DELEGAȚIA PARLAMENTARĂ ROMÂNĂ VA AJUNGE MÂINE LA OSLO ȘI LE VA CERE NORVEGIENILOR SĂ ÎȘI ARMONIZEZE LEGISLAȚIA CU CEA DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

MARIUS SI RUTH BODNARIU IMPREUNA CU COPIII LOR

Delegaţia de parlamentari care va merge în Norvegia, îşi propune să afle adevărul despre situaţia mai multor familii de români ai căror copii au fost plasaţi în familii surogat şi să le ceară parlamentarilor norvegieni să-şi armonizeze legislaţia cu cea europeană, susţine deputatul PNL Mircea Dolha.

Delegaţia, formată din membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor – Maria Grecea, Ovidiu Iane, Aurelian Mihai şi preşedintele Comisiei, Mircea Lubanovici, va face o vizită de trei zile în Norvegia, în perioada 19 – 22 ianuarie 2016. Miercuri, 20 ianuarie, deputaţii vor merge la familia Bodnariu, a anunţat joi, deputatul liberal Mircea Dolha, într-o conferinţă de presă.

Dolha a precizat că delegaţia intenţionează să vorbească cu vecinii familiei Bodnariu, educatorii şi învăţătorii copiilor, pentru “a vedea ce familie este, pentru a afla adevărul”. Deputatul a mai spus că a constatat cu “nemulţumire” că există o barieră de comunicare între partea norvegiană şi partea română.

“Vrem să aflăm doar adevărul. Nu mergem să acuzăm nici autoritatea pentru protecţia copilului de acolo, nu mergem să acuzăm nici familia Bodnariu, mergem pentru că vrem doar să aflăm că s-au respectat toate normele legale în acest caz, dar şi în alte cazuri şi că aceşti cetăţeni români sunt bine reprezentaţi, mai mult decât a putut s-o facă până în prezent Ambasada României de acolo, dar şi Ministerul Afacerilor Externe şi Guvernul României”,
a mai spus deputatul.

Dolha a mai susţinut că în acest caz, Guvernul a purtat discuţii cu partea norvegiană cu “foarte multe mănuşi de catifea groasă”, însă parlamentarii vor avea “un limbaj direct, pragmatic, politic” cu omologii lor parlamentari şi cu reprezentanţi ai Ministerului Copilului şi ai altor instituţii.

Parlamentarii români au programată o întâlnire de două ore, joi, cu membri ai Comitetului permanent pentru muncă şi afaceri sociale din Parlamentul Norvegian şi încă o întrevedere cu preşedintele grupului de prietenie România – Norvegia.

“Noi ne bazăm foarte mult pe sprijinul colegilor parlamentari norvegieni care trebuie să înţeleagă că noi cerem doar ca Parlamentul Norvegian să iniţieze legile necesare pentru a-şi armoniza legislaţia cu cea europeană”, a mai spus deputatul.

Vineri 22 ianuarie 2016, deputaţii au programată o întâlnire cu un secretar de stat din cadrul MAE norvegian pentru a discuta mai multe cazuri de familii de cetăţeni români ai căror copii au fost plasaţi în familii surogat.

“Vom avea o întâlnire cu conducerea Departamentului norvegian pentru copii, tineri şi familie, instituţie care se spune că ar fi coordonatoare a Barnevernet-ului acesta, deşi această instituţie, Barnevernet, este autonomă şi nimeni nu poate să intervină la ei. O să vedem cum putem face să aflăm, în primul rând, ce s-a întâmplat cu adevărat şi care sunt dovezile că familiile de români şi-au supus la rele tratamente sau şi-au bătut copiii, cum apare pe surse în presă”,
a mai spus deputatul Mircea Dolha.

Parlamentarul a spus că delegaţia va cere repatrierea copiilor şi că deplasarea în Norvegia are loc pentru că există 11 cazuri de familii de români ai căror copii sunt plasaţi în familii surogat.

Ambasadorul României la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul Ambasadei, Mihai Oprescu şi un expert trimis din centrala MAE, au avut marți o întâlnire cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia, a anunţat MAE, care precizează că minorii vor putea fi vizitaţi de consul.

Diplomaţii români au avut o serie de întâlniri pe tema cazului familiei Bodnariu, inclusiv cu reprezentanți ai Ministerului Norvegian de Externe şi ai Ministerului Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale din Norvegia, dar şi cu familia.

“Familiei Bodnariu, i s-au recomandat alţi doi avocaţi norvegieni, care s-au ocupat în trecut de cazuri similare şi care pot colabora cu avocatul familiei.
Din discuţie, a rezultat că sesizările privind eventuale abuzuri ale Barnevernet pot fi adresate doar de familie, prin avocat, către instituţia Fylkesmannen, care este reprezentantul autorităţilor centrale în teritoriu”, a declarat miercuri, Raluca Lunculescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Partea norvegiană a dat asigurări că există “garanţii procesuale pentru părinţi” şi a reiterat faptul că ancheta Barnevernet nu a pus în discuţie aspecte de natură religioasă, fapt confirmat şi de familie.

SURSA:

http://www.mediafax.ro/politic/cazul-familiei-bodnariu-deputat-pnl-mergem-la-oslo-sa-aflam-adevarul-si-sa-cerem-sa-si-schimbe-legislatia-14965152

Tăriceanu, după discuția cu ambasadorul Norvegiei pe subiectul Bodnariu: Se intenționează modificarea legislației norvegiene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow