ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

COPIII FAMILIEI BODNARIU TRĂIESC DE TREI LUNI ÎN TREI FAMILII SUROGAT

FAMILIA BODNARIU DIN NORVEGIA

(foto: crestinulazi.ro)

După trei luni de când le-au fost luaţi copiii, Marius şi Ruth Bodnariu trăiesc momente emoţionante. Tatăl şi-a văzut băieţii, pe Matei şi pe Ioan, pentru prima dată! Până săptămâna asta, doar mama a avut drept la vizită, autorităţile acuzându-l pe Marius Bodnariu de “abuz”.
Părinții nu le-au văzut nici până în ziua de astăzi pe fetelor lor, Eliana și Naomi, în vârstă de 9, respectiv 7 ani.

Au trecut aproape trei luni de când copiii familiei Bodnariu trăiesc în familii surogat. Ancheta Protecției Copilului din Norvegia se mișcă încet. Acum câteva zile, Marius Bodnariu, aflat sub lupa autorităților, și-a văzut pentru prima oară băieții, pe Matei și pe Ioan, a petrecut cu ei două ore în prezența reprezentanților statului.

“A fost un incident în care… m-am dus s-o iau pe soția mea Ruth după vizită, după ce a văzut băieții. Și s-a întâmplat că a ieșit cu băieții și în loc să se ducă în direcția în care merg ei de obicei, dintr-odată a venit spre mine la o mașină care era parcată în fața mea. M-am ascuns imediat că mi-am dat seama că ar fi fost o tragedie dacă mă vedeau băieții”, a povestit Marius Bodnariu, grav afectat emoțional.

Barnevernet ar fi putut folosi întâlnirea accidentală, împotriva lui Marius, la proces. Cei cinci copii ai lui Marius și Ruth, trăiesc acum în trei familii diferite pentru că autoritățile nu au găsit o soluție să-i mute împreună.

FAMILIA BODNARIU DIN NORVEGIA

“Părinții trebuie să aibă posibilitatea de a avea contact cu copiii, atât timp cât acest lucru este posibil și atât timp cât nu este dăunător pentru copii”
a declarat Elisabeth Abelvik, reprezentantul Protecției Copilului din Bergen, Norvegia.

Soții Bodnariu încearcă acum să-și construiască o apărare solidă pentru înfățișarea care va avea loc în fața instanței în martie dar chiar și cu acest semn de bunăvoință din partea asistenților sociali, avocații apărării sunt reținuți. Doar câteva familii dintr-o sută își recuperează copiii în primă instanță.

“Când nu le oferi oamenilor dreptul la un proces corect, evident că lași toată puterea în mâna Protecției Copilului. Asta înseamnă că EI POT FACE CE VOR, FĂRĂ NICIUN FEL DE CONTROL LEGAL” a mai adăugat doamna Elisabeth Abelvik.

Deși reprezentanți ai autorităților din România și-au exprimat dorința să participe la procesul familiei Bodnariu, accesul le-a fost refuzat iar procesul va fi cu ușile închise.

De teama Barnevernet-ului, mai mulți români care lucrează în Norvegia și-au trimis copiii la rude, în țară. Autoritățile din nordul Norvegiei au organizat într-o regiune în care lucrează peste 150 de români o întâlnire cu familiile acestora ca să le explice părinților în ce condiții ar putea rămâne fără copii.

“Mulți părinți au venit cu întrebări de genul: până unde se poate întinde autoritatea mea, ca părinte, asupra copilului? Pot să-l cert? Pot să strig la el? Pot să-i interzic accesul la tabletă sau la televizor? Pentru că până și asta îi sperie pe ai noștri, că nu pot să strige la copil că vine Protecția Copilului și le ia copilul” a spus Alexandru Cuc, un român aflat în Norvegia.

Protestele împotriva Barnevernet continuă în toată lumea. Câteva mii de părinți au anunțat că vor ieși mâine (sâmbătă 13 februarie 2016) în stradă, în Los Angeles – Statele Unite. Pe 16 aprilie 2016 va avea loc o mare manifestație în care vor participa demonstranți care provin de pe patru continente.

SURSA:

http://live.antena3.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!