MINISTERUL DE EXTERNE – COPIII BODNARIU AU DUBLĂ CETĂȚENIE – DECLARAȚIE DE PRESĂ

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

Un expert din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost trimis în Norvegia pentru a oferi asistență în cazul Bodnariu, a declarat, miercuri 13 ianuarie 2016, purtătorul de cuvânt al MAE.

Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt MAE, a prezentat, într-o declarație de presă, demersurile autorităților din România în privința soluționării cazului familiei de români ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene.

Potrivit acesteia, ambasadorul României la Oslo a avut întâlniri atât cu familia Bodnariu, cât și cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale, unde a accentuat interesul superior al copiilor DE A NU FI SEPARAȚI.

La discuțiile de la Ministerul de Externe norvegian, ambasadorul român a subliniat că este vorba despre un caz social cu impact emoțional și media foarte mare și a propus o cooperare politică în gestionarea sa.

SURSA:

http://live.antena3.ro/

AVOCATUL AURELIAN PAVELESCU DESPRE MINISTRUL DE EXTERNE:
LAZĂR COMĂNESCU ESTE UN MINISTRU INCAPABIL!

SALVAȚI FAMILIA BODNARIU!
Incompetența ministrului de externe Lazăr Comănescu!

“Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, dă un răspuns jalnic cu privire la implicarea în cazul familiei Bodnariu, ai cărei cinci copii au fost ridicați cu forța de autoritățile norvegiene, cu încălcarea tratatelor internaționale. Ministrul ne spune că nu poate face nimic. Mai mult, că și șansele pentru reîntregirea familiei sunt aproape zero. Că nimeni nu se poate băga peste autoritățile locale norvegiene, care exercită un fel de suveranitate divină, sunt intangibile. Că, din contră, dacă ar interveni, i-ar enerva pe norvegieni, Doamne ferește! Penibil.

Iată încă un ministru incapabil, un tehnocrat atât de rafinat, încât oamenii sunt lăsați să moară! D-le ministru, vă spun eu ce să faceți:

1) convocați ambasadorul Norvegiei la București și transmiteti-i un protest oficial, pentru că procedurile din Norvegia încalcă drepturile omului (dreptul familiei de a-și educa copiii, dreptul la libertate religioasă, dreptul la apărare și la un proces corect, etc.);

2) cereți și dvs. procurorului general al României să efectueze cercetările solicitate de PNȚCD, proceduri la care Norvegia nu se poate opune, să vedem ce-i cu adevărul, pentru că autoritățile norvegiene mint, șantajează, iau declarații sub presiune, amenință soții Bodnariu să tacă, etc.;

3) demarați o acțiune în justiție împotriva statului norvegian, că aveți o procedură chiar în tratatul ONU;

4) cereți sprijinul formal al organismelor europene, chiar dacă Norvegia nu este membră UE, dar și acelor organisme la care Norvegia este parte;

5) faceți o informare pentru familiile de români care stau sau vor să plece în străinătate, că se pot trezi în situația de a-și pierde copiii, pentru că există asemenea practici abuzive.

Altfel, vă rog să plecați din scaunul de ministru. Nu sunteți acolo să întrețineți relații de politețe, ci să apărați interesele României și cetățenilor ei. De aceea suntem călcați în picioare. Vă imaginați, cumva, că Norvegia și-ar fi exercitat “suveranitatea”, dacă ar fi fost vorba despre o familie de americani? Că SUA ar fi trimis scrisori la presă ca dvs., că nu poate? Aveți întrega responsabilitate în cazul Bodnariu, nu vă mai ascundeți sub masca limbajelor de lemn, care au distrus o națiune!”

Aurelian Pavelescu
5 ianuarie 2016 la 10:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!

Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!

error: Content is protected !!
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI SI TRADATORI NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE
PARIUL LUI PASCAL
HRISTOS NU NE-A CERUT NICIODATA SA FIM PROSTI SAU TAMPITI
TITU MAIORESCU - EU NU VOI PERMITE CA ULITA SA NE FACA LEGI
SPUNE NU, IDEOLOGIEI DE GEN!
ISAAC NEWTON - OAMENII SUNT SINGURI PENTRU CA IN LOC DE PODURI CONSTRUIESC ZIDURI
PlayPause
previous arrow
next arrow