CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI A DECIS CĂ LEGEA PRIN CARE PARLAMENTUL A APROBAT DUBLAREA ALOCAȚIILOR COPIILOR ESTE CONSTITUȚIONALĂ

CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI (CCR)

CCR a respins astăzi 24 septembrie 2020 sesizarea Guvernului Ludovic Orban împotriva legii privind dublarea alocațiilor copiilor. Conform deciziei CCR, legea dată de Parlament prin care se respinge OUG vizând creșterea etapizată a alocaţiilor copiilor este constituțională.

În aceste condiții, se revine la legea – inițiată la origine de PNL, aflat atunci în opoziție – prin care se dublează alocațiile! Dublarea este însă vehement respinsă de premierul Ludovic Orban, care a spus ferm că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor din cauza crizei provocate de pandemia cu coronavirusul SARS-COV-2. Cu alte cuvinte, guvernul Orban se află în fața a două cheltuieli mari, cu care nu este de acord, dar trebuie să le aplice: dublarea alocațiilor pentru copii și creșterea cu 40% a punctului de pensie.

Astfel, premierului nu-i rămâne decât un singur lucru de făcut: DEMISIA. Desigur, având în vedere că mai sunt doar două luni și jumătate până la alegerile generale, este posibil ca Guvernul să încerce să tragă de timp în speranța unui scor bun la parlamentare și constituirea unei alte majorități. Pe de altă parte, este posibil să demisioneze peste circa o lună iar Iohannis să tragă de timp și să îl mențină pe Orban într-un interimat de 45 de zile.

Reamintim însă un alt aspect: dublarea alocațiilor trebuia făcută de la 1 ianuarie 2020, iar majorarea pensiilor de la 1 septembrie 2020 – deci Orban are acum de plătit mari sume din urmă (retroactiv).

ÎN FEBRUARIE 2019 „DEȘTEPȚII” DE LA PNL AU ACUZAT PSD ȘI ALDE CĂ NU DORESC MAJORAREA ALOCAȚIEI PENTRU COPII IAR ACUM ACEIAȘI „DEȘTEPȚI” DE LA PNL SE OPUN DUBLĂRII ALOCAȚIEI PENTRU COPII APROBATE DEJA DE MAJORITATEA PSD-ALDE DIN PARLAMENTUL ROMÂNIEI! RUȘINE, VOUĂ, PNL, CARE ZBIERAȚI CA DISPERAȚII CĂ PSD ȘI ALDE NU VOR SĂ MĂREASCĂ ALOCAȚIILE COPIILOR IAR ACUM NU SUNTEȚI CU NIMIC MAI BUNI DECÂT PSD ȘI ALDE, PROVOCÂNDU-NE DEZAMĂGIRE ȘI DEZGUST! ACUM NU MAI E O PRIORITATE CÂND SUNTEȚI LA GUVERNARE?!? ACUM NU VĂ MAI PASĂ DE CEI 4 MILIOANE DE COPII?!? DAȚI-I LUI LUDOVIC ORBAN UN FLACON CU VITAMINA D3 CA SĂ RESPECTEA LEGEA APROBATĂ DE PARLAMENT ȘI SĂ NU-ȘI MAI BATĂ JOC DE COPII!

Tagged with:

2 thoughts on “CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI A DECIS CĂ LEGEA PRIN CARE PARLAMENTUL A APROBAT DUBLAREA ALOCAȚIILOR COPIILOR ESTE CONSTITUȚIONALĂ”

  • @ Gina Hreniuc

   Prim ministrul Ludovic Orban nu se mai poate opune dublării alocațiilor copiilor și va fi obligat să le dea banii RETROACTIV (adică din urmă!) chiar dacă nu-i convine!
   Va trebui să facă ciocu’ mic și să pună în execuție legea aprobată deja de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, lege care a fost azi declarată CONSTITUȚIONALĂ de CCR indiferent de părerea domnului Sică Mandolină… 😉

   RALUCA TURCAN LE DA COPIILOR PLIANTE ELECTORALE IN LOC DE ALOCATII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow