CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI A RESPINS SESIZAREA GUVERNULUI ORBAN ÎMPOTRIVA LEGII CARE ÎNĂSPREȘTE PEDEPSELE PENTRU PEDOFILI

CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI (CCR)

Într-un bizar exercițiu de autosabotaj politic și de imagine, Guvernul Ludovic Orban a transmis, în vară, Curții Constituționale o sesizare privind „neconstituționalitatea” legii de modificare a Codului Penal prin care infracțiunile sexuale comise contra minorilor devin infracțiuni imprescriptibile. Legea a fost bine gândită de parlamentari în sensul că infracțiunile sexuale asupra minorilor NU SE MAI PRESCRIU DUPĂ UN NUMĂR DE ANI (așa cum se întâmpla până acum!) adică de-acum înainte, prădătorii sexuali care agresează sexual sau violează minori, vor fi pedepsiți indiferent de timpul care a trecut de la momentul producerii infracțiunii.

În susținerea legii mai sus menționate și contra sesizării făcute de Guvern, asociațiile PRO VITA București și Alianța Familiilor din România au transmis Curții Constituționale un Memoriu Juridic (Amicus Curiae) prin care le solicitau judecătorilor CCR să constate că modificările aduse regimului juridic al pedepselor se situează în marja de apreciere permisă legiuitorului de dispozițiile constituționale, în raport cu gravitatea atingerii aduse valorilor sociale ocrotite prin incriminarea faptelor.

Astăzi, Curtea Constituțională A RESPINS, cu majoritate de voturi, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Guvernul României, legea urmând să fie trimisă pentru promulgare Președintelui României.

De asemenea, ieri, CCR a amânat pronunțarea pe sesizarea de neconstituționalitate formulată de Președintele României asupra legii care interzice în instituțiile de învățământ a activităților „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

CITIȚI ISTORICUL PROCESULUI LEGISLATIV CA SĂ VEDEȚI CUM A FOST APROBATĂ DE PARLAMENT ACEASTĂ LEGE PRIVIND ÎNĂSPRIREA PEDEPSELOR PEDOFILILOR!

CITIȚI MEMORIUL JURIDIC (AMICUS CURIAE) PRIN CARE A.F.R. ȘI PRO VITA AU CONVINS CCR CĂ LEGEA PRIVIND ÎNĂSPRIREA PEDEPSELOR PEDOFILILOR ESTE ABSOLUT NECESARĂ ÎN ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow