MAMA BOLNAVĂ PSIHIC CARE ŞI-A TĂIAT ÎN BUCĂŢI PRUNCUL – O EXPLICAŢIE A ACESTEI CUMPLITE TRAGEDII

MAMA PENTICOSTALA BOLNAVA PSIHIC CARE SI-A MACELARIT PRUNCUL

http://stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60553911&section=2&video_section_id=

Mai întâi, pentru ortodocşii care abia aşteaptă să arunce cu pietre şi să scuipe pe Biserica Penticostală, am doar o vorbă de duh: uitaţi-vă mai întâi în ograda voastră (vezi cazul Tanacu şi alte multe cazuri de toate felurile) şi abia după aceea mai discutăm. Vă readuc respectuos aminte că în închisorile româneşti, din punct de vedere numeric, nu penticostalii bat recordul ci ORTODOCȘII pentru că 99% DINTRE PUȘCĂRIAȘI SUNT CREŞTINI ORTODOCŞI!
Dacă nu credeţi, vă puteţi interesa la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Aşa că “ciocu’ mic”!!!

Acum să trecem la subiect…
Ca orice om normal la cap, am urmărit şi eu ştirile pe toate posturile de televiziune şi m-am cutremurat când am auzit despre acea mamă penticostală care a recurs la acel gest oribil. Există multe mame penticostale care nu numai că dau naştere multor copii (aspect oripilant pentru unii şi apreciat de alţii) dar îi şi iubesc cu toată inima, îi îngrijesc cu drag, îi cresc şi le dau o bună educaţie, învăţându-i de mici să aibă respect faţă de Dumnezeu şi să trăiască în neprihănire, sub călăuzirea Duhului Sfânt. Din nefericire, în cazul în speţă, vorbim despre o “mamă” care a pus mâna pe un satâr şi a căsăpit un sărman sufleţel nevinovat ce abia păşise pe această lume în urmă cu câteva luni.
Mama a avut totuşi “grijă” de ceilalţi doi copii, spunându-le să meargă cuminţei în camera lor ca să nu vadă lucrurile cumplite pe care urma să le facă.

MAMA PENTICOSTALA BOLNAVA MINTAL CARE SI-A TAIAT IN BUCATI PRUNCUL IN VARSTA DE 6 LUNI

Cu riscul că-i voi deranja pe mulţi, (în special pe credincioşii penticostali)
eu aş avea totuşi O EXPLICAŢIE pentru nenorocirea care s-a produs în locuinţa din Piaţa Sfatului din Braşov:

BISERICA PENTICOSTALĂ ARE O VECHE ŞI GRAVĂ PROBLEMĂ (EROARE TEOLOGICĂ) ÎN SENSUL CĂ REFUZĂ SISTEMATIC SĂ RECUNOASCĂ FAPTUL CĂ BOALA POATE APARE INCLUSIV ÎN VIAŢA ADEVĂRATULUI CREDINCIOS

Sunt convins că subtitlul pe care l-am pus mai sus, va încinge spiritele,
va produce multe controverse, discuţii aprinse şi comentarii de tot felul.
Nu-mi propun să-mi pierd prietenii penticostali dar pe de altă parte, trebuie
să-mi exprim punctul de vedere pe blogul personal. Mă aflu într-o situaţie ingrată, extrem de neplăcută, dar tocmai de aceea am înfiinţat acest blog, pentru a prezenta tuturor (inclusiv penticostalilor) ceea ce cred cu tărie.

De-a lungul a peste 20 de ani, am cunoscut mulţi credincioşi penticostali şi am tras multe concluzii (subiective sau obiective) despre dânşii. Nu voi enumera aici toate aceste concluzii dar voi sublinia una dintre ele: CREDINCIOŞII PENTICOSTALI AU OROARE DE IDEEA DE “BOALĂ”, în sensul că ei NU CONCEP că un om credincios poate fi bolnav… Ei au fost învăţaţi de mici copii (şi probabil că aşa vor fi învăţaţi şi de-acum înainte până la adânci bătrâneţi) că “boala e de la diavolul” sau mai bine zis că “boala NU este de la Dumnezeu”.

Atunci când discuţi cu credincioşii penticostali, este o “sinucidere curată” să te apuci să le explici că cele două idei de mai sus (cele boldate şi puse între ghilimele) SUNT PROFUND GREŞITE ŞI ÎNCALCĂ GRAV LITERA ŞI SPIRITUL CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU !!! Eu “m-am sinucis” de multe ori în acest mod, încercând să stau de vorbă cu diverşi credincioşi penticostali pe această temă. Aştept şi eu să apuc ziua când voi întâlni un penticostal care să recunoască SINCER că într-adevăr, cele două formulări mai sus menţionate, sunt nefericite (am fost foarte blând atunci când le-am calificat în acest mod).

În Sfânta Scriptură (Noul Testament) observăm că nu toţi oamenii au fost vindecaţi de bolile lor, oricât de credincioşi, neprihăniţi şi sfinţi au fost de-a lungul vieţii lor. Să luăm de exemplu cazul Sfântului Apostol Pavel care
A SUFERIT TOATĂ VIAŢA LUI DE O ANUMITĂ BOALĂ (SE PRESUPUNE CĂ ERA VORBA DE O AFECŢIUNE OFTALMOLOGICĂ DESTUL DE SERIOASĂ). Deşi acest slujitor al lui Dumnezeu s-a rugat mult pentru vindecare, totuşi, (surpriză pentru penticostali) DOMNUL A REFUZAT SĂ-L VINDECE PE SFÂNTUL APOSTOL PAVEL şi în loc de vindecare, i-a administrat următorul “tratament” : i-a spus lui Pavel “Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune !” (2 Corinteni 12:9 Biblia Ortodoxă)

“Şi pentru ca să nu mă trufesc cu măreţia descoperirilor, datu-mi-s-a mie un ghimpe în trup, un înger al satanei, să mă bată peste obraz, ca să nu mă trufesc. Pentru aceasta, de trei ori am rugat pe Domnul ca să-l îndepărteze de la mine; Şi mi-a zis: Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune. Deci, foarte bucuros, mă voi lăuda mai ales întru slăbiciunile mele, ca să locuiască în mine puterea lui Hristos.”

(A doua Epistolă a Sf. Apostol Pavel către Corinteni 12:7-9 Biblia Ortodoxă)

Tocmai din acest punct vreau să pornesc atunci când încerc să abordez problema mamei penticostale care a îngrozit o Românie întreagă. Tendinţa noastră, a celor mai mulţi dintre noi, este să o înfierăm cât putem pe această femeie, eventual s-o anatemizăm (sau poate chiar s-o linşăm la nivel mediatic) pentru fapta îngrozitoare pe care a comis-o. Este şi normal să reacţionăm astfel, nu-i aşa ? Uităm totuşi un aspect foarte important pe care am încercat să-l sugerez şi să-l subliniez mai sus :

FACTORUL FAVORIZANT SAU CHIAR DETERMINANT AL ACESTEI TRAGEDII ARE LA BAZĂ IDEI GREŞITE, ADÂNC ÎNRĂDĂCINATE ÎN MENTALUL CREŞTINILOR PENTICOSTALI, IDEI CARE CONVERG CĂTRE CONCLUZIA CĂ UN CREŞTIN ADEVĂRAT NU POATE FI BOLNAV !!!

DE CE, oameni buni, nu concepeţi că ŞI UN OM CREDINCIOS POATE FI BOLNAV MINTAL (PSIHOPAT, SCHIZOFRENIC, ETC) ?!? DE CE, creştinilor penticostali, este atât de greu să acceptaţi că BOALA NU ESTE NEAPĂRAT DE LA DIAVOL ?!? (deşi în UNELE situaţii, ar putea să fie…)

DE CE nu recunoaşteţi că EXISTĂ SITUAŢII ÎN CARE BOALA ESTE PERMISĂ DE DUMNEZEU??? Dacă Biserica Penticostală AR FI ACCEPTAT DE LA BUN ÎNCEPUT FAPTUL CĂ ACEASTĂ FEMEIE ESTE GRAV BOLNAVĂ PSIHIC, dacă AR FI ACCEPTAT CĂ ACEASTĂ FEMEIE ARE NEVOIE DE TRATAMENT MEDICAL CORESPUNZĂTOR, oare s-ar mai fi întâmplat măcelul acelui sărman copilaş nevinovat?!? Dacă Biserica Penticostală NU AR FI AVUT OROARE DE DOCTORI SI MEDICAMENTE (care sunt îngăduite tot de Dumnezeu pentru binele omului) oare acea credincioasă penticostală nu ar fi beneficiat ÎN TIMP UTIL de un tratament psihiatric absolut necesar??? Dacă tânăra mamă Monica Iudeanu ERA ÎNGRIJITĂ ŞI TRATATĂ MEDICAL AŞA CUM TREBUIE, ar mai fi ajuns o psihotică fără discernământ???

Sunt convins că toate întrebările de mai sus, vor constitui un adevărat ŞOC pentru mulţi credincioşi penticostali dar se impune mai mult ca niciodată ca aceste probleme să fie abordate cu toată seriozitatea în Biserica Penticostală pentru că altfel… uitaţi ce se întâmplă… priviţi unde a putut ajunge această mamă şi ce-a putut să facă… priviţi cum o Românie întreagă se uită urât la credincioşii penticostali… este drept să se întâmple așa?!?

Oare nu trebuie schimbat ceva? Oare nu este necesară o schimbare de mentalitate în Biserica Penticostală?!? Oare CÂND se va produce această schimbare??? Se va produce vreodată sau nu?!?

În încheiere, aş mai preciza că întotdeauna a existat (nu numai la penticostali ci în orice comunitate creştină) o dilemă : până unde putem considera că un om suferă doar de o afecţiune psihică şi de unde putem începe să vorbim deja de o gravă problemă de natură spirituală demonică?!?

33 thoughts on “MAMA BOLNAVĂ PSIHIC CARE ŞI-A TĂIAT ÎN BUCĂŢI PRUNCUL – O EXPLICAŢIE A ACESTEI CUMPLITE TRAGEDII”

 • Să ştii că ai dreptate. Nu sunt penticostală, dar nici nu vreau să-i judec pe fraţii penticostali… Cam aşa ceva am păţit şi eu… Am avut o depresie urâtă şi nici nu-mi dădeam seama că sunt bolnavă sau că am nevoie de tratament. Făceam lucruri ciudate, dar credeam că Domnul îmi spune să le fac. Dar familia şi-a dat seama şi acum sunt mai bine, mulţumesc Domnului.

  Aşa că-i înţeleg foarte mult pe oamenii care trec prin aşa ceva şi nu-mi place deloc când aud judecăţi dure la adresa lor sau epitete ca “psihopat, schizofrenic”, etc. Îmi par un pic dure, adică eu m-aş simţi jignită să mi se spună aşa.

  Eu mă voi ruga pt această femeie şi sunt sigură că Domnul o iubeşte, în ciuda faptei ei. Bineînţeles, nu sunt de acord cu fapta…

  Domnul să te binecuvânteze!

  • Dragă domnişoară / doamnă Cineva,

   Nici eu nu sunt penticostal şi nici eu nu vreau să-i judec pe credincioşii penticostali dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le prezint punctul meu de vedere, respectiv EXPLICAŢIA pe care o am pentru tragedia produsă recent în Piaţa Sfatului din Braşov.

   Aşa cum am scris în articolul meu, eu cred că lucrurile trebuie privite în profunzime, nu e vorba aici doar de acea femeie bolnavă psihic ci totul porneşte de la O EROARE TEOLOGICĂ GRAVĂ care persistă în Biserica Penticostală (idei de genul “boala nu este niciodată îngăduită de Dumnezeu” sau “boala e de la diavolul”)

   Mă bucur foarte mult pentru tine că bunul Dumnezeu a intervenit în viaţa ta şi te-a binecuvântat printr-o familie bună şi iubitoare care a observat ÎN TIMP UTIL problemele de sănătate pe care le aveai. Nu pot decât să-i felicit din toată inima pe membrii familiei tale dar mă întreb CE S-AR FI ÎNTÂMPLAT CU TINE DACĂ RUDELE TALE APROPIATE ERAU PENTICOSTALI ?!? Nu cumva te-ar fi lăsat baltă, fără să te ducă la un medic specialist psihiatru şi fără să-ţi ofere condiţiile necesare pentru un tratament corespunzător ??? Tare mi-e teamă că asta s-ar fi întâmplat… ţi-ar fi INTERZIS să mergi la medic sau să iei medicamente, spunând probabil că “sunt de la diavolul” !!!

   Termenii “psihopat” şi “schizofrenic” nu trebuie să fie peiorativi (“epitete” cum le spui tu) ci trebuie să se refere STRICT la diagnosticul medical. Psihopatie, cardiopatie, neuropatie, pneumopatie, arteriopatie… se referă la diverse patologii adică BOLI sau SUFERINŢE ale diferitelor organe sau structuri anatomice. Psihopatia este boala psihică, cardiopatia este boala inimii, neuropatia este boala creierului, pneumopatia este boala pulmonară, arteriopatia este boala arterelor, etc. Dacă eu spun despre un pacient că este “arteriopat” (adică are probleme grave de circulaţie sanguină arterială) înseamnă că am folosit un epitet sau că l-am jignit în vreun fel ??? Nicidecum ! Dar dacă spun despre un bolnav psihic că este “psihopat” înseamnă că îl jignesc ??? DEPINDE cu ce ton o spun sau în ce context, în ce mod, respectiv dacă am spus-o cu o voce ironică-batjocoritoare sau dimpotrivă dacă m-am exprimat ca un profesionist, într-un limbaj medical elevat prin care n-am urmărit decât să-mi aduc umila contribuţie la stabilirea diagnosticului unui pacient. Deci sunt aspecte diferite, complet distincte, inconfundabile.

   Şi eu mă voi ruga pentru această femeie, ca Domnul să o vindece complet ca să nu mai repete NICIODATĂ atrocitatea pe care a comis-o zilele trecute !
   Bunul Dumnezeu să se îndure de sufletul ei şi să nu o părăsească niciodată !

   Îţi mulţumesc pentru comentariul tău, îţi doresc multă sănătate, har, pace şi binecuvântare şi nu uita că întotdeauna eşti binevenită pe blogul meu şi te mai aştept cu drag !

   • PSIHOLOGIA (JUDECATA SUFLETEASCA SPIRITUALA) LUI FREUD CARL GUSTAV JUNG PROVENITA DIN “INTELEPCIUNEA HINDUSA” ESTE OPUSA PSIHOLOGIEI LUI HRISTOS DIN BIBLIE SI NU TREBUIESC AMESTECATE!!!

    DUMNEZEU SI OAMENII LUI DUMNEZEU SUNT CATALOGATI NEBUNI (BOLNAVI PSIHICI) DE CATRE DIAVOL SI OAMENII DIAVOLULUI.

    IATA CE E SCRIS IN BIBLIE, DESPRE NEBUNIA LUI DUMNEZEU DE A NU SE INCHINA SI DE A NU FI CREDINCIOS DIAVOLULUI SI OAMENILOR DIAVOLULUI:

    1 Corinteni 1:25-29

    “Caci nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii; si slabiciunea lui Dumnezeu este mai tare decat oamenii. De pilda, fratilor, uitati-va la voi care ati fost chemati: printre voi nu sunt multi intelepti in felul lumii, nici multi puternici, nici multi de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari. Si Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii si lucrurile dispretuite, ba inca lucrurile care nu sunt, ca sa nimiceasca pe cele ce sunt; pentru ca nimeni sa nu se laude inaintea lui Dumnezeu.”

    FEMEIA CARE SI-A UCIS PRUNCUL S-A ALIAT SPIRITUAL CU PSIHIATRII, PROCURORII MASONI CREDINCIOSI STATULUI ANTIHRISTIC

    Ieremia 3233. Mi-au intors spatele, nu s-au uitat la Mine; i-am invatat, i-am invatat intruna, dar n-au ascultat si nu s-au invatat. 34. Ci si-au pus uraciunile idolesti in Casa peste care este chemat Numele Meu, si au spurcat-o. 35. Au zidit inaltimi lui Baal in valea Ben-Hinon ca sa treaca prin foc lui Moloc pe fiii si fiicele lor: lucru pe care nu li-l poruncisem; si nici nu-Mi trecuse prin gand ca au sa faca asemenea grozavii ca sa duca pe Iuda in pacat.”

    Proverbe 18:2 nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. Psalmi 14:1 nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.
    Proverbe 10:23 Pentru cel nebun este o plăcere să facă răul, dar pentru cel înţelept este o plăcere să lucreze cu pricepere.
    Proverbe 27:22 Pe nebun chiar dacă l-ai pisa cu pisălogul în piuă, în mijlocul grăunţelor, nebunia tot n-ar ieşi din el.

   • Dana

    ADEVĂRAŢII CREŞTINI AU DREPTUL SĂ JUDECE!

    1 Ioan 4:1 “să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu;”

    1 Corinteni 2 “noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.” 13. “Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfânt, intrebuintand o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovnicesti.” 14. “Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.” 15. “Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.”

 • UN ADEVARAT CRESTIN REFUZA CIPUL CU SEMNUL FIAREI, NU ACCEPTA SA SE INREGIMENTEZE IN NOUA ORDINE MONDIALA A BOLNAVILOR MINTALI (PSIHOPATI, SCHIZOFRENICI, ETC) DE SATANISM

  UN ADEVARAT CRESTIN NU FACE ASTFEL DE CRIME PRECUM JANDARMII CE AU RENUNTAT LA PROPRIA LOR JUDECATA SI EXECUTA ORBESTE ORICE ORDIN SATANIC DE TEAMA DE A NU FI SUPUSI LA TORTURI MASCATE IN TRATAMENT PSIHIATRIC

  INSTITUTIA PSIHIATRICA (NOUA INCHIZITIE DIN UMBRA) E O INSTITUTIE SIMILARA SECURITATII SRI INFIINTATA DE VATICAN CU SCOPUL DE A REPRIMA PRIN AMENINTAREA INTERNARII PE CEI CARE SE OPUN POLITICII EXPERIMENTULUI SOCIAL SATANIC DIN TARA RESPECTIVA

  PSIHIATRII SUNT AGENTII (MILITIENII) GANDIRII SPIRITUALE A GUVERNULUI MONDIAL SATANIC, A INCHIZITIEI DIN UMBRA COORDONATA DE VATICAN

 • http://www.hotnews.ro/stiri-international-5962136-chinez-tratat-socuri-electrice-vindece-dependenta-internet.htm

  Chinez tratat cu socuri electrice ca sa se vindece de “dependenta de internet”

  de Roxana Bobolicu HotNews.ro
  Marţi, 14 iulie 2009, 22:38 Actualitate | Internaţional

  Teng Fei – Captura The Guardian
  Teng Fei – Captura The Guardian
  Foto: guardian.co.uk

  Un tanar chinez in varsta de 17 ani a fost dus de mama sa la un centru medical din China, unde a fost tratat cu socuri elecrice pentru a se vindeca de dependenta de internet. Teng Fei a fost mintit de mama sa ca tatal sau se afla in spital pentru a merge acolo. Odata ajuns, acesta si-a dat seama ca totul era o tactica pentru a-l atrage in clinica medicala, unde a fost fortat sa treaca printr-un tratament cu socuri electrice pe o perioada de cateva saptamani.

  “A fost foarte dureros. Am simtit ca un ac imi trece prin creier”, povesteste tanarul, potrivit The Guardian. Teng Fei insista ca nu a avut niciodata nicio problema si ca nici macar nu crede in dependenta de internet.

  Chinezul sustine ca mama sa a decis sa-l interneze pentru tratamentul cu socuri electrice dupa ce a vazut mai multe reclame la televizor care demonizau internetul si a crezut ca fiul sau este bolnav.

  “Nu-mi amintesc de cate ori mi-au administrat socurile, insa trebuie sa fii fost de zeci de ori. Ma lasau sa ma odihnesc o perioada, dupa care imi administrau din nou. O repriza dura in jur de 30 de minute”, a declarat Fei, adaugand ca daca se impotrivea sau incerca sa se ridice i se aplica din nou tratamentul. “Cred ca la inceput vroiau doar sa-mi inspire teama si sa ma faca sa urmez ordinele. Socurile electrice erau o pedeapsa daca faceam ceva gresit”, mai spune acesta.

  Tratamentul pentru vindecarea “dependentei de internet”, mai cuprindea si administrarea de anti-depresive si de leacuri traditionale chinezesti. Parintii lui Teng Fei au cheltuit 14000 de yuani, adica aproape 1500 de euro. 7000 de yuani a costat taxa lunara, 2000 de yuani taxa aplicata pentru ca tanarul a incercat sa fuga si 5000 de yuani penalizare pentru sfarsirea tratamentului inainte de termen. Tratamentul ar fi trebuit sa dureze 4 luni, insa tatal tanarului a hotarat sa-l intrerupa, deoarece incepuse sa creada ca totul este o escrocherie.

  Teng Fei nu crede ca tratamentul l-a ajutat in vreun fel. El nu s-a considerat niciodata dependent de internet si il foloseste la fel de mult ca si inainte, numai ca parintii sai nu mai au nicio problema cu acest fapt, a concluzionat tanarul, potrivit The Guardian.

 • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus dragostea în registrul maladiilor, fiind considerată o tulburare mintală. Experţii în sănătate afirmă că dragostea sau, altfel spus F 63, provoacă dependenţă, la fel ca drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc.

  Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, simptomele acestei maladii sunt gândurile obsesive despre altă persoană, schimbările bruşte ale dispoziţiei, mila faţă de sine, insomnia, acte negândite, impulsive, dureri de cap şi chiar reacţii alergice.

  Cu toate acestea, din motive fizice, dragostea nu poate dura mai mult de patru ani, cred specialiştii mexicani, care consideră că starea mentală a unei persoane îndrăgostite poate fi comparata cu cea dată de cele mai grave boli psihice.

  Libertatea.ro

 • Putin: Ruşii ar trebui să fie supuşi “psihoterapiei naţionale” prin media

  Autor: Andreea Pandelea Marţi, 27 Decembrie 2011

  Vladimir Putin, liderul rus care se confruntă cu proteste fără precedent împotriva guvernului său, a declarat că soluţia prin care cetăţenii ruşi pot fi calmaţi şi apropiaţi ar fi o sesiune de “psihoterapie” prin mass-media la nivel naţional, scrie Business Insider.

  Propunerea sună înspăimântător, însă explicaţiile lui Putin vin să clarifice noţiunea care se află în prezent pe prima pagină a ziarelor. Liderul susţine, mai precis, că guvernul rus ar trebui să îşi sporească prezenţa pe posturile de televiziune şi pe internet, astfel încât să sporească încrederea ruşilor în guvern. Acesta a oferit exemplul lui Franklin Roosevelt, care a devenit popular prin “psihoterapie naţională”.

  Televiziunea a fost întotdeauna considerată cel mai bun mediu de promovare pentru elita din Rusia, mai ales că guvernul controlează cele mai importante canale de televiziune din ţară.

 • Indezirabilule, ai foarte mare grijă să nu încalci Regulamentul de postare a comentariilor care trebuie respectat CU SFINŢENIE pe blogul meu !!!

  Rugămintea mea este să nu-mi mai trimiţi comentarii de tip “off-topic” respectiv comentarii care NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU SAU CARE NU SE REFERĂ STRICT LA ARTICOLUL SCRIS DE MINE !!!

  Te rog frumos să citeşti chiar acum Regulamentul blogului meu şi să te conformezi, deja am fost obligat să-ţi şterg două comentarii (nu mi-a făcut plăcere, dar n-am avut încotro).

  Sper să ţii cont de rugămintea mea dacă mă respecţi !

  O seară binecuvântată şi o noapte bună !

 • 2 Petru 2:17 Oamenii acestia sunt niste fantani fara apa, niste nori alungati de furtuna; lor le este pastrata negura intunericului.
  18. Ei vorbesc cu trufie lucruri de nimic, momesc, cu poftele carnii si cu desfranari, pe cei ce de abia au scapat de cei ce traiesc in ratacire.
  19. Le fagaduiesc slobozenia, in timp ce ei insisi sunt robi ai stricaciunii. Caci fiecare este robul lucrului de care este biruit.

  20. In adevar, daca, dupa ce au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iarasi si sunt biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decat cea dintai.

  21. Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fii cunoscut calea neprihanirii, decat, dupa ce au cunoscut-o, sa se intoarca de la porunca sfanta care le fusese data.

  22. Cu ei s-a intamplat ce spune zicala adevarata: “Cainele s-a intors la ce varsase” si “scroafa spalata s-a intors sa se tavaleasca iarasi in mocirla.”

 • Nu există ceea ce spui tu.
  Cultul Penticostal nu are altceva decât respect pentru doctori şi medicină, şi recunoaşte făţiş aceste lucruri.

  Dacă există credincioşi penticostali cărora le este teamă de doctori, sau care nu înţeleg motivele pentru care Dumnezeu permite uneori boala (chiar şi în cazul celor cu adevărat credincioşi) acestea sunt cazuri în care învăţătura din acea biserică nu este întotdeauna completă, sau anumite aspecte sunt ignorate fie din nebăgare de seamă, fie din necunoaştere.

  Nu există nici în Statut, nici în Mărturisirea de Credinţă a Cultului Penticostal această “eroare” pe care o semnalezi tu.

  Iar între acest tip de atitudine (de care eu nu numai că nu am auzit, ci dimpotrivă, am vizitat în multe spitale din oraşul meu mulţi credincioşi) şi expresia “eroare teologică”, e o mare diferenţă.

  Ştii că întotdeauna te-am respectat şi ne-am înţeles bine, dar îţi reamintesc aici că ai o responsabilitate, ca blogger şi ca om credincios, să foloseşti cuvintele cu înţelepciune şi responsabilitate. Dumnezeu va cere socoteală şi de cuvintele scrise în acest fel, nu doar de cele rostite (asta e părerea mea, dar nu cred că mă poţi contrazice).

  • Alaxandra, să dea bunul Dumnezeu să fie aşa cum spui tu şi să mă-nşel eu… Poate că doctrina Bisericii Penticostale e bună dar nu este cunoscută suficient de credincioşii penticostali. Poate că Statutul Bisericii Penticostale este foarte bine gândit şi foarte bine pus la punct, dar insuficient explicat şi prezentat credincioşilor penticostali (bineînţeles că mă refer la credincioşii de rând). Totuşi, nu sunt suficient de liniştit dacă aud numai de la tine (un om inteligent, cu pregătire superioară) afirmaţia conform căreia “Cultul Penticostal nu are altceva decât respect pentru doctori şi medicină, şi recunoaşte făţiş aceste lucruri”. M-aş bucura să apară această afirmaţie chiar ÎN STATUTUL CULTULUI PENTICOSTAL ca să se înlăture odată pentru totdeauna ORICE ÎNDOIALĂ cu privire la acest aspect. Când Biserica Penticostală va introduce în Statut menţiunea “Cultul Penticostal nu are altceva decât respect pentru doctori şi medicină, şi recunoaşte făţiş aceste lucruri”, atunci lucrurile vor fi clare pentru toată lumea, mai puţin pentru unii penticostali-excepţie care nu vor accepta NICIODATĂ o asemenea afirmaţie “eretică”.
   Te rog să mă anunţi şi pe mine DACĂ vei auzi vreodată că menţiunea respectivă va fi introdusă (e clar că se impune acest lucru) în Statutul de funcţionare al Cultului Creştin Penticostal !

   MERGEŢI ÎN TOATE BISERICILE PENTICOSTALE DIN ROMÂNIA şi explicaţi-le oamenilor că MEDICAMENTELE au fost inventate de oameni dăruiţi cu înţelepciune de la Dumnezeu, că DOCTORII sunt oameni înzestraţi de Domnul care POT SĂ-ŞI ADUCĂ CONTRIBUŢIA în actul vindecării unui om bolnav, că URMAREA UNUI TRATAMENT MEDICAL NU ÎNSEAMNĂ UN ACT DE NECREDINŢĂ SAU DE NEASCULTARE DE DUMNEZEU ci dimpotrivă, Domnul poate interveni în vieţile noastre atât în mod direct prin puterea Sa dar şi prin tratamentul medical prin care putem fi binecuvântaţi şi vindecaţi !!! Noi, oamenii, suntem datori să ne facem PARTEA NOASTRĂ, să ne îngrijim, să ne tratăm, etc, iar bunul Dumnezeu intervine cu puterea Sa şi Îşi face PARTEA SA !!! Ştiu, Alaxandra, că tu eşti de acord cu ceea ce spun, dar CE FOLOS CĂ EŞTI TU DE ACORD din moment ce 80% dintre penticostali nu cred aceste lucruri şi nu dau două parale chioare pe doctori şi pe medicamente ?!?

   Dacă este aşa cum spui tu şi nu este vorba despre o eroare teologică, atunci sigur este vorba de O EROARE DE COMUNICARE între Conducerea Bisericii Penticostale şi credinciosul de rând, atât timp cât Conducerea vede lucrurile într-un anumit mod (corect şi echilibrat) în timp ce credinciosul penticostal de rând ştie una şi bună : că boala e de la diavolul, că boala nu poate să fie dată de Dumnezeu, că doctorii, medicamentele, tratamentul şi operaţiile sunt un lucru rău, etc…

   A mai rămas doar un lucru (sper să nu auzim niciodată în Biserica Penticostală de o asemenea aberaţie) : să nu facem transfuzii de sânge pentru că sunt de la diavol şi încalcă voia lui Dumnezeu… etc, etc… Şi uite-aşa ne confundă lumea cu “Martorii lui Iehova” sau cu mai ştiu eu cine…

   Ştiu că mă respecţi şi ştiu că întotdeauna noi doi ne-am înţeles foarte bine ca bloggeri evanghelici, chiar dacă nu ne cunoaştem. Dar te rog să mă crezi că am scris acest articol tocmai PENTRU CĂ ÎMI PASĂ că lumea aruncă cu noroi şi se uită urât la fraţii penticostali, MĂ DERANJEAZĂ ŞI MĂ DOARE când văd că pastorii Bisericii Penticostale (o mare parte dintre ei) văd lucrurile într-un anumit fel, clar, corect şi echilibrat, în timp ce credincioşii penticostali de rând (o mare parte dintre ei) văd numai diavoli şi duhuri necurate în doctori, medicamente, tratamente, operaţii, etc.

   Prima mea responsabilitate în calitate de blogger evanghelic şi om credincios este SĂ ATRAG ATENŢIA ASUPRA ERORILOR (FIE ELE DOCTRINARE, DE COMUNICARE, SAU DE ORICE NATURĂ) STRECURATE ÎN CREŞTINISM. Aici nu am în vedere doar Ortodoxia şi Catolicismul (care chiar prin “tradiţiile” lor sunt CAMPIOANE ALE EREZIILOR ŞI IDOLATRIEI) ci şi Bisericile neoprotestante (şi aici există pericolul ereziilor şi neopăgânismului, mai puţin al idolatriei). Domnul ştie că am scris acest articol cu o inimă curată, fiind bine intenţionat şi nădăjduiesc ca El să se îndure de mine şi să-mi dea înţelepciunea ca data viitoare să scriu un articol mai bun şi mai folositor ! Dacă fraţii penticostali vor analiza FĂRĂ PREJUDECĂŢI punctul meu de vedere, Biserica Penticostală va avea numai de câştigat ! Dar dacă fraţii penticostali vor zice “Cine mai e şi Tomis the Cat ăsta ? Ce mai vrea şi ăsta ? Cine-i ăsta de ne dă sfaturi tocmai nouă ?!?” atunci Biserica Penticostală va avea de pierdut…

 • Bună ziua! Să nu ne referim la religia femeii în cauză ci la simplul om plămădit din ţărână pe care nu avem dreptul să-l judecăm! Dacă ajutorul pământesc nu a fost primit la timp, înseamnă că o vreme, Dumnezeu a lăsat-o să discearnă iar satana a profitat. Creştineşte a pierdut credinţa iar acum noi care am fost şi suntem tot ţărână, trebuie să zidim, nu să dărâmăm. Dacă şi noi o lăsăm pe mâna satanei în continuare suntem asemenea ei. Ceea ce a făcut, a rămas făcut… dacă putem ajuta, să ajutăm, dacă nu, să ne rugăm pentru zidirea noastră!

  Cu respect

  • Bună, Corina! Sunt perfect de acord cu tine că NU DIN CAUZA RELIGIEI PENTICOSTALE a făcut ce-a făcut această femeie!!! Credinţa penticostală te învaţă SĂ NU UCIZI şi să-L iubeşti pe Dumnezeu şi pe aproapele tău!

   Cu toate acestea, aşa cum am scris în articolul meu, tare mi-e teamă că în cazul acestei tragedii “ezistă o expicaţie” cum se spune… Dacă pastorii Bisericii Penticostale le-ar explica credincioşilor că medicamentele, doctorii, operaţiile, etc, NU SUNT DE LA SATANA, atunci sunt sigur că asemenea nenorociri inimaginabile nu s-ar mai întâmpla niciodată!!!

   Nu trebuie să dărâmăm ci TREBUIE SĂ ZIDIM aşa cum bine spui tu! Tocmai de aceea am scris acest articol, în aşa fel încât Conducerea Bisericii Penticostale să deschidă ochii cu privire la aceste aspecte, să facă educaţie medicală credincioşilor, să înceapă o campanie de schimbare a mentalităţii credinciosului penticostal de rând. Acesta este singurul scop al publicării articolului meu şi bunul Dumnezeu ştie acest lucru!!!

 • Bună! Ţin să precizez un anumit aspect! Medicamentele pot face mai mult rău decât bine! Tratăm un anumit organ şi îmbolnăvim altul! Asta fac medicamentele!
  Cine are o anumită afecţiune să meargă pe tratamentul naturist! Dă rezultate foarte bune, vindecă, nu ameliorează, mai ales dacă afecţiunea este luată din pripă!

  ATENŢIE – Medicamentele creează dependenţă pe când produsele naturiste NU! Atenţie mare ce consumăm! Pentru orice informaţie vă stau la dispoziţie! Nu vreau să-mi fac publicitate aici, departe de mine acest lucru, vreau doar să ajut cât mai mulţi oameni să fie sănătoşi dar pentru acest lucru trebuie să ne educăm un pic!

  Adresa mea e-mail : danatiseac@yahoo.com. Mulţumesc

  • Daniela, eu trebuie să-ţi mulţumesc pentru comentariu dar aş avea şi eu ceva de spus aici.

   Există două extreme : oameni care IAU PREA MULTE MEDICAMENTE, aiurea, de capul lor, fără acordul medicului specialist, fără discernământ, fără să-şi pună problema că atunci când vor avea cu adevărat nevoie, acele medicamente nu vor mai avea niciun efect pentru că deja organismul se va fi obişnuit cu ele (dezvoltă dependenţă, cum bine spui tu) !

   Mai există şi cealaltă extremă : oameni care NU IAU DELOC MEDICAMENTE, care consideră că niciun medicament nu este util în nicio situaţie, care cred că toate medicamentele sunt “nişte otrăvuri periculoase”, care cred că cei care au inventat medicamentele au fost nişte ticăloşi care şi-au propus să omoare şi să decimeze populaţia pământului !!!

   Trebuie să-ţi spun că nu sunt de acord cu nici una dintre cele două variante mai sus menţionate ! Sunt un om echilibrat şi NU voi aluneca în aceste extreme. Un exemplu concludent (nefericit) este mama mea care la cea mai mică răceală (viroză) începe să se îndoape cu antibiotice, crezând că se va vindeca mai repede. Evident, este vorba doar de o iluzie pentru că ANTIBIOTICELE NU DISTRUG VIRUŞII, CI DOAR BACTERIILE !!! Se ştie foarte bine că orice “răceală” este de fapt expresia unei infecţii virale. Din păcate, există o concepţie aberantă în popor, conform căreia : “răceala e una şi gripa (viroza) e alta”. Foarte puţini români înţeleg că indiferent cum îi spui (răceală, gripă, etc) este vorba de O VIROZĂ !!! Această viroză POATE RĂMÂNE o simplă viroză (oricât de neplăcută şi greu de suportat ar fi) sau se poate complica cu O SUPRAINFECŢIE BACTERIANĂ care evident, necesită antibioterapie, dacă nu vrei să faci septicemie (infecţie sistemică) şi să mori aiurea fără rost… În cazul unei suprainfecţii bacteriene cu pneumococ sau meningococ, DEGEABA iei tratamente naturiste pentru că evoluţia logică este SPRE SEPTICEMIE !!! Deci gargara cu sare şi frecţiile cu oţet nu sunt rele deloc, atât timp cât e vorba doar de o infecţie virală (o viroză) dar dacă avem de-a face cu o suprainfecţie bacteriană NU NE PUTEM JUCA cu ceai de tei îndulcit cu miere şi acrit cu lămâie, din simplul motiv că VIAŢA ESTE ÎN PERICOL (septicemia este una dintre cauzele deceselor mai ales la copiii mici şi bătrâni).

   Trebuie să reţinem că în cazul infecţiilor virale (virozelor) putem vorbi doar de un tratament simptomatic adică UN TRATAMENT CARE NU POATE VINDECA BOALA ci doar alină suferinţa, diminuează simptomatologia, uşurează starea bolnavului. SINGURUL care poate veni de hac virusului este SISTEMUL IMUNITAR care începe să producă anticorpi şi astfel uşor-uşor, boala este învinsă. Dacă în cazul virozelor MEDICAMENTELE NU VINDECĂ BOALA (ci doar îl ajută pe bolnav să treacă mai uşor prin ea) asta nu înseamnă că trebuie să ne grăbim cu concluzii pripite de genul “uite, medicamentele nu sunt bune şi nu ajută cu nimic” sau “tot mai bune sunt nişte ventuze şi o gargară cu apă sărată), etc. Nu am nimic împotriva leacurilor băbeşti din popor atât timp cât nu este vorba de suprainfecţii, de complicaţii, de alterarea gravă a stării generale a bolnavului. În momentul în care un om are temperatură peste 40 grade, trebuie să te gândeşti la o suprainfecţie bacteriană, deşi există şi infecţii virale care dau febră atât de mare.

   Medicamentele pot face mai mult rău decât bine DOAR DACĂ sunt luate cu pumnul, fără pic de discernământ şi fără prescripţia medicului specialist. Este adevărat că medicamentele dau reacţii adverse şi efecte secundare dar sunt situaţii de urgenţă când SALVAREA VIEŢII OMULUI este mult mai importantă decât acestea ! Între a pierde un om şi a-i administra un tratament medical eficient chiar cu riscul apariţiei unor reacţii adverse şi unor efecte secundare, eu aş alege a doua variantă.

   Cine are o anumită afecţiune să meargă pe tratamentul naturist DAR AICI DEPINDE DESPRE CE FEL DE AFECŢIUNE ESTE VORBA !!! Dacă un bolnav trebuie să înceapă URGENT un tratament serios cu citostatice şi zice “lasă, că mai bine beau ceaiuri şi sucuri, că sunt naturale şi sunt mult mai bune decât citostaticele”, asta se numeşte SINUCIDERE CURATĂ sau mai bine-zis AUTOCONDAMNARE LA MOARTE !!! Şi am auzit despre mulţi oameni care au refuzat chimioterapia, crezând că “sucurile naturale”, ceaiurile şi alte lucruri din acestea vor reprezenta salvarea vieţii lor. Din nefericire, cei mai mulţi constată PREA TÂRZIU că au făcut o greşeală enormă când au refuzat tratamentul medical preferând “terapiile alternative naturiste”…

   P.S. Ai grijă că îţi asumi nişte riscuri când îţi expui adresa e-mail în mod public pe Internet (te poţi umple de spam) !!!
   Dacă vrei, îţi pot scoate adresa e-mail de-aici dar dacă doreşti o pot lăsa mai departe.

   Îţi doresc un week-end binecuvântat ! 🙂

   • Iartă-mi intervenţia, nu vreau să ne certăm, nu vorbeam despre leacurile băbeşti ci despre suplimentele naturale, adevăratele suplimente naturale Calivita cu care sute de oameni s-au făcut bine. Acestea nu amelioreaza ci chiar vindecă! Dacă vrei să mă crezi, chiar sunt oameni vindecaţi cărora medicul nu le mai dădea nici o şansă.

    O SEARĂ PLĂCUTĂ!

    Cum crezi tu că e mai bine cu adresa de mail!

    • Dana, eu n-am sugerat nicăieri în comentariul meu că TU ai recomanda leacuri băbeşti. Eu vorbeam despre mulţi compatrioţi de-ai noştri care preferă leacurile băbeşti şi renunţă la tratamentul medical OBLIGATORIU atunci când este vorba de o boală gravă (un cancer de exemplu, nu o gripă). Ştii că-ţi dădeam exemplul celor care refuză citostaticele şi le înlocuiesc cu ceaiuri şi sucuri naturale. Este foarte posibil ca produsele CALIVITA să fie de foarte bună calitate (eu parcă am auzit de California Fitness pe vremuri) şi nu contestă nimeni acest lucru. Singura problemă este că toate aceste produse naturale de foarte bună calitate NU TREBUIE ÎN NICI UN CAZ SĂ ÎNLOCUIASCĂ TRATAMENTUL MEDICAL dar pot fi folosite cu rezultate excelente ca TRATAMENT ADJUVANT (AUXILIAR). Nu am spus niciodată că ar exista vreo incompatibilitate între tratamentul medical clasic şi tratamentul adjuvant cu produse naturale, ba chiar dimpotrivă, eu cred că sunt complementare (se completează reciproc).

     Îţi voi lăsa adresa e-mail acolo la locul ei.

     Mulţumesc pentru că ai avut bunătatea să vizitezi blogul meu! Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi!

     • Mulţumesc pentru răspunsul prompt! Dumnezeu să binecuvânteze tot ceea ce faci! O seară minunată!

     • Cu plăcere, n-ai pentru ce!
      Şi eu îţi mulţumesc că ai poposit un pic aici pe blogul meu şi te mai aştept!

      Un week-end binecuvântat! 🙂

  • Nu sunt de acord cu aşa ceva……………. bicarbonat de sodiu?!?

   Alăturat, ataşez o schemă de tratament dintre miile de scheme pentru o ”afecţiune” des întâlnită în zilele noastre – cancer de colon – bineînţeles, dă rezultate dacă este luat din pripă Ocean 21 – 3 capace / zi înainte de masă; Digestive Enzime 3 caps/zi înainte de masă; Shark Aid 3x3cps/zi după masă; Noni liquid 3 capace/ zi după masă; Rhodiolin 3×2/zi după masă; Pure Yucca 3X2cps/zi după masă; Culevit 5×3 cps/ zi după masă. Specific faptul că toate produsele se vor lua de la CALIVITA.

   Şi fiindcă tot suntem la capitolul sănătate şi vb despre o boală psihică foarte gravă, dacă ne gândim la mama care şi-a ucis pruncul, vă mai ataşez încă o schemă de tratament despre schizofrenie, bineînţeles un început – a nu se confunda cu Alzheimer – Chelated Zinc sau Mega Zinc 2cps/zi după masă, Rhodiolin 3cps/ zi după, Super Mega 50 1 cps/zi după masă; Super soya Lecithin 2 cps/ zi după masă şi Noni sirop 3 capace/zi după masă.

   Multă sănătate!

  • VINDECAREA CANCERULUI E POSIBILĂ CU CONDIŢIA SĂ NU SE FOLOSEASCĂ MEDICAŢIA CITOSTATICĂ (CHIMIOTERAPIA)

   Dr. Călin Mărginean – “Cancerul – fatalitate sau vină personală ?!?

 • Eu cred ca si in cadrul altor biserici inclusiv ortodoxe, catolice, mormone, anglicane, etc, comunitatea religioasa din jurul femeii este vinovata si partasa prin complicitate la ceea ce s-a intamplat. Ma refer in primul rand la pastor, conducerea bisericii si grupul de inchinare si studiu biblic. Sunt vinovati atat moral cat si PENAL! Fara scuze, fara exagerari!

  Au dat dovada de o crasa neglijenta, de un dezinteres si o indolenta neconforma cu statutul lor si a pregatirii academice sau a normelor de acreditare bisericesti impuse prin statut, pastorului si a conducerii bisericii.

  De ce spun asta?

  In primul rand femeia activa de mult timp in comunitatea penticostala a acelei biserici iar in general problemele ei erau cunoscute. Orice pastor si comunitate (neo)protestanta are obligatia prin statut si instruire sa-si cunoasca membrii activi in biserica, sa cunoasca problemele majore din viata lor si sa vegheze la securitatea si buna desfasurare a activitatii in institutia pe care o conduce.
  De aceea sunt 100% convins ca acestia stiau de mult timp de problemele, obsesiile si gandurile negre ale femeii insa le-au ignorat, interpretand in mod gresit aceste manifestari ca santaj emotional si lucruri care se pot ignora. Se cunosc astfel multe atitudini similare de desimulare la amenintarile altor membrii de sinucidere, etc

  I-as intreba deschis pe acesti domni daca sunt acum constienti ca in locul copilului micut si fara aparare ar fi putut fi oricare din ei, inclusiv pastorul bisericii? Si-au pus problema ca femeia putea avea oricand obsesia ca unul din enoriasi sau pastorul insusi este posedat de diavol ca a avut ea un vis sau halucinatie cand “Dumnezeu” i-a spus ca acel om este in slujba diavolului si conform multor citate din Vechiul Testament trebuie nimicit cu foc si prin sabie, etc??!! Era posibil asa ceva? Evident ca da!

  Orice sinucigas se poate transforma foarte usor in UCIGAS , orice psihiatru cu diploma si acreditat cu licenta de profesie va poate confirma. Explicatia e simpla: La originea depresiei sau a gandurilor sinucigase este un impuls foarte puternic agresiv (provenit din frustrari acumulate si nerezolvate afectiv, proiectii, disfunctionalitati neurologice sau hormonale, etc). E precum presiunea apei, aburului sau gazelor intr-un sistem hidraulic. Astupand o gaura, nu inseamna totdeauna ca am rezolvat problema fiindca presiunea mare ramane si sistemul poate ceda in alta parte unde exista o fisura sau un perete mai subtire.

  Ce orice institutie cu permisiune de functionare, acreditata de stat (partide politice, ONG-uri, case de cultura, organizatii sportive, echipe sportive, etc) conducerea are niste responsabilitati conform statutului de functionare. Exista in acest sens documente, autorizatii si contracte legalizate si semnate, norme PSI si de securitate etc.

  In concluzie, pastorul si conducerea bisericii se fac vinovati de neglijenta in serviciu, manipulare si tragere de foloase de pe urma exploatarii unei persoane labile psihic si cu probleme psihice. Au folosit boala ei si manifestarile femeii pentru marirea ratingului si atentiei celorlalti enoriasi si au pacatuit grav si in fata lui Dumnezeu pentru ca s-au substituit Domnului si au avut proasta inspiratie, crezand ca ei au aceleasi puteri ca si Dumnezeu (si Lucifer in revolta lui crede prosteste ca el e la fel de puternic ca si Dumnezeu).

  Concluzie: Politia, Procuratura, Parchetul si organele abilitate trebuie sa intervina in forta imediat si sa retraga temporar autorizatia de functionare a institutiei bisericii penticostale, sa aresteze pe cei vinovati iar comunitatea penticostala din Brasov trebuie sa-si caute alt pastor si alta conducere pentru obtinerea unei noi autorizatii de functionare! TREBUIE SA EXISTE O REPONSABIILITATE SI IN ACESTE INSTITUTII DE CULT!

  PPS: Ortodocşii si catolicii, neoprotestanţii, etc, sa se abtina!
  Se cunosc cazurile recente sau nu de preoti catolici homosexuali sau pedofili, Patriarh Ortodox Roman homosexual, legionar si informator al securitatii comuniste, pastori mormoni ce incurajau pedofilia si casatoriile unor barbati de varsta pensionarii cu fete minore, etc.

 • Dana,

  CREZI CA BOALA PSIHICA FOARTE GRAVA DE A INSTAURA O ORDINE MONDIALA SATANICA (IN CARE NIMENI SA NU POATA CUMPARA, VINDE, CALATORI, ETC, FARA SA PRIMEASCA SEMNUL FIAREI) DE CARE SUFERA PROCURORII, POLITISTII SI PSIHIATRII (AGENTII GANDIRII CORECT POLITIC) AR PUTEA FI VINDECATA CU RETETA TA PENTRU SCHIZOFRENIE ?!?

  ETIMOLOGIC, “SCHIZOFREN” INSEAMNA DESPARTIT DE SPIRIT, IAR PSIHIATRIC, INSEAMNA DOCTOR PENTRU SUFLETE (PSYHE=SUFLET YATROS=MEDIC)

  MAMA CARE SI-A UCIS PRUNCUL NU E DESPARTITA DE SPIRITUL SATANIC AL PROCURORILOR, POLITISTILOR SI PSIHIATRILOR LUMESTI CI E DESPARTITA DEFINITIV DE SPIRITUL MANTUITORULUI HRISTOS CARE E ADEVARATUL VINDECATOR DE SUFLETE !!!

  ASA ZISII “CRESTINI” CU SAU FARA BOALA DE A UCIDE NEVINOVATI, DAR CARE ACCEPTA SA PRIMEASCA SEMNUL FIAREI, CACI DUMNEZEU PERMITE BOALA SCHIZOFRENICA (SCHIZO=DESPARTIREA, LEPADAREA DEFINITIVA DE FRENIA=SPIRITUL LUI HRISTOS) SE VOR TRATA PROBABIL CU UN MEDICAMENT PRECUM PROZIUM CE AFECTEAZA MINTEA, REPRIMAND EMOTIILE CA IN FILMUL “Equilibrium (2002) subtitrat”

  CITEZ UN COMENTARIU :

  “Într-o lume viitoare, un regim dictatorial a eliminat războiul, suprimând emoţiile: cărţile, arta şi muzica sunt interzise cu desăvârşire, iar sentimentele sunt infracţiuni care se pedepsesc cu moartea. Pentru a urmări respectarea legii, un grup special de poliţişti numiţi “Preoţii Tetragrammaton” au fost desemnaţi pentru a-i elimina pe toţi cei ce încalcă legea. Preotul John Preston (Bale) este un agent guvernamental de primă mână, responsabil cu distrugerea tuturor celor care se împotrivesc regulilor. După ce renunţă să-şi mai ia doza de Prozium, un drog ce afectează mintea, reprimând emoţiile, Preston, antrenat să impună legile stricte ale noului regim, începe să-şi dea seama că lucrurile nu sunt aşa cum par”

 • În primul rând, eu cred că cel care era în măsură să observe comportamentul femeii, este chiar soţul ei. Dar cred că el a neglijat acest lucru şi de aici agravarea bolii a dus la această oroare. Nu se poate să stai în casă atâţia ani cu un om şi să nu observi aceste stări suspecte în comportament. Ar fi plauzibil dacă chiar soţul ei ne-ar da nişte explicaţii şi atunci s-ar elimina unele suspiciuni şi afirmaţii negative la adresa creştinilor.

  Domnul să ne trezească din aţipire şi să conştientizăm să acţionăm în orice situaţie, la momentul potrivit şi cu multă tactică.

  DOAMNE AJUTĂ!

  • Mely, şi eu sunt convins că persoana care era cea mai în măsură să observe din timp comportamentul acestei femei (tulburările ei de personalitate, dezechilibrele psihice) era chiar soţul ei… Eu nu cred că el a neglijat starea soţiei lui, ci cred că a făcut ceea ce fac creştinii penticostali prin natura teologiei lor, respectiv, a “încredinţat-o” în mâna Domnului, fără să conceapă nici un fel de asistenţă medicală specializată, fără să conceapă niciun fel de tratament medical psihiatric, fără să conceapă intervenţia niciunui psiholog. Penticostalii cred un singur lucru şi nu vor să audă de nimic altceva : “Domnul este Doctorul cel mare, de aceea nu avem nevoie de medici şi nici de tratament medical, pentru că medicii şi medicamentele sunt doar pentru oamenii necredincioşi, iar noi, credincioşii, n-avem nevoie de asemenea lucruri!”

   Îţi dai seama că nu pot fi de acord cu asemenea mentalităţi şi iată care este explicaţia tragediei care s-a produs cu această mamă penticostală care a ajuns să facă gestul oribil pe care l-a făcut…

   Îţi mulţumesc pentru comentariu şi te mai aştept pe blogul meu unde eşti întotdeauna binevenită!

 • Eu cred că această femeie nu a fost născută din nou,
  de aceea s-a întâmplat acest lucru.
  Atunci când ai o relație VIE cu Dumnezeu, nu ți se poate întâmpla așa ceva.

  Eu cred cu toată inima că Dumnezeu, în momentul când se produce nașterea din nou, nu va mai permite ca mintea noastră să fie lovită de nebunie, decât doar dacă nu vei mai sta aproape de El.
  Atunci când nu mai stai lângă Domnul, cel rău vine el lângă tine,
  ca să te ispitească și să te determine să faci lucruri pe care nu le-ai fi făcut nici dacă erai necreștin pentru că e scris:

  “Duhul necurat, când a ieşit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi n-o găseşte. Atunci zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit. Şi, când vine în ea, o găseşte goală, măturată şi împodobită.”

  Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el:
  intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai aşa se va întâmpla şi cu acest neam viclean.”

  (Matei 12:43-45)

  Atunci când nu ești sub protecția Lui Dumnezeu, satan îți poate afecta mintea. Cred că asta s-a întâmplat cu această femeie, pentru că nu e de-ajuns doar să te numești creștin, dacă nu stai și nu trăiești o viață cu Dumnezeu în fiecare zi. Toți suntem vulnerabili pentru că nimic bun nu locuiește în noi, ci tot ce am este de la Dumnezeu; dacă El nu pune în fiecare zi bunătatea Sa în noi, cum ne vom aștepta noi, fiind răi, să nu facem lucruri rele?

  E greu să auzi astfel de lucruri, dar știu că nu trebuie judecată persoana ci să ne rugăm ca Dumnezeu să-i ia duhul de nebunie și să pună El de la El, în ea, ce știe că are nevoie.

 • Mi-a trebuit ceva răbdare ca să citesc tot ce ați scris aici și dacă îmi permiteți, aș dori să-mi exprim părerea mea ca și creștin, ca și farmacist.

  Referitor la schizofrenie, cum este ea considerată azi, nu e adevărat că un creștin nu poate fi bolnav. Femeia respectivă care a ajuns să facă acea crimă, a fost sub stăpânirea unor forțe malefice și nu neapărat schizofrenică. Da, într-adevăr, comunitatea creștină și soțul ei, aveau o responsabilitate aici. Chimioterapia e dăunătoare, dar a salvat multe vieți. Cred că bicarbonatul de sodiu e foarte benefic organismului și netoxic. Nu cred în medicația naturistă “pur naturistă” și nici în medicamentele alopate. Mă doare să spun că au devenit “comerț”, mai ales după Revoluție, când un val de așa zisă “întoarcere la mama natură” a cuprins și România și ce bine cădea căci se săturaseră oamenii de chimicale… uitând de miile de vieți salvate după descoperirea antibioticelor…

  Cineva afirma aici că medicamentele naturiste nu dau dependență… Fals! Copiii noștri nu au știut de “iarbă” ca drog, decât după Revolutie… și.. canabis… etc. Mă doare de-a dreptul că văd cum nuanța “new-age” a cuprins și creștinătatea, începând de la plante, la meditație și chiar la muzică (de exemplu melodia “Tu mă ridici”)…….

  Revenind la femeia criminală, vreau să spun că nicio crimă nu se face din boală ci din îndemonizare (ai permis unui duh demonic să lucreze prin tine)

  Acestea au fost părerile mele, având avantajul de a le citi înainte pe ale voastre.

  Cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow