MICA UNIRE – 24 IANUARIE 1859

MICA UNIRE - UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE

(foto: stiripiatraneamt.ro)

Azi am întrebat un tânăr “bavarez” dacă știe ce sărbătorim în țara noastră. Mi-a spus că habar n-are și că n-a auzit nicăieri că astăzi se sărbătorește vreo zi deosebită. De fapt, căzut din lună cum era, nici nu știa în ce dată suntem adică nu realiza că azi este 24 ianuarie 2023. L-am întrebat dacă a auzit vreodată în viața lui despre “Mica Unire” și a recunoscut foarte sincer: “Nu știu despre ce e vorba pentru că nu sunt pasionat de istorie”… I-am răspuns că nu trebuie să ai un doctorat în istorie ca să cunoști ca român două date istorice importante:

24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române (Moldova și Țara Românească) supranumită și “Mica Unire”

1 Decembrie 1918 – Făurirea Statului Național Unitar Român supranumită și “Marea Unire” a însemnat Unirea Bucovinei, Basarabiei și Transilvaniei cu Regatul României (România)

Este foarte trist că tineretul din zilele noastre confundă Mica Unirea cu Marea Unire, nu știu când au avut loc cele două evenimente istorice sau mult mai grav, nici n-au auzit vreodată de așa ceva și nici măcar nu-i interesează.

Voi insera mai jos două materiale video interesante pentru ca toți românii de pretutindeni să înțeleagă exact ce a însemnat MICA UNIRE și cât de importantă a fost pentru noi toți. Primul material este pe înțelesul copiilor iar al doilea material este un film documentar excelent realizat de Televiziunea Română care merită să fie vizionat de cât mai mulți dintre compatrioții noștri. Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow