BISERICA ANTIOHIA TREBUIE SALVATĂ ȘI NECESITĂ AJUTOR FINANCIAR DE MAXIMĂ URGENȚĂ

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA VAZUTA IN TIMPUL NOPTII

Pe blogul personal al poetului evanghelic român PETRICĂ PLEȘA a apărut un articol prin care TOȚI CREȘTINII DE PRETUTINDENI sunt rugați SĂ DONEZE DE URGENȚĂ banii necesari pentru salvarea Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia și Institutului Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus. Problema foarte gravă este URGENȚA MAXIMĂ în sensul că data până la care pot fi salvate aceste două instituții creștine evanghelice este 25 MAI 2014 deci este vorba de un timp extrem de limitat (MAI SUNT DOAR ZECE ZILE !) dar și de 3 conturi în lei, euro și dolari puse la dispoziție de BANCPOST. Bineînțeles că aici este nevoie de multă rugăciune și în primul rând de ajutorul lui Dumnezeu.

Voi prelua integral materialul de pe blogul respectiv și-i voi ruga pe toți vizitatorii blogului meu, indiferent că sunt din țară sau străinătate, SĂ ACORDE PRIORITATE MAXIMĂ LUCRĂRII LUI DUMNEZEU DIN ROMÂNIA pentru că ar fi inadmisibil și foarte grav să nu poată fi salvată cea mai mare Biserică Creștină după Evanghelie din România și Institutul Teologic Timotheus care formează viitorii slujitori ai Domnului pentru cauza Evangheliei.

Hai să vedem ce putem să facem ca să ajutăm Biserica Antiohia și Institutul Teologic Timotheus. Să arătăm în mod practic că toți suntem una în Hristos:

BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA SOLICITĂ AJUTOR FINANCIAR URGENT PENTRU STINGEREA DEFINITIVĂ A LITIGIULUI CU PROPRIETARUL TERENULUI

BISERICA ANTIOHIA BUCURESTI - FRATII CRESTINI DUPA EVANGHELIE SE ROAGA LA CONFERINTA NATIONALA DIN 3-5 OCTOMBRIE 2013

Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România face APEL CĂTRE TOȚI CREȘTINII, indiferent de confesiunea din care fac parte, să fie alături de BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA care traversează cea mai grea perioadă din istoria existenței ei.

Înainte de a prezenta Scrisoarea-apel transmisă de Uniune, se cuvine să facem câteva precizări absolut necesare care se impun pentru buna informare a oricui dorește să ajute din toată inima această Biserică – cea mai mare din România – din cadrul Cultului Creștin după Evanghelie.

La construcția acestei Biserici (și a Institutului Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus) s-a lucrat ȘAPTE ANI DE ZILE în care mulți creștini și-au sacrificat banii și sănătatea, unii au suferit accidente de muncă în care puteau să-și piardă viața, unii au rămas cu urmări definitive în sănătatea lor, etc. Ambele construcții (Biserica și Institutul Teologic) s-au executat LEGAL, în baza documentelor emise de autoritățile publice române (Certificat de Urbanism, Autorizație de Construcție, Proces Verbal de predare-primire-recepție a lucrărilor de construcție). Terenul în suprafață de 3191 metri pătrați a fost acordat Bisericii în baza unui Contract de Concesiune încheiat pe o perioadă de 99 ani (sau mai bine zis, pe toată durata existenței construcțiilor). La acea dată, nu se ridicau probleme cu privire la eventuali foști proprietari de odinioară care ar fi putut să apară din senin ca să revendice terenul aprobat legal de autoritățile române. La un moment dat, a apărut pe scenă o bătrână care a început să emită pretenții și să revendice terenul pe care au fost construite Biserica și Institutul Teologic Timotheus. Fiind foarte în vârstă, fără posibilități financiare și destul de aproape de trecerea în veșnicie, doamna respectivă a împuternicit o altă doamnă (relativ mai „tânără” și cu posibilități financiare mult mai mari) pentru a prelua procesul și a angaja o doamnă avocat care să încerce câștigarea terenului în instanță.

Au trecut ȘAPTE ANI DE ZILE DE PROCESE DERULATE ÎN DIFERITE INSTANȚE DE JUDECATĂ! Această perioadă a fost deosebit de grea, atât pentru prezbiterii Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia, cât și pentru credincioșii de rând. Cu toții, au resimțit cu durere și tristețe o grea povară și încercare care s-a abătut peste această Biserică. Nu mai discutăm de sumele foarte mari care au fost cheltuite pentru a putea face față unor asemenea procese grele și de lungă durată, cu multe recursuri, cu multe amânări (termene), tergiversări, întârzieri ale motivării sentințelor, etc. Cu toate că au existat și procese câștigate (nu numai pierdute), în ciuda faptului că Instanța Judecătorească a decis că Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia A FOST UN CONSTRUCTOR DE BUNĂ CREDINȚĂ, totuși terenul pe care erau construite cele două clădiri (Biserica Antiohia și Institutul Teologic Timotheus) a fost câștigat definitiv de acea doamnă devenită hodoronc-tronc „proprietar” deși bătrâna care a împuternicit-o, s-a stins din viață și n-a mai apucat să intre în posesie. Cum România este „țara tuturor posibilităților”, noua proprietară și-a intabulat terenul iar Biserica Creștină după Evanghelie și-a intabulat cele două clădiri (Biserica Antiohia și Institutul Teologic Timotheus) care există pe acest teren și sunt date în folosință din 1999.

Deși lucrurile evoluau nefavorabil, deși pentru situația juridică a Bisericii Antiohia și a Institutului Teologic Timotheus se părea că nu mai există soluții, deși noua proprietară a terenului NU CEDA în niciun fel și nu era dispusă deloc la o stingere rezonabilă a litigiului pe cale amiabilă, acum vreo 3 săptămâni, BUNUL DUMNEZEU A INTERVENIT CU TOATĂ PUTEREA SA!!! Cu doar două zile înainte de procesul care urma să se desfășoare și prin care urma să se emită o Hotărâre Judecătorească definitivă și irevocabilă (potențial NEFAVORABILĂ atât Bisericii Antiohia, cât și Institutului Teologic Timotheus) S-A PRODUS UN EVENIMENT NEFERICIT HOTĂRÂT DE DUMNEZEU în sensul că doamna avocat care o apăra pe oponenta Bisericii Antiohia A MURIT SUBIT!!! Nimeni nu se aștepta la așa ceva, această nenorocire, punând-o pe gânduri pe doamna proprietar (a terenului) care cu această ocazie a văzut cât de repede putem să plecăm în veșnicie și cât de fragilă este viața omului trecător pe acest pământ… NIMENI nu se poate lupta cu Dumnezeu iar cine se atinge de copiii lui Dumnezeu, se atinge de lumina ochilor Săi (Zaharia 2:8) Din acel moment, cutremurată și vizibil afectată, doamna proprietar și-a schimbat complet poziția și A ACCEPTAT PENTRU PRIMA DATĂ O SOLUȚIE FINANCIARĂ REZONABILĂ negociată cu Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia! Astfel, dânsa A RENUNȚAT să mai ceară 1.600.000 euro (Biserica aflându-se într-o zonă centrală a Bucureștiului) și a spus că dorește doar 375.000 EURO ÎN CINCI RATE (plătite în doi ani) ca să renunțe definitiv la orice pretenție asupra terenului pe care sunt construite Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia și Institutul Teologic Timotheus. Aici se vede lămurit puterea lui Dumnezeu care NU dorește să îngăduie ca această Biserică Evanghelică să fie distrusă, mai ales că doamna proprietar a amenințat de multe ori că DOREȘTE SĂ DEMOLEZE COMPLET ATÂT BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA, CÂT ȘI INSTITUTUL TEOLOGIC TIMOTHEUS!!!

Vă dați seama, dragi creștini, ce mult s-ar bucura diavolul dacă acest complex creștin ar fi distrus, ce ar râde demonii din iad și ce satisfacție ar avea oamenii fără Hristos și fără Dumnezeu care ar vedea rasă de pe fața pământului încă o redută a creștinismului, cea mai mare Biserică Creștină după Evanghelie din România (vezi fotografiile de mai jos!)

Problema cea mai mare este URGENȚA MAJORĂ a colectării fondurilor.
Deși suma totală va trebui achitată (către doamna proprietar) ÎN CINCI RATE (în doi ani de zile), totuși prima rată în valoare de 100 MII EURO trebuie achitată PÂNĂ LA DATA DE 25 MAI 2014 !!!

În cazul în care această sumă nu va putea fi plătită până în 25 mai 2014, Înțelegerea de Plată (efectuată în fața Instanței Judecătorești) CADE, tranzacția este anulată complet și Biserica va pierde definitiv procesul în favoarea doamnei proprietar. Ar fi o mare nenorocire și o adevărată dramă pentru credincioșii acestei Biserici, pentru cei care s-au sacrificat și și-au jertfit timpul, banii, energia și sănătatea pentru construcția ei.

În continuare, putem viziona online SCRISOAREA – APEL transmisă de Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România. Să o citim cu atenție și fie ca Domnul să pună în inimile tuturor creștinilor de pretutindeni, dorința ca să ajute la salvarea acestui complex creștin, să se poată strânge URGENT suma de 100 MII EURO în cele 3 conturi (lei, dolari, euro) puse la dispoziție imediat de BANCA BANCPOST

ATENȚIE! INFORMAȚIE DE ULTIMĂ ORĂ!

S-a renunțat complet la serviciile ING BANK din cauza întârzierii nepermise în aprobarea celor 3 conturi în lei, euro și dolari, timpul este foarte scurt, data limită de 25 mai 2014 nu poate fi depășită, urgența este maximă!

Să ne rugăm fierbinte ca bunul Dumnezeu să ducă la bun sfârșit lucrarea pe care a început-o pentru ca Numele Său să nu fie făcut de rușine, pentru ca vrăjmașul să nu se bucure, să nu fie dat prilej diavolului și atât Biserica Creștină după Evanghelie, cât și Institutul Teologic Timotheus să fie salvate la timp.

Fiți binecuvântați, dragi creștini de pretutindeni!

CLICK PE LINK-TEXTUL COLOR DE MAI JOS:

SCRISOARE-APEL PENTRU SALVAREA BISERICII CREȘTINE DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA ȘI INSTITUTULUI TEOLOGIC TIMOTHEUS

SURSA:
https://www.petricaplesa.ro/biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-solicita-ajutor-financiar-urgent-pentru-stingerea-definitiva-a-litigiului-cu-proprietarul-terenului/

UPDATE IMPORTANT 17 MAI 2014 !!!

Codul pentru donațiile în valută – cod SWIFT: BPOS ROBU

Codul fiscal al Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia: 6045117

UPDATE IMPORTANT 18 MAI 2014 !!!

Prin bunătatea lui Dumnezeu, s-au strâns 80 mii euro dar MAI ESTE NEVOIE URGENT DE 20 MII EURO PÂNĂ MIERCURI 21 mai 2014 când banii trebuie transferați din contul Bisericii Antiohia în contul doamnei proprietar a terenului.

UPDATE IMPORTANT 22 MAI 2014 !!!

Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia A REUȘIT SĂ PLĂTEASCĂ LA TIMP prima rată de 100 MII EURO pentru răscumpărarea terenului câștigat în instanță de doamna proprietar:

https://www.petricaplesa.ro/biserica-antiohia-a-platit-prima-transa-de-100-mii-euro-catre-doamna-proprietar-care-a-castigat-terenul-in-instanta/

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA - CENTRUL DE COMANDA SUNET-LUMINI
BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA
CENTRUL DE COMANDĂ SUNET-LUMINI
BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA - PASTORUL IOAN PANICAN VESTESTE CUVANTUL SFANT AL DOMNULUI
BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA
PASTORUL IOAN PANICAN VESTEȘTE CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI
BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA VAZUTA IN TIMPUL NOPTII
BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA
VEDERE DIN TIMPUL NOPȚII

CÂTEVA FOTOGRAFII DEOSEBITE REALIZATE ÎN BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA ÎN TIMPUL UNOR NUNȚI

MIREASA INSOTITA DE TATAL EI IN BISERICA ANTIOHIA PENTRU A FI PREZENTATA MIRELUI
BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA – O MIREASĂ ESTE ÎNSOȚITĂ DE TATĂL EI PENTRU A FI PREZENTATĂ MIRELUI

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA - CREDINCIOSII ASCULTA CUVANTUL SFANT AL DOMNULUI IN TIMPUL UNEI NUNTI

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA IN TIMPUL SERVICIULUI DIVIN DE CASATORIE

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA - DOI TINERI CREDINCIOSI ISI UNESC DESTINELE INAINTEA LUI DUMNEZEU

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE - CREDINCIOSII SUNT INVITATI LA MASA DE NUNTA

ALTE FOTOGRAFII DEOSEBITE REALIZATE ÎN PREAJMA UNOR NUNȚI ÎN BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA - DECORATIUNE EFECTUATA PENTRU MASA DE NUNTA

biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-decoratiuni-pentru-masa-de-nunta-1

biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-decoratiuni-pentru-masa-de-nunta-2

biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-decoratiuni-pentru-masa-de-nunta-3

biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-decoratiuni-pentru-masa-de-nunta-4

biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-decoratiuni-pentru-masa-de-nunta-5

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA - TINERII CREDINCIOSI CARE AU PREGATIT DECORATIUNILE PENTRU MASA DE NUNTA

INFORMAȚII UTILE DESPRE INSTITUTUL TEOLOGIC TIMOTHEUS

SURSA:
https://www.petricaplesa.ro/biserica-crestina-dupa-evanghelie-antiohia-solicita-ajutor-financiar-urgent-pentru-stingerea-definitiva-a-litigiului-cu-proprietarul-terenului/

5 thoughts on “BISERICA ANTIOHIA TREBUIE SALVATĂ ȘI NECESITĂ AJUTOR FINANCIAR DE MAXIMĂ URGENȚĂ”

 • De ce nu se declară Biserica ca obiect de patrimoniu, având în vedere că din câte știu eu, această Biserică a mai existat ca congregație și înainte de epoca comunistă și chiar înainte de al doilea război mondial. În plus, este lăcaș de cult!

  Din câte știu eu, legea interzice demolarea și distrugerea obiectelor de patrimoniu și obligă Primăria să exproprieze pe cel ce revendică terenul în scopul demolării, oferindu-i 2 posibilități și anume:

  1- Să accepte un alt teren în altă parte
  2- Să accepte o despăgubire din partea Primăriei.

  Din câte știu eu, legea spune clar că obiectele de patrimoniu și lăcașele de cult, nu pot fi demolate sau desființate deoarece, în caz contrar, s-ar viola drepturile omului și libertatea de expresie și de alegere a religiei, cunoscut fiind faptul că lăcașele de cult au o congregație de enoriași în spate!

  Îmi pare rău să aud asta însă repet: Este ilegal ce face această doamnă!

  Am toată stima pentru conducerea Bisericii Antiohia și pastorii de acolo – unii cu studii și relații prin străinătate (USA). Însă pe partea juridică, fără nici o supărare, consider că au fost consiliați greșit sau și-au ales niște avocați slab pregătiți sau fără specializări corespunzătoare.

  Vă rog să faceți apel la ei să mai consulte încă o dată legislația românească sau UE în vigoare și să contacteze de urgență Ministerul Cultelor și comisarul UE pentru Culte cu această problemă!

  Vă rog să apelați aceste organisme prin FAX sau scrisoare recomandată cu confirmare de primire!

 • Bună seara !

  Vă pot întreba dacă ați auzit de această biserică:
  „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints ?”

  • Salut!

   Este vorba de biserica „lui Iisus Hristos” a sfinților din vremurile de pe urmă care de fapt nu este deloc a Domnului Iisus Hristos (de-aia am pus ghilimelele absolut necesare) ci doar are acest nume fantezist și nerealist. Adevăratul nume al acestui cult (curent spiritual fals) este BISERICA MORMONĂ

   Nu sunt de acord deloc cu doctrina NECREȘTINĂ / NEBIBLICĂ a acestei secte dar trebuie să recunosc că au unul dintre cele mai tari coruri bisericești care există pe fața pământului, la acest capitol n-am ce să le reproșez…

   Cel care a întemeiat această sectă a fost apostatul JOSEPH SMITH care propovăduia poligamia (adică „dreptul” de a fi căsătorit simultan cu mai multe femei) și multe alte erezii. Acest individ a lansat ideea că Biblia e bună dar nu e suficientă și în consecință există ceva „mai bun” și „mai folositor” pentru suflet (așa zisa „Cartea lui Mormon”) care de fapt este o culegere de erezii scornite de Smith după ce s-a lepădat de Hristos (asta se numește APOSTAZIE).

   Mormonii neagă Sfânta Treime și spun că la Sfânta Judecată de Apoi, fiecare om se va prezenta în fața unei Instanțe Divine compusă din… Tatăl, Fiul și… Joseph Smith!!!!!!!!

   Poți să-i recunoști foarte ușor pe mormoni pentru că umblă pe stradă câte doi, sunt îmbrăcați frumos în cămașă albă și cravată sau chiar costum dacă nu e cald, și au un ecuson pe care scrie exact ce spuneai tu adică „Biserica lui Iisus Hristos, a sfinților din vremurile de pe urmă”. Din nefericire, n-au cum să fie ai lui Iisus Hristos din moment ce neagă divinitatea Domnului nostru Iisus Hristos și scornesc niște erezii cumplite pe care nici nu vreau să le reproduc ca nu cumva să păcătuiesc înaintea Domnului fără să vreau.

   Sper că am putut să-ți fiu de folos.

 • Da, mi-ați fost de folos, mulțumesc de informații.

  E păcat că s-a întemeiat așa ceva, este cum ați spus dumneavoastră o scornire falsă. Și citind răspunsul dumneavoastră, reiese că această biserică (am scris biserică cu „b” mic deoarece nu reprezintă o Biserică Creștină) este înființată de niște necredincioși păcătoși care cred că ideea lor religioasă e mai bună. Da… și după cum ați spus că nu sunt deloc credincioși în Dumnezeu, reiese că deși pretind că au făcut o biserică, au făcut un mare păcat.

  • Cu plăcere, dragă Radu, n-ai pentru ce!

   Din nefericire, românii nu fac o distincție clară între sectele apărute ca ciupercile după ploaie și CULTELE CREȘTINE autorizate/recunoscute legal în România.

   În ultima sută de ani, preoții ortodocși au făcut tot ce au putut ca să împroaște cu noroi (să denigreze) toți creștinii care NU sunt ortodocși (baptiști, creștini după Evanghelie, tudoriști, etc) infiltrând în memoria colectivă termenul peiorativ/batjocoritor „sectă”. Dacă nu ești ortodox (o mare „tragedie” și o adevărată „crimă” în opinia unora) ești automat catalogat ca fiind „sectant” chiar dacă ești un creștin cu teamă sfântă de Dumnezeu, chiar dacă te străduiești să mergi pe urmele Domnului Iisus Hristos, chiar dacă ai un cuget curat și trăiești în neprihănire, conform literei și spiritului Evangheliei, chiar dacă aplici principiile și învățăturile Cuvântului lui Dumnezeu în viața de zi cu zi.

   În majoritatea lor, preoții ortodocși își bat joc permanent de toți creștinii non-ortodocși, îi privesc cu o superioritate drăcească, îi jignesc, îi desconsideră și îi anatemizează, uitând că în Rai vor intra și baptiști, creștini după Evanghelie, etc, în timp ce mulți ortodocși formaliști vor ajunge în fundul iadului cu religiozitatea, superstițiile și idolatria lor cu tot.

   Fie ca bunul Dumnezeu să se îndure de acest popor român așa zis „creștin de 2000 de ani” care zace în orbire și întuneric spiritual, bălăcindu-se în mocirla păcatului și a morții, acceptând doar litera moartă a tradiției (obiceiuri, datini, reguli omenești care NU folosesc la nimic pentru mântuirea sufletului), refuzând îndemnurile și călăuzirea Duhului care dă viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow