, dar funcțiile înalte pe care le ocupă, li se datorează nouă, celor care i-am votat la alegeri. Iar ei sunt datori să-și servească țara și să reprezinte poporul, pentru prosperitatea țării și pentru bunul mers al lucrurilor în țara asta.

  Apoi, ei ce fac ? Te-ai gândit ce fac ? Pentru că se pare că în țară lucrurile nu merg prea bine… Și nu mă refer numai la Boc, Attila, sau Băsescu. Mă refer la toți cei care au condus și au ruinat țara asta timp de 20 de ani de când l-au împușcat pe Ceaușescu. Cred că e de prisos să stau acum să-ți răspund ce fac ei… poate în alt comentariu, acum revin la subiect.

  Văd că toată lumea se întreabă de vreo săptămână cine sunt vinovații. Văd că acum, toți au ajuns la concluzia că asistentele sunt de vină. Ca bineînțeles, nici Boc, nici Attila și nici Băsescu n-au vreo vină că două fire la maternitate au făcut scurt-circuit. Asta e doar aparența lucrurilor. Cineva (un nene oarecare, nu i-am reținut numele) spunea la TV că asistenta medicală nu are nevoie de bani ca să fie om și așa este. Însă situația nu e chiar așa. Nu vreau să le iau apărarea doctorilor sau cadrelor medicale, însă în timp ce în țara asta s-a ajuns la balamucul ăsta cu creșterea TVA-ului la 24%, cu creșterea prețurilor, în timp ce salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%, păi omul ăla pe care vrei tu ca să-l faci om, nu va mai fi om, când tu la alegeri îi promiți una și apoi faci alta. Îl va durea undeva de toți și de toate, și va spune, păi dacă Statul ne tratează așa cu dispreț, atunci nici noi nu ne vom mai da silința !

  Părerea mea personală e că principalii vinovați sunt toți cei care au dus țara asta în situația de astăzi, o țară în care corupția e în floare și șpaga la fel. Dacă nu dai șpagă, toți te tratează cu dispreț sau nu te tratează deloc… o țară a nepăsării, a egoismului și toate astea pleacă de sus. Atât timp cât legea este parțială, și nu dreaptă pentru toată lumea cum ar trebui să fie, atât timp când în țara asta, cu bani orice fiu de șmecher sau om de afaceri poate să scape de închisoare sau chiar de dosar penal deși comite infracțiuni, păi scuză-mă, deja trăim într-un sat fără câini, în care legea se face cu ochii închiși și cu mâna întinsă. Politicienii nu vor să declare averile. De ce oare ? Nu ca să te fure mai bine și să nu dea socoteală nimănui cum și când au făcut bani și averi ? Tot ei fac afaceri cu Statul, trag bani de la buget, construiesc cele mai scumpe autostrăzi din lume și apoi îți spun cu nerușinare că trebuie să-ți micșoreze salariul, că sacul nu mai are bani. Păi și unde ajungem, Tom? Nu-i așa că peștele ăsta împuțit, întâi și întâi s-a împuțit la cap ?

  Asistenta aia probabil va plăti cu vârf și îndesat. E și vina ei, în proporție foarte mare. Însă mai sunt și alți vinovați. Lucrarea de mântuială la aerul condiționat s-a făcut de firma aia tot în nepăsare. Pentru că asta stă în caracterul românului să spună: “lasă bă că merge așa”, deja ajungem la educația românului, la caracterul lui și la spiritul lui de turmă. Dacă Boc și Băsescu mi-au dat o găleată trebuie să-l votez ! Nu-l votez pe Geoană că ăla mi-a dat doar o brichetă și o sacoșă cu fițuici. Însă românul nu se gândește înainte… măi, dar de ce îl aleg eu pe omul ăsta ?

  Nu sunt de partea nimănui și din păcate sunt scârbit de clasa politică românească până peste cap și asta nu de o zi, două, ci de mult timp, și nu e un lucru bun nici ăsta. Pentru că țara are nevoie să fie condusă de oameni capabili și puternici care să o ridice din situația în care se află, nu de oameni care să dea câte 1000 de euro despăgubire părinților îndoliați pentru că într-o țară a nimănui, într-un sat fără câini, într-o maternitate de prestigiu (așa spun unii) bebelușii ard de vii !!!

 • Apoi despre sărbători, onomastici și sărbătoriți. Tu nu știi că ortodocșii au în calendar în fiecare zi câte un sfânt și câte un mucenic ? La câți sunt, săracii nici ei nu mai știu să-i numere pe toți !!! Dacă l-au făcut sfânt și pe Ștefan cel Mare, se putea să n-o facă și pe fecioara Maria ? Problema nu e că o sărbătoresc. Dar deja o divinizează, unii poate mai mult decât pe Iisus Hristos, Mântuitorul. N-ai auzit niciodată oameni care spun că au visat-o sau că au avut viziuni cu ea ?

  Oamenii caută azi semne și minuni mai rău ca evreii de acum 2000 de ani, care dacă nu vedeau semne și minuni, nu credeau. Icoane care plâng, unele chiar cu sânge, icoane care se transformă sau chipuri în diferite obiecte. Pentru ei, esențialul, viața trăită cu Dumnezeu, nici nu există ! Pentru ei există doar formalitățile astea zilnice, treci pe lângă o biserica, îți faci 7 cruci, vezi un preot, îți mai faci 7 cruci, ai păcătuit, te bați peste gură și mai faci șapte cruci și o mătănie.

  Apoi, cum să înțeleagă ei Scriptura și rostul lor pe pământ, dacă ei procedează astfel zi de zi ?!? Despre cei nepăsători care își trăiesc viața în voie doar pentru mâncare și plăceri nici n-are rost să mai discutăm, i-am văzut cum frigeau micii de Sfânta Marie în pădure lângă casetofonul cu manele, în timp ce nou născuții ard prin maternități. Asta e România, o țară a haosului, în care fiecare face ce vrea, cum îl taie capul, pentru că nimeni nu e tras la răspundere, sau mai bine spus, nu e tras la răspundere cine trebuie !… dar în primul rând pentru că românul nu are nici educație și nici bun simț. Deși se pare că cei care mâncau mici cu manele lângă biserică erai țigani și nu români, iar eu personal, includ etnia asta la o categorie specială de oameni, în nici un caz la români. De fapt, încă stau și mă mai gândesc dacă să-i includ la specia “om”… unii dintre ei chiar n-ar merita deloc, însă… mă mai gândesc. Hristos a murit pentru toți nu doar pentru români !!!

 • Oare cât va mai răbda Domnul asemenea erezii ?!? Este un haos total în țărișoara noastră ! Oameni fără dragoste de Dumnezeu… off… dacă aș fi sănătos să pot lucra, mâine aș pleca din țara asta condusă de uneltele celui rău…

 • Asta religie !!!
  Aici nu ai nici o răspundere, nici moralitate, nici omenie !
  Dezmățul ca produs al idolatriei are urmări și consecințe groaznice.
  Rușine cadrelor medicale, în timp ce se îmbătau, își descopereau trupurile înaintea colegelor lor (hm… ce să cred cu asta?)
  Spun asta că și eu am lucrat în cadru medical și asta într-o țară străină, păgână, dar lucrurile stau cu totul și cu totul altfel aici.
  Cunoștința, demnitatea, răspunderea, empatia și înțelepciunea, iată câteva criterii care trebuie să însoțească cadrele medicale.

 • E groaznică moartea atâtor bebeluși nevinovați… și asta de ce? pentru că mulți oameni se înjugă la un jug nepotrivit… oameni de genul ăsta nu ar trebui să lucreze în aceste posturi… sunt niște oameni fără bun simț care cred că viața e numai distracție… ei nu se gândesc decât să facă ceva de mântuială iar apoi să se distreze… RUȘINE LOR… însă nu avem nici un drept să-i condamnăm pentru că asta o va face Domnul când fiecare om se va înfățișa în fața Lui…

  Domnul să le aline suferințele acelor părinți care au pierdut niște îngeri, care nu meritau așa ceva… 🙁

 • 1. Pe asistenta de la Maternitatea Giulești o cunosc, locuiește pe strada mea. Este pur și simplu o persoană care s-a fofilat de la lucru în cel mai nepotrivit moment, atâta tot. Mi-e greu să cred că ție, de exemplu, nu ți s-a întâmplat niciodată să te substitui de la îndatoriri.

  2. Pe ce dovezi te bazezi atunci când afirmi că angajații maternității petreceau? Dacă au fost cazuri asta nu înseamnă că și de data asta s-a întâmplat la fel.

  3. Părerea mea este că te legi de anumite evenimente, doar pentru a-ți face cunoscută doctrina.

 • La întrebarea dacă ar fi mai bine ca orice cadru medical să fie evanghelist, baptist sau adventist, eu cred că nu contează de ce religie aparține, ci contează să fie OM, cu frică și cu dragoste față de Dumnezeu și față de semenii lui. Nu mai are rost să repet ceea ce au spus antevorbitorii mei dar cel mai onorabil gest trebuia făcut fără crâcnire : DEMISIA – începând cu Băsescu, Boc și toată gloata de hiene care ne sfâșie de vii doar ca să trăiască ei bine.

  Asistenta medicală care se ocupa de copii, a devenit un fel de “acarul Păun” care trage toate ponoasele. Nu spun că este nevinovată dar NU ESTE SINGURA VINOVATĂ !!! Dacă ea a lipsit, nu mai contează acum motivul dar ce au făcut celelalte 8 cadre medicale care dețineau cartele magnetice de la ușa secției de terapie intensivă ??? Toți au fugit ca potârnichile, fără să le pese că acolo, în incubatoare, erau niște îngeri nevinovați care ardeau de vii !!!

  Și “marele” Oprescu trebuia să-și dea demisia și toți cei care sunt răspunzători de faptul că NIMIC NU MERGE BINE ÎN ȚARA ASTA !!! Este un haos total dar nimeni bineînțeles nu este de vină. A… ba da… sunt de vină oamenii că se îmbolnăvesc, sunt de vină pensionarii care au (marea majoritate) pensii de mizerie, sunt de vină muncitorii din toate domeniile că vor să muncească dar nu au locuri de muncă (și ce dacă nu au… să plece în afară, nu ?) sunt de vină tinerii care nu au unde munci și că vor și ei o locuință decentă… TOȚI suntem de vină !!! RUȘINE asupritorilor și lingăilor care fac jocul masonilor și duc țara de râpă ! O să ajungem o țară care va face parte din lumea a patra. Dumnezeu să aibă milă de noi, păcătoșii !

 • Bună seara! Înțeleg că acest blog este legat de religie și de a înțelege cât mai bine Sfânta Scriptură, dar nu înțeleg de ce când se întâmplă o nenorocire (cum a fost cea de la maternitatea Giulești) trebuie să se dea vina pe neascultarea Cuvântului Domnului. Ok, poate în cazul acesta aveți dreptate. Dar puteați să vă gândiți că aceasta putea fi doar o născocire a presei (s-a demonstrat că nu este deci nu trebuie să ne batem capul), sau puteați măcar să mai adăugați la vina asistentelor și faptul că ele nu-și fac datoria de asistente nici când este sărbătoare și nici când nu este. La noi în România, nimănui nu-i pasă nici măcar de un bebeluș, deci fie că serbau sau că nu, asistentele medicale oricum nu erau la datorie. În concluzie, nepăsarea asistentelor a dus la nenorocirea asta, nu faptul că au sărbătorit.

  • Dragă Gabriela, este ABSOLUT NORMAL să leg nenorocirea care s-a întâmplat la maternitatea Giuleşti de faptul că ROMÂNII SFIDEAZĂ BIBLIA – CUVÂNTUL DOMNULUI şi preferă alternativa oferită de diavol, respectiv ACCEPTAREA UNOR DATINI, TRADIŢII, SĂRBĂTORI ŞI OBICEIURI RELIGIOASE CARE N-AU NICIO LEGĂTURĂ CU LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII !!!

   Gabi, apelez la inteligenţa şi logica ta şi îţi pun câteva întrebări :

   1. Dacă acele asistente medicale erau protestante (baptiste, evanghelice, adventiste, etc) crezi că ele se mai apucau să facă un bairam (o paranghelie) pentru a o sărbători pe Maria, mama Domnului nostru Iisus Hristos ?!? Răspuns: BINEÎNŢELES CĂ NU !!!

   2. Dacă asistentele medicale ar fi înţeles că BIBLIA PERMITE DOAR ÎNCHINAREA LA SFÂNTA TREIME (DUMNEZEU TATĂL/FIUL/SFÂNTUL DUH) atunci nu crezi că ele ar fi stat cuminţele în Reanimare şi ar fi avut grijă clipă de clipă de bebeluşii aflaţi în incubatoare ?!? Răspuns: BINEÎNŢELES CĂ DA !!!

   3. Dacă asistentele medicale erau CREŞTINE ADEVĂRATE şi dacă L-ar fi avut CU ADEVĂRAT pe Domnul Iisus Hristos în inimile lor, crezi că ar mai fi lăsat copilaşii să ardă de vii timp de 20 de minute la o temperatură de 200 grade Celsius ??? Răspuns: BINEÎNŢELES CĂ NU !!!

   Pe de altă parte, e posibil ca tu să ai foarte mare dreptate când spui că asistentele medicale nu-și fac datoria nici când este sărbătoare și nici când nu este !!! Eu am văzut cu ochii mei în spital, când medicii de gardă şi asistentele din Terapie Intensivă stăteau la televizor să vadă filmul serial sau telenovela preferată !!! (nu era nicio sărbătoare ci o zi ca toate altele).
   Alţi medici sau asistente medicale lăsau baltă bolnavii din Reanimare şi se duceau afară în curte să fumeze “o ţigară” şi să bea “o cafeluţă” !!! În acest timp, unii bolnavi erau proaspăt operaţi şi se simţeau foarte rău, alţii strigau după ajutor şi NU-I AUZEA NIMENI deşi starea lor era gravă şi necesita supraveghere permanentă !!!

   Eu însumi am păţit un lucru foarte neplăcut, când într-o zi, fiind rămas singur în Reanimare (soţia mea tocmai fusese operată recent), am fost strigat de o bătrână recent operată şi foarte slăbită. Dânsa era disperată că avea nevoie urgent la toaletă şi din bun simţ nu vroia să-şi dea drumul în pat… Doamna era trecută de 70 de ani şi m-a rugat DISPERATĂ s-o ajut şi să o duc la toaletă. Nenorocirea a fost că în timp ce am ridicat-o în şezut, nu am mai apucat să o ajut mai departe pentru că şi-a pierdut brusc cunoştinţa, a încleştat maxilarele, “îşi înghiţea” limba şi a intrat în şoc !!! Eu eram DISPERAT pentru că strigam cât puteam de tare după medici şi asistente şi dânşii nu mă auzeau pentru că erau LA TELEVIZOR, LA SERIALUL PREFERAT iar eu nu mai puteam să o ţin pe bătrână care era inertă, nu mai ştia de dânsa şi devenise “moale ca o cârpă” (hipotonică), fără pic de cunoştinţă, cu privirea fixă !!! Era o scenă de coşmar ! Fiind foarte grea (era obeză) cu un efort supraomenesc am amortizat cât am putut alunecarea dânsei de pe pat şi deşi nu am putut să o mai ţin, am reuşit să o aduc încetişor până jos pe ciment FĂRĂ SĂ-MI SCAPE DIN BRAŢE ŞI FĂRĂ SĂ SE IZBEASCĂ CU CAPUL DE PARDOSEALA DE GRESIE A REANIMĂRII !!! Nici eu nu ştiu CUM m-a ajutat bunul Dumnezeu pentru că era imposibil să o aşez la loc pe marginea patului, dânsa fiind inconştientă, aluneca permanent, existând în orice moment pericolul să-mi scape cu capul de pardoseala de gresie a Reanimării !!! Faptul că am reuşit să amortizez căderea liberă a dânsei, A ÎNSEMNAT UN EFORT IMENS PENTRU COLOANA MEA VERTEBRALĂ ŞI MI S-A AGRAVAT DISCOPATIA LOMBARĂ (am ajuns acasă înţepenit şi câteva zile nu am mai putut să stau nici măcar în şezut, durerile iradiau din coloană spre ambele picioare). De atunci până în ziua de azi am probleme cu spatele şi probabil că şi de acolo mi se trage !

   Soţia mea a fost MARTORĂ la această situaţie nefericită dar nu a putut să mă ajute cu nimic pentru că ea era recent operată şi se afla pe perfuzii din cauza unei stări toxicoseptice datorate unei peritonite (era pericol să facă septicemie şi să moară). Soţia mea a văzut totul şi s-a rugat la Dumnezeu pentru mine ca să nu o scap din mâini pe acea sărmană bătrână. Soţia era la câţiva metri de mine dar nu putea să facă absolut nimic !!! Dacă ştiam că bătrâna îşi va pierde cunoştinţa imediat cum am ridicat-o în şezut, aş fi lăsat-o acolo chiar dacă şi-ar fi făcut nevoia în pat !!! Dar mie mi-a fost milă de dânsa ÎN TIMP CE MIZERABILII DE MEDICI ŞI ASISTENTE MEDICALE “CREŞTINE ORTODOXE CU TEAMĂ DE DUMNEZEU” aveau lucruri mai “importante” de făcut cum ar fi să stea la cafea şi la ţigară sau să vizioneze serialul la televizorul din camera medicului de gardă !!! Ba mai mult, când i-am povestit medicului de gardă ce s-a întâmplat, a început să zbiere şi să urle ca istericul la mine, asta în loc de recunoştinţă şi mulţumire că mi-am agravat discopatia !!!

   Acum înţelegi, draga mea Gabriela, DE CE SUNT ATÂT DE REVOLTAT ŞI DE SCÂRBIT ?!? Acum pricepi că eu am trecut printr-o chestie din asta oribilă şi am văzut cu ochii mei şi am simţit pe pielea mea ???

   Tu spui că nu faptul că au sărbătorit “creştineşte” este problema ci faptul că asistentele medicale sunt nepăsătoare şi că oricum nu-şi fac datoria… Poate că aşa o fi cum spui tu, dar bairamurile şi parangheliile creştin ortodoxe de “cinstire” şi “prăznuire” a mamei Domnului Iisus Hristos, SUNT CEL PUŢIN FACTORI FAVORIZANŢI, DACĂ NU CHIAR FACTORI DETERMINANŢI AI TRAGEDIEI DE LA MATERNITATEA GIULEŞTI !!!

   Iar NEPĂSAREA, INDOLENŢA, EGOISMUL, RĂUTATEA, LIPSA DE COMPASIUNE PENTRU CEI SUFERINZI, POFTELE NESĂBUITE PENTRU CHEFURI ŞI DISTRACŢII PERMANENTE (INCLUSIV LA LOCUL DE MUNCĂ) derivă tot din ATEISM, MATERIALISM, NECREDINŢĂ, FALSĂ RELIGIOZITATE, FALSĂ EVLAVIE, RELIGIE MOARTĂ CARE NU SCHIMBĂ CU NIMIC INIMA ŞI VIAŢA OMULUI !!!

   Rămân ferm convins că dacă la maternitatea Giuleşti s-ar fi aflat în Reanimare nişte asistente evanghelice, baptiste, adventiste (adică protestante) NU S-AR FI ÎNTÂMPLAT TRAGEDIA BEBELUŞILOR ARŞI DE VII !!! Asta e părerea mea şi sper să fii de acord cu mine !

   Eu cunosc asistente medicale ADEVĂRAT CREDINCIOASE (evanghelice, baptiste, etc), medicul meu de familie este adventist şi TOŢI ACEŞTI OAMENI AU UN BUN SIMŢ IEŞIT DIN COMUN, O TEAMĂ DE DUMNEZEU ŞI UN SPIRIT DE COMPASIUNE ŞI SACRIFICIU PENTRU OAMENII BOLNAVI !!! Aceşti oameni nu lucrează în primul rând pentru salariu sau pentru bani, ci PENTRU DUMNEZEU !!! Asta e mentalitatea lor pentru că ei respectă BIBLIA !!! Îţi spun adevărul, nu poveşti de adormit copiii şi SUNT FERICIT când întâlnesc medici credincioşi protestanţi în faţa cărora mă înclin cu tot respectul şi admiraţia pentru gradul înalt de profesionalism şi omenia de care dau dovadă !

 • Revenind la medicina si sanatate, hai sa punem degetele pe I si sa vedem ce tari au cele mai bune sisteme de sanatate si sociale in general. Iata lista:

  1 – Tarile Scandinave: Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda sunt tari cu un sistem puternic social-democrat care uneori alterneaza cu o opozitie liberala.

  2 – Australia, Noua Zeelanda si Canada, Australia fiind renumita pentru standardele de sanatate OpenEHR, DRG, ICD-10 etc.

  3 – Germania si Marea Britanie (UK), UK investind in sistemul e-health o suma celebra: 15 miliarde de lire sterline adica aproximativ 30 de miliarde de euro (dolari).

  4 – USA si Japonia care s-a schimbat mult dupa al doilea razboi mondial – Influenta USA in Japonia, tehnologizarea si industrializarea Japoniei pe cale pasnica, tara care este liderul mondial in robotica si electronica de inalta fidelitate si performanta.

  Tarile din lista de mai sus sunt tari in care LUTHER SI RELIGIA PROTESTANTA sunt binecunoscute inca de la gradinita. Faptul ca populatia tarii este variata si ca unii sunt mai mult sau mai putin pacatosi si chiar uneori declarati atei nu neaga faptul ca ACESTI OAMENI CUNOSC SI INTELEG PERFECT DOCTRINA PROTESTANTA SI PRINCIPIILE CAPITALISMULUI. Ca si la noi in Romania, unii sunt mai puternic religiosi, altii mai putin insa principalul este ce TOTI stiu despre ce este vorba! Rezultatele se vad clar cu ochiul liber: unde au ajuns pe calea progresului, tarile din lista de mai sus (in care religia protestanta a fost motorul capitalismului si dezvoltarii capitaliste) si unde au ajuns celelalte.

  Insasi China care in ultimul timp a speriat lumea Occidentala cu progresul sau nemaipomenit si invingerea crizei si recesiunii… ei bine, China in ultimii ani a fost puternic crestinizata de misionarii protestanti si congregatiile evanghelice, penticostale si baptiste din Occident! Sa nu uitam ca de exemplu, Taiwanul sau Singapore (tari puternic industrializate si foarte avansate) sunt tari cu o puternica comunitate protestanta in populatia lor.

  Revenind la al doilea razboi mondial si Germania+Italia+Rusia. Multi dau vina in teoria conspiratiei pe filozoful german Hegel care a fost evreu si pe faptul ca Hegel a stat la baza socialismului stiintific al lui Lenin de unde a pornit comunismul dar si la baza national-socialismului care a stat la baza doctrinei naziste si a lui Adolf Hitler (un impostor si un ipocrit care a avut ca amanta o evreica la care a tinut enorm). Care a fost nenorocirea comunismului si nazismului lui Hitler? Raspuns: inlaturarea din teorie, ecuatie, si implementare a Bisericii, a Cuvantului lui Dumnezeu si a poruncilor Domnului. De aici a izvorat nenorocirea si dezastrul acestor sisteme! Au furat de la Hegel anumite principii corecte care le-au convenit lor insa AU IGNORAT ESENTIALUL SI ANUME CE HEGEL ERA EVREU, CREDEA IN DUMNEZEU SI ERA UN SLUJITOR AL DOMNULUI IN ADANCUL INIMII SALE CARE L-A CONDUS SI L-A GHIDAT CAND SI-A SCRIS FILOZOFIA, LUCRARILE SI ESEURILE!

  Hai sa ne uitam in jur: Scandinavia este puternic social-democrata iar unii spun in gluma ca au reusit sa implementeze in regate ceea ce comunistii nu au reusit (protectie sociala, asistenta de sanatate gratuita, invatamant gratuit la toate nivelele si de inalta performanta, etc). USA, Germania. Franta, etc, sunt acum social-democrate si evident cu teorii si doctrine ce genereaza direct din filozofia lui Hegel, acelasi evreu care a influentat si comunismul+fascismul. Vedeti diferenta?

  Raspuns: Tarile crestine si puternic protestante cu frica de Dumnezeu chiar prin fundamentele lor au reusit sa il implementeze cu succes pe HEGEL pe cand celelalte tari NU.

  Exemplele ar putea continua cu un sir lung dar ma opresc aici, lasandu-l pe blogger sa continue discutia cu alte exemple. Iata ca Germania dupa ce s-a intors la Dumnezeu a progresat foarte mult si a devenit motorul economic si tehnologic al Uniunii Europene si al Europei.

  Asta e adevarul, domnule Preda! Socant, nu? Enervant?

  Cred ca e cazul sa va pocaiti si sa-L primiti pe Dumnezeu si pe Iisus CU ADEVARAT in inima dumneavoastra!

  • @ PENTRU THE RIPPER

   Mulțumesc mult pentru comentariul pe care l-ai postat, o analiză mai mult decât binevenită și cu care sunt întru totul de acord!!!
   Pentru a fi în spiritul celor pe care le-ai afirmat, doresc să adaug acum un pasaj deosebit din cartea CREDINȚA ADEVĂRATĂ – Prof.Dr. Iosif Țon. Acest capitol interesant se numește ELIBERAREA MINȚII și îl recomand cu căldură tuturor vizitatorilor blogului meu. De fapt, toată cartea CREDINȚA ADEVĂRATĂ este excepțională și merită să fie citită de toți românii ! Vă invit să citiți mai jos capitolul ELIBERAREA MINȚII și vă doresc o lectură plăcută !

   https://www.tomthecat.ro/credinta-adevarata-iosif-ton-iii-eliberarea-mintii/

   CREDINŢA ADEVĂRATĂ
   de Iosif Ţon (1988) -III-

   ELIBERAREA MINȚII

   Nimănui nu-i place să i se spună că este rob, sau prizonier, sau victimă. Mândria omului e de aşa natură încât îl face să se prezinte ca liber chiar şi atunci când n-are cu ce-şi ascunde lanţurile sau cătuşele. Şi totuşi, noi toţi suntem prizonieri ai unor sisteme de gândire. Suntem robi ai unor concepţii care ne-au fost imprimate în minte din copilărie, fără voia noastră. Suntem victime ale unor procese de spălare a creierului şi de brutală şi insidioasă îndoctrinare.

   Se cere inteligenţă, imaginaţie şi curaj ca să scapi dintr-o închisoare sau să fugi dintr-o ţară ajunsă sub despotism. Este însă mult, mult mai greu să te eliberezi de ideile care ţi-au fost imprimate sistematic în gândire şi care ţi-au devenit o a doua natură. Iată de ce găsim în Apus atâţia români care au fugit de despotismul de acasă şi astfel s-au eliberat fizic, dar care încă gândesc în categorii marxiste, care păstrează încă în mintea lor dacă nu toată concepţia marxistă despre lume şi viaţă, atunci multe elemente ale acestei concepţii.

   Eliberarea de aceste concepţii devine dificilă chiar şi în Apus datorită faptului că şi aici, ţări întregi, sau largi segmente ale acestor ţări, au fost şi ele îndoctrinate cu elementele esenţiale ale concepţiei marxiste despre lume şi viaţă sau cu concepţii care au apărut în Europa înainte de marxism şi care au determinat apariţia marxismului şi au intrat în componenţa lui.

   Ca ilustraţie a acestui fenomen, îmi aduc aminte de o după-masă în 1980 într-o cameră studenţească la Cambridge University, unde stăteam de vorbă cu Anatol Bukovski, acel curajos şi extrem de inteligent disident sovietic. Am fost şocat de ateismul lui şi i-am zis:

   — Nu-ţi dai seama că ateismul tău este parte a marxismului pe care-l urăşti şi care ţi-a nenorocit ţara? De ce nu te eliberezi de el?

   La care el mi-a răspuns candid:

   — Ah, nu, ateismul nu a fost produs de marxism, ci l-a precedat. Şi aici, la Cambridge, profesorii mei care nu sunt marxişti sunt atei.

   I-am atras atenţia asupra scrierilor lui Soljeniţîn, care a arătat în mai multe discursuri şi articole ale sale cum ateizarea Europei a fost doar un stadiu pregătitor pentru apariţia marxismului, care a adoptat acest ateism ca parte constituantă esenţială a sa; şi cum ateizarea intelectualităţii ruse în secolul al XIX-lea a fost factorul ideologic hotărâtor care a pregătit Revoluţia Bolşevică din 1917. Bukovski a refuzat pur şi simplu să accepte această evidenţă istorică. Iată deci un exemplu tipic de om care s-a eliberat fizic, dar nu s-a eliberat intelectual de robia marxistă. Şi nu s-a eliberat deoarece şi profesorii lui de la Cambridge erau robii acelei ideologii. Căci, deşi Bukovski îmi spunea că acei profesori nu sunt marxişti, se ştie că ei sunt „de stânga’’, ceea ce e un eufemism pentru aceeaşi ideologie, chiar dacă anumite nuanţe ale ei sunt îndulcite, pentru a fi făcute acceptabile. Şi chiar dacă n-ar fi nici măcar de stânga, rămâne o realitate faptul demonstrat de Soljeniţîn că ateismul lor este parte integrantă din pregătirea ideologică a Europei pentru nenorocirea ei modernă.

   Iată un alt exemplu grăitor, în predica mea de la slujba evanghelică transmisă prin Europa Liberă în prima duminică a anului 1987, m-am ocupat de ceea ce Biblia numeşte „semnele vremurilor”. Am căutat să definesc momentul istoric actual şi am spus că ne aflăm la sfârşitul experimentului comunist. Comunismul ca sistem economic şi politic a venit cu promisiuni extraordinare de libertate, egalitate, frăţie şi belşug pentru întreaga societate. În loc de acestea, a produs dictatură, un stat poliţist, o brutală înăbuşire a libertăţilor individuale şi – în final – mizerie şi totală catastrofă economică. Am ajuns la momentul când chiar şi liderii sistemului au fost nevoiţi să recunoască acest lucru. Am spus, în predica mea, că de acum ajungem la epoca post-marxistă. Unde mergem de aici înainte? Cine ne dă formulele pentru o societate dreaptă şi eficientă? Şi de aici am trecut la câteva directive pe care ni le dă Biblia în această problemă şi i-am chemat mai ales pe tinerii români creştini să îndrăznească să caute în Biblie soluţii nu numai pentru salvarea individului, ci şi pentru salvarea naţiunii române.

   Ei bine, câteva luni mai târziu am stat de vorbă în America cu un tânăr pastor baptist venit în vizită din România. Unul dintre primele lucruri pe care a vrut să le discute cu mine au fost predicile mele transmise prin Radio Europa Liberă şi prin radio BBC, Londra. După ce mi-a spus cât de multă lume le ascultă în România şi cât de mulţi le apreciază, mi-a reproşat faptul că uneori „fac şi politică” în aceste predici. În special, mi-a comentat predica aceea despre „semnele vremurilor”. Am fost uluit când l-am auzit că spune:

   — “Eu nu cred că aveţi dreptate că ne aflăm într-o epocă post-marxistă. Căci societatea trebuie să meargă inevitabil de la primitivism la sclavagism, apoi la feudalism, apoi la capitalism, apoi la socialism şi apoi la comunism. Şi toată lumea va trebui să meargă spre comunism. Nu există altă cale.”

   Am rămas stupefiat. Iată un tânăr creştin, un predicator al Evangheliei, care – fără să-şi dea seama – este rob al concepţiei marxiste despre istorie. Dar oare puteam să-l condamn pentru aceasta? În şcoală el a trebuit să studieze „materialismul istoric” şi în toată viaţa lui n-a avut nici cel mai mic acces la vreo altă interpretare a istoriei. A trebuit să-i ţin o prelegere despre Arnold Toynbee cu a sa masivă “A Study of History” (“Un studiu al istoriei”), în care acest mare istoric analizează 27 de civilizaţii care sunt cunoscute istoriei, care s-au născut, s-au dezvoltat până la un maximum, apoi au decăzut și s-au stins, sau au pierit violent fiindcă îşi pierduseră vigoarea necesară pentru apărare şi supravieţuire. A trebuit apoi să-i arăt că numai câteva ţări din Europa au trecut prin stadiile descrise de marxism şi că nici într-un caz nu se poate dovedi că aceste stadii sunt inevitabile şi că toate societăţile trebuie să meargă necesarmente pe calea presupusă de marxism. Schema marxistă a inevitabilităţii mergerii spre comunism a tuturor societăţilor umane este pur şi simplu O NĂSCOCIRE ȘI O MINCIUNĂ

   Faptul care rămâne însă şi pe care am vrut să-l scot în evidenţă este că mulţi dintre noi sunt încă prizonierii concepţiei marxiste despre lume şi viaţă, sunt – involuntar şi inconştient – robi ai unor noţiuni marxist-materialiste.

   Există încă o serie întreagă de noţiuni care ne-au fost imprimate în gândire şi – datorită faptului că ele sunt susţinute şi de o mare parte a gânditorilor din Apus, în special a celor francezi – ele ne par sacrosante, şi le luăm întotdeauna ca de la sine înţelese, fără să ne treacă măcar o dată prin gând că am putea, sau că ar trebui, să le contestăm valabilitatea. Voi semnala mai jos câteva dintre ele.

   Să începem cu umanismul renaşterii, apărut şi dezvoltat în secolele al XV-lea şi al XVI-lea. Este adevărat că în Evul Mediu catolicismul a ţinut gândirea Europei în frâu şi că era necesară o descătuşare. Dar în orice situaţie în care o societate este roabă a unei ideologii înăbuşitoare, important nu este numai să arunci peste bord acea ideologie: mult mai important este CU CE O ÎNLOCUIEȘTI !!! Căci dacă respingi o anumită concepţie despre lume şi viaţă, în mod inevitabil vei îmbrăţişa o alta. Dacă eşti fiinţă gânditoare, nu poţi trăi fără o concepţie despre lume şi viaţă.

   Secolele al XV-lea şi al XVI-lea au fost secolele zbaterilor spre libertatea de gândire şi secolele căutărilor unor noi interpretări ale lumii şi ale existenţei. Nu toate ţările din Europa au mers pe aceeaşi cale şi nu toate au îmbrăţişat aceleaşi soluţii. O comparaţie a căilor şi a soluţiilor adoptate şi apoi a consecinţelor adoptării uneia sau a alteia dintre soluţii va fi deosebit de instructivă pentru noi astăzi.

   Să începem prin a ne reaminti că problema era creată de o Biserică ce devenise dictatorială şi totalitaristă şi, prin aceasta, în loc să fie motorul dezvoltării spirituale a indivizilor şi a naţiunilor, a devenit O FRÂNĂ în calea acestei dezvoltări. Reacţiile la această situaţie au fost, în mod fundamental, două.

   Prima reacţie a fost un atac total asupra religiei propovăduite de acea Biserică şi asupra religiei în general şi înlocuirea ei cu o concepţie ateistă despre lume şi viaţă, numită pe rând umanism, iluminism, raţionalism şi pozitivism, cale adoptată în special de Franţa.

   A doua reacţie a fost REFORMAREA RELIGIEI, adică aruncarea peste bord a acelor forme ale religiei creştine care erau ABERAȚII OMENEȘTI adăugate în cursul secolelor şi întoarcerea la creştinismul originar, biblic. Calea aceasta a fost urmată de Anglia, Suedia, Norvegia, Danemarca şi parţial de Olanda, Germania şi Elveţia.

   Să privim puţin mai de aproape la natura şi la conţinutul celor două căi şi să privim apoi la consecinţele care au fost declanşate de o cale şi de cealaltă.

   Trebuie să încep prin a face observaţia că noi, românii, am gravitat în sfera franceză şi dintotdeauna ne-a fost lăudată calea franceză, iar literatura marxistă a accentuat şi mai puternic ridicarea în slăvi a umanismului, a iluminismului, a Revoluţiei Franceze, a raţionalismului francez, a Comunei din Paris, care toate în final au pregătit apariţia marxismului şi a Revoluţiei Bolşevice. Calea urmată de ţările reformate nu ne-a fost descrisă niciodată în mare detaliu, şi MAJORITATEA ROMÂNILOR N-AU ÎNȚELES-O NICIODATĂ. De aceea, o contestare a valorii căii franceze şi o apologie a căii Reformei, aşa cum o vom face în paragrafele de mai jos, îi va suna cititorului român ca un lucru incredibil, sau ca un sacrilegiu. Spun „sacrilegiu” cu toate că acest cuvânt desemnează un atac asupra lucrurilor sfinte ale religiei. El se aplică totuşi şi aici, deoarece pentru cei crescuţi în cultura franceză şi apoi în cea marxistă, umanismul, iluminismul, Revoluţia Franceză, raţionalismul, pozitivismul şi Comuna din Paris sunt noţiuni sacrosante, şi a le contesta valoarea apare pentru ei ca un sacrilegiu.

   Vom începe contestaţia noastră prin atacarea cuvântului „umanism”. Pe noi, românii, cuvântul acesta NE INDUCE ÎN EROARE prin faptul că în mintea noastră el este identificat cu a fi „uman”, în sensul omeniei româneşti, adică al bunătăţii. Curentul umanist însă, în esenţa lui filozofică, nu are nimic de-a face cu omenia. Umanismul, ca o concepţie despre lume şi viaţă, este opusul teismului. Teismul este concepţia despre lume şi viaţă care pune în centrul său pe DUMNEZEU (Teos). Iată esenţa acestei concepţii: Dumnezeu a creat lumea şi pe om şi Dumnezeu energizează, susţine şi conduce lumea, istoria şi pe om spre ţeluri precis definite încă dinainte de creaţie. Dumnezeu a revelat aceste planuri profeţilor, şi suma acestor revelaţii este adunată în Biblie. Apoi Dumnezeu S-a revelat pe Sine însuşi prin Fiul Său Iisus Hristos, prin care a şi făcut ispăşirea păcatelor omenirii şi prin care i-a făcut posibil omului accesul la Dumnezeu.

   Umanismul începe prin a respinge ideea de Dumnezeu, prin a-L exclude pe Dumnezeu din Univers. Umanismul îl pune pe OM în centrul Universului. După umanism, OMUL este ceea ce are Universul mai bun, iar raţiunea umană este autoritatea supremă în Univers, împlinirea fizică şi intelectuală a omului, aici şi acum, în singura lui existenţă, este ţelul vieţii şi bunul suprem al vieţii. Umanismul, ca o concepţie despre lume şi viaţă, apărut în secolul al XVI-lea în Europa de Apus, este de fapt ATEISMUL !!! Iată de ce atunci când prin 1930 s-a format în Statele Unite ale Americii societatea ateilor, ea şi-a dat numele “The Humanist Society”, şi iată de ce în America termenul de „humanism” astăzi este folosit în sensul de „ateism” !!!

   În secolul al XVII-lea s-a dezvoltat în Franţa curentul iluminist, cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai săi fiind Diderot, Voltaire şi o pleiadă de alţi gânditori şi scriitori care au redactat Enciclopedia Franceză. Ei erau antireligioşi şi atei. Ei înşişi au numit „iluminare” debarasarea lor de religie şi adoptarea unei concepţii ateiste despre lume şi viaţă, şi de atunci încoace se transmite voit concepţia că a fi credincios în Dumnezeu înseamnă “a fi bigot, a fi îngust la minte”, iar a fi ateu înseamnă “a-ţi fi luminat mintea”.

   Rezultatul direct al umanismului şi al iluminismului în Franţa a fost Revoluţia Franceză din anul 1789. Această revoluţie ne-a fost prezentată întotdeauna în culori strălucitoare, în ciuda măcelurilor pe care le-a declanşat, a pustiirii spirituale căreia i-a dat naştere şi a culminării ei în războaiele napoleoniene. Revoluţia Franceză a fost direct şi violent antireligioasă, şi în anii ei de putere s-a încercat distrugerea creştinismului şi introducerea unei religii în care să fie slăvit numai OMUL. Interesant este că atât în cursul secolului umanismului, cât şi în iluminism şi în Revoluţia Franceză, ceea ce a fost ridicat la rang de valoare supremă a fost mitologia greco-romană, UN PĂGÂNISM care este interesat în zeificarea trupului uman, a nudităţii şi a plăcerilor senzuale. Arta sculpturală şi pictura acelor secole stau mărturie acestei concepţii.

   Nu, Revoluţia Franceză nu a fost un fapt „pozitiv” şi glorios, aşa cum ne este ea prezentată, ci a fost o declanşare a urii, a violenţei, şi a spiritului de distrugere. Efectul ei final a fost TOTALA DESACRALIZARE A NAȚIUNII FRANCEZE !!! Şi aceasta, aşa cum ne-a arătat Mircea Eliade, nu a fost un câştig, ci O MARE ȘI DEZASTRUOASĂ PIERDERE !!! Ateismul în secolul al XIX-lea a avansat sub numele de raţionalism şi de pozitivism, şi o ultimă consecinţă a fost o altă sângeroasă revoluţie, COMUNA DIN PARIS din 1873, care a fost preludiul revoluţiilor comuniste, cu toate nenorocirile pe care ni le-au adus ele şi pe care, din nefericire, le cunoaştem prea bine.

   OARE ACEASTA ERA CALEA NECESARĂ PE CARE TREBUIAU SĂ MEARGĂ INEVITABIL NAȚIUNILE???

   Dacă toate naţiunile europene ar fi mers pe această cale, am fi, probabil, forţaţi să răspundem afirmativ la această întrebare. Dar nu aşa stau lucrurile. O serie de alte naţiuni europene au urmat O ALTĂ CALE în loc să meargă spre respingerea religiei creştine, spre ateizare, care a dus apoi la revoluţii sângeroase şi nenorocitoare de indivizi şi de naţiuni, alte ţări au ales calea reformării religiei creştine.

   CARE A FOST ESENȚA REFORMEI?!?

   Datorită faptului că Reforma nu a pătruns în niciuna dintre ţările Europei de Răsărit, ROMÂNII NU I-AU ÎNȚELES NICIODATĂ ESENȚA ȘI VALOAREA. Când românii însă călătoresc în ţările care sunt rod al Reformei şi văd acolo ordinea, curăţenia şi spiritul de disciplină şi de cinste şi văd dezvoltarea şi belşugul acelor societăţi, le trebuie destul de multă vreme până să înţeleagă şi să admită că toate acele lucruri se datorează în mod direct religiei reformate. Esenţa Reformei este REÎNTOARCEREA LA BIBLIE şi acceptarea acesteia ca singura sursă de îndrumare spirituală şi de formare a unei concepţii despre lume şi viaţă.

   Pentru exemplificarea Reformei şi a efectelor ei, să luăm cazul Angliei. Am văzut că în Franţa s-a trecut de la umanism la iluminism şi apoi, ca rezultat direct, la ferocitatea terorii Revoluţiei Franceze. În timpul acesta, Anglia trecea prin stadii de o natură cu totul diferită. Întâi a fost Reforma făcută de regele Henric al VIII-lea şi consolidată de regina Elisabeta I. Înflorirea economică şi dezvoltarea Angliei ca forţă mondială în acea vreme (sec. al XVI-lea) sunt bine cunoscute. Secolul al XVII-lea a fost caracterizat printr-o adâncire a Reformei determinată de MIȘCAREA PURITANĂ. Puritanii cereau o şi mai radicală reformă, adică o mai totală ataşare de Biblie şi o trăire în puritatea cerută de Biblie. În prima parte a secolului al XVIII-lea, când în Franţa a început să triumfe iluminismul ateu, o serie de gânditori englezi tindeau să ducă şi Anglia pe acea cale. Această tendinţă A FOST ÎNFRÂNTĂ de mişcarea de renaştere spirituală provocată de marii predicatori John Wesley şi John Whitefield, cunoscută sub numele de Methodist Revival (trezirea spirituală sau renaşterea metodistă). Dacă reforma engleză din secolul al XVI-lea şi mişcarea puritană din secolul următor fuseseră pornite de sus în jos, de la teologi şi academici şi nobili spre mase, trezirea metodistă a atins direct masele populare şi a produs o reînnoire spirituală care astfel a afectat profund întreaga naţiune.

   În istoriografia engleză se scoate în evidenţă faptul că acţiunea de înnoire spirituală biblică generată de metodism a produs şi a influenţat o serie de parlamentari britanici care au iniţiat şi introdus LEGI PROFUND UMANITARE, ca abolirea sclaviei, îmbunătăţirea situaţiei muncitorilor, şi mai târziu a dus la crearea de sindicate, de societăţi de binefacere, la crearea spitalelor etc. Toate aceste îmbunătăţiri ale vieţii sociale s-au produs din impulsul produs de ÎNTOARCEREA LA BIBLIE, dovedind astfel, fără putinţă de tăgadă, că revoluţia sângeroasă nu este necesară pentru introducerea de schimbări sociale radicale. Faptul acesta va deveni şi mai vizibil pentru oricine care şi-ar lua timp să studieze şi istoria celorlalte ţări ale Reformei: Suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Germania, Finlanda, Elveţia.

   Turistul român care poate călători prin Europa ar face descoperiri senzaţionale dacă ar vizita ţări protestante şi apoi ar trece din acestea spre cele catolice (Franţa, Spania, Italia). Diferenţa de ordine, curăţenie şi disciplină este de-a dreptul şocantă.

   Un istoric şi gânditor american de origine cehă, Michael Novak, a scris recent o carte majoră intitulată “The Spirit of The American Capitalism” (“Spiritul capitalismului american”). Subliniez faptul că Novak este romano-catolic. El analizează însă istoria ultimelor cinci secole în Europa şi în cele două Americi (de Nord şi de Sud) şi arată cum Protestantismul a declanşat spiritul creator al popoarelor şi a produs ţările cele mai bogate din lume. De asemenea el arată cum Catolicismul a frânt dezvoltarea economică a unor ţări ca Spania, Portugalia şi ţările din America Latină, cu toate că resursele acestor ţări nu erau cu nimic mai prejos decât cele din ţările reformate. Celor ce vor să cerceteze subiectul acesta al religiei reformate ca factor decisiv în problema unor ţări extrem de productive şi a unor civilizaţii deosebit de avansate le recomand să citească această carte. În ea vor găsi bibliografie pentru un studiu comprehensiv al problemei.

   Ceea ce vreau eu să realizez aici este să-l ajut pe cititorul român să îndrăznească să regândească o serie de concepte pe care le-a luat dintotdeauna ca pozitive: umanism, iluminism, Revoluţia Franceză, pozitivism, Comuna din Paris. Toate acestea au declanşat în final nenorocirea marxistă, Revoluţia Bolşevică şi înrobirea comunistă. Toate manualele de istorie scrise de marxişti ne stau mărturie, căci ele prezintă aceste noţiuni ca pozitive şi nu se sfiesc să prezinte aceste mişcări ca precursoare ale marxism-leninismului !!! Aceste concepţii şi aceste revoluţii nu erau necesare şi nu erau inevitabile pentru progresul social. Ţările reformate, care au ales O ALTĂ CALE, şi astfel au progresat mult mai bine şi mult mai mult, ne dovedesc cu prisosinţă acest lucru.

   Am spus însă că este greu ca omul să se elibereze de concepte pe care o viaţă întreagă le-a luat ca de la sine înţelese, ca adevăruri evidente şi absolute.

   Se cere curaj şi multă înţelepciune pentru a îndrăzni să-ţi revizuieşti conceptele, să recunoşti că ai gândit greşit şi să începi totul de la capăt, adoptând noi concepte şi reclădindu-ţi eşafodajul gândirii pe noi baze, pe noi principii.

   La un asemenea curaj şi la o asemenea înţelepciune îi chemăm noi pe români în aceste pagini de carte.

   (Fragment din cartea CREDINȚA ADEVĂRATĂ (1988) – PROF.DR. IOSIF ȚON)

 • În lucrul cu oamenii trebuie să pui suflet și să ai capacitatea de a-i înțelege. Când eu am început să lucrez în spital, încă am găsit călugărițe care lucrau și erau foarte atente la tot ce făceau pentru bolnavi dar și pentru cei din jur, îți dădeau o stare de liniște și siguranță…
  Este evident că oamenii cu frică de Dumnezeu altfel își fac datoria față de semeni, ei o fac așa ca pentru Domnul pe care Îl slujesc.

  Au ieșit asistente și doctori ca pe bandă de la școlile particulare, sunt competenți sau nu… asta nu mai contează dacă ai bani să-ți cumperi postul… și salariații de la spital sunt cum este și preotul, au o profesie și fac tot ce se poate să ia bani… în rest nu mai contează… sunt multe de spus și înțelegem mai bine când ajungem pe mâna lor.

 • ŞTIRE BOMBĂ:

  Daily Mail: Teste ADN arată că Adolf Hitler avea origini evreieşti şi africane.
  Probele ADN luate de la 39 rude în viaţă ale lui Hitler atestă că acesta avea strămoşi evrei şi africani. Eşantioanele conţineau un cromozom numit Haplopgroup E1b1b, care se întâlneşte destul de rar în Germania şi în ţările din Europa de Vest, dar este frecvent întâlnit “la berberii din Maroc, din Algeria, Libia şi Tunisia, precum şi printre evreii sefarzi şi aşkenazi”, precizează istoricul Marc Vermeeren. Iniţiativa care a arătat că Hitler avea strămoşi evrei şi africani a fost realizată de Vermeeren în colaborare cu jurnalistul Jean-Paul Mulders.

  Nu este pentru prima oară când se merge pe ipoteza legăturilor de sânge dintre Hitler şi evrei. Alţi istorici au mers pe ipoteza că bunicul lui Hitler era evreu. Tatăl lui Hitler ar fi fost copilul nelegitim al unei servitoare şi al unui tânăr evreu, pe nume Frankenberger. Chiar şi în timpul vieţii sale, au fost rude care i-au spus despre faptul că este pe sfert evreu, iar înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial, Hitler şi-a pus avocatul să verifice aceste informaţii, afirmând ulterior că nu au fundament.

  “Este un rezultat surprinzător”, a precizat şi specialistul în genetică Ronny Decorte, cu privire la rezultatul testelor ADN care arată că Hitler avea strămoşi evrei şi africani. Probele de salivă luate de la rudele în viaţă ale lui Hitler au fost testate în condiţii stricte de laborator.

  Comentarii interesante:

  1-26 august, 08:34. Le Carre : Oricine cunoaste putina istorie stie ca Hitler avea evrei in familie. La fel ca si alti apropiati ai sai. Este unul dintre motivele inversunarii sale impotriva evreilor si a celorlalte rase inferioare. Cred ca psihologii au un termen pentru asta. Si daca a fost asa, noi ce avem de-acolo? Eventual sa se uite cercetatorii la prezent si la cei care ne conduc azi, poate am avea argumente si solutii pentru a scapa de prigonirea la care suntem supusi.

  2-25 august, 11:07. Augustin Man : Instaurarea comunismului in Romania a fost posibila exclusiv datorita prezentei tancurilor sovietice; este adevarat ca principalii activisti comunisti au fost evrei in contextul istoric al ofensivei lor fata de Holocaustul nazist si al socului ca asa ceva a fost posibil (amintiti-va ca inainte de asta evreii germani erau printre cei mai patrioti).

  Asta a fost istoria si este un truism ca nimic nu se mai poate schimba. Asa cum spuneam, o activista evreica i-a distrus mamei mele cariera de profesoara si un medic evreu mi-a salvat viata, astfel ca de care parte a “baricadei” ar trebui sa ma situez? Dar de ce as face-o?

  Cât despre “daune” morale sau de alt fel, cam ce daune ar trebui sa ne platim in primul rind noi, romanii, noua insine, pentru tot raul pe care ni l-am facut in intreaga noastra existenta, un rau incomparabil mai mare decit cel facut de catre oricare dintre strainii ca care am fost vreodata in conflict si/sau amicitie? La asta v-ati gândit vreodata?

 • Cum poţi să afirmi că s-a întâmplat ce s-a întâmplat din cauză că oamenii o sărbătoresc pe Fecioara Maria ? N-am cuvinte…

  • Owacek, am fost obligat să “curăţ” gunoaiele din aşa zisul tău comentariu, mă refer la toate cuvintele urâte, jignirile şi lucrurile mizerabile pe care le-ai spus la adresa mea ! Poate că era bine să le las acolo ca să se convingă şi lumea ce fel de “domn” eşti, adică un adevărat “lord”, nu-i aşa ?!? S-o creadă mutu’ că eşti un domn ! Nu eşti un domn deloc ! Poate numai în imaginaţia ta ! Ce bine ar fi să fii un domn…

   Dacă ţi-aduci tu bine aminte, acum câtva timp ţi-am spus că nu este bine să-ţi arogi calitatea de “Lord” nu numai din cauză că nu dovedeşti prin vocabularul şi exprimarea ta că eşti un domn, dar mai ales din cauză că UNUL SINGUR ESTE DOMN şi ştii foarte bine că mă refer la Domnul Dumnezeu Cel Atotputernic ! Faci un mare păcat că îţi arogi poziţia de “DOMN” pe care nu o poate avea decât Acela care merită toată onoarea, gloria, cinstea, mărirea şi închinarea !!! E clar că nu voi reuşi eu acum să-ţi schimb caracterul foarte urât pe care îl ai, asta se face în cei şapte ani de acasă şi nu la vârsta ta când deja e prea târziu !

   Dacă eu am O POZIŢIE TEOLOGICĂ BIBLICĂ şi dacă tu ai O VIZIUNE ANTIBIBLICĂ ŞI IDOLATRĂ cu privire la mama Domnului Iisus Hristos, asta NU înseamnă că poţi să-ţi permiţi să proferezi la adresa mea (şi culmea, aici pe blogul meu !!!) nişte cuvinte mizerabile, epitete şi jigniri demne de mahalaua din zona R.F.G. (Rahova – Ferentari – Giurgiului) nicidecum potrivite pentru un “domn”, pardon, am vrut să spun “lord” ca tine !!!

   Te avertizez ultima oară şi îţi spun foarte clar că dacă mai îmi trimiţi vreodată un “comentariu” ca acesta de la ora 16:18, îţi dau cuvântul meu de onoare că ÎŢI BLOCHEZ DEFINITIV IP-UL ŞI NU VEI MAI PUTEA ÎN VECII VECILOR SĂ POSTEZI VREUN COMMENT PE BLOGUL MEU !!! Ai mare grijă ce faci de-acum înainte, eu totuşi îţi mai dau o ultimă şansă ca să văd dacă eşti capabil să te comporţi ca un lord (domn) adevărat şi nu ca un golan ! Blogul meu nu este un loc de scuipat, nici de drăcuit şi înjurat şi nici de adresat cuvinte grele şi jignitoare !!! Să zici mersi că nu te-am blocat până acum şi că am avut răbdarea să-ţi dau răspuns la aşa zisul tău “comment” !

   Sper că ţi-am scris clar şi explicit, pe înţelesul tău !

 • Eşti din punctul meu de vedere mult prea redus la doctrina ta ca să vezi adevărul… faptele… Îmi menţin părerea că eşti un “comunist” ! Te rog dă-mi BAN pe blog !

  A şi daaaa… chiar eşti patetic ! Nu scuip, nu drăcuiesc… dar când văd atâta imbecilitate nu pot rămâne neclintit ! Nu doresc să mă cobor la nivelul tău de “intelectual creştin ” care îi ameninţă pe cei care nu au aceeaşi părere cu el. Ştii cine mai făcea aşa ? NERO ! Sper că ştii cine a fost… Te salut…

  Şi da… sunt un LORD pentru că încă discut cu tine ! Îmi poţi răspunde şi pe mail… că poate am “ip-ul blocat” 🙂

 • Tragedia de la Giuleşti nu s-a datorat faptului că asistentele sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”. La fel de bine ar fi putut să fie o altă sărbătoare sau o zi de naştere sau pur şi simplu asistenta respectivă putea să fie în altă parte, făcând cu totul altceva. Numai cine se ştie fără păcat are dreptul să judece.

  • Stimată domnişoară Scorpie, spui că tragedia de la Giuleşti nu s-a datorat faptului că asistentele tocmai se distrau la paranghelia (bairamul) Adormirii Maicii Domnului ?!? VORBEŞTI SERIOS ??? TE-AI GÂNDIT MULT ?!? Dar atunci DE CE s-a întâmplat această nenorocire ??? Din cauză că asistentele erau foarte credincioase şi din cauză că aveau grijă de bebeluşii din Reanimare cu multă dragoste şi cu multă credinţă în Dumnezeu ?!? Serios ??? Din cauză că-şi făceau datoria cu o conştiinţă curată înaintea Domnului ??? DE-AIA AU ARS DE VII COPILAŞII ACEIA SĂRMANI ??? DIN PREA MULTĂ CREDINŢĂ ORTODOXĂ ??? DIN PREA MULTĂ IUBIRE PENTRU MAICA DOMNULUI ?!? DE-AIA AU ARS DE VII ACEI COPII NEVINOVAŢI ??? SAU DIN PREA MULTĂ CREDINŢĂ ORTODOXĂ ÎN MÂNCARE, BĂUTURĂ, MUZICĂ ŞI DANSURI ??? Să-i spui lui mutu’ asta, nu mie, domnişoară Scorpie !!! Cu mine nu merg sofismele astea ieftine ! Cântă la altă masă ! Forget it !

   Păi aşa ne învaţă Biblia – Sfânta Scriptură – Cuvântul lui Dumnezeu ?
   Să fim EGOIŞTI şi să nu ne pese de copiii aceia sărmani ?!? Să punem burta noastră, haleala, băutura şi benchetuiala, mai presus decât sănătatea şi viaţa unor copilaşi sărmani şi neajutoraţi ?!? Asta e credinţa ortodoxă ?!? Aşa ne învaţă Biblia ??? Să ne doară în cot şi să ne simţim NOI bine, să ne distrăm ÎN TIMP CE COPIII ARD DE VII ??? Asta propui tu ?!? ŞI TU VREI CA EU SĂ FIU ORTODOX ??? NICIODATĂ NU SE VA ÎNTÂMPLA ACEST LUCRU, DRAGĂ DOMNIŞOARĂ SCORPIE !!! N-ai să vezi aşa ceva la mine ! Prefer să rămân un slujitor al lui Dumnezeu într-o Biserică Evanghelică serioasă şi cu bun simţ care se străduieşte să transmită mesajul curat al Sfintei Evanghelii ! Nu am nevoie de pupături de oase ale morţilor (moaşte care “miros frumos”), nu am nevoie de statuete şi icoane care “încep să plângă”, nu am nevoie de zodiace şi superstiţii, nu am nevoie să dau mâncare şi băutură morţilor “ca să nu moară de foame şi de sete” pe lumea cealaltă, nu am nevoie să fac bairamuri şi paranghelii creştin ortodoxe pentru “cinstirea sfinţilor”, nu sunt de acord cu aceste acte profund antibiblice şi anticreştine ! NU AŞA SE CINSTESC SFINŢII !!! NU AŞA ADUCEM ONOARE ŞI SLAVĂ LUI DUMNEZEU !!! NU SUNT DE ACORD CU EREZIILE ORTODOXE NIMICITOARE CARE SFIDEAZĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ, ÎNDEPĂRTEAZĂ OMUL DE DUMNEZEU ŞI ÎL ŢIN MAI DEPARTE ÎN ORBIRE ŞI ÎNTUNERIC SPIRITUAL !!!

   Poporul român trebuie să deschidă ochii şi să se trezească până nu e prea târziu ! Românii trebuie să primească Cuvântul lui Dumnezeu !
   Nu mai este timp ! Priveşte în jurul tău şi vei observa ce se întâmplă la ora actuală, vei vedea materialism, secularism, ateism, amplificarea fenomenelor de degradare valorică şi morală a societăţii româneşti !!! Românii se culcă cu urechea pe perna moale a ortodoxiei şi se înşeală amarnic că sunt creştini ! Românii se prăbuşesc din ce în ce mai mult în mocirla păcatului şi a morţii ! Curvie, preacurvie, manele, beţie, droguri, superstiţie şi idolatrie !!! Asta vedem peste tot !!!

   Eu nu judec pe nimeni ci doar CONSTAT CU DURERE nişte lucruri ! N-avem voie să judecăm dar avem voie să constatăm ! Iar dacă tu ai deschide ochii, ai constata şi tu câtă ORBIRE şi câtă EREZIE există în unele învăţături ale Bisericii Ortodoxe Române !!! Dumnezeu să te ajute să vii la lumina Sfintei Evanghelii !

   P.S. Sper că observi că deşi ai încălcat în mod grav Regulamentul pentru postarea comentariilor, totuşi nu te-am blocat (ştii foarte bine că ai fi meritat acest lucru). Cred că am fost prea drăguţ că doar ţi-am “curăţat” comentariul de toate jignirile pe care mi le-ai adus !
   Te avertizez că data viitoare nu voi mai fi atât de amabil ca astăzi !

 • Doar să plângem ?

  Fumul gros de carne arsă
  Nu mai are loc în iad:
  Chiar şi bebeluşi a luat,
  Moartea grea nu i-a iertat.

  Au venit pe lumea noastră
  Doar să ardă ca o torţă,
  Chinul morţii să-l cunoască
  Când zburau cu dor spre viaţă.

  Poate-au plâns sau au ţipat,
  Dar erau toţi încuiaţi;
  Mamele uşa loveau,
  Asistentele lipseau.

  Erau toate prea departe
  Să audă plânsul lor –
  Maica Domnului trecuse,
  Mesele erau tot puse !

  E cumplit ce s-a-ntâmplat !
  Lecţia s-a învăţat ?
  Neglijenţa e mai cruntă
  Când petreci ca-n Ziua sfântă.

  21.08.2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow