CONFERINȚA “EDUCAȚIA SEXUALĂ ȘI SEXUALIZAREA COPIILOR. SITUAȚIA DIN MAREA BRITANIE”

CONFERINTA DESPRE EDUCATIA SEXUALA SI SEXUALIZAREA COPIILOR - SITUATIA DIN MAREA BRITANIE

Asociația Provita Media și Asociația PRO VITA filiala București va invită la conferința cu tema „Educația sexuală și sexualizarea copiilor. Situația din Marea Britanie”. Invitată: doamna Antonia Tully, coordonatoarea campaniei „Safe at School” („În siguranță la școală”) din Marea Britanie.

Evenimentul va avea loc luni, 16 martie, de la ora 18.00, în sala Rotterdam a Hotelului „Double Tree”, strada Nerva Traian, nr. 3A (click AICI pentru hartă).

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Se asigură traducere în limba română.

Antonia Tully este coordonatoarea programului „Safe at School” (“În siguranță, la școală”) al Societății pentru Protecția Copilului Nenăscut (SPUC), Londra. Este mamă a 6 copii. Prin campania „Safe at School”, Antonia Tully a sprijinit părinții din Marea Britanie în relația lor cu școala și autoritățile privind orele de educație sexuală. A vorbit la nenumărate adunări publice, prezentând situația reală din școlile britanice.

Evenimentul este organizat în contextul în care în România se pune tot mai insistent problema introducerii educației sexuale ca materie obligatorie în școli. Deși nimeni nu contestă necesitatea îndrumării copiilor într-o lume în care sunt supuși unui bombardament informațional continuu, se pune întrebarea cum și cine are această sarcină. Trebuie educația sexuală să însemne studierea explicită a aspectelor referitoare la actul sexual și contracepție, sau să se concentreze pe impactul moral și sufletesc al intimității, mai ales al intimității prea timpurii? Ar trebui ca aceste aspecte să fie „standardizate” și lăsate în grija funcționarilor statului sau ar trebui să fie o preocupare a părinților, care cunosc cel mai bine gradul de dezvoltare psiho-emoțională al copiilor lor?

Iată întrebările la care este chemată să le răspundă părinților din România doamna Antonia Tully, folosind experiența Marii Britanii, una din țările în care educația sexuală se face de timpuriu.

Antonia Tully este de părere că părinții, ca principali educatori ai copiilor,
sunt cei mai în măsură să vorbească cu copiii lor despre intimitate:

„Cheia tuturor lucrurilor în acest domeniu sunt părinții. Părinții sa se trezească și sa reacționeze. (…) Întotdeauna voi recomanda ca părinții să-și facă auzită vocea, la școală, în adunări publice. E dificil, pentru că mulți părinți lucrează, nu au timp și, în general, au mare încredere în școală. Iar școala, în mod tipic, le scrie părinților o scrisoare de acest fel: «Dragi părinți, în anul acesta îi vom învăța pe copii aspecte ale pubertății». Iar părinții spun, da, foarte bine. Apoi sunt devastați când aud ce anume au învățat copiii lor la aceste ore. (…)
Sunt pericole incalculabile ale unei educații sexuale explicite.”

Despre situația din Marea Britanie, Antonia Tully afirmă că în urma lecțiilor
de „educație sexuală” care încep la 4-5 ani, copiii ajung să aibă foarte devreme toate detaliile despre sex: „Aceste lucruri le distrug copiilor sistematic rezerva naturală de inocență, de copilărie. În mod natural, copiii resping aceste discuții despre sex și sexualitate, care nu fac parte din lumea lor și care le distrug copilăria. Iar în ciclul gimnazial, copiii trebuie sa știe totul despre contracepție: unde se găsește și cum se folosește. Cei care o predau, presupun că toți elevii sunt activi sexual de la vârsta de 11 ani încolo”.

Detalii despre eveniment se pot obține de la următoarele persoane de contact:

LARISA IFTIME 0726-679460 email provitamedia@gmail.com

BOGDAN STANCIU 0728-673673 email provitabucuresti@yahoo.com

SURSA:
PROVITABUCURESTI.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow