DESFIINȚAREA SECȚIEI SPECIALE: „NOAPTE BUNĂ, DEMOCRAȚIE!”

(foto: ecopolitic.ro)

SECTIA PENTRU INVESTIGAREA INFRACTIUNILOR DIN JUSTITIE RISCA SA FIE DESFIINTATA, EFECTUL FIIND O GREA LOVITURA DATA DEMOCRATIEI

Decizia luată de guvernul Orban în ședința de vineri noaptea privind desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a stârnit un val de proteste. „Adevărata miză a desființării SIIJ este de a îngropa definitiv abuzurile săvârșite împotriva magistraților incomozi”, a comentat președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, într-o postare pe Facebook.

„Între țipete politicianiste și păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieșit să explice ce a însemnat și ce poate însemna, conferirea competenței de cercetare a magistraților unor procurori care, în același timp, sunt părți în cauzele deduse judecății. Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanță imparțială și independentă. Cât de corect poți să judeci când știi că procurorul tău de ședință poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunț formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii? Cât de imparțial te poți pretinde când ți se poate flutura, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independență?”, este de părere judecătoarea Stoicescu.

„Următorul pas va fi desființarea Inspecției Judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul Ministerului Justiției, tribunalele populare conduse de oamenii puterii. Totul cu largul concurs al celor care nu citesc și fac politică, deși ar trebui să citească și să nu facă politică. Noapte bună, democrație și stat de drept!”, încheie președinta Tribunalului Timiș.

NOAPTE BUNA, LIBERTATE SI DEMOCRATIE!

„Pretextul invocat de autorități cum că desființarea Secției Speciale este cerută de organisme internațional este O MINCIUNĂ, iar acțiunea Guvernului „noaptea ca hoții” s-a făcut pentru ca populația să nu reacționeze, fiind perioada sărbătorilor de iarnă”, consideră avocata Ingrid Mocanu.

„Fraților! Situația e groasă! Dictatorul a învins! Cică SIIJ se desființează, după o perioadă în care toți magistrații au fost înfierați cu mânie proletară, în mod constant, că au salarii și pensii ”nesimțite” și că trebuie desființați toți. Aici nu este vorba despre ei, ci despre LIBERTATEA NOASTRĂ, A TUTUROR! Nu se poate vorbi despre proces echitabil, când o parte din dosar este anchetatorul judecătorului care ne judecă, pentru modul în care ne judecă”, mai spune Ingrid Mocanu.

SOFERII CER DESFIINTAREA POLITIEI RUTIERE ASA CUM MAGISTRATII CER DESFIINTAREA SIIJ

„Cine are interesul să se desființeze SIIJ?” se întreabă jurnalistul Cornel Nistorescu, iar lista potențialilor beneficiari ai acestei măsuri este una lungă… „La ce încurcă SIIJ justiția europeană? Sau funcționarea ei este periculoasă mai ales pentru societățile multinaționale care operează în România și a căror problematică judiciară nu trebuie să ajungă pe mâna procurorilor SIIJ? Este vorba de marii investitori în domeniul energiei, materiilor prime, inclusiv a lemnului și a banking-ului? Cercetarea dosarelor lor dosite prin sertarele procurorilor ar putea amenința eficiența investitorilor euro-altantici? Și de aici să rezulte presiunea Comisiei Europene în direcția desființării SIIJ?

Sau presiunile cu direcția ”Moartea SIIJ” au și cauze interne? Să fie vorba despre îngroparea detaliilor și probelor rezultate din funcționarea binomului DNA-SRI în anii de malaxor judiciar ai acestuia? Să fie vorba despre cercetarea modului în care a fost adoptată restituirea bunurilor Grupului Etnic German către FDGR? Sau chiar președintele Romaniei să fie interesat de anihilarea SIIJ pentru a nu mai da explicații despre veniturile sale din meditații și despre ”ghinionul” îmbogățirilor sale imobiliare?”

Cornel Nistorescu amintește și de problemele cu justiția ale unor personaje precum Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, etc.

„Încet-încet, ajungem la o listă impresionantă de dosare și cauze prăfuite, îngropate, închise sau drese pentru a-i proteja pe clienții binomului, aceștia fiind încă departe de a fi identificați,” conchide jurnalistul.

AUTOR: STELA SPĂTARU
SURSA:

https://bpnews.ro/2019/12/29/desfiintarea-sectiei-speciale-noapte-buna-democratie/

(foto: bpnews.ro)

DEMOCRATIA A MURIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow