AMORO – ASOCIAȚIE PENTRU PACIENȚII ROMÂNI CARE NU-ȘI PERMIT SĂ SE OPEREZE ÎN STRĂINĂTATE

CONSTANTIN TURCHINA - MEDIC FONDATOR AL ASOCIATIEI AMORO - PRINCIPATUL MONACO - REGIUNEA COASTA DE AZUR

Am rămas uimit să aud recent despre o instituție de caritate care își propune să ajute unii pacienți români care nu-și permit să facă tratamente sau să se opereze în Occident din cauza prețurilor exorbitante. Este vorba despre AMORO – ASOCIAȚIA MEDICILOR DE ORIGINE ROMÂNĂ DE PE COASTA DE AZUR, înființată de domnul doctor Constantin Turchină, un medic cardiolog român stabilit la Monaco (din 12 septembrie 2013, domnia sa este Consul Onorific al României în Principatul Monaco). Din Asociația AMORO fac parte medici români care lucrează în spitalele de pe Coasta de Azur.

Datorită doamnei doctor Clara Alexandrescu (medic cardiolog al Asociației AMORO), un băiețel de 9 ani a fost operat pe cord de către un bun specialist în cardiochirurgie, domnul prof.doctor Gilles Dreyfus de la Centrul cardio-toracic din Monaco. Intervenția chirurgicală de la nivelul inimii copilului a avut succes. Domnul doctor Constantin Turchină a precizat că reușita operației băiețelului este doar un început pentru alte intervenții chirurgicale care vor urma a fi efectuate prin Asociația AMORO. Banii pentru realizarea tratamentelor și operațiilor vor proveni de la diverse instituții de caritate (fundații) din Monaco, diverse bănci comerciale și firme private. Reținem faptul că inclusiv medicii AMORO (membrii Asociației) fac donații, un lucru care merită să fie apreciat.

În fotografia de mai jos, puteți vedea primul pacient român al Asociației AMORO, băiețelul de 9 ani care tocmai a fost operat pe cord cu succes:

BAIETELUL DE 9 ANI CARE A FOST OPERAT PE CORD PRIN INTERMEDIUL ASOCIATIEI AMORO

Bănuiesc că medicii specialiști AMORO nu vor putea să preia chiar toți pacienții români care au nevoie de tratament și intervenții chirurgicale efectuate în străinătate dar sunt convins că vor fi de mare ajutor pentru multe cazuri disperate. Probabil că dânșii vor avea un criteriu de selecție foarte riguros și vor prelua anumiți pacienți care vor avea cu adevărat nevoie de ajutorul dumnealor. Oricum, este pentru prima oară când bolnavii din România au o șansă de a fi tratați și operați în condițiile excelente din spitalele occidentale.

LISTA MEDICILOR ROMÂNI (MEMBRI AMORO) POATE FI VĂZUTĂ AICI

DOMNUL PROFESOR DOCTOR GILLES DREYFUS
(MEDIC SPECIALIST CARDIOCHIRURG DE RENUME INTERNAȚIONAL)

PROFESOR DOCTOR GILLES DREYFUS - CARDIOCHIRURG FRANCEZ DE RENUME INTERNATIONAL

SURSE DE INFORMARE ȘI DOCUMENTARE:

https://www.amoro.fr/

http://radioiasi.ro/stiri/supliment/audiofoto-constantin-turchina-cardiolog-in-principatul-monaco-in-regiunea-coastei-de-azur-traiesc-si-lucreaza-1000-de-medici-romani-interviu-realizat-de-horia-daraban/

4 thoughts on “AMORO – ASOCIAȚIE PENTRU PACIENȚII ROMÂNI CARE NU-ȘI PERMIT SĂ SE OPEREZE ÎN STRĂINĂTATE”

 • Bună ziua! Mă numesc Moroșanu Ștefania iar sora mea Alexandra suferă de o boală rară în România, porfirie.
  În fiecare lună suferă de dureri crunte abdominale. Tratamentul acestei boli se face în alte țări iar noi nu ne permitem costuri atât de mari. Vă rog din suflet dacă am putea prezenta cazul mai pe larg. Vă mulțumesc!

  • Doamna Ștefania, părerea mea e că ar fi bine să luați legătura cu domnul doctor Constantin Turchină, consul onorific al României în Principatul Monaco. Puteți intra pe linkul de mai jos, unde veți găsi numărul de telefon și adresa e-mail de care aveți nevoie. Încercați și vedeți dacă dânșii vă pot ajuta. Ce vârstă are sora dvs? De asemenea, vă mai dau încă un link unde puteți contacta Asociația “Salvează o inimă!”. Poate că și dânșii vor putea să vă dea o mână de ajutor, se pot strânge fonduri pentru Alexandra, este indicată și această variantă.

   Bunul Dumnezeu să-i dea sănătate lui Alexandra, iar dvs să vă dea multă putere și îndelungă răbdare ca să fiți alături de sora dvs, să faceți tot ce puteți omenește pentru binele și sănătatea ei.

   https://salveazaoinima.ro/contact/

  • @ Ștefania Moroșanu

   Ce mai face sora dvs (Alexandra)?!? Cum se mai simte? Ați rezolvat ceva? Ați luat legătura cu cei de la Amoro? M-aș bucura să știu că ați rezolvat cu bine. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă păzească de tot ce este rău! Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow