MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2015

MAMA, ITI MULTUMESC CA M-AI NASCUT

Aici nu mai contează că ești ortodox, romano-catolic sau greco-catolic, baptist, creștin după Evanghelie, tudorist, adventist, penticostal, reformat, luteran, etc. Aici este vorba de strângerea rândurilor în fața unei crime monstruoase care se petrece de zeci și zeci de ani și care a însemnat peste 20 milioane de prunci uciși în pântecele mamelor lor prin avorturi efectuate de medici specialiști sau mai bine zis, specializați în așa ceva. Indiferent de diferențele doctrinare teologice dintre noi, creștinii, avem totuși multe idei comune care ne leagă puternic și pot să ne țină împreună în derularea unor proiecte vitale pentru binele României. CREDEM CU TOȚII ÎN SFÂNTA TREIME (Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Sfântul Duh) și eu cred că acesta este cel mai important lucru. De aceea, mai presus de orice, trebuie să milităm pentru valorile creștine care sunt atacate zilnic din toate direcțiile în această societate în curs de secularizare accelerată. Ateizarea României începe să-și arate colții și vedem cu ochii noștri ce efecte dezastruoase are acest proces asupra generației tinere. Adolescenții și tinerii așa ziși „creștini” sunt în realitate rupți complet de credința în Domnul nostru Iisus Hristos și sunt puternic atrași spre non-valorile și gunoaiele acestei lumi prăbușite în întuneric spiritual și păcat.

Indiferent de cultul creștin din care facem parte, respingem avorturile, respingem legalizarea păcatului prostituției, respingem încercările de redefinire a căsătoriei tradiționale dintre un bărbat și o femeie, respingem ideile de genul parteneriatului civil dintre persoane de același sex, respingem încercările disperate ale ateilor de a elimina ora de religie din învățământul preuniversitar sau de a o înlocui cu așa-zisa oră de „etică și cultură civică”.

Haideți să participăm cât mai mulți la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2015 care va avea loc SÂMBĂTĂ 21 MARTIE 2015 în toată țara și să demonstrăm prin prezența noastră că dorim să ascultăm mai mult de Dumnezeu, decât de oameni! Marșul va avea loc în peste 60 de orașe și localități ale României și este bine ca românii din localitățile respective să nu rateze ocazia de a-și exprima opțiunea pro-viață. Dacă suntem uniți, nimeni și nimic nu va putea distruge valorile credinței creștine, principiile pentru care și-au dat viața atât de mulți martiri! În timp ce noi, românii, ne gândim dacă să participăm sau nu la acest MARȘ PENTRU VIAȚĂ, creștinii din Iraq și Siria sunt vânați și uciși fără milă prin decapitare cu cuțitul la gât pentru că nu renunță la credința în Domnul nostru Iisus Hristos. Noi avem încă libertate pentru că trăim într-o țară democratică așa cum este ea cu toate problemele și imperfecțiunile ei.
Oare vom sta pe margine și vom privi neputincioși cum se va distruge România din punct de vedere moral? Oare vom rămâne pasivi în timp ce țara se prăbușește în ateism?!?

Domnul să ne ajute pe fiecare dintre noi să ne cercetăm și să ne facem partea noastră care ne revine. Cei care sunt sănătoși, să lase comoditatea, să se ridice în picioare și să meargă sâmbătă 21 martie 2015 la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ. Cei care sunt bolnavi și neputincioși, SĂ SE ROAGE PENTRU CA DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ACEASTĂ LUCRARE PRIN CARE PUTEM SĂ FIM O MĂRTURIE ȘI SĂ AVEM UN IMPACT ASUPRA CELOR DIN JURUL NOSTRU! Domnul să aibă milă de România, să nu ne părăsească și să reverse harul Său nemărginit peste noi! Amin.

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ va avea loc în următoarele orașe și localități:

București, Chișinău, Alba Iulia, Aiud, Arad, Bacău, Balș, Bârlad, Bistrița, Brașov, Brăila, Bolintin Vale, Botoșani, Bucecea, Buzău, Caracal, Călărași, Câmpia Turzii, Câmpina, Cluj-Napoca, Corabia, Constanța, Craiova, Darabani, Deva, Drăgănești-Olt, Fălticeni, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Huși, Iași, Mihăilești, Năsăud, Ocna Mureș, Oradea, Orhei, Pașcani, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Sărat, Reșița, Reghin, Roznov, Satu Mare, Săveni, Sf.Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Slatina, Suceava, Tămășeni, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Timișoara, Turda, Tulcea, Zalău.

MARSUL PENTRU VIATA 2015 - PROGRAMUL PENTRU BUCURESTI

ÎN BUCUREȘTI, PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII PENTRU VIAȚĂ 2015 VA FI URMĂTORUL:

Miercuri, 18 martie, la ora 14.30, pe Str. Matei Basarab nr. 46, va avea loc Conferința de presă pentru prezentarea Săptămânii pentru viață și a Marșului pentru viață. Persoană de contact: Ioana Picoș – 0726-469903

Joi, 19 martie, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc proiecția filmului „Gimme Shelter”.

Vineri, 20 martie, la ora 18.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, va avea loc conferința „Cum să salvezi viața unui copil nenăscut?”, avându-l ca invitat pe doctorul ginecolog Ionel Cioată.

Sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 14.00, în București, va avea loc MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2015 „Fiecare viață este un dar”, pe traseul Piața Unirii – Str. Bibescu Vodă – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Marșul se va finaliza cu concertul „Live for Life” susținut de Iris, Vlad Miriță, Marius Bălan, Emisia 2, Ioana Picoș, Morris, Rafaelo Varga și Kaira.

Duminică, 22 martie, în Parcul Tineretului, de la ora 15.00, va avea loc crosul „Alerg pentru viață”, prin care dorim să strângem fonduri pentru o campanie de publicitate „Copil ca tine sunt și eu” destinată integrării copiilor cu dizabilități în societate.

Miercuri, 25 martie, de la ora 15.00, la Centrul de găzduire pentru victimele violenței domestice „Diaconia” va avea loc un concert pentru copii al violonistului Bogdan Gogoncea de la Filarmonica „George Enescu” a Ateneului Român, pentru copiii și mamele aflate la centru.

Miercuri, 25 martie, la ora 18.00, la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu“ – Fundeni, va avea loc evenimentul „Citim împreună”, în parteneriat cu Asociația P.A.V.E.L., în care actrița Ioana Picoș împreună cu alți actori tineri vor citi o poveste și vor discuta pe marginea ei cu copii pacienți.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

http://stiri.tvr.ro/mars-pentru-viata-in-romania-si-in-republica-moldova_58132_video.html

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

FIECARE VIAȚĂ E UN DAR

SCRISOAREA UNUI MEDIC GINECOLOG

Suntem profund impresionaţi, simţim că ni se taie respiraţia atunci când o inimă încetează să mai bată, când privim înmărmuriţi şi neputincioşi – chiar şi numai în acţiunea unui film – acea linie izoelectrică plată însoţită de un ţiuit uniform şi parcă nesfârşit, semn că o viaţă s-a stins. O viaţă a unui părinte, a unei rude, a unui copil, a unui prieten sau coleg… Ne revoltăm parcă şi nu înţelegem… De ce? Suntem parcă pierduţi în acele clipe, suferim, ne pare rău, am vrea să putem sau să fi putut face ceva care să schimbe moartea… Durerea e parcă tot mai mare când vezi murind un tânăr, un copil, poate o fetiţă mică sau un băieţel chiar înainte de a se naşte…

Totuşi, de prea multe ori însă şi-n prea multe situaţii, durerea nu mai există şi nici regretul, parc-am fi împietriţi şi lipsiţi de înţelegere, fără să ne impresioneze aceeaşi linie plată a unei inimi zdrobite şi fără viaţă după agonia acelei micuţe fiinţe umane de doar câteva săptămâni sau luni din pântecele mamei ei. O inimă ucisă prin avort fără milă… De ce?

Începerea vieţii umane din momentul concepţiei este dovedită ştiinţific. Medicii cunosc cel mai bine acest adevăr încă din vremea studenţiei şi totuşi mulţi dintre ei încalcă dreptul fundamental la viaţă al fiinţei umane practicând avortul. Aparatele ecografice tot mai performante din zilele noastre permit confirmarea vieţii intrauterine prin evidenţierea acesteia şi posibilitatea de a asculta bătăile ritmice ale inimii încă de la 5-6 săptămâni de sarcină, iar mama îşi poate vedea micul copilaş în dezvoltarea lui pe ecranul ecografului. Avortul este un act violent îngrozitor, fiind contrar a tot ceea ce au învăţat şi învaţă studenţii în medicină şi împotriva menirii pentru care s-au pregătit atât de mulţi ani. Practicându-l, medicii încalcă jurământul depus de a apăra viaţa umană din momentul concepţiei până la moartea naturală.

Consecinţele avortului sunt mult mai ample decât ne-am putea imagina. Pe lângă distrugerea fiinţei umane lipsite de apărare, consecinţele se răsfrâng asupra femeii, a familiei, asupra structurilor sociale, a sferei medicale, juridice şi economice şi asupra demografiei. Iată doar câteva dintre acestea:

Efecte secundare ale avortului asupra femeii:

• Complicaţii hemoragice
• Complicaţii traumatice (perforaţia uterină)
• Infecţii localizate sau generalizate
• Tulburări ale ciclului menstrual
• Sterilitatea
• Infertilitatea
• Sarcini extrauterine
• Avorturi spontane la sarcinile ulterioare
• Naşteri premature
• Izoimunizarea Rh
• Sinechia uterină
• Placenta praevia cu risc major de hemoragie
• Creşterea morbidităţii şi a mortalităţii perinatale

Sindromul post-avort:

• Simptome similare unui şoc psihic după un accident
• Tulburări de somn, scăderea capacităţii de concentrare, plâns necontrolat, tristeţe, durere interioară, depresii, sentiment de vinovăţie
• Reacţii emoţionale puternice la auzul zgomotului unui aspirator, la privirea unui nou-născut, manifestate prin crize nervoase, teamă, furie
• Inhibarea vieţii emoţionale, tulburări grave ale aprecierii de sine, neîncredere în sine şi în cei din jur, izolare socială
• Întreruperea comunicării în cuplu, distrugerea relaţiei cu partenerul, diverse tulburări sexuale
• Abuz de medicamente, alcool, droguri
• Tendinţă la suicid
• Alte simptome

Efectele avortului asupra structurilor sociale:

• Dezvoltarea unei atitudini pasive faţă de tragediile umane
• Dispariţia principiului de a ocroti copilul şi pe cei slabi
• Împietrirea emoţională în faţa crimei şi a violenţei
• Neconcordanţă între convingerile personale şi fapte
• Promovarea eutanasiei şi a eugeniei
• Tendinţa de a planifica tot mai strict numărul naşterilor

Efectele avortului asupra sferei medicale:

• Scade încrederea în relaţia medic-pacient şi se compromite imaginea publică a practicii medicale
• Medicina este nevoită să se conformeze unei moralităţi decăzute
• Medicii vor adopta o atitudine defensivă şi vor fi mai puţin dispuşi să-i slujească pe cei în suferinţă
• Persecutarea medicilor care apără viaţa
• Denaturarea adevărului şi îngrădirea publicaţiilor care critică avorturile
• Creşterea costurilor pentru sănătate prin creşterea numărului consultaţiilor, a zilelor de spitalizare ca urmare a complicaţiilor avortului, a proceselor, a bolilor psihice

Efectele avortului asupra sferei juridice şi economice:

• Legea nu mai serveşte ca linie directoare morală
• Exercitarea constrângerii de a obţine verdicte “corecte din punct de vedere politic”
• Condamnarea nedreaptă a celor ce luptă pentru viaţă
• Diminuarea eforturilor de a-i ocroti pe cei slabi
• Creşterea neliniştii şi a neîncrederii sociale
• Pierderea încrederii în Guvern şi în sistemele de valori morale
• Obţinerea de profit financiar în urma uciderii copiilor nenăscuţi

Efectele avortului asupra demografiei:

• Îmbătrânirea populaţiei
• Creşte împovărarea financiară pentru un număr tot mai mic de familii tinere
• Genocid ca urmare a fetocidului
• Problema nerezolvată a culpabilităţii duce la amplificarea duşmăniei între membrii societăţii
• Creşterea tensiunilor între popoare şi a inegalităţii dintre ţările bogate şi cele sărace

Din nefericire, multe persoane nu sunt conştiente de riscurile avortului şi nici de consecinţele acestuia. În multe instituţii în care se practică avortul, nu este organizat un mod complex de informare a pacientei asupra dezvoltării sarcinii pe care o poartă, a riscurilor la care se expune când solicită avortul, nu se face consiliere psihologică, nu se alocă timp pentru a i se explica alternativele la avort. De ce? De ce nu sunt programe educative naţionale care să permită educaţia în şcoli a tinerilor care se expun prematur riscurilor pe care le implică debutul precoce al vieţii sexuale, pentru prevenirea consecinţelor bolilor cu transmitere sexuală şi a avortului pe care tinerii le-ar putea avea? Cred că sunt încă multe întrebări fără răspuns… Poate ne-ar fi putut răspunde oameni care ar fi ajuns de seamă, cu diferite profesii dar iubitori de viaţă dacă ar fi trăit şi nu ar fi fost ucişi prin avort alături de alţi peste 20 de milioane de copii nenăscuţi în ultimii 50 de ani în România. Poate soarta noastră ar fi fost mai bună… nu vom ştii niciodată.

Marşul pentru viaţă, devenit tradiţie şi în România, este un marş în numele celor care nu mai sunt, în numele celor care sunt în pericolul de a fi ucişi prin avort, este un marş al apărării inocenţei, al încurajării mamelor pentru a da naştere vieţii, este un marş al speranţei şi al iubirii pentru viaţă.

As.Univ.Dr. Caterina-Miladi Grif – medic primar obstetrician-ginecolog
Clinica Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean Tg.Mureş

SURSA ARTICOLULUI „SCRISOAREA UNUI MEDIC GINECOLOG”: DARUL VIETII.RO

1 thought on “MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow