BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SE LEAPĂDĂ DE PARTIDUL AUR – ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

PATRIARHIA ROMANA

(foto: basilica.ro)

Așa cum probabil ați aflat, în Parlamentul României a avut loc recent un incident destul de neplăcut între un ministru și un deputat. Ca urmare, în scop preventiv, parlamentarii au aprobat un fel de “lege a respectului” care conține sancțiuni dure pentru cei care își permit să promoveze politica pumnului în Parlamentul României. De-acum înainte, cei care preferă folosirea bâtei în locul argumentelor, vor trebui să se gândească bine înainte de a recurge la gesturi lipsite de bun simț, la agresiuni verbale și fizice ale adversarilor politici, etc.

Biserica Ortodoxă Română nu este “auristă” (adeptă a partidului A.U.R.) așa cum încearcă unii să sugereze. Biserica se străduiește să se țină cât mai departe de jocurile politice și ca drept dovadă, Patriarhia Română a emis recent un Comunicat în care se leapădă de partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Să urmărim împreună acest Comunicat important și binevenit care era absolut necesar.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române transmite un mesaj prin care subliniază poziția fermă a Bisericii care se dezice de mimarea creștinismului în scop politic și ideologic precum și de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent.

Creștinismul autentic asimilat, exprimat într-un mod de viață fondat pe o gândire luminată de cuvintele lui Hristos și hrănită de cunoaștere, nu parazitată de ignoranță, lene intelectuală și spirituală, sau întunecată de umbrele ideologiilor politice și ale patologiilor credinței de tip magic (bigotismul, formalismul religios, ritualismul sterp), acest creștinism sănătos care celebrează alteritatea prin respect acordat celuilalt, nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv și agramat de la înălțimea unui reper public.

Creștinismul ca mod de viață rodește în plan personal și social bunătate, politețe, bună-cuviință, bun-simț. Noblețe. Adică o stilistică a decenței și o conduită morală aristocratică, nu huliganică. Singura care onorează numele de creștin, singura sanificatoare pentru societate. Alternativele hâde la această manifestare publică a credinței reale exprimă doar surogate de creștinism confiscat politic și ideologic, de care Biserica se dezice ferm.

Biserica se dezice, la fel de ferm, de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent, indiferent de faptul că aceștia au mimat sau mimează public creștinismul, concomitent cu acte grave de opresiune sau încălcare a principiilor unei societăți democratice și reverențioase față de valorile creștine pe care s-a edificat.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

SURSA:
https://basilica.ro/pozitionarea-bisericii-fata-de-confiscarea-politico-ideologica-a-credintei/

2 thoughts on “BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SE LEAPĂDĂ DE PARTIDUL AUR – ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR”

  • Interesant. Foarte bine BOR că te-ai trezit în ceasul al 12-lea să te lepezi de extremiști, de neo-legionari, că ăștia sunt cei de la AUR…

    • @ RELU

      Există un proverb care sună cam așa: “Mai bine mai târziu decât niciodată!”

      Punctul de vedere OFICIAL al Bisericii Ortodoxe Române (B.O.R.) este cel prezentat în Comunicatul mai sus menționat. Există și unii preoți sau ierarhi bisericești care au altă opinie și care se exprimă în nume propriu. Acești oameni ar trebui ignorați, nu mediatizați din motive de rating. Nu trebuie luați în seamă cei care se trezesc vorbind singuri! Delimitarea BOR de AUR pornește de la cel mai înalt nivel al Bisericii și acest lucru este cel mai important. Restul sunt povești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow