DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA – UN APEL LA CONŞTIINŢA CREŞTINĂ A FIECĂRUI ROMÂN

Sâmbătă 21 august 2010 nu este o zi oarecare pentru România ci reprezintă o zi istorică în care a fost proclamată public DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA – UN APEL LA CONŞTIINŢA CREŞTINĂ A FIECĂRUI ROMÂN !

Probabil că românii noştri preocupaţi de grija zilei de mâine nu au auzit despre aşa ceva şi de aceea m-am gândit să-mi aduc şi eu o umilă contribuţie şi să public pe blogul meu acest document care trebuie prezentat tuturor românilor.

Dacă eşti un român şi un creştin adevărat, te rog să citeşti chiar acum DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA iar apoi vei găsi un link prin care vei putea vota în favoarea acestui document de importanţă excepţională pentru viitorul unei Românii în care trebuie să primeze curăţenia morală, precum şi valorile fundamentale creştine care au ajutat poporul român să reziste printre furtunile veacurilor. Una dintre devizele blogului meu (vezi bannerul aflat în colţul dreapta sus al paginii Home) este FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL şi te invit şi pe tine să lupţi cu toată fiinţa ta împotriva proliferării fenomenelor de degradare valorică favorizate în contextul secularismului agresiv cu care se confruntă lumea de astăzi, inclusiv România ! Vă mulţumesc pentru că veţi semna DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA ! Fiţi binecuvântaţi !

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Familia şi căsătoria sunt puse în discuţie în lumina unor noi “drepturi ale omului”.

Repere tradiţionale, care au stat la baza organizării societăţii, sunt relativizate.

Cei ce afirmă valorile familiei, aşa cum au fost ele înţelese dintotdeauna de către poporul român, sunt etichetaţi drept “retrograzi” şi “fundamentalişti”.
Se încearcă reducerea lor la tăcere şi se doreşte crearea unei noi societăţi, cu “valori” noi trasate de câteva organizaţii care nu împărtăşesc valorile creştine, din interiorul şi din exteriorul României.

Aberaţii şi deviaţii de comportament sunt normalizate în numele “modernismului”.

În faţa acestui asalt asupra valorilor tradiţionale, creştinii trebuie să ia atitudine !

DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA îi invită pe toţi oamenii de bună credinţă, care subscriu principiilor enunţate în ea, să-şi facă auzită vocea şi să dea glas valorilor în care cred – VIAŢA, CĂSĂTORIA ŞI FAMILIA – AŞA CUM LE-A CREAT DUMNEZEU – cu aceeaşi fermitate, curaj şi putere în Hristos cu care au făcut-o şi înaintaşii lor.

Pentru noi, pentru familiilor noastre, pentru semenii noştri şi pentru autorităţi :

DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA – UN APEL LA CONŞTIINŢA CREŞTINĂ A FIECĂRUI ROMÂN

Redactată de Alianţa Familiilor din România cu prilejul conferinţei anuale A.F.R. ţinută la Centrul Areopagus din Timişoara pe 20 martie 2010 şi deschisă publicului spre semnare.

PREAMBUL

Societatea umană a trecut, în epoca modernă, prin schimbări majore în plan politic, social, cultural şi economic.

Aceste transformări, care au cunoscut un ritm accelerat în secolul XX şi care continuă în secolul XXI, au condus societatea umană spre mai bine. Viaţa comunităţilor şi a indivizilor a fost în general îmbunătăţită. Au fost eliminate, în multe părţi ale lumii, nedreptăţi şi inechităţi profunde, prin asigurarea unor drepturi fundamentale şi prin salturi calitative ale vieţii.

În acelaşi timp, însă, acest context a adus cu sine coagularea unor curente care subminează valorile fundamentale ale societăţii umane. Secularismul agresiv, tendinţele radicale de redefinire a familiei, marginalizarea valorilor moral-creştine sunt o realitate manifestă.

Societatea românească nu a rămas izolată de aceste evoluţii. Ieşită dintr-o lungă perioadă totalitară, România şi locuitorii săi, încă luptă pentru regăsirea de sine, pentru redescoperirea acelor valori comune, care fac parte din ţesătura sa intimă.

Din această identitate comună face parte, la loc de frunte, credinţa creştină, împărtăşită de un procent covârşitor dintre cetăţenii României, întreţesută în ethosul nostru naţional şi care influenţează manifestările sociale, culturale şi politice ale românilor, fiind reperul la care ne raportăm ca la un standard comun, atemporal şi absolut.

Totuşi, în contextul transformărilor social-politice ale secolului XXI, s-a creat potenţialul pentru un conflict incipient între valorile moralei creştine şi “noile valori” seculare, în esenţă anti-creştine, promovate la nivel internaţional, în special în cadrul Uniunii Europene.

Putem constata că acest conflict este deja manifest în unele state membre ale Uniunii Europene. Asistăm, în ultima vreme, la tot mai multe cazuri în care creştinii sunt aduşi în faţa Justiţiei ca învinuiţi datorită credinţei lor, suferind o formă de pedeapsă pentru că valorile lor creştine exprimate, încalcă noi legi sau noi “drepturi ale omului”, în marea lor majoritate iluzorii, contrare raţiunii şi binelui autentic al omului. Această evoluţie nefericită creează o presiune asupra creştinilor, pentru a-şi cenzura sau chiar abandona credinţa şi valorile, pentru a nu se face pasibili de încălcarea unor norme ale statului sau vieţii publice. Nu puţini creştini văd în această situaţie o întoarcere la perioadele istorice în care creştinii erau prigoniţi pentru credinţa lor.

Având în vedere cele de mai sus, subsemnaţii, creştini care urmăm învăţătura Sfintei Scripturi, a Sfinţilor Apostoli ai Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos şi a celor ce le-au urmat lor şi care ne-au învăţat calea, lăsând deoparte disputele teologice, mărturisim valorile creştine comune insuflate de Sfântul Duh şi afirmăm cu tărie cele ce urmează:

1. Iisus Hristos este Acelaşi, ieri şi azi şi în veci (Evrei 13:8). Credinţa creştină pe care o mărturisim este deasupra transformărilor sociale vremelnice ori a spiritului unei epoci sau al alteia.

2. Această credinţă ne determină viaţa şi acţiunile de zi cu zi, în tot locul şi în tot ceasul. Ea nu poate fi ţinută ascunsă; nu putem fi creştini numai acasă sau doar la Biserică.

3. Potrivit Sfintei Scripturi, înţelegem să ne facem datoria de cetăţeni, să dăm Cezarului – conducerii legitime a Statului – ceea ce se cuvine şi să ne supunem autorităţilor şi legilor, în măsura în care acestea nu contravin conştiinţei şi valorilor noastre creştine.

4. Familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie este o instituţie fundamentală a societăţii, creată de Dumnezeu şi expresie a complementarităţii naturale dintre un bărbat şi o femeie, a dragostei şi a respectului reciproc.

5. În calitate de părinţi creştini, avem faţă de copiii noştri datoria să-i creştem şi să-i educăm în spiritul ascultării de Dumnezeu. Suntem îngrijoraţi de manifestările imorale, permise sau chiar promovate în numele drepturilor omului şi al unei toleranţe fără discernământ.

6. Drepturile părinţilor sunt drepturi fundamentale, între ele, fiind primordial dreptul de a dispune de educaţia civică, morală şi religioasă a copiilor lor.

7. Fiecare copil are dreptul să fie născut şi crescut într-o familie care se constituie dintr-un bărbat şi o femeie.

8. Dreptul la viaţă, începând cu momentul conceperii şi până la moartea naturală, este un drept fundamental al tuturor fiinţelor umane.

9. Libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă sunt drepturi fundamentale şi istorice.

10. Demnitatea umană este intrinsecă fiecărei fiinţe umane, creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi este deasupra oricărei autorităţi lumeşti.

11. În participarea noastră la viaţa cetăţii şi la viaţa politică, sprijinim şi conlucrăm cu acei factori care aderă la valorile în care credem. Oricare ales sau reprezentant trebuie să-i reprezinte pe cei ce-l votează şi să afirme valorile lor.

În încheiere, chemăm Statul Român şi reprezentanţii săi să respecte şi să reflecte, în formularea legilor şi politicilor publice, valorile şi tradiţiile sociale şi culturale, de inspiraţie creştină, ale poporului român, pentru a nu se ajunge la conflicte – de conştiinţă sau manifeste – între cetăţean şi autoritatea din care izvorăsc aceste legi.

DACĂ EŞTI DE ACORD CU PRINCIPIILE ENUNŢATE ÎN DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA, TE ROG SĂ ÎŢI EXPRIMI AICI ACORDUL (VEI FI DIRECŢIONAT PE O PAGINĂ WEB PE CARE TE ROG SĂ O DERULEZI, PÂNĂ CÂND VEI VEDEA RUBRICA “SEMNEAZĂ DECLARATIA” .
ÎŢI MULŢUMESC ŞI DORESC CA DUMNEZEU SĂ TE BINECUVÂNTEZE !

CLICK PE ACEST LINK-TEXT COLOR PENTRU A VIZITA SITE-UL ALIANŢEI FAMILIILOR DIN ROMÂNIA (A.F.R.) !

[polldaddy poll=”3750072″]

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

1 thought on “DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA – UN APEL LA CONŞTIINŢA CREŞTINĂ A FIECĂRUI ROMÂN”

 • Stau şi mă gândesc la cei din conducere, vorbim fiecare şi ne spunem părerea şi ei fac tot cum le cade lor bine… ori nu se mai poate face nimic şi totul este dirijat de Uniunea Europeană?
  Cât Domnul va îngădui, toate merg pe dos după plăcerea lor dar când Domnul va spune : AJUNGE !… toate se vor termina… cum au căzut marile imperii aşa va fi şi acum…

  “Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.”
  (2 Petru 3:9)

  “Pentrucă a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi…”
  (Fapte 17:31)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow