KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT RECENT EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI SPRE DEOSEBIRE DE FOSTUL PREMIER VIORICA DĂNCILĂ CARE A RESPINS-O ÎN 2 APRILIE 2019

KLAUS IOHANNIS RADE DE CEI PESTE TREI MILIOANE DE CRESTINI CARE AU VOTAT DA LA REFERENDUMUL PENTRU DEFINIREA CLARA A CASATORIEI IN CONSTITUTIE

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 3 aprilie 2020, legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

Actul normativ promulgat de președinte este în forma adoptată de Camera Deputaților, la începutul lunii martie, prin proiectul legislativ Pl-x nr. 119/2019 pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

„Organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi orice alte instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi în domeniul educaţiei sunt obligate să adopte, în condiţiile legii, toate măsurile necesare pentru:

–derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor;

-derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru dezvoltarea capacităţilor psiho-emoţionale, a competenţelor sociale şi interpersonale;

– facilitarea accesului la programe de educaţie pentru sănătate, a tuturor elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar”, sunt completările aduse Legii prin proiectul adoptat de Camera Deputaților.

PARLAMENTUL A VOTAT, GUVERNUL CONDUS DE VIORICA DĂNCILĂ S-A OPUS

Propunerea legislativă a fost inițiată de Cristina-Ionela Iurişniţi (USR), Camelia Gavrilă, Nicolae Georgescu (PSD) la 20 noiembrie 2018.

Aceasta a fost semnată de 33 deputați și senatori de la toate partidele, între care de la PSD: Vasile Axinte, Tudor Ciuhodaru, Vasile Cîtea, Elena Hărătău, Silviu Nicu Macovei, Ştefan Muşoiu, Theodora Șotcan, Alina Teiş, de la PNL: Romeo Florin Nicoară, Florin-Claudiu Roman, de la USR: Iulian Bulai, Lavinia-Corina Cosma, Silviu Dehelean, Nicolae-Daniel Popescu, Tudor Rareş Pop, Cristian-Gabriel Seidler, Emanuel-Dumitru Ungureanu, Sergiu Cosmin Vlad, Cornel Zainea, Allen Coliban, Dan Lungu, George-Nicolae Marussi, Florina-Raluca Presadă, de la PMP: Ionuţ Simionca, Robert-Nicolae Turcescu și de la Minorități: Slavoliub Adnagi, Giureci-Slobodan Ghera, Iusein Ibram, Silviu Vexler.

În ședința din 6 martie 2019 a Senatului, propunerea legislativă a fost respinsă.

EDUCATIA SEXUALA IN SCOLI RESPINSA DE SENAT IN MARTIE 2019

Pe parcursul lunii martie 2019, proiectul de lege a privit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare: Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și Comisia pentru sănătate şi familie.

Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și Consiliul Economic şi Social au dat aviz negativ.

La 2 aprilie 2019, premierul României de la acea vreme, Viorica Dăncilă, a trimis punctul de vedere al Guvernului prin care arăta că Executivul nu susține adoptarea acestei propuneri legislative.

(Argumentele respingerii sunt marcate cu roșu)

EDUCATIA SEXUALA IN SCOLI RESPINSA DE GUVERNUL VIORICA DANCILA IN MARTIE 2019 - PAGINA I

EDUCATIA SEXUALA IN SCOLI RESPINSA DE GUVERNUL VIORICA DANCILA IN MARTIE 2019 - PAGINA II

EDUCATIA SEXUALA IN SCOLI RESPINSA DE GUVERNUL VIORICA DANCILA IN MARTIE 2019 - PAGINA III

EDUCATIA SEXUALA IN SCOLI RESPINSA DE GUVERNUL VIORICA DANCILA IN MARTIE 2019 - PAGINA IV

Ulterior, la 31 octombrie 2019, Comisia pentru muncă şi protecţie socială și Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au admis șase amendamente, între care au adăugat sintagma „cel puţin o dată pe semestru” la prevederea: „derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

După ce a fost înscrisă pe ordinea de zi din 26 noiembrie 2019, fără a fi adoptată, legea a revenit în plenul Camerei Deputaților la 10 martie 2020, dată la care a fost votată. În ziua de 3 aprilie 2020, Klaus Iohannis a promulgat-o. Să-l mai votați și altădată, dragi creștini și încet dar sigur vom ajunge exact ca în Canada, vezi materialul video de mai jos! Luptați pentru ca mințile și sufletele copiilor noștri să rămână curate! Dumnezeu să se îndure de România!

SURSA:
https://www.qmagazine.ro/educatia-sexuala-in-scoli-respinsa-de-dancila-votata-in-parlament-promulgata-de-iohannis/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow