ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ - FOTOGRAFIE DE COPERTĂ
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow

MANIFESTUL CREȘTIN “URMĂRIȚI BINELE CETĂȚII!” AL ALIANȚEI RENAȘTEREA NAȚIONALĂ

ALIANTA RENASTEREA NATIONALA

În prezent, cea mai mare nevoie pe care o avem este o mișcare creștină care să acționeze în țara noastră ca un monolit. Unitar și coerent. Să aibă un gând și o simțire. Să fie una, pentru ca lumea să creadă.

Alianța Renașterea Națională (ARN) este o mișcare conservatoare care slujește credința creștină, familia și identitatea națională a poporului român. Apariția ei a fost inspirată de munca și credința unor oameni de rând, tăcuți, necunoscuți și aproape neobservați, care, de-a lungul mai multor ani, în diferite situații sau contexte sociale, au slujit aceste valori pentru țara lor și pentru semenii lor. Astfel, încă din anul 2005, la inițiativa unor voluntari creștini (ortodocși, catolici și protestanți), au avut loc primele discuții despre necesitatea modificării art. 48 din Constituția României, care se referă la întemeierea familiei. În anul 2006 au fost strânse peste 600.000 de semnături pentru a realiza acest demers. Implicarea acestor oameni în mod voluntar și adeziunea tuturor celor care au semnat în favoarea acelui demers a devenit prima inițiativa cetățenească din istoria României de a organiza un referendum pentru modificarea unui articol din Constituția țării.

În anul 2007, la inițiativa avocatului Petre Costea, s-a format Alianța Familiilor din Romania (AFR) care a inițiat propuneri legislative, memorii, analize, note de protest către instituții internaționale și interne precum: Parlamentul European, ONU, Consiliul Europei, CEDO, Parlamentul României, Curtea Constituțională și Ambasade străine la București. Toate aceste acțiuni au fost făcute pentru a sprijini valorile creștine, familia, libertățile religioase și românii aflați în nevoie. În România unele demersuri au fost făcute doar prin Alianţa Familiilor din România, însă cele mai multe au fost realizate împreună cu alţi colegi de la alte organizaţii, în special Asociaţia “Pro-Vita”, Bucureşti.

Începând cu anul 2015 Coaliția pentru Familie a reluat proiectul pentru modificarea articolului 48 alineatul 1 din Constituție dar, în pofida celor aproape trei milioane de semnături strânse de miile de voluntari implicați, proiectul a fost boicotat atât de mass-media românească, cât și de partidele politice reprezentate în Parlamentul României astfel încât referendumul organizat pentru modificarea Constituției în toamna anului 2018 a eșuat.

În primăvara anului 2019 alți voluntari au lucrat în sprijinul candidaturii independente a avocatului Petre Costea la alegerile europarlamentare, cu scopul declarat de a reprezenta în Parlamentul European valorile credinței creștine. În urma tuturor acestor demersuri succesive cât și a voturilor obținute, fie la Referendumul pentru Familie, fie la candidatura avocatului Petre Costea, voluntarii implicați au încurajat constituirea unei mișcări a creștinilor din România care să devină un PARTID POLITIC pentru a sluji în continuare în societatea românească valorile enunțate mai sus. În consecință, la data de 13 decembrie 2019, ARN a fost înregistrată la Tribunalul București unde a depus actele pentru a se constitui ca partid politic.

A.R.N. va susține întotdeauna că aceste valori – credința creștină, familia și identitatea națională – nu sunt în proprietatea noastră, a oamenilor. În sensul că nu le-am inventat noi. Ele sunt ancestrale, puternic înrădăcinate în lucrarea Mântuitorului; sunt specifice poporului român încă de la originile lui; au fost slujite de-a lungul istoriei de strămoșii noștri, care au luptat și s-au jertfit pentru credința lor, pentru familiile lor și pentru țara lor. Atât cât au putut, ei și-au făcut datoria, au luptat lupta cea bună, au păzit credința și ne-au lăsat mărturie viața lor.

Astăzi este rândul nostru. Datoria celor de ieri a devenit datoria celor de azi. O datorie pe care o avem față de copiii noștri, așa cum părinții noștri au avut-o față de noi. Credem că dacă astăzi nu vom împlini și noi această datorie, copiii noștri nu vor putea transmite mai departe ceva ce părinții lor n-au făcut, nu le-au arătat și nu i-au învățat. Noile ideologii ale relativismului post-modern strecoară în mințile celor tineri și ale copiilor – prin educație și propagandă – ideea că viața, lumea și credințele încep cu ei, că părinții și strămoșii sunt depășiți, că istoria nu contează și că doar impresiile sau dorințele lor sunt importante, demne de urmat și îndeplinit. Aici, în această relație – de la părinți la copii – se transmit mai departe sau se frâng pentru totdeauna valorile ancestrale ale credinței creștine și identitatea unui popor.

Având în vedere toate aceste elemente și multe altele pe care nu le putem încadra aici, Alianța Renașterea Națională lansează acest Manifest ca o CHEMARE LA IMPLICARE pentru fiecare creștin român – indiferent de confesiunea din care face parte – pentru fiecare părinte și pentru fiecare cetățean al acestei țări care dorește să-și slujească credința, familia și țara. Este necesară o implicare a fiecărui creștin pentru că în ultimii ani, în România, asistăm la o exacerbare a atacurilor împotriva credinței creștine, prin terfelirea cu orice ocazie a Bisericii Ortodoxe și a celorlalte confesiuni creștine. Asistăm la atacul împotriva familiei, prin implementarea în societate a unor agende străine poporului nostru. Observăm apoi o încercare de destructurare a identității noastre naționale prin sărăcirea țării, prin exploatarea
ei, prin încurajarea migrației românilor și prin discreditarea constantă a țării noastre ca fiind o țară coruptă, locuită de un popor corupt – ca și cum noi, părinții noștri, rudele noastre și prietenii noștri am fi cu toții niște tâlhari. Ne-am săturat de toate aceste discreditări și îi așteptăm, așadar, pe toți cei care cred în aceste valori și pe toți cei care sunt gata să se implice în mod voluntar pentru apărarea lor să ne contacteze și să ni se alăture pentru ca, împreună, să lucrăm pentru a lăsa moștenire copiilor noștri o țară mai bună și mai aproape de Dumnezeu.

Vă mulțumim,
Alianța Renașterea Națională

SURSA: aliantarenastereanationala.ro/documents/scrisoare-arn.pdf

CITIȚI PROGRAMUL POLITIC AL PARTIDULUI “ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ”!

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!