BUTONUL SHOW / HIDE ŞI CUM PUTEM DEZACTIVA (ASCUNDE) MARCATORII PENTRU FORMATARE DIN WORD?

Cum dezactivăm (ascundem) marcatorii pentru formatare (formatting marks) atunci când nu putem realiza acest lucru cu ajutorul butonului Show/Hide din procesorul de texte Word?!?

Este foarte clar şi absolut normal că butonul Show/Hide din Word nu va putea ascunde toţi marcatorii pentru formatare cum ar fi de exemplu marcatorul de paragraf de tip “steguleţ” [ ] (un fel de P întors), marcatorul de spaţiu tip “punct” [ . ], marcatorul tab de tip “săgeată” [ ], etc, dacă aceştia au fost selectaţi (bifaţi, activaţi) pentru a fi afişaţi permanent. Afişarea permanentă a acestor marcatori pentru formatare este indicată NUMAI pentru utilizatorii avansaţi (cei care doresc să efectueze o editare de text profesională).

Pentru muritorii de rând, recomand DEZACTIVAREA – ASCUNDEREA acestor marcatori de formatare pentru că există riscul să-i încurce destul de rău şi pe unii chiar să-i exaspereze dacă nu au experienţă în Settings.

Mulţi prieteni mă tot întreabă cum să “cureţe” Word-ul de steguleţe, punctuliţe, săgeţele, etc, elemente de care nu mai reuşesc să scape… Aud că unii chiar se apucă să dezinstaleze / reinstaleze Office-ul… Ba chiar (mie nu mi-a venit să cred când am auzit) există şi unii (sper că sunt cazuri foarte rare, pe cale de dispariţie) care se-apucă să-şi reinstaleze Windows-ul pentru că nu ştiu ce să mai facă pentru a scăpa de “steguleţe” (marcatori pentru formatare)…
Vă daţi seama unde se poate ajunge!!!

În consecinţă, am decis să fac puţină lumină ca să lămurim definitiv acest aspect şi să nu mai primesc (cel puţin de la prietenii mei) mesaje de genul “Help! Scapă-mă de săgeţelele astea nemernice că-mi vine să dau un ciocan în calculator!!!” Ce uită unii este că în majoritatea cazurilor, nu bietul calculator e de vină ci doar utilizatorul care stă în faţa lui! (a monitorului, evident) 🙂

PROCEDURA DE ÎNCHIDERE (ASCUNDERE) A MARCATORILOR DE FORMATARE DIN MICROSOFT OFFICE WORD:

1. Click pe Buttonul Microsoft Office (îl poţi vedea aici în dreapta) Butonul Microsoft Office2007

Acest buton se află în colţul stânga sus al aplicaţiei Word.

2. Click jos pe “Word Options

3. Click pe “Display” (situat în bara de meniuri aflată în coloana laterală stângă a ferestrei “Word Options”).

4. Din “Always show these formatting marks on the screen”, debifăm toate căsuţele respective iar apoi click pe OK.

După ce efectuăm setările de mai sus, vom putea utiliza comanda ctrl+shift+8 oridecâteori vrem să activăm sau să dezactivăm “steguleţele” (paragraph marks) care marchează capetele de paragraf, săgeţelele (tab characters) dar şi restul marcatorilor de formatare (formatting marks) pe care i-aţi debifat mai sus în “Always show these formatting marks on the screen

Dacă nu sunteţi utilizatori avansaţi, NU BIFAŢI opţiunea Show all formating marks pentru că iar veţi avea “necazuri” şi vă veţi umple de steguleţe, săgeţele, punctuleţe, etc şi iar mă veţi întreba DE CE apar…

Succesuri! 🙂

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.

Tagged with:

17 thoughts on “BUTONUL SHOW / HIDE ŞI CUM PUTEM DEZACTIVA (ASCUNDE) MARCATORII PENTRU FORMATARE DIN WORD?”

  • Bogdan, cred că ar trebui să mai abordez şi asemenea teme pe blogul meu pentru că sunt mulţi care se confruntă cu aceste lucruri care pentru tine poate sunt minore dar pentru alţii sunt adevărate probleme…

   Îţi doresc o noapte bună!

   • Este un subiect interesant… păcat că tinerii din ziua asta stau mai mult pe internet pt prostii decât pt lucruri interesante…
    Şi eu stau uneori… chiar de multe ori pe net pt un film… muzică sau site-uri de socializare dar consider că internetul este o enciclopedie… un manual de utilizare pt lucruri utile…

 • Eu am Word 2010, iar la mine în stânga, îmi arată, File, nu-mi arată acea mică căsuţă colorată. Ca să spunem aşa. Deci… cum intru de pe, File, ca să fac operaţiunea, pe care ai descris-o! Mulţumesc şi o zi bună!

  • Elisabeta, cu cea mai mare plăcere te ajut, dar eu am licenţă doar pentru Microsoft Office 2003 deci nu am Word 2010.
   După cum probabil ştii, Word 2010 are altă interfaţă spre deosebire de Word 2003. Voi încerca să găsesc un calculator care să aibă instalat Word 2010 şi abia atunci voi putea să-ţi dau un răspuns corect.

   O zi binecuvântată!

   • Mulţumesc pt. răspuns, şi voi aştepta.

    Da, am observat diferenţa între Word 2003 şi Word 2012, şi din cauza asta, eu nu ştiu să umblu pe Word 2003. Dar, voi avea răbdare, şi voi aştepta răspunsul.

    Vă mulţumesc încă o dată. La revedere şi o zi frumoasă.
    Cu respect,

   • Am o rugăminte, te rog foarte mult să mă ajuţi cu privire la Yahoo! Mail. Nu ştiu de ce, mi s-au şters pozele în dreptul prietenilor, a rămas doar numele lor, dar pozele s-au şters. Poţi să mă ajuţi, cum să pun pozele înapoi? Iartă-mă că ţi-am scris aici despre acest lucru, dar nu am ştiut, unde să intru ca să-ţi scriu.
    Ca-ncheiere, mă poţi ajuta, cu privire la acest aspect?

    Mulţumesc şi o zi cât mai frumoasă să ai.
    Cu respect,

    • Elisabeta, tu la ce poze te referi ? Nu cumva te referi la Yahoo Messenger?!? Vezi că Yahoo Mail şi Yahoo Messenger sunt aplicaţii diferite chiar dacă ambele sunt produse ale Yahoo. Te referi cumva la cei aflaţi în lista ta de prieteni din Yahoo Messenger??? Trebuie să-mi spui cu exactitate la ce te referi ca să pot înţelege în mod corect problema ta.

     • Îţi mulţumesc, pt.că îmi răspunzi şi esti amabil, că mă ajuţi.
      Eu mă refer, la Yahoo Mail. Numele îmi arată, dar nu pot să înţeleg, de ce şi cum au dispărut pozele? Deci, nu este vorba despre Messenger, este vorba despre Mail, unde scriem, şi trimitem e-mail-uri.

      Îţi mulţumesc şi aştept răspuns.
      Îţi doresc o zi bună. Cu respect, Elisabeta

     • Elisabeta, cu plăcere, n-ai pentru ce, singura problemă e că sunt foarte prins şi nu prea am timp să răspund la comentarii în timp util aşa cum mi-aş dori. Din câte ştiu eu, pe Yahoo Mail există posibilitatea să trimiţi poze sau să primeşti poze. În ambele situaţii, pozele se ataşează la e-mail cu ajutorul opţiunii ATTACH FILES. Se pare că tu te referi la altceva, nu la pozele primite sau trimise de tine prin e-mail. Dacă ai putea să-mi dai detalii, aş înţelege şi eu mai bine despre ce e vorba… Am verificat persoanele (CONTACTS) înregistrate la mine în Yahoo Mail (în Address Book) şi am observat că nu au fotografii şi nici nu pot să aibă (aşa cum se întâmplă cu prietenii din lista de Yahoo Messenger, unii dintre aceştia având poză sau avatar). Unde ai observat tu că există poze în Yahoo Mail cu excepţia celor ataşate la e-mail-urile primite sau expediate ?!? În ce loc ai observat tu existenţa unor poze în aplicaţia Yahoo Mail ??? Eu n-am văzut poze decât numai pe Yahoo Messenger, aşa cum precizam mai sus. Poate că este o chestiune de detaliu care îmi scapă mie… Eu în afară de ataşat poze atunci când trimit un e-mail cuiva, n-am văzut niciodată poze pe Yahoo Mail. Mai există şi situaţia când cineva îmi trimite poze ataşate la e-mail iar eu le descarc ulterior în calculatorul meu. Cam astea sunt situaţiile cu care m-am confruntat eu vizavi de pozele de pe Yahoo Mail.

      O seară plăcută sau mai bine zis o noapte bună că este trecut de 23.30 🙂

     • Bună dimineaţa!

      Atunci îţi voi scrie mai detaliu.
      În stânga la Mail arată aşa:

      Compose Mesaje
      Inbox,
      Conversations,
      Drafts,
      Sent,
      SpamTrash,
      Folders,
      Top Contacts:
      Şi aici îmi arată numele persoanelor, pe care îi scriu:
      Carmen
      Claudia
      Angela

      Şi aşa mai departe. Iar în dreptul acestor nume, am avut pozele lor. Deci, de ce mi-au dispărut pozele, şi mi-au rămas doar numele?

      Am o rugăminte, te rog, faptul că fiecare om este ocupat, chiar şi eu, doar când vei avea timp, răspunde-mi. Nu este o urgenţă, această lume nu se va găta aşa repede. Te rog, când ai timp, scrie-mi, şi-ţi mulţumesc.
      Te salut, şi o zi frumoasă.
      Cu respect,

     • Bună dimineaţa!

      Ai reuşit să afli, cum pot sau dacă mai pot să pun pozele vreodata pe e-mail, în dreptul numelui? Te rog, să mă ierţi dacă acum aş dori acest răspuns. Probabil nu-i aşa de important pozele, dar m-am obişnuit să am poze şi pe e-mail.

      Vă mulţumesc pt. tot.
      La revedere şi o zi bună. Cu respect,

     • Elisabeta, acum îmi dau seama că eu folosesc versiunea veche de Yahoo Mail iar tu probabil că o foloseşti pe cea nouă.
      Tocmai din acest motiv, este posibil ca să vorbim fiecare pe limba lui (e şi normal ca în vechea mea versiunea de Yahoo Mail să am alte opţiuni spre deosebire de versiunea ta). Să fiu sincer, mie nu-mi place noua versiune de Yahoo Mail pe care am încercat-o vreo 2-3 zile după care am revenit la versiunea veche care îmi place foarte mult şi corespunde nevoilor tehnice pe care le am. Părerea mea este să iei legătura cu cineva care utilizează noua versiune de Yahoo Mail şi este posibil ca persoana respectivă să reuşească să identifice cauza dispariţiei pozelor (avatarurilor) despre care spui tu.

      Îmi pare rău că nu pot să te ajut mai mult şi îţi doresc o duminică binecuvântată!

     • Nu-ţi fă probleme, oricum eu îţi mulţumesc pt. tot!

      Nu contează pozele, dacă nu pot să le pun înapoi, atunci nu pot. Ceea ce contează este cine suntem şi să comunicăm cât mai mult posibil. Căci în ziua de azi, lipsa comunicării, duce la o grămadă de probleme. Faptul că este Yahoo Mail nou, sau faptul că este Yahoo Mail vechi, nu contează. Bine că sunt aceste lucruri, să putem comunica, dar, am observat că, chiar dacă s-au inventat, aceste e-mail-uri, comunicarea între oameni s-a răcit enorm de mult.

      Te salut, şi-ţi mulţumesc pentru tot!
      Cu respect,

 • Vă mulțumesc mult pentru ajutor. M-au dus la disperare “stegulețele”. Vă rog să mă ajutați cu ceva dacă se poate. În încercarea de a șterge stegulețele, am activat o opțiune prin care îmi apare pe marginea paginii WORD,
  o porțiune în care, la paragrafele unde am făcut schimbări, îmi arată ce am șters, cum era înainte, într-un chenar roșu.
  Vă rog să-mi spuneți cum scot această opțiune. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow