MASACRUL DE LA KATYN – O TRAGEDIE A POPORULUI POLONEZ

TRENUL MORTII ADUCE OFITERII POLONEZI PENTRU A FI EXECUTATI DE RUSI

Luni, 12 Aprilie 2010, este zi de doliu naţional în Polonia şi în Uniunea Europeană. Din acest motiv m-am gândit că este frumos să scriu şi eu ceva pentru a-mi exprima compasiunea şi respectul faţă de naţiunea poloneză care a suferit enorm în trecut şi care acum trece din nou printr-un moment tragic din cauză că președintele Poloniei împreună cu alți 94 de oameni au murit în avionul care s-a prăbușit în zona Smolensk din Rusia. O tragedie cumplită…

Când mă gândesc că m-am născut în anii ’60 îmi dau seama că sunt un om fericit şi binecuvântat de Providenţă. Oare cum ar fi fost să mă fi născut la începutul acestui veac şi să prind al doilea război mondial? Oare ce ar fi însemnat să fiu un tânăr abia căsătorit şi să trebuiască să plec pe front, lăsându-mi acasă soţia şi copilul? Oare aş mai fi scăpat cu viaţă? Oare m-aş mai fi întors vreodată acasă? Oricum, un lucru este cert: chiar dacă aş fi scăpat, acum nu aş mai fi putut să scriu aici pe blog pentru că aş fi avut o vârstă foarte înaintată (peste 90 de ani) fiind o minune dacă aş mai fi fost în viaţă.

Am găsit pe Internet trei fotografii foarte vechi care datează din vremea în care nici măcar mama mea nu era născută. La prima vedere, atunci când te uiţi la aceste poze, poţi să-ţi faci o impresie foarte bună despre personajele respective. De exemplu, în fotografia de mai jos, poţi să vezi un domn simpatic care poartă ochelari şi care ţine în braţe plin de afecţiune o fetiţă drăgălaşă. Trebuie să recunoaşteţi că această imagine este chiar emoţionantă şi nu poţi decât să-l apreciezi pe acel domn pentru caracterul său nobil şi pentru dragostea sa pentru copii şi probabil pentru oameni.

Fetiţa se numeşte Svetlana iar acel domn drăguţ şi bun se numeşte Lavrenti.

MICUŢA SVETLANA ŞI IUBITORUL LAVRENTI

Într-o altă fotografie, veţi vedea din nou cât de bun era Lavrenti cu micuţa Svetlana. Ce pot să spun?!? Felicitări pentru Lavrenti… un băiat extraordinar… şi o fotografie de-a dreptul impresionantă! Sunteţi de acord cu mine?!?

LAVRENTI CEL IUBITOR ŞI MICUŢA SVETLANA

În următoarea fotografie veţi vedea un alt exemplu de dragoste şi bunătate.

Vă rog să priviţi un tătic iubitor care îşi ţine în braţe fata şi care ne demonstrează tuturor că are un suflet ales. Cred că oricare dintre noi încearcă un sentiment de apreciere şi de simpatie pentru acest domn deosebit care-şi iubeşte atât de mult copilul. Rar întâlneşti aşa un tată bun, nu-i aşa?!?

BLÂNDUL IOSIF ŞI SCUMPA LUI FETIŢĂ (1935)

CINE SUNT PERSONAJELE DIN FOTOGRAFIILE DE MAI SUS?!?

În prima fotografie (cea de sus) observaţi că sunt patru persoane.
În spate, pe partea stângă, la o masă rotundă plină cu documente, se află un domn care fumează pipă şi este îmbrăcat cu o haină albă.
Acest individ este UNUL DINTRE CEI MAI CRUZI CRIMINALI DIN ISTORIA OMENIRII – DICTATORUL IOSIF VISARIONOVICI STALIN!!!

De asemenea, în prim-planul aceleiaşi fotografii se află fetiţa dictatorului Stalin, numită SVETLANA care stă pe genunchii omului cu ochelari care nu este altul decât LAVRENTI PAVLOVICI BERIA – CĂLĂUL SOVIETIC CARE A CONDUS CEA MAI REPRESIVĂ POLIŢIE POLITICĂ DIN LUME (N.K.V.D.) ŞI CARE A AVUT DIABOLICA IDEE SĂ-I TRIMITĂ LUI STALIN NOTA NR. 794/B DIN 5 MARTIE 1940 PRIN CARE L-A RUGAT SĂ APROBE EXECUTAREA (CU UN GLONŢ ÎN CAP) A 22 DE MII DE OAMENI NEVINOVAŢI: OFIŢERI (PRIZONIERI DE RĂZBOI PRINTRE CARE PILOȚI MILITARI) ŞI INTELECTUALI (DOCTORI, AVOCAŢI, PROFESORI, PREOŢI, OAMENI DE AFACERI, FUNCȚIONARI) POLONEZI!!!

În a doua fotografie este vorba tot de Beria împreună cu Svetlana, fetiţa lui Stalin iar în a treia fotografie este “tăticul bun şi iubitor” Stalin care o ţine în braţe pe Svetlana (fotografie din 1935 când nici tatăl meu nu era născut)

Acum veţi vedea fotografia criminalului LAVRENTI BERIA care a fost şi mareşalul călău (numit evident pe criterii politice, nicidecum militare) al Uniunii Sovietice, mâna dreaptă a dictatorului Iosif Visarionovici Stalin!!!

MAREŞALUL CĂLĂU LAVRENTI BERIA

IATĂ NOTA SECRETĂ NR. 794/B DIN 5 MARTIE 1940 PRIN CARE CĂLĂUL “MAREŞAL” LAVRENTI BERIA I-A CERUT LUI STALIN SĂ-I APROBE ORDINUL DE ÎMPUŞCARE ÎN CAP A 22 DE MII DE OAMENI NEVINOVAŢI CARE REPREZENTAU FLOAREA INTELECTUALITĂŢII POLONEZE
(CLICK DE DOUĂ ORI PE POZĂ PENTRU REZOLUȚIE MAXIMĂ!)

Nota nr.794/B din 5 martie 1940 prin care Beria a propus lui Stalin executia a 22 de mii de ofiteri si intelectuali polonezi

După cum observaţi, acest document macabru are antetul H.K.B.Д. (НАPOДНЬIЙ KOMЙCCAPЙAT BHУTPEHHЙХ ДEЛ) adică al temutei N.K.V.D. condusă de Lavrenti Pavlovici Beria cel care a avut ideea execuţiei celor 22 de mii de polonezi nevinovaţi.

În fotografia de mai jos îl vedeţi pe sinistrul dictator Iosif Visarionovici Stalin care probabil tocmai semna Ordinul de condamnare la moarte şi executare al celor 22 de mii de ofiţeri şi intelectuali polonezi.

DICTATORUL STALIN SEMNEAZĂ CONDAMNAREA LA MOARTE (PRIN DEPORTARE, MUNCĂ SILNICĂ, ÎNFOMETARE, EXECUŢIE) A MILIOANE DE OAMENI

La 5 martie 1940, conform Notei 794/B (pe care aţi văzut-o mai sus) pregătite pentru Stalin de Lavrenti Beria, membrii Biroului Politic (Iosif Stalin, Viaceslav Molotov, Lazar Kaganovici, Mihail Kalinin, Kliment Voroşilov şi bineînţeles Lavrenti Beria) au semnat un ordin de executare a „activiştilor naţionalişti şi contrarevoluţionari”, așa zise „elemente sociale străine”, din lagărele de prizonieri şi în închisorile din zonele de vest ale Ucrainei şi Belarusului.

Executarea acestui Ordin a însemnat asasinarea a peste 22 de mii de polonezi, între care aproximativ 15 mii erau prizonieri de război. Acuzaţii erau foarte cuprinzător definiţi ca „inamici înrăiţi şi neînduplecaţi ai autorităţii sovietice”, printre ei, aflându-se şi un mare număr de intelectuali polonezi, plus poliţişti şi ofiţeri în rezervă sau de carieră.

Între 3 aprilie şi 9 mai 1940, (cu o “pauză” în ziua de 1 mai!), cei aproximativ 22.000 de prizonieri de război şi alţi arestaţi au fost asasinaţi: 15.570 în cele trei lagăre (Kozelsk, Ostaşkov, Starobielsk) şi aproximativ 7.000 de prizonieri din regiunile vestice ale Ucrainei şi Belarusului. Printre cei ucişi în Pădurea Katyn s-au numărat un amiral, doi generali, 24 colonei, 79 locotent-colonei, 258 maiori, 654 căpitani, 17 căpitani de marină, 3.420 subofiţeri, câţiva preoţi militari, trei moşieri, un prinţ, 43 de oficialităţi, 85 de cetăţeni privaţi şi 131 de refugiaţi. Printre asasinaţi s-au aflat 20 de profesori universitari, 300 de doctori, sute de avocaţi, ingineri şi profesori, peste 100 de scriitori şi ziarişti şi aproximativ 200 de piloţi de aviaţie.

În total, N.K.V.D. a eliminat aproape jumătate din corpul ofiţerilor polonezi. Numai 395 de prizonieri au scăpat de la moarte. Ei au fost duşi în lagărele Iuhnov şi Griazoveţ. Aceştia au fost singurii supravieţuitori ai acestei tragedii.

Pădurea Katyn este situată în apropierea satelor ruseşti Katyn şi Gnezdovo, la circa 19 Km vest de oraşul Smolensk şi circa 400 Km de Moscova.

În secvenţa video cutremurătoare de mai jos, veţi vedea (la minutul 3 şi 44 secunde) gara GNEZDOVO (ГHEЗДOBO) care arată unde au fost aduşi prizonierii de război polonezi. În această gară, au fost coborâţi din trenuri şi urcaţi în nişte dube care i-au transportat în Pădurea Katyn pentru a fi executaţi cu câte un glonţ în cap şi apoi aruncaţi în gropi comune.

Pe mine m-au devastat scenele cumplite în care sărmanii ofiţeri, văzându-şi groapa comună care-i aştepta, îşi spuneau rugăciunea “TATĂL NOSTRU” cu un minut-două înainte să fie executaţi cu bestialitate! Eu sunt puternic convins că cei care au făcut aceste scurte rugăciuni cu toată sinceritatea inimii lor, vor ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu şi într-o zi ne vom întâlni cu ei în glorie, în Patria Cerească.

Dumnezeu să aline suferinţa din inimile polonezilor!
Fie ca bunul Dumnezeu să binecuvânteze Polonia!

ATENŢIE! SECVENŢA VIDEO CARE URMEAZĂ ESTE CUTREMURĂTOARE!!! URMĂTOARELE IMAGINI SUNT CATEGORIC INTERZISE PERSOANELOR SUB 18 ANI, HIPERTENSIVILOR ŞI CARDIACILOR!!! ȘI TOTUȘI TREBUIE SĂ LE VEDEM! ISTORIA SE POATE REPETA DACĂ O IGNORĂM!

CLICK PE FOTOGRAFIA DE MAI JOS PENTRU REZOLUŢIE OPTIMĂ:

MASACRUL OFIŢERILOR POLONEZI ÎN PĂDUREA KATYN

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow