ADRIAN MUTU NU FACE PARTE DIN BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE

ADRIAN MUTU IMPREUNA CU SOTIA CONSUELO SI CELE DOUA FETITE
ADRIAN MUTU CU SOȚIA CONSUELO ȘI CELE DOUĂ FETIȚE
FOTO : LIBERTATEA.RO

Acum câteva zile am citit pe Internet o știre conform căreia marele fotbalist român Adrian Mutu ar fi luat decizia să-L primească cu adevărat pe Domnul nostru Iisus Hristos și să devină membru al Bisericii Creștine după Evanghelie. Numai bunul Dumnezeu cunoaște inima lui Adi Mutu și știe DACĂ acest om a suferit cu adevărat o transformare radicală a vieții lui.

Astăzi a apărut un Comunicat al Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie care spune negru pe alb că fotbalistul Adrian Mutu NU ESTE MEMBRU AL BISERICII CREȘTINE DUPĂ EVANGHELIE și se dau câteva explicații foarte clare. Comunicatul este util nu numai pentru noi toți, ci mai ales pentru jurnaliștii de la “Libertatea” care au susținut că Adrian Mutu a devenit membru al Bisericii Creștine după Evanghelie și că Biserica Creștină după Evanghelie este “o sectă” (termen peiorativ / batjocoritor utilizat abuziv de marea majoritatea a preoților ortodocși de teamă că-și pierd enoriașii).

Acum am plăcerea să vă invit să citim împreună Comunicatul Bisericii Creștine după Evanghelie ca să spulberăm din start orice dezinformare și să audă toți românii de pretutindeni care este adevărul în acest caz.

BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE
Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România

Nr.1077 / 21.07.2014

Către LIBERTATEA.RO
Stimați domni Daniel Conțescu și Paul Tecuceanu,

Referitor la articolul din 17 iulie 2014, intitulat “Mutu s-a pocăit”, vă transmit următoarele :

– în conformitate cu Statutul Bisericii Creștine după Evanghelie din România, art.17, al.1, “calitatea de membru al unei biserici locale se primește în mod individual și voluntar, în urma pocăinței, credinței și a botezului nou-testamental, acceptând Mărturisirea de Credință și prezentul Statut.” Având în vedere condițiile mai sus menționate, domnul Adrian Mutu nu este în prezent membru al Bisericii Creștine după Evanghelie din România. În același timp, domnul Mutu sau oricine altcineva, faimos sau necunoscut, bogat sau sărac, având o culoare sau alta a pielii, dacă îndeplinește aceste condiții, poate deveni membru al Bisericii, și aceasta în mod public și nu în secret.

În articolul dvs. menționați că domnul Adrian Mutu a devenit în secret adeptul “sectei creștinilor după evanghelie” și că a intrat în contact cu canoanele cultului, în Republica Dominicană, locul de naștere al soției.

Față de aceste afirmații, doresc să precizez următoarele :

Biserica Creștină după Evanghelie din România NU ESTE SECTĂ RELIGIOASĂ (comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare sau din Biserica oficială, în vederea practicării unui cult independent cu doctrină proprie – DEX online) ci este unul dintre cele 18 culte recunoscute de către Statul Român, conform Legii 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor. Până la acea dată, s-a numit Cultul Creștin după Evanghelie, în conformitate cu Decretul-Lege 1203/1950 și a Legii Cultelor din 1948, iar ca Asociație Religioasă a funcționat în baza Deciziei nr 114.119/1933 emisă de Ministerul Instrucțiunii, Cultelor și Artelor.

Într-adevăr, în restul lumii, Biserica Creștină după Evanghelie este cunoscută sub numele de “Adunări Frățești” sau în limba engleză “Open Brethren” sau “Christian Brethren”. De aici pornește, în opinia mea, și confuzia în legătură cu apartenența religioasă a domnului Adrian Mutu care recunoaște că a fost influențat de religia soției sale, originară din Republica Dominicană.

În conformitate cu site-ul oficial al cultului “Church of the Brethren” http://www.brethren.org/ aceștia, începând cu 1970 după uraganul David, au înființat mai multe Adunări în această țară. Convingerea mea este că s-a creat confuzie între denumirea de “Adunările Frățești” corespunzătoare Creștinilor după Evanghelie din România și “Biserica Fraților” (Church of the Brethren) care activează și în Republica Dominicană dar este UN ALT CULT care își are originea în Germania, începând cu anul 1708, sub conducerea lui Alexander Mack.

Totodată vreau să subliniez că handbalista Talida Tolnai nu este membră a Bisericii Creștine după Evanghelie din România însă Daniel Zafiris este.

Consider că este absolut necesar să corectați în mod public afirmația dvs despre caracterul de “sectă” al Bisericii Creștine după Evanghelie deoarece nu corespunde adevărului consfințit prin lege, și în același timp, datorită faptului că noțiunea de “sectă” a fost folosită și este încă folosită cu intenție de defăimare, de majoritatea slujitorilor unei anumite Biserici, cu scopul de a face tot posibilul ca membrii ei să nu o părăsească pentru alte biserici din cadrul creștinismului.

În încheiere, doresc să subliniez faptul că doar prin credință și pocăință, viața unui om se schimbă radical. Nimeni și nimic altceva nu poate face o astfel de schimbare. Iar aceasta aduce pace și bucurie atât în sufletul omului, cât și în familie. În același timp, o viață schimbată prin Evanghelie are puterea de a schimba alte vieți, alte familii și întreaga societate.

Personal, cred că doar de-acum înainte și dacă va rămâne consecvent în ceea ce a mărturisit, domnul Adrian Mutu poate fi privit cu admirație de o generație de tineri care doresc să-și găsească modele de viață vrednice de urmat,
nu să-și ruineze sănătatea și să-și scurteze viața printr-un stil de viață păcătos.

Președinte
Virgil Achihai

ADRIAN MUTU S-A RUGAT DOMNULUI IISUS HRISTOS
(VEZI PAGINA SA FACEBOOK)

Adrian Mutu se roaga Domnului Iisus Hristos

“Doamne Iisuse Hristoase, vreau să Te urmez.
Îți mulțumesc că acolo, pe cruce, ai murit și pentru păcatele mele,
păcate care mă despart de Tine pentru veșnicie.
Îți mulțumesc că astăzi mă chemi la Tine. Iartă-mi păcatele
și ia din calea mea tot ce nu e după voia Ta. Ordonează-mi tu viața
și călăuzește-mă pe calea Ta care mă conduce spre victorie.
Îți mulțumesc pentru toate lucrurile bune pe care mi le vei da,
după cum ai promis în Cuvântul Tău.
Îți mulțumesc că Tu mă asculți și că mă simt în siguranță
în mâinile Tale. Amin.”

“Yo, Adrian Mutu, declaro que todo lo que hagan mis manos y mis pies tiene la gracia de Dios, por lo tanto prosperara. Declaro que soy bendecido! Amin.”

# follower # of # jesuschrist # I’m # Christian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow