BISERICA TREBUIE SĂ SE TREZEASCĂ ȘI SĂ SE REDEDICE LUI HRISTOS!

BIBLIA - CUVANTUL SFANT AL LUI DUMNEZEU

În multe dintre Biserici se constată o amorțire sau chiar o adormire spirituală. Ferice de cei care ”adorm în Hristos” dar vai de cei care adorm, imaginându-și zadarnic că-L urmează pe Domnul nostru Iisus Hristos! (vezi 1 Corinteni 11:30)

”Din pricina aceasta sunt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm!”

Am auzit recent că NU MAI E LA MODĂ SĂ FACEM EVANGHELIZARE, NU MAI SUNT NECESARE PREDICILE DE EVANGHELIZARE PE CARE LE PUTEAM ASCULTA PE VREMURI ÎN BISERICĂ!!! Ce părere aveți despre “viziunea” aceasta? Sunteți de acord?!? Am construit aceste Biserici DOAR PENTRU NOI ȘI PENTRU ”AI NOȘTRI”??? Închidem porțile și ”ne baricadăm”? Vrem să ne izolăm?!? Vai de noi! În acest caz, Dumnezeu să se îndure de noi și de sufletele noastre egoiste! Cum rămâne cu MAREA ÎNSĂRCINARE pe care ne-a încredințat-o Domnul nostru Iisus Hristos? O aruncăm la gunoi?!? Rupem din Biblie pagina de la Matei 28:19-20? Facem de capul nostru, sfidându-L pe Dumnezeu??? Ne pasă doar de noi? Chiar n-avem frică de Domnul?!?

Facem caz de ”teocrație” atunci când vrem să ne menținem cu orice preț EGOCRAȚIA în Biserică??? FACEM DIFERENȚE ÎNTRE OAMENI?!? Le dăm cuvântul numai teologilor (era să zic ”deontologilor”), decanilor, rectorilor, profesorilor? Doar ei au valoare înaintea lui Dumnezeu?!? Doar pentru ei (și pentru ai lor) a murit la cruce Domnul nostru Iisus Hristos? UNDE SCRIE ASTA ÎN BIBLIE? ÎN CARE BIBLIE??? Cine ne dă valoare? Numărul de predici pe lună rostite la amvon? Diplomele noastre? Masteratele sau doctoratele? Cărțile scrise sau diversele lucrări pe care le-am publicat? Cariera noastră profesională? Poziția noastră socială? Situația noastră financiară? Astea ne dau valoare?!? Nu cumva valoarea noastră este determinată de JERTFA DE LA CRUCE A DOMNULUI IISUS HRISTOS????? Hai să lăsăm mândria și orgoliul nemăsurat și să ne cercetăm cu toții înaintea lui Dumnezeu! Să ne pocăim acum până nu va fi prea târziu! Nu există altă cale!

Scaune și bănci goale la rugăciune, dorința de ”distracție” în Biserică, tendința de transformare a Bisericii în sală de spectacol, ”show-uri” caracterizate prin VEDETISM, lipsă de smerenie și chiar (nu exagerez deloc) lipsa prezenței Domnului Iisus Hristos, nici vorbă de călăuzirea Duhului Sfânt, derularea accentuată a procesului de DESACRALIZARE A BISERICII, Casa Domnului în loc să fie o casă de rugăciune (așa cum spune Biblia) ajunge să se transforme în orice altceva, în ceva plăcut pentru firea pământească, ceva care ”gâdilă” simțurile, care place ochiului și urechii omului DAR CARE NU-I PLACE DELOC LUI DUMNEZEU CEL SFÂNT ba dimpotrivă întristează și stinge Duhul Sfânt! Iată unde s-a ajuns la ora actuală pentru că ne prefacem că nu observăm aceste lucruri, închidem ochii și tăcem! Avem ochi dar ”nu vedem”… Avem urechi dar ”nu auzim”… Avem gură dar nu vorbim! Ne este teamă ”să nu avem probleme”…

Nu mai discutăm de conflictul dintre generații, în conducerile unora dintre Biserici nu mai există generația de mijloc, ci doar unii prea în vârstă și alții prea tineri, între cele două categorii de credincioși, instalându-se O PRĂPASTIE DE NETRECUT care se adâncește din ce în ce mai mult odată cu trecerea timpului.

Sunt multe alte lucruri pe care aș vrea să le spun aici dar fac un efort deosebit (aproape supraomenesc) să mă abțin pentru că blogul meu se adresează în primul rând CELOR DIN AFARA BISERICII, oamenilor fără Hristos și fără Dumnezeu, astfel încât sunt obligat să mă autocenzurez deși sunt foarte trist, foarte dezamăgit și foarte deprimat de starea actuală a Bisericii Creștine (nu mă refer la o anumită denominațiune sau la vreun anumit cult pentru că situația este gravă și transcende confesiunile de orice tip, aici fiind vorba de afectarea mărturiei creștine și în primul rând de NUMELE LUI DUMNEZEU, Numele care este mai presus de orice nume și mai presus de orice Comunitate, Biserică sau cum s-o mai numi).

Vă propun să urmărim împreună un material video care trebuie să ne dea de gândit, atât slujitorilor lui Dumnezeu implicați în diverse lucrări spirituale sau administrative în Biserică, dar și oricărui credincios care stă pe bancă și este doar un simplu ”consumator de predici”, neimplicat în niciun fel în nicio lucrare în Casa Domnului (din nefericire, există din belșug și asemenea oameni).

De asemenea, vă invit să ascultați predica audio CREDINȚA CARE DĂRÂMĂ ZIDURILE (prezbiter David Ciucur) în care se pune punctul pe “i” cu privire la unele aspecte mai sus menționate de mine.

ASCULTĂ PREDICA ”CREDINȚA CARE DĂRÂMĂ ZIDURILE” :

Credința care dărâmă zidurile – 320 Kbps.mp3:

download

Credința care dărâmă zidurile – 64 Kbps.mp3:

download

15 thoughts on “BISERICA TREBUIE SĂ SE TREZEASCĂ ȘI SĂ SE REDEDICE LUI HRISTOS!”

 • Această stare de lucruri este prezisă încă de Apostolul Pavel. O formă de evlavie fără putere (2 Timotei 3:5), combătută de Domnul în Apocalipsa cap 2 și 3 și resimțită în inima noastră – cei care dorim să păstrăm ce am învățat !

  • Dr.Wagner, dacă dorim SĂ PĂSTRĂM ce am învățat, suntem imediat catalogați ca fiind habotnici, ultraconservatori, fundamentaliști, talibani, etc. Dacă am ce să laud la ortodoxie (nu-mi vine să cred că fac asta!) este tocmai această calitate de A PĂSTRA = A CONSERVA (cel puțin ca teorie) lucrurile de valoare, principiile, conduita care trebuie să existe în viața fiecărui creștin. Că ortodocșii NU RESPECTĂ aceste lucruri, că trăiesc într-un formalism religios care nu folosește la nimic, asta e o altă poveste, nu discutăm aici.

   Cu toate acestea, deși sunt un critic sever al Bisericii Ortodoxe, trebuie să recunosc sincer că DESACRALIZAREA afectează mult mai mult majoritatea Bisericilor neoprotestante, în timp ce ortodoxia se străduiește (nu se știe cât timp va mai rezista și va mai menține această direcție) să păstreze SACRUL în Biserică, acea atmosferă duhovnicească, sobră, decentă, care trebuie să fie vizibilă și mai ales TRĂITĂ în orice Biserică, indiferent de cult, confesiune, denominațiune. Evident, și în cazul ortodoxiei poate fi vorba doar de o aparentă atmosferă duhovnicească, o poleială strălucitoare sub care zac ”morți aflați în putrefacție”, oameni firești, pământești, fără Hristos și fără Dumnezeu, îmbrăcați frumos în straie preoțești…

   Pe de altă parte, încerc să fiu un om echilibrat adică să mă situez într-o poziție în care să nu alunec în nicio extremă, nici în ULTRACONSERVATORISM (ce părere ai despre această teză: ”nu trebuie să avem videoproiector în Biserică ptr că așa ceva nu exista pe vremea Domnului Iisus Hristos și Biserica era foarte bine și fără videoproiector sau stație de amplificare audio!”) dar nici într-un MODERNISM EXAGERAT, deșănțat și irațional (transformarea Bisericii în discotecă, în sală de spectacol în care credincioșii vin să asiste la ”show”-uri care n-au nicio legătură cu predicarea Cuvântului lui Dumnezeu). Dacă a fi creștin adevărat înseamnă să renunți complet la microfoane, la stația de amplificare, la videoproiector, etc, atunci am și eu o întrebare simplă, cu subiect și predicat: DE CE NU RENUNȚI LA MAȘINA PERSONALĂ MAI ALES CĂ DOMNUL IISUS HRISTOS NU AVEA MAȘINĂ?!? N-ar fi mai ”creștinește” SĂ MERGI PE JOS LA BISERICĂ, vreo câțiva km dus și vreo câțiva km întors în fiecare duminică??? Am pus și eu o întrebare, n-am dat cu parul! 🙂 Să nu uităm totuși că Domnul Iisus nu mergea numai pe jos și chiar dacă NU avea automobil personal, folosea totuși CORABIA – UN MIJLOC MODERN ȘI RAPID DE LOCOMOȚIE!!! De ce oare Mântuitorul folosea corabia din moment ce El putea să meargă direct pe ape? Oare din comoditate?!? Ți-ai pus vreodată această întrebare?!?

   Nu cumva și Domnul Hristos era un ”modernist” (din categoria acelora pe care noi obișnuim să-i judecăm cu asprime) din moment ce folosea corabia atunci când se deplasa în diferite zone??? Sau pun o altă întrebare pertinentă (sper că nu e percepută ca fiind impertinentă): DE CE SOȚIA SE TUNDE SCURT, ÎȘI ARANJEAZĂ PĂRUL, ȘI-L COAFEAZĂ, ETC, din moment ce Domnul a găsit cu cale ca femeile să poarte părul LUNG (podoaba femeii) în timp ce bărbații trebuie să poarte părul scurt? Dacă e să punem problema în aceiași termeni, CE CAUTĂ O DOAMNĂ CREDINCIOASĂ LA COAFOR, nu-i așa?!? DOAR CÂND ÎȚI VOPSEȘTI PĂRUL E PĂCAT? Doar vopsitul părului ridică probleme? Mersul la coafor și doamnele cu părul scurt (tunse ”băiețește” sau mai bine zis ”foarte modern” sau și mai bine-zis ”cool”) nu reprezintă o problemă cel puțin sub aspectul mărturiei creștine?!?
   Pe de altă parte, hai să nu ne mai bărbierim, hai să nu ne mai tundem, etc (Domnul Iisus Hristos nu mergea la frizer, era nebărbierit, etc, etc). Bineînțeles că eu am dat niște exemple ușor forțate ca să înțelegi exact ce vreau să spun…

   Aștept opinii și sugestii!

 • Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor (2 Petru 3:3)

  Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.
  (2 Timotei 4:3-4)

  Eu cred ca traim aceste zile, daca privim la tot programul din Biserica, muzica, inchinare, predica, poezii… totul parca este artificial, si lumesc, rar se mai poate auzi ceva sa mearga la suflet. Nu mai este respect fata de Cuvantul Domnului si felul cum ne inchinam. Am observat un lucru : dupa ce se iese din Biserica, incep discutiile despre afaceri si orice altceva numai ce am auzit cat am stat sa ascultam programul, nu. Am trait copilaria si am vazut cum era inchinarea si vorbirea credinciosilor. Acum este total diferit,
  se aseamana putin cu cei din lume , care au trait atunci, numai ca cei din lume mai spuneau ”Doamne ajuta !” sau se salutau cu ”Laudat sa fie Domnul !”…

  Ar fi multe de spus…

 • Evlavia noastră înseamnă fond, înseamnă certitudini, înseamnă putere care ne conferă mântuirea și pacea cu Dumnezeu. Orice modernizare care afectează conținutul este APOSTAZIE! Formele de care vorbești au mai puțină importanță dacă nu alterează Vestea Bună. Exacerbarea acestora însă generează IDOLI, oricare ar fi natura lor și – inevitabil – ne închinăm la ei, deci fondul evlaviei noastre începe să fie bolnav… Suntem chemați la slobozenie dar să nu facem din aceasta un prilej de a trăi pentru firea pământească, o haină a răutății, o piatră de poticnire pentru alții!

  Biserica – de azi sau de oricând – care rămâne la Evanghelie, la fond, este imposibil să fie afectată de aspectele formale și Domnul îi spune: “păstrează ce ai!” dar cea care apelează la modernizări, marketing, “seeker-friendly”, entertainment, dovedește suferință spirituală și Domnul îi spune: Pocăiește-te și adu-ți aminte!”. Obișnuim să spunem că Domnul nu se uită la exterior dar întrebarea este ce spune El când se uită la inima noastră?!? În plus, omul de lângă noi nu ne vede inima și își face o părere după cum ne prezentăm în afară…

 • Biserica nu trebuie niciodata sa se trezeasca sau sa se rededice lui Hristos !

  Biserica este Mireasa lui Hristos, cea care biruieste dupa cum si El biruieste. Deci Biserica – adica ucenicii Domnului, cei care s-au lepadat de ei insisi, care sunt rastigniti fata de lume, care au biruit asupra a ceea ce stiu ca este pacat (a se vedea inca o data faptele firii pamintesti din Galateni) – aceasta, zic, nu are nevoie de indemnuri sufletesti ca acelea pe care le-am gasit in video-ul de mai sus. Mireasa lui Hristos este crescuta la statura Lui, nu este o fetita de 6-7 ani, care de abia intelege ABC-urile Cuvântului lui Dumnezeu. De aceea, oamenii au nevoie de o intoarcere radicala la Dumnezeu.

  In Apocalipsa zice :

  “Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva și deschide ușa, voi intra la El, voi cina cu El și El cu Mine !”

  Asta nu o zice El, pacatosilor, ci unora care odata Il slujisera cu toata inima lor, iar acum erau in pericol sa fie varsati din gura Lui. Aici trebuie invataturi clare: fara minciuni, fara furtisaguri, fara a-ti cauta folosul propriu, a-i iubi si ierta pe toti din toata inima, fara intoleranta, o viata curata de gânduri, o viata exemplara de dragoste si armonie in familie, fara certuri, a cinsti pe toti fratii tai mai mult decit pe tine insuti, si in general o implinire in viata de zi cu zi a Cuvântarii de pe Munte.

  Asta este Biserica, si nimic necurat sau intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste dupa poftele lui, oricare ar fi acelea ! Amin !

  • Iancu Jianu, tocmai mă pregăteam să-ți răspund dar nu mai e nevoie pentru că văd că ți-a răspuns slujitorul Domnului, Dr.Wagner, care a explicat foarte bine. Acum mai ai ceva de comentat cu privire la IMPORTANȚA TREZIRII BISERICII?!? Acum îți sunt clare lucrurile? Acum ai priceput că nici OPINIA TA și nici OPINIA MEA nu sunt importante? Ai înțeles că trebuie să aibă prioritate absolută CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI? Îți propun să rămânem la CEEA CE ESTE SCRIS în Biblie și să nu ne abatem de la litera și spiritul Evangheliei. Ești de acord cu mine?!?

   Ia citește mătăluță mai jos:

 • BISERICA ARE NEVOIE SĂ SE TREZEASCĂ PENTRU CĂ MULȚI DORM ÎN EA!

  SFÂNTUL APOSTOL PAVEL LE CERE CREDINCIOȘILOR DIN EFES SĂ SE TREZEASCĂ:

  ”Pentru aceea, zice: „DEȘTEAPTĂ-TE, cel ce dormi, și TE SCOALĂ din morți și te va lumina Hristos”!” (Efeseni 5:14 – Biblia Ortodoxă)

  SFÂNTUL APOSTOL PAVEL LE CERE ROMANILOR SĂ SE TREZEASCĂ, MÂNTUIREA FIIND MAI APROAPE ACUM:

  ”Și aceasta, știind vreamea, că easte ceasul ca SĂ NE DEȘTEPTĂM noi din somn, că mai aproape easte mântuirea noastră acum, decât când am crezut!” (Romani 13:11 – Biblia Ortodoxă)

  SFÂNTUL APOSTOL PAVEL ÎI CRITICĂ PE CORINTENI PENTRU ABATERILE DE LA MASA DOMNULUI ÎN URMA CĂRORA NU PUȚINI DORM:

  ”Pentru aceasta, între voi mulți sunt neputincioși și bolnavi, și DORM mulți.”
  (1 Corinteni 11:27-30 – Biblia Ortodoxă)

  SFÂNTUL APOSTOL IOAN NE RELATEAZĂ DESPRE ENORIAȘII BISERICII DIN SARDES CĂ LE MERGE DOAR NUMELE CĂ TRĂIESC DAR SUNT MORȚI DUHOVNICEȘTE:

  ”Și îngerului Besearicii din Sardes scrie: Aceastea zice Cel ce are șeapte duhuri a lui Dumnezeu și șeapte stele: «Știu faptele tale, că ai nume că trăiești ȘI EȘTI MORT»!”
  (Apocalipsul Sfântului Apostol Ioan – Biblia Ortodoxă)

  CA ÎN ORICE ORGANISM VIU, ȘI ÎN BISERICĂ SUNT MĂDULARE ACTIVE, MĂDULARE ADORMITE (PASIVE) SAU CHIAR TOTAL INUTILE ȘI – POATE – ATROFIATE! GRADUL DE MATURITATE ȘI DE IMPLICARE ÎN LUCRARE, DIFERĂ DE LA MĂDULAR LA MĂDULAR DAR TOTDEAUNA ESTE LOC DE MAI BINE. CURĂȚIREA TOTALĂ, DESĂVÂRȘIREA INCONTESTABILĂ, VOR EXISTA DUPĂ CE VOM FI CU EL ȘI CA EL…

  NU AM MAI AUZIT NICIODATĂ SĂ SE AFIRME DE CĂTRE CINEVA CĂ BISERICA NU ARE NEVOIE DE TREZIRE!!!

  UN MARE VESTITOR AL EVANGHELIEI – MARTIN LLOYD JONES – A SCRIS ÎN A DOUA JUMĂTATE A SECOLULUI 20 O INTERESANTĂ LUCRARE “TREZIREA”, BAZATĂ PE BIBLIE ȘI PE EXPERIENȚĂ! CITIȚI-O ȘI MAI GÂNDIȚI-VĂ!

  • Fii binecuvântat, Dr.Wagner, slujitorul Domnului!

   Ai intervenit foarte bine, ai pus accent pe Cuvântul Domnului, nu ți-ai exprimat opinii personale, ai dat un răspuns CORECT, bazat pe Sfânta Scriptură, ai dat exemple foarte bune, ai sintetizat în câteva cuvinte tot ce aș fi dorit eu să spun într-o mie de cuvinte…

   Avem nevoie de oameni care să prezinte adevărurile esențiale ale Cuvântului Sfânt, avem nevoie de oameni care să proclame EVANGHELIA. Când întâlnesc asemenea oameni, Îl laud din toată inima pe bunul Dumnezeu. Nu uita că ești întotdeauna binevenit pe blogul meu și te mai aștept cu drag oridecâteori dorești să intervii!

   Îți mulțumesc pentru comentariu. 🙂

  • Cred ca vorbim de lucruri diferite. S-o luam mai pe indelete. De aici, eu inteleg ca dumneata, Dr.Wagner, dormi, aceasta este problema dumitale personala.

   Acum sa ne intoarcem la treziri! Trezirile sunt pentru cei care nu fac parte din Biserica. Textele mentionate nu erau menite sa trezeasca pe niciun ucenic din somn. Hai sa citim si Romani 8. Acolo nu este vorba de trezire. In urma trezirii are loc mântuirea (iertarea de pacate), nu se face trezire pentru crestere in Hristos (aceasta este calea mântuirii de pacatul din firea pamânteasca si biruinta asupra a tot ceea ce primim lumina ca este pacat)! Sunt doua lucruri cu totul si cu totul deosebite. Nu stiu daca ma pot face clar inteles, caci nu prea le am cu compunerile. Daca citim indemnurile Domnului trimise celor 7 biserici din Apocalipsa, nu este niciun indemn spre trezire, ci spre pocainta, spre rededicare, caci altfel erau pierduti, cu toata credinta lor in Hristos!

   Apoi trezirile stim toti cum se sfârsesc, si anume prin decaderea celor “treziti” in aceeasi stare din care au fost “treziti”, pentru ca oamenii care “lucreaza” aceste treziri nu au Cuvântul lui Dumnezeu pe care sa-l dea celor “treziti” asa incât sa-i conduca la invatatura despre dreptate (trad.Cornilescu – neprihanire).

   Ca sa clarific lucrurile, majoritatea covârsitoare a “credinciosilor” (de orice confesiune, cult, miscare, partida, secta, ramura, ramurica, biserica, bisericuta, uniune, etc) nu sunt Mireasa lui Hristos. Mireasa este crescuta la statura lui Hristos, fara pata si fara zbârcitura. Acum poate primesti ceva, Dr.Wagner ca sa te trezesti pentru a apuca credinta pentru a face parte din Mireasa!

   Iar pentru Tom the Cat – de obicei ma feresc sa impartasesc opinii, ci vorbesc numai despre lucruri despre care sunt convins 100%!

   • Primul exemplu de lipsă de respect din partea lui Iancu Jianu față de un slujitor al lui Dumnezeu:

    ”De aici, eu înțeleg că dumneata, Dr.Wagner, dormi, aceasta este problema dumitale personală.”

    Al doilea exemplu de lipsă de respect din partea lui Iancu Jianu față de un slujitor al lui Dumnezeu:

    ”Acum poate primești ceva, Dr.Wagner, ca să te trezești pentru a apuca credința pentru a face parte din Mireasă!”

    AVERTISMENT PENTRU IANCU JIANU JIGNITORUL:

    Ai mare grijă că a mai rămas foarte puțin până să iau măsuri severe ca să nu mai calci în vecii vecilor pe acest blog creștin evanghelic!!! Dacă îți mai permiți o singură dată să-l mai jignești pe Dr.Wagner – SLUJITORUL DOMNULUI – zbori imediat de-aici DEFINITIV, îți blochez IP-ul și hasta la vista, du-te și fă-ți de cap pe site-urile alea ortodoxe grozave ”dreptcredincioase” sau ”pravoslavnice” sau cum le-o mai zice… CUM ÎȚI PERMIȚI, Iancu Jianu? Unde te trezești aici, în codru? Cum îți permiți să spui că un slujitor al Domnului ”doarme” din moment ce dumnealui este adânc preocupat de trezirea spirituală a Bisericii (și dânsul nu se referă neapărat la ortodoxie, Iancu Jianule Jignitorule, ci se referă la starea actuală a creștinismului INDIFERENT DE CONFESIUNE/ DENOMINAȚIUNE!!! Ce este rău în asta, domnule?!? Ce-i atât de grav că un om al lui Dumnezeu, un slujitor devotat al Bisericii cum este Dr.Wagner ESTE PREOCUPAT DE SITUAȚIA ACTUALĂ A CREȘTINISMULUI? Este rău că îl îngrijorează ce se întâmplă cu Bisericile ”creștine” apostate/lepădate de credință din zilele noastre?!? Această preocupare deosebită și serioasă trădează în vreun fel că Dr.Wagner slujitorul Domnului, ”doarme”? Tu înțelegi foarte bine, Iancu Jianu, la ce se referă Dr.Wagner dar TE PREFACI CĂ NU ÎNȚELEGI! Hoțul strigă ”hoții!” Adică tu dormi și puțin îți pasă de starea actuală a creștinismului și în schimb îți permiți să-l acuzi pe Dr.Wagner că ”doarme”?!? Chiar n-ai un pic de teamă de Dumnezeu? Ai grijă cu jignirile că sunt cu ochii pe tine, vezi ce mai scrii în continuare pe acest blog, te previn, ai grijă că altfel zbori, să nu crezi că glumesc!!!

    ”…vorbesc numai despre lucruri despre care sunt convins 100%!”

    Serios?!? Îl cunoști tu pe Dr.Wagner? L-ai auzit vreodată cu câtă putere predică Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos? Cunoști mărturia vieții acestui slujitor al lui Dumnezeu? Ai habar, Iancu Jignitorul, CÂȚI OAMENI A SALVAT DE LA MOARTE? Știi câți oameni s-au născut a doua oară după ce au fost salvați de Dr.Wagner?!?

    Scutește-mă cu ”convingerile tale de 100%”! Get lost, man! Forget it!

 • Polemicile și disputele de opinii sunt productive până la un punct după care devin inutile și chiar dăunătoare!!! Când în toată Biblia sunt chemări la trezire și veghere adresate ucenicilor și credincioșilor, când Mireasa va fi prezentată fără pată și fără zbârcitură la venirea Lui și nu mai înainte [Efeseni 5:27], când sfântul apostol Petru însuși ne vorbește despre un vrăjmaș în fața căruia trebuie ”să fim treji și să veghem” [1 Petru 5:8], când sfântul apostol Iacov spune că ”toți greșim în multe feluri” [Iacov 3:2], când fecioarele înțelepte însele au fost luate de somn, prefer să accept chemarea la trezire ca o necesitate în viața fiecărui credincios… Necredinciosul are nevoie de o schimbare totală – NAȘTEREA DIN NOU [Ioan 3:3-7]

  Cât despre jigniri… ?!?

  • Asa este “sa fim treji” nu sa fim treziti! E o diferenta majora. Apoi dumneata mentionezi ca Mireasa va fi fara pata si fara zbircitura la venirea Domnului si nu inainte. Eu inteleg mai greu! Inseamna ca va avea loc o transformare “hocus-pocus” dintr-o persoana plina de pete si imbatrinita de zbircituri, intr-alta curata si intinerita? Atunci cum interpretezi dumneata urmatorul verset:

   “Cine este nedrept să continue nedreptatea; şi cine este întinat să se întineze în continuare; şi cine este drept să practice în continuare dreptatea; şi cine este sfânt să fie sfinţit în continuare“.” Apocalipsa 22:11-12

   Nu prea este timp de hocus-pocus la venirea Domnului Isus!

   Ma bucur ca Dr. Wagner este preocupat de situatia actuala a crestinismului dar cred ca aceasta situatie este descrisa in urmatoarele versete:

   “Deodată a căzut Babilonul şi s-a prăbuşit! Plângeţi-l, aduceţi balsam† pentru durerea lui, dacă aşa s-ar putea vindeca. Am căutat să vindecăm Babilonul, dar nu s-a vindecat. Părăsiţi-l şi să mergem fiecare în ţara sa! Pentru că judecata lui ajunge până la ceruri şi se înalţă până la nori.”
   Ieremia 51:8-9.

   Cu Cuvântul lui Dumnezeu nu se fac polemici ci se pune lumină in sfeșnic, Dr.Wagner!!! Dacă asta ai inteles dumneata din mesajul meu…

   Eu nu intentionez sa-l jignesc pe Dr. Wagner si nici nu l-am jignit: asta am inteles eu din multele dumnealui versete in sprijinul “adormirii” Bisericii, in special din cele in care se citeaza traducerea Ortodoxa in care verbul este la timpul prezent. Dar tu, Tom the Cat, ai o problema: te infurii prea usor si asta nu este o roada a Duhului sau o virtute a lui Hristos. Daca vrei sa accepti, bineinteles!

   • Am citit mai atent versetele de la Efeseni 5:25-27 si nu se mentioneaza nimic acolo despre o Mireasa fara pata si zbircitura la venirea lui Isus ci despre starea Miresei in timpul vietii ei pamântesti. Este scris astfel:

    “Soţilor, iubiţi-vă soţiile, după cum şi Hristos a iubit Adunarea şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin spălarea cu apă, prin Cuvânt, ca să-Şi prezinte Lui Însuşi Adunarea glorioasă, neavând pată sau zbârcitură sau ceva de felul acestora, ci† ca să fie sfântă şi fără cusur.” Bucuresti 2001, GBV (traducere literala)

    In ceea ce le priveste pe cele 5 fecioare intelepte, Domnul nu le mustra fiindca au atipit; deci acea atipire trebuie sa se refere la altceva. Si se refera la faptul ca va veni o vreme cind ele nu vor mai putea lucra, caci au auzit imediat strigarea si si-au pregatit candelele, si la fel au facut si cele 5 neintelepte! Deci niciuna dintre ele nu dormea, in intelesul care reiese din afirmațiile dumneavoastra anterioare!

   • Iancu Jianu, dar a-l jigni pe Dr.Wagner – Slujitorul Domnului – este o roadă a Duhului sau o virtute a lui Hristos?!? Unde scrie asta, în Coran???

    Nu intenționezi să-l jignești pe Dr.Wagner dar exact asta faci și pentru asta vrei să primești din partea mea un premiu?!? Ce să accept? Un asemenea comportament care nu poate fi acceptat aici pe blogul meu???

   • Tom the Cat, un slujitor al Domnului care se jigneste eu nu cred ca este un slujitor al Domnului. Daca tu crezi altfel, nu e treaba mea. Treaba mea este sa pun lumina in sfesnic. Eu nu am folosit niciun cuvânt injurios la adresa Dr.Wagner.

    Eu inchei cu urmatoarele versete:

    “Pentru că nimeni nu poate să pună altă temelie decât cea pusă, care este Isus Hristos. Iar dacă cineva zideşte deasupra pe această temelie: aur, argint, pietre preţioase, lemne, fân, paie, lucrarea fiecăruia va fi arătată, pentru că ziua o va face cunoscut, pentru că se descoperă în foc; şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia. Dacă lucrarea pe care a zidit-o cineva deasupra va rămâne, el va primi o răsplată. Dacă lucrarea cuiva va fi mistuită, el va suferi pierdere; însă el va fi mântuit, dar aşa, ca prin foc.”

    Asa incât si lucrarea fiecaruia dintre noi se va descoperi in ziua judecatii inaintea tronului de judecata al lui Hristos. Cuvintele si aprecierile oamenilor n-au nicio valoare, iar Dumnezeu si slujitorii Lui n-au nicio trebuinta de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow