CODUL CIVIL A INTRAT ÎN VIGOARE ASTĂZI 1 OCTOMBRIE 2011 ŞI INTERZICE CĂSĂTORIILE DINTRE PERSOANELE DE ACELAŞI SEX ÎN ROMÂNIA

CODUL CIVIL CONSFINŢEŞTE CĂSĂTORIA DINTRE BĂRBAT ŞI FEMEIE

Astăzi 1 octombrie 2011 este o zi istorică pentru că a intrat în vigoare NOUL COD CIVIL AL ROMÂNIEI !!! Poate că unii se vor întreba : “Cu ce ne încălzeşte noul Cod Civil al României ?!? Vom avea frigiderele mai pline ? Vom avea cu ce să plătim căldura la iarnă ?!? Vom putea să ne mai cumpărăm ceva îmbrăcăminte sau încălţăminte ??? Vom avea salarii sau pensii mai mari ?!?”

ROMÂNI ! VĂ DAU O VESTE BUNĂ ! Omul nu trăieşte numai cu pâine şi numai cu lucruri materiale ! Omul trebuie să trăiască prin Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu ! Oare când vom înţelege cu adevărat acest adevăr fundamental ?!? Dacă totul trece prin stomac înseamnă că n-am înţeles nimic şi degeaba trăim pe acest pământ !

Biblia – Cuvântul Domnului – ne spune foarte clar că cel mai mare păcat este “căsătoria” între persoanele de acelaşi sex ! Sfânta Scriptură ne învaţă că acest lucru este O URÂCIUNE înaintea lui Dumnezeu !

NOUL COD CIVIL AL ROMÂNIEI a fost necesar deoarece vechiul cod civil avea o vechime de 146 de ani, fiind înfiinţat în anul 1865 pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza !!! Vă daţi seama câte lucruri s-au schimbat în cei 146 de ani care s-au scurs de-atunci… Totuşi, un lucru nu s-a schimbat şi nu se va schimba niciodată : BIBLIA – CUVÂNTUL DOMNULUI – rămâne aceeaşi în vecii vecilor şi ne porunceşte şi astăzi că LOGODNA ŞI CĂSĂTORIA SE POT ÎNCHEIA DOAR ÎNTRE BĂRBAT ŞI FEMEIE !!! Bineînţeles că vor exista şi unii care vor urla că nu este aşa ci invers… Poate că o fi aşa cum spun ei dar NU AICI ÎN ROMÂNIA !!! Poporul român care se bate cu pumnul în piept şi se laudă că este “creştin de 2000 de ani” TREBUIE SĂ DOVEDEASCĂ ACEST LUCRU şi să respingă cu fermitate acele “valori” occidentale care sfidează fără ruşine Biblia – Sfânta Scriptură !

Noul Cod Civil al României nu face altceva decât să legifereze NORMALITATEA şi nu înţeleg DE CE trebuie să fie unii atât de scandalizaţi din acest motiv ?!? Este atât de rău să fii NORMAL ??? Doamne Dumnezeule, este atât de grav faptul că ROMÂNIA DOREŞTE SĂ FIE O ŢARĂ NORMALĂ ?!?

Am aruncat şi eu o privire în Monitorul Oficial al României şi am extras câteva articole interesante din noul Cod Civil.

Mulţumim din toată inima bunului Dumnezeu care a dat înţelepciune şi bun simţ tuturor celor care au contribuit la elaborarea şi legiferarea articolelor de mai jos :

Cartea a II-a “Despre familie” – Titlul I – Dispoziţii generale – Noul Cod Civil al României:

Art.259 (1) Căsătoria este uniunea liber consimţită ÎNTRE UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE, încheiată în condiţiile legii.

Art.258 (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi […]

Art.258 (4) În sensul prezentului Cod, prin “soţi” se înţelege BĂRBATUL ŞI FEMEIA UNIŢI PRIN CĂSĂTORIE

Cartea a II-a “Despre familie” – Titlul II : Căsătoria – Capitolul I – Logodna – Noul Cod Civil al României

Art.266 (1) Logodna este promisiunea reciprocă de a încheia căsătoria.

Art.266 (5) Logodna se poate încheia DOAR ÎNTRE BĂRBAT ŞI FEMEIE

Cartea a II-a “Despre familie” – Titlul II : Căsătoria – Capitolul II – Încheierea căsătoriei – Secţiunea I – Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei – Noul Cod Civil al României

Art.271 – CĂSĂTORIA SE ÎNCHEIE ÎNTRE BĂRBAT ŞI FEMEIE prin consimţământul personal şi liber al acestora.

Art.277 (1) ESTE INTERZISĂ CĂSĂTORIA DINTRE PERSOANE DE ACELAŞI SEX

Art.277 (2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini, NU SUNT RECUNOSCUTE ÎN ROMÂNIA.

Art.277 (3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini, NU SUNT RECUNOSCUTE ÎN ROMÂNIA.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/codul_civil_republicat_2011_noul_cod_civil.php

Noul Cod Civil al României poate fi citit online AICI (vă recomand paginile 35, 36 şi 37 ale documentului PDF) sau AICI

AFIS NOUL COD CIVIL AL ROMANIEI

17 thoughts on “CODUL CIVIL A INTRAT ÎN VIGOARE ASTĂZI 1 OCTOMBRIE 2011 ŞI INTERZICE CĂSĂTORIILE DINTRE PERSOANELE DE ACELAŞI SEX ÎN ROMÂNIA”

 • Păcat…

  Am sperat ca măcar în secolul 21, lumea (sau măcar guvernul) se va deştepta şi va realiza că o carte scrisă acum 2000 de ani nu este un model pentru o societate modernă sau cât de cât modernă (“cât de cât” pentru că este, totuşi, România, iar unele persoane aleg să trăiască după obiceiuri vechi de când lumea şi cu superstiţii copilăreşti)… Îmi dau seama acum că raţiunea şi logica nu sunt la fel de comune pe cât unii dintre noi ar vrea să fie… Cel puţin rămâne o oarecare neutralitate religioasă şi nu se afirmă că creştinismul este religia oficială a statului român (măcar atât…), deşi la modul cum funcţionează presa şi guvernul, nu mai e mult până se întâmplă şi asta…

  Oricum vă las să vă felicitaţi între voi pentru rugăciunile făcute întru interzicerea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex (în ritmul ăsta, nu mai e mult până se interzic şi relaţiile homosexuale, tendinţele homosexuale, sau chiar sexul premarital, că doar deh, aşa scrie în Biblie, nu?)

  Eu vă las doar cu o întrebare: Dacă se legaliza sclavismul, voi, religioşi până-n măduva oaselor, v-aţi fi bucurat sau întristat?

  • PĂCAT?????????????????????

   Cum adică “păcat”?!? Păcat că s-a evitat în ultima clipă sodomizarea şi gomorizarea României? Păcat că România a scăpat ca prin urechile acului de o asemenea pacoste inspirată şi importată din “valorile” Occidentului ?!? Păcat că România a preferat să rămână o ţară creştină şi a refuzat “umanismul” secularismului ateist??? Păcat că fiii şi fiicele noastre au fost ferite de urâciunea “căsătoriei” bărbat-bărbat sau femeie-femeie?!? Păcat că în România A TRIUMFAT NORMALITATEA? Păcat că în România A FOST ÎNFRÂNTĂ ANORMALITATEA?!? Toate acestea sunt păcate??? Te-ai gândit mult?!?

   Ai sperat că lumea se va deştepta? Serios?!? Şi în opinia ta, deşteptarea neamului românesc înseamnă acceptarea “căsătoriilor” între persoanele de acelaşi sex? Sau încurajarea relaţiilor homosexuale?!? Sau încurajarea sexului premarital? Sau încurajarea eventual legalizarea prostituţiei?!? Hai că am trăit să le aud şi pe astea! De unde le scoţi, omule?!?

   Dar dacă mâine-poimâine, (ferească Dumnezeu, nu le doresc nici duşmanilor mei aşa ceva) fiul tău se va orienta sexual către un bărbat sau dacă fiica ta se va orienta sexual către o femeie, VEI SĂRI ÎNTR-UN PICIOR DE BUCURIE?!? VEI DA O PETRECERE UNDE VEI AVEA 1000 DE INVITAŢI? VEI CHEMA POSTURILE DE RADIO ŞI TELEVIZIUNE CA SĂ AFLE LUMEA ÎNTREAGĂ DESPRE “DEŞTEPTAREA” FIULUI SAU FIICEI TALE? Acela va fi semnul de “deşteptare” al copilului tău căruia te-ai străduit toată viaţa să-i dai o educaţie deosebită? Aia va însemna că a triumfat “raţiunea şi logica”??? Care raţiune? Care logică? Acelea promovate de “umanismul” secular ateist care vrea să distrugă tot ce e bun şi frumos în România? Care vrea să calce în picioare tot ce am învăţat de mici copii, toate valorile morale fundamentale creştine autentice?!? Mersi, dar România NU are nevoie de o asemenea “raţiune şi logică” despre care faci tu referire…

   O carte scrisă acum 2000 de ani (Biblia) nu este un model pentru o societate modernă astăzi în secolul 21? Vorbeşti serios?!? Şi care carte e serioasă şi modernă? “Prezicerile lui Nostradamus”? “Biblia hazlie”? “Codul lui Da Vinci”? Astea sunt serioase şi moderne?!? UNDE va ajunge omul secolului 21 dacă va arunca Biblia – Sfânta Scriptură – la gunoi?!? UNDE va ajunge omenirea fără credinţă şi fără Dumnezeu? Ce vei pune în loc, Cossu? Îl vei pune pe Emil Cioran?!? Nu-ţi pasă că oamenii vor începe să se sinucidă? Crezi cumva că materialismul dialectic şi ateismul vor determina “deşteptarea” omului?
   Despre ce fel de deşteptare vorbeşti? Despre “deşteptare” întru sinucidere? Păi… dacă te uiţi un pic cu atenţie în jurul tău vei observa că POPORUL ROMÂN TOCMAI ASTA FACE… SE SINUCIDE ÎNCET ŞI SIGUR!!! Evident, nu mă refer la o sinucidere fizică (deşi au fost destule cazuri) ci vorbesc despre o sinucidere spirituală, morală, intelectuală… Eu am scris de multe ori pe blogul meu despre manelizarea şi ferentarizarea României (nu mă refer numai la manele şi numai la cartierul bucureştean Ferentari). UNDE VA DUCE SECULARISMUL? UNDE VA AJUNGE ROMÂNIA, COSSU??? TE-AI GÂNDIT VREODATĂ?!?

   SUNT TOTUŞI DE ACORD CU TINE ÎNTR-UN PUNCT! Nici eu nu agreez ideea impunerii credinţei creştine ca “religie de stat”!!! Statul nu are voie să alunece în excese fundamentaliste (vezi Iran, etc). Pericolul fundamentalismului există din nenorocire şi în creştinism iar eu am recunoscut întotdeauna acest adevăr! Statul trebuie să rămână LAIC iar aici nici măcar nu încape vreo discuţie! Cine spune că statul român nu trebuie să rămână laic, n-are decât să emigreze în Iran! Stai liniştit că aici în România nu se va întâmpla NICIODATĂ ceea ce se întâmplă în Iran!

   Îţi mulţumesc foarte mult pentru caldele felicitări pe care ni le adresezi, nouă, creştinilor! 🙂 Da, într-adevăr, ne-am rugat mult Domnului pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi se pare că rugăciunile noastre n-au fost în zadar!

   Despre sclavism am auzit mai rar… Probabil că ai vrut să te referi la SCLAVAGISM… Dacă se legaliza sclavagismul, noi, “creştinii până în măduva oaselor”, nici nu ne-am fi bucurat şi nici nu ne-am fi întristat ci am fi făcut ceea ce spune Biblia: am fi slujit mai departe lui Dumnezeu cu o inimă curată, conştienţi fiind că POŢI FI CU ADEVĂRAT LIBER CHIAR DACĂ EŞTI SCLAV (adevărata libertate se află numai în Domnul Iisus Hristos). Dacă am fi fost sclavi, ne-am fi adus mereu aminte de Cuvântul Domnului care spune :

   ”Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă”

   (Matei 10:28)

   Dumnezeu să te lumineze! (chiar dacă tu spui că El nu există…)

   • Motane, ia zi, tu mănânci? Tu ai net? Tu te-mbraci?
    Bănuiesc că da, deci plătești bani. Deci ai bani. Deci ori îi muncești, ori îi furi. Cert e că faci un efort ca să ai bani. Deci ai nevoie de bani, că fără ei nu poți să trăiești (sau cel puțin nu în societatea asta, de care eu, sincer, sunt scârbit). Ăsta nu-i tot sclavism? Ba da, este, doar că este unul puțin mai ingenios. Suntem sclavii banilor, suntem sclavi RECIPROCI!

    • Dragoş, mă bucur că eşti scârbit de societatea “umanist-seculară” ateistă în care trăim… o societate pseudocreştină din care lipseşte Hristos… o societate care întoarce spatele lui Dumnezeu şi care se prăbuşeşte din ce în ce mai mult în mocirla păcatului şi a morţii spirituale…

     Referitor la întrebările tale… DA! Mănânc, mă-mbrac şi am net! Care-i problema?!? Plătesc bani MUNCIŢI şi nu furaţi!!! Am nevoie de bani şi nu pot trăi fără ei (nu am inventat eu banii) dar există o diferenţă: banii NU reprezintă scopul existenţei mele şi NU fac un idol din ei… NU MĂ INTERESEAZĂ BANII (asta nu înseamnă că n-am nevoie de ei, am şi eu o soţie şi doi copii, am şi eu facturi de plătit, gaze, lumină, telefoane mobile, etc). Dacă mă interesau banii, plecam demult din România şi zburam “în ţările calde”…

     Tu vorbeşti despre sclavism… Dar adevăratul sclavism este de fapt ROBIA PĂCATULUI!!! Păcatul te ţine strâns în lanţurile sale… Păcatul îl face pe om să se târască în loc să se înalţe… Păcatul nu-ţi dă voie să trăieşti adevărata libertate (evident, nu mă refer la “libertatea” oferită de această lume)

     “SUNTEM” sclavii banilor?!? N-am fost, nu sunt şi nu voi fi NICIODATĂ sclavul banilor!!! Nu vreau să fiu robul banilor, vreau să fiu robul lui Hristos! Aşa să-mi ajute bunul Dumnezeu! Domnul să ne ierte şi să ne elibereze pe toţi de orice robie şi de orice povară! Domnul să ne transforme în făpturi noi!

  • Stimată doamnă Maria Roşu,

   Vă mulţumesc foarte mult pentru contribuţia dvs deosebită, pentru cele două linkuri de pe blogul dvs “ISTORIE POVESTITĂ” şi mai ales pentru fotografiile excepţionale pe care le-aţi postat cu multă amabilitate. Nu uitaţi că sunteţi întotdeauna binevenită pe blogul meu.

   O zi binecuvântată de Dumnezeu!

 • Eu cât şi casa mea, dorim, o, Doamne, ca să Te servim
  Te rog să-mi dai puterea Ta, să Te servesc cu viaţa mea.
  ……………………………………………………………………………
  Ferice casa unde soţ, soţie, în al Tău spirit, una sunt mereu
  Şi de iubirea Ta cuprinşi, ei Ţie alături sunt la bine şi la rău.
  Când amândoi se sprijină pe Tine, în orice timp, cât de primejdios
  A lor iubire nu se micşorează, ci tot mai mult ei Te iubesc duios.

 • Amice, sunt persoane care pe parcursul vieții „se plictisesc”, sau „caută ceva nou”, și se-apucă de homosexualitate. La ăștia, în principiu, le trece.
  Ăilalți, care se nasc așa, care la 6 ani le place să pună mâna pe fundul lui Gigel și se pupă cu Ionel pe gură, sunt pur și simplu niște persoane care AȘA S-AU NĂSCUT.
  Tu-nțelegi treaba asta? E o chestie de gusturi. Nu poți să-l condamni pe unu’ fiindcă îi place portocala, iar în Biblie scrie că tre’ să-ți placă neapărat merele.

  Acum, după teoria religioasă (da, ai ghicit, sunt ateu) cine ești tu, cine e statul român, cine îs ăia de-au scris Biblia, să-l contrazică pe Dumnezeu ? Dacă El a vrut ca persoana X să placă mai mult pe bărbați decât pe femei, cu ce putere se ridică să-l contrazică?

  Come on, trăim în secolul 21. Give us a break!

  PS1: Nu sunt homosexual, deși n-am nimic cu ei.
  PS2: Am pus toate acele precizări cu literele majuscule pentru a se nota că nu sunt așa de „analfabet” și știu cum „ar trebui” să se scrie anumite cuvinte, și că totuși nu le văd rostul.

  Salut! 🙂

  • Dragoş, văd că tu faci o distincţie între ăia care se plictisesc sau caută “ceva nou” şi ăia care “s-au născut aşa”. Mai spui că primilor le trece, în timp ce ultimilor nu le trece… GARANTEZI TU CĂ CELOR DIN PRIMA CATEGORIE LE TRECE?!? Să dea Domnul să fie aşa cum spui tu!

   Dacă tu ai avea un băiat, l-ai lăsa să pună mâna pe fundul lui Gigel şi să se pupe cu Ionel pe gură? AI FI DE ACORD CA FIUL TĂU SĂ FACĂ AŞA CEVA?!? TE POMENEŞTI CĂ L-AI ÎNCURAJA SĂ FACĂ ASEMENEA LUCRURI??? AI SPUNE CĂ “AŞA S-A NĂSCUT” ŞI TE-AI CULCA CU URECHEA PE PERNA ASTA?????? AI SPUNE CĂ “E O CHESTIE DE GUSTURI” ŞI TE-AI DUCE LINIŞTIT LA CULCARE, ŞTIIND CE FACE BĂIATUL TĂU?!? AI MAI AVEA LINIŞTE??? Get lost, man!

   Nu ştiu dacă tu ai copii (mă cam îndoiesc) dar eu am un băiat care va împlini 20 de ani în decembrie. Mă gândesc la viitorul lui, la binele şi la fericirea lui. Și el va fi un om fericit alături de o femeie care îl va iubi, îl va respecta, i se va dărui şi-i va face copii. Iar eu voi fi un bunic fericit şi-mi voi plimba în parc nepoţeii. Asta înseamnă credinţa în Dumnezeu, asta înseamnă să ai un rost în viaţă şi numai aşa poţi fi binecuvântat şi fericit! Pentru un bărbat cu simţul raţiunii, (parcă ştiam că RAŢIUNEA este trâmbiţată de atei) nu există alternativă. Pentru un bărbat, există doar o singură variantă: O SOŢIE ŞI UN COPIL / MAI MULŢI COPII Doi oameni căsătoriţi care n-au copii, nu se pot numi o familie… Ei sunt doar UN CUPLU şi atât! O familie presupune şi existenţa unor copii!!! Altfel… discutăm doar de un cuplu… în niciun caz de o familie… Any comments?!?

   LA CARE TEORIE RELIGIOASĂ TE REFERI?!?

   Înţeleg că eşti ateu dar asta nu înseamnă să amesteci lucrurile şi să faci o ciorbă… Cine ţi-a băgat în cap că Dumnezeu a vrut ca persoana X să placă mai mult pe bărbați decât pe femei?!? Ai tu informaţii conform cărora Dumnezeu este un “fan” al Sodomei şi Gomorei??? Păi… înseamnă că eşti greşit informat… Ia pune mâna şi citeşte Sfânta Scriptură şi după aia mai stăm de vorbă! Dacă Dumnezeu vroia să trăim într-o lume a homosexualilor, atunci nu mai făcea femeia şi ar fi existat numai bărbaţi! Dacă Dumnezeu vroia să trăim într-o lume a lesbienelor, atunci nu mai făcea bărbatul şi ar fi existat numai femei! Dar… vezi tu… Domnul a avut O IDEE EXCELENTĂ şi a creat UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE!!! Ce părere ai de chestia asta?!?

   Trăim în secolul 21? Serios?!? ŞI ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ PUNEM MÂNA PE FUNDUL LUI GIGEL ŞI SĂ-L PUPĂM PE GURĂ PE IONEL??? Mulţumesc pentru oferta “tentantă”… Mi-e scârbă numai când mă gândesc… Şi tocmai am servit masa… Lasă-mă să-mi tihnească!

   Succesuri!

 • Și-așa, de-ncheiere, dă-mi un reply frumos, cum știi tu, și la asta:

  „Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then he is malevolent. Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?” (Epicur)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Epicurus

  • Dragoş, bineînţeles că îţi voi da chiar acum un reply frumos. Ia aici şi sapă:

   Într-o sală de clasă a unui colegiu, un profesor ţine cursul de filozofie:

   – Să vă explic care e conflictul între ştiinţă şi religie…

   Profesorul ateu face o pauză şi apoi îi cere unuia dintre noii săi studenţi să se ridice în picioare.

   – Esti creştin, nu-i aşa, fiule?

   – Da, dle, spune studentul.

   – Deci crezi în Dumnezeu?

   – Cu siguranţă.

   – Dumnezeu e bun?

   – Desigur, Dumnezeu e bun.

   – E Dumnezeu atotputernic? Poate El să facă orice?

   – Da.

   – Tu eşti bun sau rău?

   – Biblia spune ca sunt rău.

   Profesorul zâmbeşte cunoscător. Aha! Biblia! Se gândeşte puţin…

   – Uite o problemă pentru tine. Să zicem că există aici o persoană bolnavă şi tu o poţi vindeca. Poţi face asta. Ai vrea să o ajuţi? Ai încerca?

   – Da, dle. Aş încerca!

   – Deci eşti bun.

   – N-aş spune asta.

   – Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea să ajuţi o persoană bolnavă dacă ai putea. Majoritatea am vrea dacă am putea. Dar Dumnezeu, nu…

   Studentul nu răspunde, aşa că profesorul continuă:

   – Dumnezeu nu ajută, nu-i aşa? Fratele meu era creştin şi a murit de cancer, chiar dacă se ruga lui Iisus să-l vindece! Cum poţi spune că Iisus e bun? Poţi răspunde la asta?

   Studentul tace…

   – Nu poţi răspunde, nu-i aşa?

   El ia o înghiţitură de apă din paharul de pe catedră ca să-i dea timp, studentului, să se relaxeze…

   – Hai să o luăm de la capăt, tinere! Dumnezeu e bun?

   – Păi…, da, spune studentul.

   – Satana e bun?

   Studentul nu ezită la această întrebare:

   – “Nu”.

   – De unde vine Satana?

   Studentul ezită….

   – De la Dumnezeu.

   – Corect! Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i aşa? Zi-mi, fiule, există rău pe lume?

   – Da, dle.

   – Răul e peste tot, nu-i aşa? Şi Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?

   – Da.

   – Deci cine a creat răul???

   … Profesorul a continuat:

   – Dacă Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat şi răul! Din moment ce răul există şi conform principiului că ceea ce facem, defineşte ceea ce suntem, atunci înseamnă că Dumnezeu e rău!

   Din nou, studentul nu răspunde…

   – Există pe lume boli? Imoralitate? Ură? Urâţenie? Toate aceste lucruri groaznice, există?

   Studentul se foieşte jenat…

   – Da.

   – Deci cine le-a creat?

   Studentul iarăşi nu răspunde, aşa că profesorul repetă întrebarea:

   – CINE LE-A CREAT?!?

   Niciun răspuns. Deodată, profesorul începe să se plimbe în faţa clasei. Studenţii sunt uimiţi.

   – Spune-mi… (continuă el, adresându-se, altui student)…

   – Crezi în Dumnezeu, fiule?

   Vocea studentului îl trădează şi cedează nervos:

   – Da, dle profesor, cred!

   Bătrânul se opreşte din mărşăluit…

   – Ştiinţa spune că tu ai 5 simţuri pe care le foloseşti pentru a identifica şi observa lumea din jurul tău! L-ai văzut vreodată pe Dumnezeu?

   – Nu, dle. Nu L-am văzut!

   – Atunci spune-ne dacă L-ai auzit vreodată pe Dumnezeul tău?

   – Nu, dle, nu L-am auzit!

   – L-ai simţit vreodată pe Dumnezeul tău, L-ai gustat sau L-ai mirosit? Ai avut vreodată o experienţă senzorială a lui Dumnezeu???

   – Nu, dle, mă tem că nu!

   – Şi totuşi crezi în El???

   – Da.

   – Conform regulilor empirice, testabile, demonstrabile, ştiinţa spune că Dumnezeul tău nu există! Ce spui de asta, fiule?

   – Nimic, răspunde studentul. Eu am doar credinţa mea!

   – Da, credinţa, repetă profesorul. Asta e problema pe care ştiința o are cu Dumnezeu. Nu există nicio dovadă, ci doar credinţa!

   Studentul rămâne tăcut pentru o clipă… după care, pune şi el o întrebare:

   – Dle profesor, există căldură?

   – Da

   – Şi există frig?

   – Da, fiule, există şi frig!

   – Nu, dle, nu există!!!

   Profesorul îşi întoarce faţa către student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tăcută… Studentul începe să explice:

   – Poate exista multă căldură, mai multă căldură, super-căldură, mega-căldură, căldură nelimitată, căldurică sau deloc căldură, dar nu avem nimic numit “frig”. Putem ajunge până la 458 de grade sub zero, ceea ce nu înseamnă căldură, dar nu putem merge mai departe. NU EXISTĂ FRIG!!! Dacă ar exista, am avea temperaturi mai scăzute decât minimul absolut de -458 de grade! Fiecare corp sau obiect e demn de studiat dacă are sau transmite energie, şi căldura e cea care face ca un corp sau material, să aibă sau să transmită energie. Zero absolut (-458 F) înseamnă doar, ABSENŢA TOTALĂ A CĂLDURII!!! Vedeţi, d-le profesor, frigul e doar un cuvânt pe care îl folosim pentru a descrie absenţa căldurii! Nu putem măsura frigul. Nu există unităţi de măsură pentru frig. Căldura poate fi măsurată în unităţi termice, deoarece căldura este energie. Frigul NU E OPUSUL CĂLDURII, d-le profesor, ci doar ABSENŢA EI.

   Clasa e învăluită în tăcere. Undeva cade un stilou şi sună ca o lovitură de ciocan…

   – Dar întunericul, dle profesor? Există întunericul???

   – Da, răspunde profesorul fără ezitare. Ce e noaptea dacă nu întuneric?!?

   – Din nou, RĂSPUNS GREŞIT, d-le profesor! Întunericul nu este “ceva”, este ABSENŢA A “CEVA”!!! Poate exista lumină scăzută, lumină normală, lumină strălucitoare, lumină intermitentă, dar dacă nu există lumină constantă, atunci nu există nimic, iar ACEST NIMIC ÎL NUMIM ÎNTUNERIC! Acesta este sensul pe care îl atribuim acestui cuvânt. În realitate, ÎNTUNERICUL NU EXISTĂ!!! Dacă ar exista, am putea face ca întunericul să fie mai întunecat sau mai puţin întunecat şi l-am putea măsura cu unităţi de măsură, nu-i aşa??????

   Profesorul începe să-i zâmbească, studentului din faţa sa. Se pare ca acesta va fi un semestru bun…

   – Ce vrei să demonstrezi, tinere?!?

   – Dle profesor, vreau să spun că premisele dvs filosofice SUNT GREŞITE DE LA BUN ÎNCEPUT şi de aceea concluzia TREBUIE să fie şi ea greşită!!!

   De data asta, profesorul nu-şi poate ascunde surpriza:

   – Greşită?!? Poţi explica în vreun fel???

   – Lucraţi cu premiza dualităţii (explică studentul)… Susţineţi că există viaţă şi apoi că există moarte, un Dumnezeu bun şi un Dumnezeu rău… Consideraţi conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem măsura… Domnule profesor, ştiinţa nu poate explica nici măcar ce este acela un gând!!!

   Folosim electricitatea şi magnetismul, dar NIMENI nu a văzut sau nu a înţeles pe deplin vreuna din acestea două. Să consideri că moartea e opusul vieţii, înseamnă să ignori că moartea nu există ca lucru substanţial. MOARTEA NU E OPUSUL VIEŢII, ci doar ABSENŢA EI!!! Acum spuneţi-mi, dle profesor, le predaţi studenţilor teoria că ei au evoluat din maimuţă?!?

   – Dacă te referi la procesul evoluţiei naturale, tinere, da… evident că da!!!

   – Aţi observat vreodată evoluţia cu proprii dvs ochi, d-le profesor?!?

   Profesorul începe să dea din cap, încă zâmbind, când îşi dă seama încotro se îndreaptă argumentul… Un semestru foarte bun, într-adevăr…

   – Din moment ce nimeni nu a observat procesul evoluţiei în desfăşurare şi nimeni nu poate demonstra că el are loc, dvs le predaţi studenţilor CEEA CE CREDEŢI, nu?!? Atunci, ce sunteţi, om de ştiinţă sau predicator???

   Clasa murmură… Studentul tace până când emoţia se mai stinge…

   – Ca să continuăm demonstraţia pe care o făceaţi adineaori, celuilalt student, permiteţi-mi sa vă dau un exemplu, ca să înţelegeţi la ce mă refer.

   Studentul se uită în jurul său, în clasă…

   – E vreunul dintre voi care a văzut vreodată creierul domnului profesor?!? Clasa izbucneşte în râs… E cineva care “a auzit” creierul profesorului, l-a simţit, l-a atins sau l-a mirosit??? Nimeni nu pare să fii făcut asta! Deci, conform regulilor empirice stabilite şi conform protocolului demonstrabil, ştiinţa spune – cu tot respectul, d-le profesor – CĂ NU AVEŢI CREIER!!! Dacă ştiinţa spune că nu aveţi creier, cum să avem încredere în cursurile dv., d-le profesor???

   Acum clasa e cufundată în tăcere… Profesorul se holbează la student, cu o faţă impenetrabilă…

   În fine, după un interval ce pare o veşnicie, bătrânul profesor răspunde:

   – Presupun că va trebui să crezi acest lucru, pur si simplu…

   – Deci, acceptaţi că există credinţa şi, de fapt, credinţa există împreună cu viaţa, continuă studentul. Acum, d-le, credeţi că există răul???

   Acum, mai nesigur, profesorul răspunde:

   – Sigur că există! Îl vedem zilnic! Răul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului faţă de om. Se vede în nenumăratele crime şi violenţe care se petrec peste tot în lume. Aceste manifestări nu sunt nimic altceva decât răul!

   La asta, studentul a replicat:

   – RĂUL NU EXISTĂ, d-le profesor, sau cel puţin nu există ca lucru în sine. Răul e pur şi simplu ABSENŢA LUI DUMNEZEU. Este exact ca şi întunericul şi frigul, un cuvânt creat de om pentru a descrie ABSENŢA LUI DUMNEZEU. Nu Dumnezeu a creat răul! Răul este ceea ce se întâmplă când din inima omului lipseşte dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare când nu există căldură sau ca întunericul care apare când nu există lumină…

   Profesorul s-a aşezat jos, fără a mai scoate un cuvânt…

   P.S.: Studentul respectiv se numea…. ALBERT EINSTEIN

   https://www.youtube.com/watch?v=GOnYSAUmvuk

   • Așa. În sfârșit mi-am găsit timp și inspirație pentru a-mi exterioriza gândurile față de ce ai spus tu mai sus:

    1. În primul rând, profesorul a spus CLAR că fratele său a murit de cancer, deși acesta se ruga la Iisus. Aici unde este absența lui Dumnezeu? Referitor la asta, ți-o pot da ca exemplu pe sora bunicii mele: este cea mai credincioasă persoană pe care o cunosc. Merge mereu la Biserică, mereu se roagă, nu păcătuiește, vorbește încet și calm, nu se enervează, nu vorbește urât… D-astea. Și TOTUȘI, ia medicamente cu pumnul (vorba vine), și are foarte multe boli și dureri. Dumnezeu cu ea ce are? Alt exemplu sunt eu: sunt fericit cu ceea ce sunt. Din toate punctele de vedere. Ba chiar mă consider mai dezvoltat psihic decât majoritatea persoanelor de vârsta mea. Și TOTUȘI, nu sunt credincios.

    2. Dar despre uragane, ce zici? Despre cutremure, incendii naturale, fulgere, ploi, care distrug milioane de vieți și locuințe de oameni credincioși (și necredincioși, evident), oameni nevinovați, care n-au pus mâna pe nimic în viața lor, care n-au vrut mai mult decât au avut?

    3. Faza cu creierul mi se pare un exemplu foarte idiot. Într-adevăr, nu i-a văzut nimeni creierul domnului profesor, însă dacă-i tăiem capul domnului profesor, cel mai probabil o să găsim acel creier.

    PS: Electricitatea a fost văzută 🙂
    PS2: Acum chiar aștept reply cu nerăbdare.

 • Făcând abstracție de chestiile legate de Dumnezeu, credință, religie, Hristos, și toate din categoria asta, mi se pare interesant ceea ce spui tu (asta fiind ciudat din partea mea, care de obicei mă plictisesc atunci când ascult ceea ce zice un credincios).

  Referitor la acea „povestioară”, mi se pare că este prea folosită.
  De fapt, nu asta e esențialul, că e „povestioara” asta folosită des, ci metoda în care o mică schimbare de cuvinte, poate să-i dea frazei cu totul și cu totul alt sens. Adică, așa este: frigul e lipsa căldurii, întunericul e lipsa luminii, iar răul e lipsa BINELUI. Dumnezeu n-are cum să fie binele, pentru că NU EXISTĂ. Iar dacă, prin absurd, El reprezintă binele, cine reprezintă răul? Satana? Și dacă toate astea sunt adevărate, în ce măsură este acest RĂU și acest BINE? Maxim de RĂU și MAXIM de bine? Greu îmi vine să cred… Oh, by the way, există dovezi clare cum că această conversație între profesor și elev CHIAR s-a întâmplat sau e ca la Miorița?

  Altceva: nu, eu nu mi-aș lăsa copilul (deși nu am decât 15 ani) să fie homosexual pentru că eu, la fel ca și tine, sunt scârbit când îi văd. Dar atâta timp cât nu-i văd, nu îmi afectează viața personală, nu se bagă peste mine, n-am nimic cu ei. Pot să facă ce vor, atât timp cât o fac la ei acasă. Am cunoscut, personal, un homosexual de treabă, care NU se manifesta în public (decât că avea el niște gesturi mai feminine, dar pe-alea le putem ignora).

  Per total, contrar așteptărilor mele, mi-a făcut (și-mi face, în continuare) plăcere să vorbesc cu tine.

  Salut! 🙂

  • Dragoş, cu cea mai mare plăcere comunic online cu tine, cu condiţia să respecţi cu sfinţenie Regulamentul obligatoriu pentru postarea comment-urilor pe acest blog.

   În rest, s-auzim numai de bine! 🙂

 • Da, trebuia să apară și un aspect negativ: te rog frumos să nu-mi mai modifici comentariile. Lasă-le așa, cum „este” ele, că doar eu AIA am vrut să scriu, ba chiar ȚI-AM și precizat.

  • Dragoş, dacă ele “este” din alea cu Dumnezeu scris cu “d” mic sau cu Biblia scrisă cu “b” mic, atunci să nu te mai miri că ţi-am “modificat” comentariile…

   Indiferent ce ai vrut tu să scrii, AIA sau ailaltă, aici te afli pe un blog creştin evanghelic unde trebuie să respecţi nişte reguli elementare, iar una dintre aceste reguli este să ai UN RESPECT DEOSEBIT pentru Dumnezeu şi pentru Biblie. Pe mine nu mă interesează că eşti ATEU, asta nu e o scuză pe acest blog.

   Nu uita să citeşti Regulamentul care este obligatoriu pe acest blog PENTRU ORICINE (nu numai pentru tine) care doreşte să posteze un comment aici.

   Ai mare grijă că din când în când ai tendinţa să crezi că off-topicurile sunt din alea care “este” acceptate pe acest blog… Din păcate (sau mai bine zis din fericire) politica blogului meu este O POLITICĂ ANTI-OFFTOPIC.

   Ştii când apare aspectul negativ?!? Îţi zic eu acum: când tu nu respecţi Regulamentul acestui blog!

   O Duminică plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow