CUTREMURUL DE 9 GRADE ŞI VALURILE OCEANULUI ÎNALTE DE 10 METRI – APOCALIPSA SE APROPIE – TREBUIE SĂ NE ÎNTOARCEM LA DUMNEZEU PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU!

TSUNAMI MARTIE 2011 MOMENTUL IMPACTULUI ASUPRA COASTEI JAPONEZE

(foto: captură youtube)

În ziua de 11 martie 2011, la ora locală 14.46, la o adâncime de 24 km sub fundul Oceanului Pacific, în regiunea Tohoku, s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 9,1 grade pe scara Richter conform Centrului american pentru alerte de tsunami din Pacific. Agenţia Meteorologică a Japoniei şi-a rectificat pe data de 13 martie 2011 măsurătoarea cutremurului de la 8,8 la 9,0 pe scara Richter. Cel mai grav afectat a fost oraşul japonez SENDAI (capitala regiunii Miagi) care se află pe coasta de est a Japoniei adică foarte aproape de epicentrul puternicului cutremur submarin.

Cutremurul a durat circa ȘASE MINUTE. Magnitudinea de 9 grade pe scara Richter a fost expresia unui cataclism apocaliptic care s-a abătut asupra bieţilor japonezi dintre care mulți au fost luați prin surprindere și au fost pierduți (cei care n-au deschis radioul sau televizorul sau cei care au ignorat alarmele sonore care anunțau că valurile tsunami vor lovi coasta japoneză în maximum 30 minute). Mulţumim lui Dumnezeu că în România nu avem așa ceva…

Gândiţi-vă că după ce acest cutremur “s-a terminat”, au urmat circa 42 REPLICI DE MAGNITUDINE MARE dintre care vreo câteva au avut 7,2; 7,4 şi chiar 7,9 grade pe scara Richter!!! Vă daţi seama ce înseamnă să treci printr-un cutremur cumplit, să răsufli uşurat că ai scăpat cu viaţă iar în următoarele ore să mai treci prin câteva cutremure dintre care unul de 7,9 grade Richter ! După ce veţi viziona materialele video incredibile de mai jos, veţi trage concluzia că în 4 martie 1977 cutremurul din România a fost un fleac în comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat în Japonia acum 8 zile. Totuşi acel “fleac” din 1977 a avut un efect distrugător (peste 1500 de morţi) iar eu am văzut cu ochii mei (mă aflam aici în Bucureşti la etajul 8 în apartamentul unchiului meu) ce înseamnă un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Din nenorocire, fiecare zecime de grad pe scara Richter înseamnă o creștere LOGARITMICĂ (deci abruptă, nu liniară!) și din acest motiv și consecințele sunt dezastruoase.

HAI SĂ VEDEM CAM CE ÎNSEAMNĂ UN CUTREMUR DE 9 GRADE PE SCARA RICHTER ATUNCI CÂND TE AFLI ÎN JAPONIA:

LA CIRCA 20-30 MINUTE DUPĂ CUTREMURUL APOCALIPTIC S-A DECLANŞAT IADUL PE PĂMÂNT! PRIVIŢI CUM VALURILE TSUNAMI VIN CU O VITEZĂ INCREDIBILĂ DINSPRE OCEANUL PACIFIC SPRE COASTA DE EST A JAPONIEI ŞI SPRE CASELE OAMENILOR:

PRIVIŢI CUM OCEANUL PACIFIC SE REVARSĂ PESTE BIEŢII LOCUITORI AI ORAŞULUI!
ERA O ZI OBIŞNUITĂ ÎN CARE OAMENII NU SE AŞTEPTAU CA VALURILE OCEANULUI SĂ AJUNGĂ PESTE CASELOR LOR:

PRIVIŢI CUM BIEŢII ŞOFERI ÎNCEARCĂ SĂ FUGĂ CU MAŞINILE DIN CALEA REVĂRSĂRII OCEANULUI PACIFIC! CEI CARE AU ALES ŞOSELELE PARALELE CU OCEANUL NU AU AVUT NICIO ŞANSĂ… CHIAR ŞI CEI CARE AU ALES ŞOSELELE PERPENDICULARE PE OCEAN, AU REUŞIT CU GREU SĂ SCAPE… MULŢI DINTRE ŞOFERI AU FOST PRINŞI DIN URMĂ DE PUHOAIELE DE APĂ CARE AVANSAU CU O VITEZĂ INCREDIBILĂ. NU AI CUM SĂ SCAPI NICI MĂCAR CU MAŞINA PENTRU CĂ NU MAI AI TIMP!!! NICI MĂCAR CEI DE PE POD (CARE SE URCASERĂ PE CAMIOANELE LOR, CREZÂND CĂ ASTFEL VOR SCĂPA CU VIAŢĂ) NU AU AVUT NICIO ŞANSĂ PENTRU CĂ PUHOAIELE AU ACOPERIT INCLUSIV PODUL)


http://wikimapia.org/#lat=38.1387759&lon=140.9151721&z=14&l=0&m=b

PRIVIŢI CUM APELE OCEANULUI PACIFIC AVANSEAZĂ RAPID PÂNĂ ÎN INCINTA AEROPORTULUI INTERNAŢIONAL SENDAI:

DE TEAMĂ, ANGAJAŢII AEROPORTULUI SENDAI (INCLUSIV PASAGERII) S-AU URCAT PE TERASA CLĂDIRII IAR UNII DINTRE EI AU FILMAT ÎN ACELE CLIPE DE GROAZĂ PE CARE NU LE VOR UITA NICIODATĂ. ACEASTA E O CAMERĂ VIDEO FIXĂ INSTALATĂ PE CLĂDIRE.

VIZIONAŢI ORAŞUL SENDAI SURVOLAT DE UN AVION CARE TRAVERSEAZĂ OCEANUL PACIFIC ŞI ATERIZEAZĂ PE AEROPORTUL VĂZUT MAI SUS ȘI ÎNCONJURAT DE APE

CLICK PE LINKURILE DE MAI JOS PENTRU A VEDEA CUM ARĂTA COASTA JAPONEZĂ ÎNAINTE ŞI DUPĂ CE A FOST MĂTURATĂ DE VALURILE URIAŞE ALE OCEANULUI PACIFIC:

http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm

http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter2.htm

http://www.nytimes.com/interactive/2011/03/13/world/asia/satellite-photos-japan-before-and-after-tsunami.html

11 thoughts on “CUTREMURUL DE 9 GRADE ŞI VALURILE OCEANULUI ÎNALTE DE 10 METRI – APOCALIPSA SE APROPIE – TREBUIE SĂ NE ÎNTOARCEM LA DUMNEZEU PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU!”

 • Felicitări pt postare. E uimitor ce s-a întâmplat acolo şi ce impact spiritual şi emoţional a avut asupra Japoniei şi întregii lumi. A fost primul tsunami devastator filmat live.

  Aş adăuga un fapt important: În urma cutremurului, Japonia s-a deplasat spre est cu 2,5 metri şi s-a scufundat cu 1,2 metri. Un ciob mare din insulă s-a crăpat şi oscilează. CNN a arătat Duminică imagini cum în plin uscat ieşea apa din crăpătura de 30 cm şi cum crăpătura se lărgea şi se micşora, oscilând cu o frecvenţă de 0,5 Hz. E uimitor! Japonia e în pericol să se scufunde precum presupusa Atlantida, prin alunecare spre est în groapă după riftul vestic al Oceanului Pacific.

  Aş mai adăuga catastrofa nucleară din Japonia şi problemele mondiale ce au aprins voci, cerând oprirea tuturor centralelor nucleare de pe mapamond indiferent de consecinţe pt că centralele nucleare sunt foarte poluante şi nesigure! Icebergul problemelor răsărite în Japonia e mult mai mare la ora actuală!

  • Cătălin, îţi mulţumesc mai ales pentru interesantele informaţii pe care ni le dai, se vede că îţi place să citeşti şi să te documentezi.
   Într-adevăr, problemele nu se vor termina aici pentru Japonia care stă pe un teren destul de instabil, la confluenţa unor plăci tectonice aflate în continuă mişcare.

   În ciuda inteligenţei deosebite a japonezilor, pot să spun că totuşi în cazul proiectării centralei nucleare de la Fukushima, au dat-o în bară rău de tot… Cine i-a pus, frate, să construiască o centrală nucleară chiar pe marginea Oceanului Pacific, la doi paşi de ocean?!? Nu cumva asta a fost o eroare de proiectare cu consecinţe catastrofale? Deci iată că se întâmplă şi la case mari… Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă acest cutremur de 9 grade ar fi survenit noaptea? Îţi dai seama ce înseamnă ca în mijlocul nopţii să te trezeşti cu Oceanul Pacific venind peste tine cu o viteză de 800 Km/oră?!?

   • Stai liniştit că şi americanii au o centrală nucleară similară chiar în Los Angeles în California şi tremură de frică acum, văzând ce au păţit japonezii. Este vorba de centrala San Onofre care este proiectată la cutremure cu magnitudine de maximum 7 grade pe scara Richter. Au construit un zid de doar 6 metri. Văzând ce s-a întâmplat în Japonia, americanii au înnebunit de frică, întrebându-se pe bună dreptate ce vor face la un cutremur de 9 cu valuri de 10 metri?!? Până acum nu au soluţie la întrebarea asta şi numai… fiori şi răspunsuri speriate de genul: “Aşa ceva nu se poate!”

    • Unitatea nr.1 de la centrala nucleară San Onofre a fost închisă definitiv în 1992 pentru că era un reactor din prima generaţie şi avea deja 25 de ani de folosinţă permanentă.
     La ora actuală mai funcţionează reactoarele 2 şi 3 dar această centrală nucleară nu este chiar în Los Angeles cum spui tu, ci se află în partea de nord-vest a regiunii San Diego fiind foarte aproape de coasta de vest a Californiei adică la doi paşi de Oceanul Pacific. Este foarte posibil ca zilele reactoarelor 2 şi 3 ale centralei nucleare San Onofre să fie numărate şi peste câţiva ani să le vedem şi pe acelea închise definitiv… Ferească Dumnezeu să se întâmple şi acolo vreo nenorocire mai ales că eu am un prieten care locuieşte chiar lângă acea centrală şi nu ar avea nicio şansă să scape de iradiere…

     http://en.wikipedia.org/wiki/San_Onofre_Nuclear_Generating_Station

 • Foarte bune postări! DOMNUL SĂ TE BINECUVÂNTEZE!
  Vei avea o mare răsplată în Ceruri pentru tot ceea ce faci pentru Domnul!
  Sunt sigur de aceasta!
  Fii binecuvântat!

  • Paul, îţi mulţumesc mult pentru frumoasele tale aprecieri dar toată slava, cinstea şi aprecierea se cuvin numai lui Dumnezeu care ne ajută să putem să-I slujim cu umilele noastre puteri şi limitări, uneori în condiţii dificile şi improprii…

   Cuvintele tale sincere şi pline de bunătate mă încurajează să nu mă opresc aici, să continui mai departe şi să-mi îndeplinesc slujba şi chemarea prin harul, mila şi îndurarea bunului Dumnezeu.

   Rugăciunea mea fierbinte către Domnul este ca România să nu se prăbuşească în secularism, ateism, materialism, idolatrie, pagânism şi pseudocreştinism… Nu trebuie să stăm cu braţele încrucişate şi nu trebuie să asistăm neputincioşi la păgânizarea şi ateizarea poporului român ! Pentru români, pericolul cel mai mare este FORMALISMUL RELIGIOS inutil, contraproductiv şi păgubos atât în planul relaţiei omului cu Divinitatea, cât şi în planul mântuirii.

   Dumnezeu să te păstreze în harul Său! 🙂

 • Ce calmi au fost oamenii acolo, păgâni fiind! La noi s-ar fi auzit doar ţipete, şi suntem creştini. Iar clădirile lor au rezistat, la noi s-ar fi făcut una cu pământul. Au fost şi puţine victime. La noi la un asemenea cutremur, ce mai rămânea în picioare?

  • Victor, japonezii au fost calmi dar asta e numai o aparenţă pentru că n-ai de unde să ştii ce au simţit ei şi ce a fost în inimile lor în acele momente de groază… De fapt, dacă te vei uita cu atenţie, vei vedea că în unele materiale video postate de mine pe blog, se aud urlete şi ţipete puternice (inclusiv ale unor bărbaţi îngroziţi) din cauza spaimei şi a şocului prin care au trecut bieţii japonezi. O asemenea tragedie nu sperie doar femeile ci chiar şi bărbaţii… Nu uita că şi japonezii sunt oameni iar frica este omenească şi nu este o ruşine să-ţi fie frică, important e să te încrezi cu toată inima în Dumnezeu în acele momente şi mai ales să fii pregătit în orice clipă pentru trecerea în veşnicie. De murit, tot vom muri odată dar important nu e cât trăim pe acest pământ, ci CUM trăim pe acest pământ şi mai ales ce fel de mărturie lăsăm în urma noastră. Moartea este o chestiune de timp şi suntem condamnaţi la moarte chiar din clipa când ne naştem. Diferenţa dintre un creştin şi un necreştin este totuşi esenţială în sensul că un creştin adevărat ŞTIE de unde vine, de ce există şi UNDE SE DUCE !!! Pe când un om fără Hristos şi fără Dumnezeu, trăieşte fără o direcţie clară şi fără un sens al vieţii, orbecăind în întuneric spiritual şi trăind ca un animal raţional care se îndreaptă spre nicăieri (vorba marelui filozof Petre Ţuţea).

   Pe de altă parte, probabil vrei să spui că au fost puţine victime în timpul cumplitului cutremur dar nu poţi să spui acest lucru dacă vrei să te referi la valurile tsunami uriaşe care au spulberat tot ce-a fost în calea lor (oameni, maşini, case şi chiar nave maritime de dimensiuni mici şi mari). Probabil ai văzut şi tu cum vapoarele au ajuns pe acoperişurile clădirilor cu 2 sau 3 etaje… 🙂

   Din câte ştiu, deşi alarma de tsunami a fost dată cu 20 de minute înainte ca Oceanul Pacific să se reverse peste coasta de est a Japoniei, totuşi, mulţi oameni (mai ales şoferii care circulau liniştiţi pe şoselele de la marginea Oceanului) au fost luaţi prin surprindere şi au murit cu miile. Deocamdată au fost descoperite mii de cadavre (vreo 9000) dar nu uita ca încă sunt daţi dispăruţi vreo 20 de mii de oameni care probabil nu vor mai fi găsiţi niciodată pentru că au fost striviţi de presiunea enormă a apei Oceanului, rupţi în bucăţi de maldărul de fiare contorsionate, materiale de construcţie, etc sau s-au înecat imediat în acel noroi (nămol) gros în care n-avea nicio şansă nici cel mai bun înotător…

   Cei care au avut televizorul sau radioul deschise şi care au auzit alarma de tsunami, cei care au tratat cu seriozitate această alarmă, s-au refugiat pe dealuri în cele 20 de minute cât au avut la dispoziţie. Ceilalţi care au crezut că alarma de tsunami este o glumă, n-au avut nicio şansă şi chiar dacă au încercat să fugă cu maşinile, au fost prinşi din urmă de apele furioase ale Oceanului (poţi să vezi şi în unele materiale video cum unii oameni abia au reuşit să scape ca prin minune de furia valurilor tsunami, lipsind doar câteva secunde să fie omorâţi).

   Sunt de acord cu tine că dacă s-ar fi produs la noi un cutremur de 9 grade, Bucureştiul ar fi fost ras de pe faţa pământului… Din fericire (dacă se poate spune aşa) cutremurele vrâncene de mare adâncime nu pot atinge o magnitudine mai mare de 7,5 grade pe scara Richter. Asta nu înseamnă că nu vor fi mii de morţi la un cutremur de 7,2 sau 7,3 grade Richter…

 • Domnul să ne ierte şi să ajute aşa cum crede El că este bine pentru fiecare!
  Întăreşte Doamne credinţa, iubire şi multă dăruire!

  • AMIN! Domnul să-ţi asculte rugăciunea şi să privească cu îndurare spre noi de-acolo din locaşul Său preaînalt!
   Fii binecuvântată, Ligia! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow