ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

CERTIFICAT COVID – CERTIFICAT VERDE ELECTRONIC EUROPEAN

CERTIFICAT VERDE SCANAT SI VERIFICAT PENTRU VALIDITATE SI AUTENTICITATE

PROCEDURĂ OBȚINERE CERTIFICAT COVID – CERTIFICAT VERDE ELECTRONIC EUROPEAN

După cum știți, începând de luni 25 octombrie 2021, certificatul verde electronic (Certificatul Covid) este obligatoriu (cu foarte mici excepții) pe teritoriul României din cauza agravării crizei epidemiologice în actualul val 4 al pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.

Voi explica în detaliu cum se poate obține acest Certificat Covid – Certificat Verde European:

1. Se accesează linkul https://certificat-covid.gov.ro/login utilizând un browser de Internet (Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, Safari, etc)

2. Se introduce adresa de e-mail pe care se dorește să se primească link-ul de autentificare, în câmpul destinat introducerii adresei de e-mail și se bifează (cu click de mouse) căsuța (pătrățica) “Nu sunt robot” iar apoi se apasă/se dă click pe butonul virtual Autentificare

* Adresa de e-mail introdusă trebuie să fie corectă și validă (funcțională)

3. Dacă după ce dați click pe butonul virtual Autentificare apare o aplicație anti-spam (o fereastră în care vi se cere să selectați toate pătrățelele care conțin un anumit tip de imagine) dați click pe pătrățelele respective după care dați click pe butonul virtual Confirmați!

TRIMITERE LINK AUTENTIFICARE SPRE ADRESA E-MAIL SOLICITANT CERTIFICAT COVID

4. Logați-vă pe adresa dvs e-mail, intrați în INBOX (Mesaje Primite) și veți observa că ați primit un mesaj e-mail cu titlul următor: Link pentru autentificarea în aplicația Certificate Covid. Deschideți mesajul e-mail și dați click pe butonul virtual Autentificare pe care îl puteți vedea în imaginea de mai jos:

PRIMIRE LINK DE AUTENTIFICARE IN CASUTA POSTALA INBOX A ADRESEI E-MAIL

5. După apăsare (click) pe butonul virtual Autentificare mai sus menționat, se va deschide o pagină de internet special concepută pentru a putea crea online Certificatul Covid. Din motive logice, am acoperit adresa mea e-mail, așa cum puteți vedea mai jos:

PAGINA DE INTERNET PE CARE POTI SA OBTII CERTIFICATUL COVID

6. Dați click pe butonul virtual Certificat nou (de culoare verde) situat în colțul dreapta sus al paginii de internet pe care o puteți vedea mai sus (am inserat o săgeată roșie ca să vedeți locația exactă a butonului). După ce veți da click pe butonul Certificat nou vi se va deschide următoarea pagină de internet (cea pe care o puteți vedea mai jos) pe care introduceți cu atenție toate datele în “căsuțele” (câmpurile) respective. Vă rog să rețineți că sunt mai multe “căsuțe” (câmpuri) de completat. Ca să le vedeți pe toate, derulați pagina web cu ajutorul rotiței (scroll) din mouse! NU UITAȚI că la rubrica Tip certificat aveți opțiunea Tip persoană solicitantă prin care puteți selecta (dând click de mouse) una dintre cele 3 variante posibile: vaccinat, recuperare după boală, Test negativ. După ce ați terminat de introdus cu grijă toate datele în “căsuțele” (câmpurile) respective, dați click pe butonul virtual Salvează situat în colțul dreapta sus și încercuit cu roșu de mine, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos:

DUPA INTRODUCEREA DATELOR SE APASA BUTONUL SALVEAZA CA SA PUTEM CREA CERTIFICATUL VERDE

7. După ce ați dat click pe butonul virtual Salvează veți observa că a apărut pagina de internet de mai jos în care sunteți informat că la solicitarea dvs Certificatul Verde este În curs de generare (vezi săgeata roșie inserată de mine mai jos!). Din motive de securitate, am acoperit toate datele personale pentru că de-asta se numesc “personale” deci nu sunt publice!

DUPA APASAREA BUTONULUI SALVARE OBSERVAM CA CERTIFICATUL VERDE ESTE IN CURS DE GENERARE

8. Așteptați vreo 30 secunde sau maximum un minut iar apoi apăsați tasta F5 (situată pe tastatura calculatorului sau laptopului) ca să se facă “Refresh” (reîncărcarea paginii web în browser) și veți avea plăcuta surpriză că Certificatul Verde este Generat cu succes (vezi săgeata roșie inserată de mine în imaginea de mai jos!).

CERTIFICATUL VERDE A FOST GENERAT CU SUCCES

9. În partea stângă, sub ACȚIUNI, veți vedea un “ochi” (buton virtual pe care se dă click pentru vizualizarea și descărcarea Certificatului Verde) și un “coș de gunoi” (buton virtual pe care dai click dacă vrei să ștergi Certificatul Verde din contul tău de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/

OCHIUL CA BUTON VIRTUAL ONLINE NECESAR PENTRU VIZUALIZARE SI DESCARCARE CERTIFICAT VERDE DE PE INTERNET

10. După ce ați dat click pe “ochiul” virtual (indicat de mine cu săgeată roșie în imaginea de mai sus pentru a vizualiza Certificatul Verde) puteți să downloadați (adică să descărcați de pe internet) acest document important de care veți avea mare nevoie cam peste tot, dând click pe butonul virtual Descarcă PDF situat în partea stângă jos și indicat de mine cu o săgeată roșie în imaginea de mai jos:

VERIFICAREA VALIDITATII SI AUTENTICITATII CERTIFICATULUI VERDE SE FACE SCANAND CODUL QR CU AJUTORUL APLICATIEI CHECK DCC

* Nu voi explica aici cum se descarcă un fișier într-un calculator personal (pc), laptop, tabletă sau smartphone pentru că se presupune că toată lumea știe să facă acest lucru. Cine nu știe, poate apela la cineva care știe! În ziua de azi, oricine trebuie să învețe să salveze un fișier pe calculator, laptop, tabletă sau smartphone. Suntem în secolul 21 și trebuie să ne adaptăm!

* Am trântit o “pată neagră” (arată cam urât dar asta e!) peste codul QR ca să nu poată nimeni să-l scaneze și să vadă datele mele personale! Bineînțeles că peste codul dvs QR nu va apare nicio pată neagră și va putea fi scanat și verificat oricând cu aplicația oficială concepută de Serviciul Telecomunicații Speciale STS.

* Atunci când aplicația online vă anunță că Certificatul Verde a fost Generat cu succes (așa cum am arătat mai sus) veți fi informat și printr-un mesaj e-mail așa cum puteți observa în imaginea de mai jos:

CONFIRMARE PRIN MESAJ E-MAIL IN CARE SUNT ANUNTAT CA CERTIFICATUL VERDE A FOST GENERAT CU SUCCES

VĂ RECOMAND SĂ VĂ INSTALAȚI CHIAR ACUM ÎN SMARTPHONE SAU ÎN TABLETĂ APLICAȚIA “CHECK DCC” REALIZATĂ DE S.T.S. (SERVICIUL TELECOMUNICAȚII SPECIALE) CA SĂ VĂ PUTEȚI VERIFICA VALIDITATEA ȘI AUTENTICITATEA CERTIFICATULUI VERDE!

Eu mi-am instalat CHECK DCC în smartphone și funcționează foarte bine! Cu ajutorul acestei aplicații, pot să-mi scanez codul QR al Certificatului Verde ca să dovedesc oricărei autorități că sunt MAJOR ȘI VACCINAT! 😉 Aplicația necesită minimum Android 8.0 și poate fi descărcată/instalată DE AICI pentru smartphone sau tabletă.

CINE DOREȘTE SĂ-ȘI VERIFICE CERTIFICATUL VERDE CU AJUTORUL LAPTOPULUI SAU CALCULATORULUI (PREVĂZUT CU WEB CAM) POATE SĂ INTRE PE ACEST LINK DECI ARE LA DISPOZIȚIE ȘI VARIANTA WEB CARE NU NECESITĂ INSTALAREA NICI UNEI APLICAȚII CI DOAR O CONEXIUNE DE INTERNET WIRED (PRIN CABLU) SAU WIRELESS (FĂRĂ FIR)!

Dumnezeu să vă protejeze de această boală infecțioasă sistemică nenorocită din cauza căreia mi-au murit prieteni și cunoscuți! Eu m-am vaccinat DE TREI ORI cu serul Comirnaty produs de Pfizer Biontech și mă simt excelent! N-am avut NICIODATĂ Covid de când a început pandemia! Nu mi s-a modificat niciun ADN decât doar în mintea bolnavă a conspiraționiștilor care spun că mai am puțin de trăit! În această perioadă sunt sute de morți pe zi în România din cauza complicațiilor produse de infecția cu virusul SARS-CoV-2 iar la morga spitalelor nu mai este loc în camerele frigorifice. Morții răpuși de Covid zac zile întregi întinși pe jos UNII PESTE ALȚII în niște saci negri de plastic! Trăim o tragedie națională! Suntem într-o stare de dezastru! Cât de orb și de bătut în cap poți fi ca să nu înțelegi acest lucru?!? Doamne ferește!

Cine nu vrea să se vaccineze și face mișto de noi, vaccinații, să privească până se satură:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!