BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE POATE PREDA RELIGIE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR DE STAT

SEMNARE PROTOCOL PREDARE RELIGIE CRESTINA DUPA EVANGHELIE IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR DE STAT

PROTOCOL DE COLABORARE
PENTRU PREDAREA DISCIPLINEI RELIGIE

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Biserica Creştină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie (BCER-UBCE) şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat marţi, 6 octombrie 2015, un protocol care vizează predarea disciplinei religie în învăţământul preuniversitar de stat, respectiv organizarea învăţământului teologic Creştin după Evanghelie preuniversitar şi universitar.

Documentul a fost semnat de ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice,
Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele UBCE, Virgil Achihai şi Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Protocolul este similar în materie de prevederi, drepturi şi obligaţii cu cele semnate de Ministerul Educaţiei şi Secretariatul de Stat pentru Culte cu Biserica Ortodoxă Română (2014), Sinodul Bisericii Reformate din România, Biserica Unitariană din Transilvania şi cultul romano-catolic de limbă română, cultul romano-catolic de limbă maghiară şi greco-catolic, respectiv Episcopia Evanghelică Lutherană Cluj (2015).

În spiritul deschiderii şi al angajamentelor asumate public, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va semna parteneriate de colaborare în domeniul învăţământului cu toţi reprezentanţii cultelor oficial recunoscute în România.

Împreună pentru Hristos,

PREȘEDINTE
Virgil Achihai

SURSE:

http://aliantaevanghelica.wordpress.com/2015/10/06/biserica-crestina-dupa-evanghelie-poate-preda-religie-in-invatamantul-preuniversitar-de-stat/

2 thoughts on “BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE POATE PREDA RELIGIE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR DE STAT”

 • va rog frumos, in Numele Domnului Iisus, sa schimbati fundalul care e negru negru negru si oboseste foarte foarte rau cititul… va rog mult.. am incercat sa citesc mai multe articole interesante si chiar ma dor ochii… va multumesc..

  • Vă asigur că aș schimba cu cea mai mare plăcere fundalul blogului meu dar am o mică/mare problemă tehnică. Dacă încerc să efectuez modificarea respectivă, risc să pierd definitiv foarte multe date și nu pot să-mi permit acest lucru.
   Este imposibil să modific fundalul (background) fără să fiu obligat să schimb și tema (theme), consecințele tehnice fiind multiple (absolut totul se dă peste cap). Deci lucrurile nu sunt simple deloc dar am câteva recomandări pe care ați putea să le aplicați cu succes:

   – niciodată să nu stați seara în fața calculatorului
   CU LUMINA STINSĂ ÎN CAMERĂ, deci este foarte important să aveți neapărat o veioză aprinsă în cameră în așa fel încât lumina care provine dinspre monitorul calculatorului / display-ul laptopului să nu fie singura sursă de lumină din cameră

   – orice calculator și orice laptop are o placă video din care se pot regla CONTRASTUL și LUMINOZITATEA (STRĂLUCIREA) și este bine ca seara să reduceți acești parametri (în special, CONTRASTUL) în așa fel încât să nu vă obosească ochii

   – dacă vă este greu să reduceți contrastul și luminozitatea calculatorului, puteți să faceți acest lucru intrând în MENU adică în meniul monitorului LCD sau LED (sper că n-aveți monitor CRT pentru că acela vă obosește rău ochii).
   În meniul monitorului puteți găsi OPȚIUNI și SUBOPȚIUNI printre care se află atât CONTRAST (contrastul), cât și BRIGHTNESS (luminozitatea/strălucirea). De obicei, monitoarele moderne au senzori de tip “touch” adică setările se realizează prin atingere cu degetul, nu mai există butoane ca pe vremea monitoarelor CRT (acelea mari, bombate în spate și foarte grele; nu se mai folosesc pentru că se încălzesc destul de tare, consumă mai mult și ocupă mult spațiu pe birou, nu mai discutăm de rezoluțiile foarte mici, calitate video mult inferioară față de monitoarele LCD/LED).

   – nu uitați că atunci când citiți un articol pe blogul meu,
   nu trebuie să vă obosiți ochii și nici să folosiți cine știe ce ochelari cu dioptrii mari pentru că puteți regla dimensiunea textului prin zoom. Țineți degetul permanent apăsat pe tasta CTRL și în acest timp apăsați tasta + (plus) pentru mărirea textului sau tasta – (minus) pentru micșorarea textului.
   O altă metodă (mai simplă) este să țineți apăsat tasta CTRL și în acest timp învârtiți (fără să apăsați pe ea) rotița scroll
   a mouse-ului. Când învârtiți rotița scroll înainte (spre calculator) textul se mărește (zoom +) iar când învârtiți rotița scroll înapoi (spre dvs) textul se micșorează.

   Sper din toată inima că aceste recomandări vor fi utile
   și nu veți mai avea ochii obosiți.

   Har, pace și binecuvântare de la Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow