BISERICA IA POZIȚIE ÎMPOTRIVA INGERINȚEI CEDO ÎN DREPTUL NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

FAMILIA NATURALA

(foto: biserica-antiohia.ro)

COMUNICAT Nr.1230/17.08.2023

Domnului Ioan Marcel Ciolacu – Prim Ministru al României
Domnului Nicolae Ionel Ciucă – Președinte al Senatului
Domnului Alfred Robert Simonis – Președinte Interimar al Camerei Deputaților
Doamnei Luminița Teodora Odobescu – Ministrul Afacerilor Externe

Biserica Creștină după Evanghelie a luat act cu profundă îngrijorare de Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului pronunțată în cauza „Buhuceanu și alții contra României” din data de 23.05.2023.

Recenta Decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului constituie o ingerință gravă în dreptul național care prin Constituția României și prin Codul Civil statuează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” (art.48 din Constituție), prin termenul „soți”, înțelegându-se „un bărbat și o femeie”, după cum se precizează în Codul Civil (art.258, alineat 4).

Prin decizia CEDO din 23 mai 2023, cinci din cei șapte judecători care formează Secția a IV-a a Curții Europene a Drepturilor Omului își propun să schimbe legislația românească privitoare la familie.

Folosirea articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului pentru a legifera în favoarea uniunilor de același sex, nu poate fi invocată pentru simplul motiv că în anul 1949 (anul formării Convenției Europene) toate cele zece țări fondatoare considerau căsătoria ca uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie.

Avem ferma convingere că nimeni nu poate impune României, sub nicio formă, să recunoască atât o formă juridică ce se reclamă identică căsătoriei, cât și drepturile care derivă din aceasta.

Lipsa unui consens la nivel național reprezintă un puternic semnal al societății românești către oamenii politici de a NU legifera legea parteneriatului civil în România.

De asemenea, absența unui consens european asupra recunoașterii juridice a uniunilor dintre persoanele de același sex, reprezintă un semnal clar că nicio instituție europeană nu poate decide și impune concepte, instrumente juridice și norme morale care în loc să reprezinte surse ale dezvoltării societății umane, pot deveni pericole reale chiar ale existenței acesteia.

Avem convingerea fermă că Guvernul României va asigura în relația cu CEDO, o prezentare clară, motivatoare, argumentată juridic, a perspectivei societății românești asupra parteneriatului civil în sensul respingerii acestuia.

Instituția familiei, rezultată în urma căsătoriei dintre un bărbat și o femeie înaintea lui Dumnezeu și a societății, trebuie protejată și respectată deoarece este esențială în dezvoltarea vieții sociale, în asigurarea unui prezent în concordanță cu valorile morale ale poporului român și al unui viitor previzibil al dezvoltării societății românești în spațiul european.

Căsătoria este un legământ solemn încheiat între un bărbat și o femeie, înaintea lui Dumnezeu și a societății, iar orice altă formă care iese din acest tipar, nu poate fi considerată căsătorie.

Avem încredere că atât dumneavoastră, cât și instituțiile statului cu atribuții în domeniu, veți acționa astfel încât Hotărârea Curții să fie revizuită în acord cu valorile sociale, culturale și morale ale poporului român.

Președinte: Haureș Cornel
Vicepreședinte: Neagu Răzvan Ionuț
Secretar General: Mitrea Dan

COMUNICAT INGERINTA CEDO IN DREPTUL NATIONAL AL ROMANIEI - PARTEA I

COMUNICAT INGERINTA CEDO IN DREPTUL NATIONAL AL ROMANIEI - PARTEA II

SURSA:
https://www.biserica-antiohia.ro/biserica-ia-pozitie-impotriva-ingerintei-cedo-in-dreptul-national-al-romaniei/

ARTICOL FOARTE BUN CARE TREBUIE CITIT DE TOȚI ROMÂNII:
https://www.tomthecat.ro/biserica-ortodoxa-dezaproba-legalizarea-pacatului-concubinajului-in-romania/

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow