IOAN BOTEZĂTORUL – MARELE MARTIR AL FAMILIEI CREȘTINE

IOAN BOTEZATORUL IL AVERTIZEAZA PE IMPARATUL IROD SA NU MAI TRAIASCA IN PACAT

(foto: biblicalarchaeology.org)

Am crescut în satele Bihorului în anii ’60. Prima săptămână din an era cu totul aparte. Era rece, uneori viscolul era mare, cerul sticlat pe timpul nopţii iar aerul rece ne intra adânc în plămâni, dându-ne sănătate. Mă ţineam de mână cu bunica şi cu bunicul, care m-au crescut pe vremea aceea, mama fiind moartă. Mergeam la aşezământul de închinăciune să ascultăm omilii despre Ioan Botezătorul, primul martir al creştinismului. Neaua pârâia sub încălţămintele noastre şi abia aşteptam să ajung la locaşul de închinare să mă văd cu ceilalţi copii din sat.

Omiliile mă copleşeau! Eram copleşit de detaliile vieţii acestui om, de simplitatea lui, îmbrăcămintea lui simplă şi dieta lui cu totul neobişnuită dar mai ales de mesajul dreptăţii pe care îl propovăduia celor din vremea lui: să facă binele, să-L iubească pe Dumnezeu şi să umble smeriţi cu Dumnezeul lor. Îi îndemna la renaştere morală!

Au trecut anii şi de mai bine de zeci de ani, în fiecare an la Bobotează, îmi amintesc de acest mesaj al acestui mare martir al dreptăţii, care a căzut pe câmpul de bătălie, pledând şi luptând pentru integritatea familiei şi a căsătoriei. Era puternic în caracter, nu în trup. Fără prihană şi cucernic. Înspăimânta autoritatea politică a vremii lui cu mesajul lui simplu spus de dincolo de gratii: „Nu îţi este îngăduit să ţii pe nevasta fratelui tău”. În limbajul modern, aceasta înseamnă că nici adulterul, nici subminarea familiei şi căsătoriei ca instituţii naturale nu sunt îngăduite. Ele sunt sacrosancte!

Ioan Botezătorul a fost întemniţat pentru că politicul nu era de acord cu mesajul lui. Este din nou Boboteaza în România şi în zilele acestea mă gândesc din nou la acest mare om.

Le urez un an nou fericit şi prosper tuturor bărbaţilor României, care poartă numele lui Ioan Botezătorul şi îi încurajez să emuleze caracterul şi mesajul bărbatului al cărui nume îl poartă şi să îl poarte cu demnitate!

AUTOR: DR.PETER COSTEA – Președinte Alianța Renașterea Națională

SURSA:
https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar/posts/pfbid02mNGqJrmGgSdghSvychaVksMfVccyTqNkhsAFAHhbCxC5f55MqoW37HbKaT1JrCT5l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow