CONCLUZIILE SENATORILOR ȘI DEPUTAȚILOR ROMÂNI CARE S-AU ÎNTORS DIN NORVEGIA UNDE AU DORIT SĂ AFLE ADEVĂRUL DESPRE CAZUL BODNARIU

CONFERINTA DE PRESA A SENATORILOR SI DEPUTATILOR - CONCLUZII PRIVIND CAZUL FAMILIEI BODNARIU DIN NORVEGIA - 23 IANUARIE 2016

(foto: Mircea Dolha – facebook.com)

DELEGAȚIA PARLAMENTARĂ CARE A FOST ÎN NORVEGIA PENTRU A AFLA ADEVĂRUL, A TRAS CONCLUZIA CĂ ÎN CAZUL FAMILIEI BODNARIU A FOST VORBA DE UN GRAV ABUZ AL NORVEGIENILOR!!!

Cu toții, am așteptat cu mare interes, întoarcerea în România a delegației parlamentare care a vizitat săptămâna trecută Norvegia pentru a se convinge la fața locului despre ce s-a întâmplat acolo și cum a fost posibilă separarea abuzivă a părinților Marius și Ruth Bodnariu de cei cinci copii ai lor.

Ieri, sâmbătă 23 ianuarie 2016, în sediul Palatului Parlamentului, cinci senatori și deputați români, membri ai delegației parlamentare mai sus menționate, au susținut împreună o conferință de presă din care vă invit să urmărim câteva fragmente esențiale.

”Familia Bodnariu nu ar putea să facă rău unei muște, darămite propriilor copii pe care-i iubesc foarte, foarte mult! Familia Bodnariu își va recupera copiii. Dreptatea e de partea ei!”

Așa a spus domnul deputat Mircea Dolha pe care îl puteți urmări mai jos:

„După câteva zile, au început și alte semnale să ne parvină din Norvegia și așa cum ați aflat și dumneavoastră, au apărut și cazurile Nan, Avramescu, Rădulescu și așa mai departe. E și normal că reprezentând pe românii din afara granițelor României, ne-am sesizat și am plecat în Norvegia pentru aflarea adevărului și nu pentru a face o imixtiune în ancheta efectuată de autoritățile norvegiene. […] Ne-am deplasat și la familia Bodnariu, am luat legătura cu vecinii acestora, am vizitat casa, camerele copiilor, modul în care au fost crescuți, am discutat cu reprezentanți ai comunității locale care cunosc îndeaproape familia Bodnariu și concluzia mea personală (și o să vă spună și colegii mei) este că FAMILIA BODNARIU NU AR PUTEA SĂ FACĂ RĂU UNEI MUȘTE, DARĂMITE PROPRIILOR COPII PE CARE-I IUBESC FOARTE, FOARTE MULT!!!

[…] Vreau să vă spun că situația este îngrijorătoare în Norvegia nu numai pentru familiile românești ci și pentru alte familii care efectiv, ÎȘI IAU COPIII MINORI ȘI FUG DIN NORVEGIA!!! Bineînțeles că pe noi ne interesează familiile de români și din discuțiile pe care le-am avut cu mai multe autorități, începând cu guvernatorul regional care ar trebui să aibă în jurisdicție și acest Barnevernet local, precum și cu Ministerul Copiilor (cu care am avut o discuție extrem de bună), avem semnale clare, fără să exagerăm, că dânșii vor trimite un Ordin Intern către toate autoritățile locale norvegiene ca să fie foarte atente pentru că NU NUMAI ROMÂNII AU DAT SEMNALE! Vă pot spune un lucru clar: delegația parlamentară românească este cea care a impresionat autoritățile norvegiene care s-au mirat că până acum, nicio țară nu a trimis parlamentari în număr mare, din mai multe Comisii, care să se intereseze cu adevărat și care să cunoască cu adevărat problematica și legislația. În această Comisie, sunt parlamentari extrem de pricepuți, cu multă expertiză în legislația internațională privind drepturile omului, drepturile religioase, și-așa mai departe. Vreau să vă mai spun că EU CRED CĂ FAMILIA BODNARIU ÎȘI VA RECUPERA COPIII ȘI CĂ DREPTATEA VA FI DE PARTEA LOR!!!”

„Am reușit [un lucru important] în ultima întâlnire pe care am avut-o din lungul șir de întâlniri, cu cei din Ministerul norvegian al Copilului, Egalității de șanse și Incluziunii sociale. Secretarul de stat din acest minister, a făcut afirmația că deja au constituit O COMISIE CARE SĂ LUCREZE LA SCHIMBAREA LEGII PROTECȚIEI COPILULUI ÎN NORVEGIA și mai mult decât atât, se gândesc să înființeze UN TRIBUNAL AL FAMILIEI care să înlocuiască ca și decizie, o instituție judecătorească și să înlocuiască deciziile aproape finale ale Barnevernet-ului”, a declarat senatorul Marian Vasiliev.

„Avem deja DOVEZI INCONTESTABILE că acest caz Bodnariu se încadrează într-un caz de îngrădire a libertății religioase, ceea ce este INACCEPTABIL pentru orice stat de drept, pentru orice democrație consolidată așa cum este Norvegia și nu putem vorbi de lucrul acesta în Europa lui 2016″, a spus senatorul Ben Oni Ardelean.

„Personal, și în egală măsură, toți colegii prezenți, după ce ne-am întors din această deplasare în Norvegia, SUNTEM MAI CONVINȘI MAI MULT CA NICIODATĂ CU PRIVIRE LA JUSTEȚEA CAUZEI REUNIFICĂRII FAMILIEI BODNARIU și la necesitatea ca statul român să lupte și pentru această familie și pentru celelalte familii de cetățeni români și pentru copiii lor”, a spus senatorul Titus Corlățean în cazul aceleiași conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow