CUM A CONVINS BOGDAN STANCIU (COALIȚIA PENTRU FAMILIE) COMISIA JURIDICĂ A SENATULUI SĂ RESPINGĂ PROIECTUL LEGISLATIV PRIVIND PARTENERIATUL CIVIL ÎNTRE PERSOANE DE ACELAȘI SEX?

POPORUL ROMAN CRESTIN ESTE IMPOTRIVA LEGALIZARII PACATULUI

„Mulțumesc pentru dreptul la cuvânt.

În urmă cu câteva săptămâni am înregistrat la Comisia Juridică un memoriu detaliat prin care solicităm RESPINGEREA acestei propuneri de act normativ. Fără a relua conținutul memoriului nostru, doresc să mă opresc, cu permisiunea dvs., la principalele rațiuni pentru care NU suntem de acord cu legiferarea parteneriatului civil:

1. În ce privește cuplurile heterosexuale, apreciem că introducerea parteneriatului civil este lipsită de interes juridic, atâta vreme cât acesta își propune să creeze un regim juridic cvasi-asemănător cu cel al instituției căsătoriei. Inițiatorii propunerii legislative furnizează niște cifre despre care pretind că ar reprezenta numărul cuplurilor heterosexuale necăsătorite coabitante, ca argument pentru necesitatea protejării lor prin acest tip de uniune alternativă căsătoriei. Pe lângă faptul că noi contestăm cifrele – numărul cuplurilor coabitante nu a crescut, ci a scăzut între penultimul și ultimul recensământ, cel puțin așa arată datele INS – nu rezultă de nicăieri că aceste cupluri, presupunând că ele refuză căsătoria, ar fi mai dispuse să intre într-un regim de parteneriat civil. Așa cum am arătat în ultimul capitol al memoriului nostru, care tratează aspecte sociologice, e vorba pur și simplu atât despre cupluri care trăiesc în așa-numita „căsătorie de probă”: coabitează o perioadă, după care se căsătoresc sau se despart, precum și de cupluri care vor trăi împreună fără să intre vreodată într-un angajament legal, INDIFERENT care ar fi acela. Nici vorbă, deci, de nevoia unei instituții alternative la cea a căsătoriei. (Se naște de aici și nevoia unei alte întrebări: dacă cuplurile coabitante vor refuza și intrarea în parteneriatele civile, ce va trebui să facem, să inventăm și o a treia instituție, în speranța absurdă că vor accepta, totuși, să se asocieze unui regim juridic?!?)

Din punctul de vedere al autorității de stat, apreciem că PARAZITAREA căsătoriei, care rămâne forma de uniune dovedită istoric si statistic ca fiind cea mai stabilă, cu o alta mai relaxată și ușor de anulat ca uniunea sau parteneriatul civil, ESTE INDEZIRABILĂ, în primul rând pentru că nu slujește interesului superior al copilului rezultat din aceste uniuni. Interesul superior al copilului este să trăiască împreună cu părinții săi și să fie educat de părinții săi, într-o familie nucleară și o gospodărie stabilă. Cu respect, vă aduc la cunoștință faptul că între 1989 și 2015, proporția copiilor născuți în afara căsătoriei, a crescut de la 19% la 33%. Acești copii sunt VULNERABILI. De aceea, Statul trebuie să încurajeze căsătoria, nu să o pună pe picior de egalitate cu concubinajul!

2. În ce privește cuplurile monosexuale, cu toată deferența posibilă față de alegerea lor de viață privată, din experiența altor țări și din istoria ultimelor 2 decenii și jumătate rezultă cu claritate o concluzie: întotdeauna și peste tot, parteneriatul civil nu a avut niciun alt rost decât acela de a face, încetul cu încetul, acceptabilă ideea de „căsătorie” între persoane de același sex și de a înlesni modificarea în acest sens a legislatiei familiei. Așa rezultă și din tabelul pe care vi l-am distribuit separat și pe care îl găsiți la pagina 10 a Memoriului nostru. NU cred că mai este necesar să explic de ce ne opunem categoric unei astfel de revoluții legislative. Cele 3 milioane de adeziuni date proiectului cetățenesc de ocrotire a casătoriei și familiei sunt, cred, suficient de grăitoare.

Deci, până în momentul în care nu vom avea certitudinea că familia și căsătoria – în unicul său înțeles valid, acela de uniune între un bărbat și o femeie – sunt ocrotite prin Constituție, noi ne opunem cu fermitate legiferării parteneriatului civil.

3. Nu în ultimul rând, dintr-o perspectivă mai largă, noi vă solicităm să refuzați ceea ce s-ar putea numi, fără teama de a greși, un „DICTAT IDEOLOGIC”. Parteneriatul civil nu are niciun fel de corespondent nici în legislația și nici în realitatea istorică și socială românească. Grefarea unui astfel de MUTANT pe corpusul juridic românesc doar pe motivul că „alții au făcut-o” este absurdă și periculoasă. Legislația familiei rămâne, deocamdată, apanajul direct și exclusiv al legiuitorului român care trebuie să țină cont de valorile culturale și de instituțiile verificate istoric ale națiunii române.

Nu aș vrea să se deducă de aici că noi ne pronunțăm împotriva oricărei schimbări, ci că suntem ghidați de PRINCIPIUL PRUDENȚEI – și credem că acesta vi se aplică în primul rând dvs., ca oameni cu putere de decizie.

În consecință, domnule președinte, Coaliția pentru Familie vă solicită respectuos, dar cu fermitate, să propuneți plenului Senatului RESPINGEREA inițiativei legislative privind parteneriatele civile.”

A reprezentat Coaliția pentru Familie la aceste audieri, dl. Bogdan Stanciu

SURSA:

coalitiapentrufamilie.ro/2016/10/05/pozitia-coalitiei-familie-audierea-comisia-juridica-senat-parteneriatul-civil

TREI MILIOANE DE ROMÂNI NU POT FI IGNORAȚI DE POLITICIENI!
SPOT DE CAMPANIE AL COALIȚIEI PENTRU FAMILIE DIN ROMÂNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow