BISERICA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ – IMPLICARE SOCIALĂ, SLUJIRE ŞI DEDICARE PENTRU GLORIA DOMNULUI

ANSAMBLUL SOCIAL CRESTIN MAGURELE

“Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!”, fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi. Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele. Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele.” Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară! Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?”

(Iacov 2:14-20)

De-a lungul timpului mi-a fost dat să aud despre tot felul de lucruri care mai de care ! Ba despre un preot ortodox, stareţ al unei mănăstiri din Braşov care avea “un har aparte” şi se deda la tot felul de fapte ruşinoase pe care nici nu se cuvine să le pomenesc aici, ba despre un aşa-zis creştin adventist care a dat foc maşinii în care se afla sărmana lui soţie, ucigând-o într-un mod bestial, ba despre un pastor american care ne-a asigurat că ştie exact ziua când va avea loc sfârşitul lumii, ba despre tragedia recentă a unui pastor penticostal care a murit într-un groaznic accident de maşină împreună cu cei doi fii ai lui, etc. Citesc aceste ştiri şi sunt cutremurat… Parcă nimic altceva nu se mai întâmplă… Numai nenorociri şi tragedii inclusiv în lumea creştină…

Iată că în sfârşit, am găsit recent pe Internet un material video care m-a impresionat în mod plăcut. Iată că se mai întâmplă şi lucruri bune în România!

Am descoperit o frumoasă mărturie despre lucrarea şi slujirea unei Biserici Evanghelice care şi-a înţeles menirea şi chemarea pe acest pământ. Este vorba de o profundă implicare socială, de fapte de caritate izvorâte din dorinţa sinceră de a împlini porunca divină “IUBEŞTE-ŢI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUŢI!” Iar roadele nu au întârziat să apară şi veţi vedea nişte bătrâni fericiţi, suflete apăsate de ani şi de amintiri, care au găsit o oază de linişte şi pace în care Dumnezeu este prezent cu adevărat.

De asemenea, veţi vedea şi copii fericiţi care se bucură de dragostea şi îndurarea lui Dumnezeu spre deosebire de alţii care dorm pe străzi sau prin canale… Ferice de aceşti copii care sunt călăuziţi pe Calea Sfântă a mântuirii! Domnul să-i binecuvânteze într-un mod deosebit ca să ajungă să trăiască în neprihănire, împlinind prin viaţa lor Cuvântul Sfânt!

O asemenea lucrare complexă ca cea de la Măgurele nu ar fi fost posibilă fără dăruirea şi dedicarea multor credincioşi pentru gloria Domnului. Mă refer atât la credincioşi din România, cât şi la unii din străinătate. Sunt convins că au contat foarte mult rugăciunile înălţate spre Dumnezeu pentru realizarea cu succes a acestui proiect impresionant. Dar mai presus de toate aceste jertfe vii, mai presus de aceşti minunaţi slujitori, ESTE DUMNEZEU care a îngăduit şi a binecuvântat această lucrare. Slăvit să fie Numele Său!

Fie ca Domnul să-i călăuzească mai departe pe toţi slujitorii Bisericii Evanghelice Române şi să-i ajute să aibă în vedere şi alte asemenea proiecte! Fie ca Domnul să ocrotească bătrânii şi copiii de la Ansamblul Social Creştin Măgurele! Rugaţi-vă ca TOATE BISERICILE DIN ROMÂNIA (indiferent de confesiune) să dea o asemenea frumoasă mărturie, să strălucească în întunericul acestei lumi şi să aducă o rază de lumină şi speranţă celor aflaţi în disperare şi deznădejde.

P.S. O să vedeţi o fază tare de tot cu mămăiţele care fac exerciţii fizice la diverse aparate. Nu mi-a venit să cred! Trebuie să recunosc că am rămas uimit. Aşa ceva chiar n-am mai văzut. Aşa mai zic şi eu mentalitate! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow