CURTEA SUPREMĂ A STATELOR UNITE A DECIS CĂ AVORTUL NU ESTE UN DREPT CONSTITUȚIONAL ȘI A RĂSTURNAT DECIZIA DIN 1973 DE LEGALIZARE A AVORTULUI

CURTEA SUPREMA A STATELOR UNITE ALE AMERICII

(foto: newyorker.com)

DECIZIA DOBBS VERSUS JACKSON – CURTEA SUPREMĂ S.U.A. – 24 IUNIE 2022

24 IUNIE 2022 este o zi istorică în Statele Unite ale Americii pentru că după aproape 50 DE ANI a fost abrogată Decizia Roe versus Wade (1973) de legalizare a avortului (decizie luată la presiunea mișcării feministe radicale). Șase din cei nouă judecători ai Curții Supreme a S.U.A. (echivalentul C.C.R. la noi în România) au decis că NU EXISTĂ UN DREPT LA AVORT CONSFINȚIT DE CONSTITUȚIA AMERICANĂ și astfel AU RECUNOSCUT DREPTUL LA VIAȚĂ AL COPIILOR NENĂSCUȚI!

În Curtea Supremă a Statelor Unite există 6 judecători conservatori și 3 judecători „progresiști”. Ca urmare a Deciziei de ieri a Curții Supreme, avortul va fi interzis pe teritoriul multor state federale americane iar în alte state vor fi introduse restricții dure cu privire la întreruperile de sarcină. Decizia Curții Supreme va oferi fiecărui stat federal american libertatea de a autoriza sau de a nu autoriza avorturile. Practic, în Statele Unite ale Americii se va reveni la situația anterioară anului 1973.

Cele 13 state americane care în curând vor interzice avorturile sunt: Arkansas, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Tennessee, Utah, Texas, Oklahoma și Wyoming.

Eu cred că în zilele noastre s-a ajuns ca întreruperile de sarcină să fie un fel de „modă” sau un moft. Una este situația în care viața mamei este în mare pericol și atunci medicii decid să întrerupă sarcina și alta este ca femeile să facă întreruperi de sarcină ca să nu le fie afectată silueta, ca să nu-și pună în pericol cariera profesională, ca să aibă timp suficient pentru a trăi în poftele și în plăcerile acestei lumi întinate, fără povara creșterii și educării unui copil. Multe femei recurg la întreruperea de sarcină fără să aibă nicio mustrare de conștiință înaintea lui Dumnezeu. Sunt persoane iresponsabile care nu înțeleg că este un mare păcat să ucizi pruncul nenăscut, zămislit în pântecele mamei. Orice ființă umană nenăscută are dreptul la viață și nimeni din lumea asta nu poate să-i răpească acest drept fundamental. Doar Dumnezeu poate decide dacă un prunc va ajunge sau nu va ajunge pe lume.

Avocat Dr. Peter Costea (Președintele Alianței pentru Renașterea Națională) a scris următoarele despre Decizia de ieri a Curții Supreme a Statelor Unite:

„Decizia Dobbs este o decizie istorică. Una monumentală. Una crucială. Una care va decide direcția valorică a Americii (și nu numai a Americii) pentru mulți ani în viitor. Este o moștenire spirituală și valorică pe care generația creștină a celor mai în vârstă o lasă copiilor și nepoților lor. Dragi tineri, păstrați, cinstiți și onorați această moștenire! 24 iunie 2022 este o zi memorabilă. O zi de sărbătorit pentru toți creștinii din lume și a iubitorilor copiilor nenăscuți. O zi care încurajează. O zi care a răsplătit eforturile imense ale mișcărilor pro-viață și pro-familie din Americă. O zi care, aș putea spune, stă la încrucișarea drumurilor istoriei. O zi care a dăruit o biruință Fiilor Luminii în bătăliile lor cu Fiii și Fiicele Iluminismului. O zi care, sper, va marca reîntoarcerea din barbarism la civilizație prin recunoașterea implicită în Decizia Dobbs a dreptului la viață al copiilor nenăscuți.”

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow