DE DRAGUL TĂU – O SCRISOARE DE DRAGOSTE

FEMEIA ESTE LINISTEA DE CARE SUFLETUL BARBATULUI ARE NEVOIE IN MIJLOCUL FURTUNII

(foto: facebook.com/AliantaRenastereaNationala/photos/)

Aș vrea să scriu, de 8 martie, o scrisoare de dragoste. Veți vedea mai jos și cui e dedicată aceasta.

Se vorbește des în politică de iubirea de patrie. Știu că unii vorbesc serios, sunt adevărați patrioți, dar probabil aceștia sunt cel mai puțin vocali, nu bravează cu patriotismul lor, deși trăiesc ce spun. Cât despre mulți alții, sunt doar vorbe in vânt, grăiesc frumos despre țară, în timp ce o trădează prin legile adoptate și o vând la bucată. Aceștia sunt cei mai periculoși, au miere pe buze și venin în suflet, venin care se vede din faptele lor anti-românești, deși cuvintele lor sunt exact la polul opus.

Cât despre patriotism, voi încerca să explic felul în care îl înțeleg eu.
Iubirea de patrie la un român adevărat se vede din gândurile, cuvintele, cât mai ales din faptele sale.

Degeaba spui că ești patriot, ca om de afaceri, dacă tu nu plătești munca angajaților tăi pe măsura efortului lor, ci urmărești propria înavuțire, exploatându-i pe semenii tăi.

Degeaba te declari iubitor de țară, dacă furi ca-n codru, fie păduri, fie fonduri europene, etc., fie soliciți șpagă pentru anumite servicii, fie plătești pentru sau accezi într-un mod necinstit în diverse funcții publice.

Nu ești patriot dacă nu-ți pasă de soarta celor mai sărmani ca tine, dacă le treci cu vederea durerea, deși ai putea să faci ceva pentru a o alina. De altfel, dacă îți trădezi patria, într-un fel sau altul, te poți numi orice, numai român nu. Îndrăznesc să pun semnul egal între român și patriot, ceea ce nu înseamnă că oameni de alte naționalități nu pot fi buni cetățeni români/patrioți.

Dezvoltând această idee, nu ești român dacă nu-ți cinstești părinții. Poți oare să-ți înjuri mama sau patria și să te proclami iubitor de țară?

Nu ești român, dacă, atunci când o femeie în criză de sarcină are nevoie de ajutorul tău, tu îi dai sfatul criminal, în loc să o ajuți să păstreze copilul și să-l dea spre adopție (în cazul în care, după naștere, nu îl va dori, deși cred că sunt rare asemenea cazuri. Marea bătălie pentru viață se dă în pântece, acolo unde Dumnezeu sădește viață și omul adesea face din acest loc mormânt).

Dacă ești un politician corupt, nu ești român! Dacă ataci Biserica, nu ești român! Dacă ești om de cultură sau artist, dar creația ta e indecentă (ca să nu zic pornografică, pentru că sunt și asemenea „opere de artă”), nu ești patriot, căci vei corupe sufletele semenilor tăi prin mizeria pe care o numești „artă”. Arta înnobilează, nu degradează!

Dacă faci trafic de persoane, nu ești român! Dacă te vinzi pentru 30 de arginți, nu ești român!

Dacă ești medic și promovezi o cultură a morții, în loc de una pro-viață, nu ești deloc patriot!

Dacă obscenitatea te caracterizează, nu ești român! Dacă promovezi perversiunea de diverse feluri ca fiind normalitate, ești un pericol pentru ființa neamului tău.

Dacă scara valorilor tale e una inversată față de adevăratele valori, atunci îi contaminezi pe cei din jur cu răul din tine.

Dacă necinstești, ca bărbat, fecioria fetei pe care o iubești până la cununie, nu ești român. Dacă ești infidel soției, vei putea fi oare fidel patriei, la nevoie? Dacă „drepturile” tale lezează libertatea celorlalți, e oare cinstit să te numești român? Patriotul îl pune pe celălalt înaintea sinelui, fără să urmărească binele propriu cu orice preț, în detrimentul aproapelui.

Aș asemăna patria cu orice mamă din țara noastră. De dragul mamei, ai face orice ca ei să îi fie bine. De dragul soției, ai merge până la moarte. De dragul fiicei tale/prietenei tale/femeii pe care o iubești (soră, bunică și exemplele pot continua), ai face orice sacrificiu. Așa e și patriotul când vine vorba de țara din inima sa. Așa cum persoanei iubite îi cauți fericirea, tot așa grija față de țara ta nu te lasă să o vorbești de rău în fața străinilor sau să cauți binele tău, în detrimentul ei.

Iubirea (nu pofta, adesea confundată azi cu dragostea – corect definită în 1 Corinteni 13) este cea care te face să te porți frumos cu femeia iubită, este cea care te mână până la moarte de dragul patriei tale.

Orice faptă bună, cât de mică, față de semenul tău, este o dovadă de patriotism. Orice netrebnicie este la polul opus. Îți iubești țara, cedând locul în autobuz unui bătrân sau unei femei însărcinate. Ești patriot când miluiești un om sărman. Ești pentru țara ta, când semeni bine în jurul tău, spre deosebire de cei ce împroașcă cu noroi în stânga și în dreapta, neștiind să iubească.

De 8 martie, draga mea patrie, îți urez: La mulți ani! Ești mai mult decât suma mamelor noastre ce au clădit acest neam, indiferent de greutatea vremurilor trăite. Ești mai mult decât suma femeilor ce fac cinste României. Ești totul pentru noi, cum și ele sunt liniștea de care sufletul nostru are nevoie în mijlocul furtunii. Te iubim, așa cum femeile noastre ne iubesc pe noi, iar noi, nevrednicii, încercăm să răspundem pe măsură dragostei lor jertfelnice. Ești a noastră, suntem ai tăi, fii ai României și ai mamelor noastre, icoane în veac.

AUTOR: RADU BUȚU – ARN GORJ

SURSA:
https://www.facebook.com/AliantaRenastereaNationala/posts/256784839314105

⚠️ Alătură-te, Alianței Renașterea Națională! ⚠️

Din cauza cenzurii și asaltului ideologiilor nesănătoase, dorim de urgență să primim adresa dvs. de e-mail. Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact

RADU BUȚU – ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ GORJ – UN OM DEDICAT APĂRĂRII VIEȚII ȘI CONSOLIDĂRII VALORILOR ȘI PRINCIPIILOR FUNDAMENTALE CREȘTINE

RADU BUTU - ALIANTA RENASTEREA NATIONALA GORJ

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow