GHETSIMANI – RUGĂCIUNEA DOMNULUI HRISTOS

DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SE ROAGA TATALUI CERESC IN GRADINA GHETSIMANI

După ce a ieşit afară, S-a dus, ca de obicei, pe Muntele Măslinilor.
Ucenicii Lui au mers după El. Când a ajuns la locul acela, le-a zis:
„Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Apoi S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, a îngenuncheat şi a început să Se roage, zicând:

„Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine!
Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta.”

Atunci I s-a arătat un înger din Cer, ca să-L întărească. A ajuns într-un chin ca de moarte şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge care cădeau pe pământ.
După ce S-a rugat, S-a sculat şi a venit la ucenici;
i-a găsit adormiţi de întristare şi le-a zis: „Pentru ce dormiţi?
Sculaţi-vă şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”

(Sfânta Evanghelie după Luca 22:39-46 – Biblia – Noul Testament)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

De multe ori, ne punem tot felul de întrebări la care am dori să primim un răspuns convenabil: de ce oare mi se întâmplă tocmai mie nenorocirea asta? de ce m-am născut cu o anumită deficiență sau cu un anumit defect? de ce nu putem avea copii deși ne dorim foarte mult? de ce mi s-a născut un copil foarte grav bolnav? de ce tatăl meu are cancer? de ce fiul meu s-a prăpădit atât de tânăr și de ce nu m-a luat Dumnezeu pe mine în locul lui? de ce am suferit un accident în urma căruia am rămas cu anumite leziuni definitive? de ce va trebui să mor în curând deși sunt atât de tânăr?

Bineînțeles că n-am putut să-mi imaginez chiar toate situațiile și nu cred că pot să cuprind în câteva propoziții, toate întrebările care ar mai putea fi puse. Bănuiesc că ar mai fi destule. Dar pot totuși să fac un lucru… să mă încred din toată inima în Dumnezeu și să-L las să ducă la bun sfârșit tot ceea ce a început în viața mea… să accept paharul amar pe care trebuie să-l beau chiar dacă este extrem de neplăcut la gust, să accept voia Domnului până la capăt.

Pe de altă parte, orice încercare prin care trec, orice suferință, orice necaz, orice durere, orice pierdere, orice dezamăgire… sunt de infinite ori mai neînsemnate în raport cu suferințele cumplite ale Domnului Iisus Hristos care a murit pe cruce și pentru mine, un păcătos. Dacă Mântuitorul a suferit atât de mult pentru mine, oare eu de ce să nu sufăr?!? De ce să fug de suferință?

Faptul că suferi foarte mult din cauza șefului care țipă la tine că întârzii aproape zilnic când mergi dimineața la birou, faptul că ai un cățel care a făcut diabet și care necesită cheltuieli enorme pentru tratament și hrană specială, faptul că ai o boală pulmonară foarte grea din cauză că fumezi zilnic 3 pachete de țigări, faptul că ai o ciroză hepatică ascitogenă din cauză că toată viața ai consumat băuturi alcoolice, etc, NU ÎNSEAMNĂ CĂ ASTA E CRUCEA TA!

De multe ori, spunem că avem “o cruce” de dus, dar uităm că a duce în spate crucea, înseamnă cu totul altceva. A avea o cruce înseamnă A SUFERI PENTRU NUMELE LUI HRISTOS, A FI LOVIT, RĂNIT ȘI CHIAR ZDROBIT ÎN LUCRAREA DE SLUJITOR AL DOMNULUI, A TE LĂSA “RĂSTIGNIT” PENTRU CREDINȚA ÎN DUMNEZEU… Eu cred cu tărie că asta înseamnă să ai o cruce de dus…

Din punct de vedere omenesc, este absolut normal să-L rugăm pe Domnul:
“Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la mine!”
Nimănui nu-i place să sufere; oricare dintre noi, am dori să fim scutiți de suferință și ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească de boli și alte nenorociri.

Din punct de vedere duhovnicesc, dacă zicem că suntem creștini (urmași ai lui Hristos), nu avem decât o singură soluție, să ne rugăm Tatălui Ceresc, exact așa cum S-a rugat Domnul nostru Iisus Hristos:
“Totuşi, facă-se nu voia Mea, ci a Ta!”

Aici se vede dacă sunt creștin, aici se vede dacă ești creștin…

În Grădina Ghetsimani, Domnul Iisus le spune de două ori, ucenicilor Săi:
„Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Le-a spus-o prima dată, înainte ca ei să adoarmă iar apoi le-a mai spus-o odată când i-a trezit din somn, fiindcă erau adormiţi de întristare…

Duhul Sfânt să ne cerceteze inimile și să ne convingă să facem doar voia lui Dumnezeu, ca să fim binecuvântați și fericiți, atât aici pe acest pământ, cât și pentru toată veșnicia. Să ne rugăm mereu ca să nu cădem în ispită și să nu adormim de întristare… Domnul să ne-ajute! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow